Grilli-ideoita!

lämmintä luvassa

Viikolla tulee muutama hyvä ystävä, ja olen lupaillut grilli-iltaa.
Mitä hyvää lisukkeineen sinä tarjoaisit?
Mitä peräruokaa?

51

291

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jälkkärit

      Anteeksi vaan se on "päällysruokaa" ei meilläpäin sanottu peräruokaa.

      • ap,

        No jos ei, niin sitten syödään vasta. Grillaisiko sen?
        Tosin ystävistä kukaan ei ole vihreä.


      • Jälkkärit

        Osta isohko meloni, halkaise ja kaiva sisus pois. Pilko puolikas täyteen melonin sisusta, ehkä vähän mansikkaa
        sekä muuta hedelmää. Sopivasti sulanut vaniliajäätelö on hyvä kastikkeena.
        Ps.Tasoita puolikas altapäin varovasti että pysyy pystyssä.


      • ap.
        Jälkkärit kirjoitti:

        Osta isohko meloni, halkaise ja kaiva sisus pois. Pilko puolikas täyteen melonin sisusta, ehkä vähän mansikkaa
        sekä muuta hedelmää. Sopivasti sulanut vaniliajäätelö on hyvä kastikkeena.
        Ps.Tasoita puolikas altapäin varovasti että pysyy pystyssä.

        Hyvä idea, olisi vieläpä jänskän näköinenkin. Takkar o pokkar.


      • pikku viilausta
        ap. kirjoitti:

        Hyvä idea, olisi vieläpä jänskän näköinenkin. Takkar o pokkar.

        vaihtaisin tuon jätskin vanilja crème fraîcheen, se pysyy paremmin kuosissaan lämpimässäkin, sekaan laittaisin marengin palasia

        aika vaikea suositella mitään grilliruokaa kun ei tiedä onko syömärit miehiä-naisia-terveellisesti vai epäterveellisesti syöpötteleviä


      • ap.
        pikku viilausta kirjoitti:

        vaihtaisin tuon jätskin vanilja crème fraîcheen, se pysyy paremmin kuosissaan lämpimässäkin, sekaan laittaisin marengin palasia

        aika vaikea suositella mitään grilliruokaa kun ei tiedä onko syömärit miehiä-naisia-terveellisesti vai epäterveellisesti syöpötteleviä

        Hyvä aate tuokin.
        Naisia, ex-työkavereita, siksi utelenkin, kun ei ihan kehtaa tarjota pelkkää lämmitettyä grillimakkaraa.


      • kyrsää grilliin

        Jos heillä on siellä metroseksuaalien grillijuhlat?


      • ap.
        kyrsää grilliin kirjoitti:

        Jos heillä on siellä metroseksuaalien grillijuhlat?

        Kyllä Beckhamin Taavetti olisi sydämellisesti tervetullut. Olisi vielä pikkareissaan, joita mainostaa. uuh ja aah!


      • palstauosikki
        Jälkkärit kirjoitti:

        Osta isohko meloni, halkaise ja kaiva sisus pois. Pilko puolikas täyteen melonin sisusta, ehkä vähän mansikkaa
        sekä muuta hedelmää. Sopivasti sulanut vaniliajäätelö on hyvä kastikkeena.
        Ps.Tasoita puolikas altapäin varovasti että pysyy pystyssä.

        Todellista grilli-ruokaa.


    • ...

      Osta riittävästi kossua ja keskaria. "grillaamista" varten halvinta makkaraa, mitä osulasta löytyy.

      =DW=

      • ap.

        Keskikalja lorottaa, ja kossu menee päähän. Silloin lie sama, vaikka menee kylmään saunaan. Laittaa kiukaalle jätkänmakkarapätkän.


      • ollakovaiei1

        Yök, tuo oli ohje siitä, miten pilata hyvä grilli-ilta. Jauhomakkara ja keskari.


      • ...
        ollakovaiei1 kirjoitti:

        Yök, tuo oli ohje siitä, miten pilata hyvä grilli-ilta. Jauhomakkara ja keskari.

        Minkä sade kastelee, sen koskenkorva kuivaa :DDD

        Ei kukaan mene grillijuhliin syömään kurmeeruokaa, sinne mennään syömään mättöä ja juopottelemaan.

        =DW=


      • ollakovaiei1
        ... kirjoitti:

        Minkä sade kastelee, sen koskenkorva kuivaa :DDD

        Ei kukaan mene grillijuhliin syömään kurmeeruokaa, sinne mennään syömään mättöä ja juopottelemaan.

        =DW=

        Höpöhäpö, et voi yleistää. Jos itse menet ei tarkoita että kaikki muutkin.


      • ap.
        ... kirjoitti:

        Minkä sade kastelee, sen koskenkorva kuivaa :DDD

        Ei kukaan mene grillijuhliin syömään kurmeeruokaa, sinne mennään syömään mättöä ja juopottelemaan.

        =DW=

        Sulla ei taida grilli-il(l)oissa käydä kuin loispummieläkeläisiä, jotka matkaavat kotiin kontaten.
        Meillä käy autoilevat ihmiset, jotka autoilevat illan päätteeksikin omaan sänkyynsä.


      • ...
        ap. kirjoitti:

        Sulla ei taida grilli-il(l)oissa käydä kuin loispummieläkeläisiä, jotka matkaavat kotiin kontaten.
        Meillä käy autoilevat ihmiset, jotka autoilevat illan päätteeksikin omaan sänkyynsä.

        Hyi hyi, ei kännissä saa ajaa autoa.

        =DW=


      • ap.
        ... kirjoitti:

        Hyi hyi, ei kännissä saa ajaa autoa.

        =DW=

        Dippa dai, dippa dai, dipidipidaa.

        Jos Huberin kirkas tai Lidlin sininen nostattaa promilleja, niin ei voi kuin valittaa.


    • Illan ihanuus

      Kokonainen porsaanfilee grillattuna, pysyy mehevämpänä, eikä ole turhan kallis verrattuna sisäfileeseen. Sinappi kermakaskike/ta miksei punkkulöpäys alumiinivuokaan johon lihaneste tirisee. Herkkusieniviipaleet kruunaa "soosin" D
      Rukola ja värisalaatti, eri vihanneksilla etukäteen tehtynä riittäisi, huoh ajatusta jo, paitsi illemmällä kun viilenee klo 20.00 jälkeen. Onnee kokkauksillesi:D

      • pikku viilausta

        fileen vaihtaisin kassleriin.
        file on grillattuna aina kuivahko, vaikka tekisi mitä taikatemppuja, ellei sitten tykkää raakana popsia possua


      • ap.

        Herkkusienia, muodossa jos toisessa ajattelin minäkin.
        Vihannekset ajattelen tehdä alumiinifoliossa, nyytissä, eivät pala eivätkä kuivu.
        Tuo, niin kuin alla kirjoitetaan pelottaa, että liha kuivahtaa liikaa, tai sitten ei ole kypsää.

        Kiitos, toivotaan parasta!


      • grillimaestro
        pikku viilausta kirjoitti:

        fileen vaihtaisin kassleriin.
        file on grillattuna aina kuivahko, vaikka tekisi mitä taikatemppuja, ellei sitten tykkää raakana popsia possua

        hieman rose'na toki!


    • pikku viilausta

      paloittele ja mausta lihanpaloja, esim. possua, pilko lisäksi herkkusieniä, sipulia, kesäkurpitsaa, puolikypsäksi keitettyä perunaa ja kukkakaalia, persikkaa, omenaa, paprikaa, ananasta ym.
      anna vieraiden itse koota omat grillivartaansa ja myös grillata ne niin kypsiksi kun itse haluavat
      huomioi että liha on kuutioitu tarpeeksi pieneksi suhteessa vihanneksiin ja hedelmiin jotta kypsyy samassa ajassa
      grillausöljyn voit maustaa vaikka tilkalla soyaa ja hunajaa

      • ap.

        Noin taitaa olla parasta. Kuka ei tykkää sipulista, kuka ei jostain muusta. Myös pienet lihanpalat kypsyy nopeammin kuin joku suuri kämpäle.
        Välimäen ruokaohjelmassa on kummallista, että hän näyttää ostavan kaikki lihat kaupasta, kai mainostamastaan, yleisimmin valmiiksi maustettujakin. Niissä on usein tosi kummallisia makuja, en tykkää.


    • g.maestro

      Tunnut oleva melko vasta-alkaja grillaamisessä, ota selvää jo kauppiaaltasi eri ruhonosien kypsymisajat, että onnistut! Liian kauan grillatut, ovat kuivia !!!

      • ap.

        Eiköhän meistä suomalaisista jokainen grillaa, tai ainakin seiso grillaajan vieressä, niin minäkin. Ajattelin vain, että saisi uusia ideoita, jos joku julkaisisi ihan ikiomat niksinsä.

        Toisaalta, eipä täällä uudet alut kasva kuin sienet sateella, joten joutessani tein neutraalin alun. Omasta mielestäni.


    • henrjii

      Pork pullet BBQ kastikkeella, ja lisukeena naurislastua, ja siperian BB,kuuta.
      Siperian bbq, paista persikoita muurikalla, ja laita sekaan cilä, js Amerikan BBQ kastiketta.
      Naurislastut voit tehdä ihan oman pään mukaan

      • :))))

        Omasta päästä.


      • kuhan on

        Taidat olla makunautiskelija.


      • henrjii
        :)))) kirjoitti:

        Omasta päästä.

        joo sitä voi keittää, tai kuumentaa uunissa, ennen grillausta


      • henrji
        kuhan on kirjoitti:

        Taidat olla makunautiskelija.

        Ei kun halvalla hyvää helposti
        Sian niska vaan uuniin 7 tunniksi, sen on sitten helppo viimmeistellä grillssä.
        Nauris on taas sitä perinteistä suomiruokaa suomalaiseen makuun, ja ruoansulatukseen


      • kuhan on
        henrji kirjoitti:

        Ei kun halvalla hyvää helposti
        Sian niska vaan uuniin 7 tunniksi, sen on sitten helppo viimmeistellä grillssä.
        Nauris on taas sitä perinteistä suomiruokaa suomalaiseen makuun, ja ruoansulatukseen

        Nauristahan me on järsitty, ennen pottua.
        Nyt vain pizzaa ja mäkkäriä.


      • ollakovaiei1

        Minä ainaki haluan suomalaista.


    • Jälkkärit

      Osta vaan mojovankokoinen merilohen file laita se miten parhaaksi näet.
      Vartaisiin paloina ja väliin jotain kasvista, tai paistele medaljongeina, osaatko leikata medaljongit? Osta kaupasta Remuladekastiketta se on kalan kanssa herkkua.
      Mausta vain suolalla ja laita tillinoksaa säväyttämään makua ja näköä.
      Huh, nyt tuli nälkä ja vesikin herahti suuhun!

      • ollakovaie1

        Niin tai savusta, nammmm. Ei tarvitse muuta kuin iso kuppi salaattia ja uudet peunat. Jälkkäriksi vaikka marjarahkaa ja kahvia ja marjatorttu.Tai laita tarjolle varrasvärkkejä valmispaloina, jokainen saa koota vartaansa itse mieltymystensä mukaan.


    • ...

      Vähän pitemmästi.

      Kaikki riippuu vieraista. Nykyään paljon allergioita, laktoosi-intoleranssia, keliakiaa, joillain kala-allergia, jotkut ei syö punaista lihaa, vaikka mitä.

      Että sellainen yleispätevä menu erittäin hankala laatia. Mun mielestä, sorttimentaalia pitää olla paljon, että jokaisella jotakin. Vihanneksia melkein kaikki voi syödä, niitä, vartaita, nyyttejä, jotain sellaista. Kelpaa nirsoillekin yleensä.

      Jos nyt tietää, että kaikki voi syödä, vaikkapa lihaa, hankit sitten lihaa. Tai makkaraa, tai jotain. Mulla oma mielipide, grillatessa halvempi liha toimii paremmin. Sikaa, läskistä sellaista, onnistuu melkein aina, tulee mehevää ja maukasta. Kalliit fileet paljon tarkempia, ne helppo grillata pilalle. Noin periaatteessa jokin grillikylki pomminvarma. Sen kun ensin kypsentää valmiiksi uunissa ja lopuksi kastikkeen kanssa grillaa, ei paljoa mahdollisuuksia mennä mäkeen. Tai sitten tarjouskasler suoraan grilliin ja spivaa kastiketta.

      Typerää kai muistuttaakkaan, lihan oltava lämmintä, ennen paistamista.

      Kala erittäin hankalaa tehdä. Vaaleat kalat etenkin, tosi herkästi ylikypsiä. Joku kirjolohi toimii paremmin. Lämmön vaan oltava tosi pieni. Kyllä grillattu lohi hyvää on, mutta ite, vaikkakin syön kalaa, en juuri välitä grillatusta lohesta.

      Että aina kannattaa satsata vihanneksiin. Ja muutenkin, grillihommissa salaatit erittäin tärkeä asia, panosta niihin enenpi, kuin siihen jätkänmakkaraan.

      Jaa jälkkäriksi, noh, kahvia, konua, tiramisua. Joka tapauksessa tärpättiä muodossa tai toisessa. Konu muuten tosi hyvää, kun laittaa jäätelöannokseen, taikka sitten jokin likööri. Ihan vaniljajädeä, jotain marjaa ja loiskaus tärpättiä. Kakaroille ja kuskeille samaa, mutta ilman tärpättiä, laittaa vaikka hunajaa kans..

      =DW=

    • perää

      Sian persettä

      • ap.

        Olet tainnut sillä elääkin koko elämäsi.
        Jatka toki.


    • Jos käytössä on vain Pussi-Hiiliä, tai kaasua, on ihan se ja sama mitä niillä
      pilaa.
      Jos käytössä on oikein pilkottua Tervasta on valinta helppoa.
      Mitä kalliimpaa kamaa, sen parempi.
      Hyvän liha-mestarin käsin leikkaamaa ja poimimaa Entrecote:a tai sisä-filettä.
      Mitä riski-alttiimman vanhempaa, sen enemmän kuolaista talous-paperia.
      Painetaan Peukalolla, kuoppa pitää jäädä, kuin Malesialaisen lento-koneen
      matkustajaan.
      Teeveen esi-merkin mukaisesti, huoneen-lämpöinen liha.
      Musta-Pippuria, puolen-tunnin maustus.
      Paisto ja lopuksi Suolaus, sekä Alumiini-folio-lepo.
      Grillaus tehdään paksuuden ja sekunttien tasa-painolla.
      Mutta noita salaisuuksiani en kerro.

      Teeveen halpa-liha on myös oikein hyvää.
      Oikeastaan se on mässäilyyn parasta kamaa.
      Sen kanssa ei saa ottaa talous-paperia, eikä jalompia juomia.
      Alaston rinta-osa, järvi ja laituri ovat hyviä lisukkeita.
      Aloituksen aihe on vähän ankea.
      Kuten tuppaavat olemaan kaikki ruoka-aloitukset.
      Turvallinen kuitenkin, koska jokainenhan on naapuriensa suurin kiusa,
      kaikenlaisine käryineen, itse "luotuine" ihme-kastikkeineen.

      Ja vielä, Kalaa ei koskaan grillata.
      Se paistetaan aina voissa, savustetaan tai Loimutetaan.

      H.

      • henrjii

        muuten hyvää, mutta joku kokematon syöjä kavahtaa kun liha on punaista sisältä, ja maistuu mehevältä.


      • ollakovaiei1
        henrjii kirjoitti:

        muuten hyvää, mutta joku kokematon syöjä kavahtaa kun liha on punaista sisältä, ja maistuu mehevältä.

        Niijja sitten kun vieraat tulee ne sanoo et me ei sitten syödä punaista lihaa :).Olemma lakto-ovo-vegetaristeja .


      • henrjii
        ollakovaiei1 kirjoitti:

        Niijja sitten kun vieraat tulee ne sanoo et me ei sitten syödä punaista lihaa :).Olemma lakto-ovo-vegetaristeja .

        semmoinen kuiva mauton sitkeä liha tekee hyvin kauppansa, sitä on tekohampailla kiva järsiä.
        Jälkiruokana hedelmät, meloonit juustot, on ihan kivoja, niitä saa sitten purskella löpuksi nälkäänsä.


      • henrjii kirjoitti:

        muuten hyvää, mutta joku kokematon syöjä kavahtaa kun liha on punaista sisältä, ja maistuu mehevältä.

        "henrjii"

        Suurin-piirtein olen samaa mieltä.
        Noin teini-iästä alkaen on Suomalainenkin suosinut lihaa punaisena.
        Jostain kummasta syystä osa heistä siirtyy myöhemmin harmauden homeisiin harsoihin.
        He ovat varmaan niitä, jotka tekevät aloituksia kuolevista, kuolleista, sitkeänä
        pystyyn kuivaneista Tervas-kannoista.
        Suosien kirjoituksissaan sukulaisiaan, jopa sota-veteraanejaan.
        Tulee usein tunne että nuo kirjoittajat tekevät kastikkeensa omasta läski-
        päästään.
        Hyvä kuitenkin, että valvonta poistaa liian hilpeät musiikki-jutut.

        H.


      • ollakovaiei1
        henrjii kirjoitti:

        semmoinen kuiva mauton sitkeä liha tekee hyvin kauppansa, sitä on tekohampailla kiva järsiä.
        Jälkiruokana hedelmät, meloonit juustot, on ihan kivoja, niitä saa sitten purskella löpuksi nälkäänsä.

        Seinäkuivaliha on sitä parhautta, voi imeskellä hampaatonkin.
        Ja grillilihan sun muut krmeet voi soseuttaa sauvasekoittimella voivat syödä kaikki hampaattomat vauvasta vaariin.


      • henrjii
        hunksz kirjoitti:

        "henrjii"

        Suurin-piirtein olen samaa mieltä.
        Noin teini-iästä alkaen on Suomalainenkin suosinut lihaa punaisena.
        Jostain kummasta syystä osa heistä siirtyy myöhemmin harmauden homeisiin harsoihin.
        He ovat varmaan niitä, jotka tekevät aloituksia kuolevista, kuolleista, sitkeänä
        pystyyn kuivaneista Tervas-kannoista.
        Suosien kirjoituksissaan sukulaisiaan, jopa sota-veteraanejaan.
        Tulee usein tunne että nuo kirjoittajat tekevät kastikkeensa omasta läski-
        päästään.
        Hyvä kuitenkin, että valvonta poistaa liian hilpeät musiikki-jutut.

        H.

        Vielä kun Juha Matti voittaa kunikuus kilpailun, niin laukat on hypitty


      • henrjii
        ollakovaiei1 kirjoitti:

        Seinäkuivaliha on sitä parhautta, voi imeskellä hampaatonkin.
        Ja grillilihan sun muut krmeet voi soseuttaa sauvasekoittimella voivat syödä kaikki hampaattomat vauvasta vaariin.

        niin onkin, jos vieras on humaltunut, niin ettei pysy itse syömään, on sosetta helppo lapioida potilaan suuhun


      • ollakovaiei1
        henrjii kirjoitti:

        niin onkin, jos vieras on humaltunut, niin ettei pysy itse syömään, on sosetta helppo lapioida potilaan suuhun

        Nii ja jos on niin humalassa ettei hoksaa suutaan avata otetaan vaan nensätä kii, puristetaan sieraimet yhteen, suu avautuu ja avot, sileäsose sujahtaa suoraan lusikalla suuhun. Ja voihan siihen sujauttaa vähän pillillä lisää keskaria suuhunkin.


      • joo, sano,,,,
        hunksz kirjoitti:

        "henrjii"

        Suurin-piirtein olen samaa mieltä.
        Noin teini-iästä alkaen on Suomalainenkin suosinut lihaa punaisena.
        Jostain kummasta syystä osa heistä siirtyy myöhemmin harmauden homeisiin harsoihin.
        He ovat varmaan niitä, jotka tekevät aloituksia kuolevista, kuolleista, sitkeänä
        pystyyn kuivaneista Tervas-kannoista.
        Suosien kirjoituksissaan sukulaisiaan, jopa sota-veteraanejaan.
        Tulee usein tunne että nuo kirjoittajat tekevät kastikkeensa omasta läski-
        päästään.
        Hyvä kuitenkin, että valvonta poistaa liian hilpeät musiikki-jutut.

        H.

        Kankkusessahan menee mikä kastike tahansa, kunhan jotakin kutua on.


    • Minulla on vanhoja isoja valurautapatoja. Pienin lihat (possun, kanan tms) sekä monipuoliset lisut pataan, maustan ja annan muhia puilla lämpiävässä avogrillissäni. Viereisessä olevalla Högforssin liedellä pyöräytän pippurikastikkeen ja keitän jos tarve perunat.

      Grillivartaita suositaan, mutta kun se tikku on kuitenkin vedettäväpois kun sitä sapuskaa syö on helpompaa annostella isosta padasta samoja palasia lautaselle ja nauttia ruoka kuumana, raikkaan salaatin kanssa.

    • Jälkkärit

      Minä käytän mieluiten muurinpohjapannua, siinä voi laittaa mielestäni mitä vaan.
      Krilli tuottaa karsinogeenejä ruokaan.

    • kawe

      Tämä on - jo saatujen vinkkien lisäksi - varma menekki tarjottava
      Herkkusienet joista otetaan sisälmys pois se tilputaan pieneksi ja sekoitetaan murskatun homejuuston sekaan tai valkosipuli tuorejuustoon. Täytetään sienet, kietaistaan pekonisiivuun ja suljetaan kokkaretikulla, grillataan.
      Lisäksi menyyseen tulisi paahdettuja kasviksia nauris, lanttu, peruna ja bataatti, ne kypsyvät eri tahtiin jonka voi kompensoida koolla.
      Lohen sujauttaisin savustumaan - kastike voisi olla näille creme bonjour valkosipuli lisätään siihen smetana ja tilliä.
      Jälkiruoka tuossa olikin se meloni täytettynä - lisäksi 70% tummaa suklaata
      Juomana päivällä vesi, valkoviini, kahvi ja jäätee - iltajuttuna ehkä muutakin..

      • ap.

        Herkkusieniä, totta vieköön. Kaikki sapuska on jo pitkään tehty ulkona, ettei kuumenna sisäilmaa.
        Saa nähdä, mitkä helteet on tulossa. Onneksi sisällä nyt vain 22°C.
        Alkotonta vain, kaikilla muilla paitsi minulla on seuraavana päivänä aamuherätys.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ominaisuutta arvostat eniten hänessä?

      Ihastuksessasi, rakkautesi kohteessa
      Ikävä
      148
      2483
    2. Miksi mies kääntyy poispäin

      Ja teeskentelee, ettei näe minua, kun törmäämme vahingossa? 🫣
      Ikävä
      180
      1718
    3. Kysy jotain kaivatultasi

      Laita tunnisteet molemmista
      Ikävä
      92
      1588
    4. Kerro kaivatustasi.

      1. Minkälainen koti 2. Ammatti 3. Ulkonäkö 4. Ikä
      Ikävä
      69
      1543
    5. Kesä, kesä!

      Veikkaan, ettet juuri nyt ikävöi minua, ehket enää koskaan? Näkemättömyys on laimentanut tunteet, ja katselet iloisena k
      Tunteet
      6
      935
    6. Kai me nainen jollain tasolla tykätään

      Toisistamme kun tämä on kestänyt niin kauan
      Ikävä
      80
      924
    7. Minkälaisesta seksistä

      haaveilet kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      68
      871
    8. Tarkkanäköisyys

      Oon muuten pirun hyvä huomaamaan asioita! Senhän sä varmaan kyllä jo tiesitkin.
      Ikävä
      59
      835
    9. Milloin viimeksi

      Tunsit perhosia vatsassa? 🦋🦋
      Ikävä
      61
      808
    10. Miksi sanotaan että Suomella on suuri armeija, tykistö jne.

      Asioita tarkemmin seuranneet tietävät että tuolla Ukrainassa palaa kuukaudessa sen verran mitä Suomella on kokonaisuudes
      Maailman menoa
      176
      800
    Aihe