Rastaan lihaa?

nami.nami!

Minkälainen liha on räkättirastaassa? Olen ajatellut hankkia verkkoliinan parin marjapensaan ympärille. Siihenhän lentää sitten räkättejä. Niitä on ihan mahdottomasti näin elokuussa. Että onkos tullut maistettua sen lihaa?

11

2327

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kokeile.....
    • räksyä napaan

      Hyvän makuista, mutta aika työlästä saada riittävä määrä kasaan. Minä ammuin marjapensaista räkättejä, ja otin niiltä täkät pakkaseen. Kun oli tusinan verran koossa, tein räksäpannun. Kastikkeeksi tuoreista vadelmista puristettua mehua kerman ja sipulin kera pannukastikkeena.
      Oli kyllä tosi hyvää.

    • Mettämies

      Höyhenistö luo vaikutelman isommasta linnusta kuin todellisuudessa on. Ei räkättirastaassa ole juurikaan syötävää, ehkä noin 40 grammaa per lintu jos osaat oikein käsitellä.

      Omissa marjapensaissa on tiheäsilmäistä vihreää suojaverkkoa, ei jää linnut kiinni ja läpi pääsee vain pienet hyönteiset. Esim http://www.k-rauta.fi/pages/product.aspx?cat=Rautakesko Finland Catalog&category=Krauta42015(Rautakesko Finland Catalog)&pid=000000000500727575(Rautakesko Finland Catalog)

      Muista, että räkättirastas on rauhoitettu Oulun, Kainuun ja Lapin riistanhoitopiirien alueella 1.5–31.7, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan riistanhoitopiirien alueella 1.4–31.7, muualla maassa 10.3–31.7. Sen lisäksi ei linnulle saa tuottaa kärsimystä rauhoitusajan ulkopuolellakaan, eli ei jätetä sinne verkkoon nääntymään päiväkausiksi ja lopetus tehdään nopeasti ja kivuttomasti.

      • Pikkubroilereiksi

        Haluankin juuri sellaisen verkon mihin rastaat jää kiinni, mistä ne on helppo valmistaa pannulle.

        Sateisena ja lämpimänä loppukesänä, kun matoja nousee maanpinnalle runsaasti, rastaat lihovat "pikkubroilereiksi".


      • pysykööt_poissa

        Ei ole minun pihoillani ja marjapensaissa rauhoitettu koskaan, viime kesän saalis 35 rastasta, ja jatkuu seuraavana kesänä. Pysykööt pois nurkistani jos ei halua tulla ammutuiksi. Ihan tarpeeksi tuhoja tehneet.


    • nyt kyllä

      Olen ajatellut ensi kesänä pyytää verkolla puutarhasta räkättirastaita. Sitten kun poikaset ovat lähteneet pesistä. Meidän marjapensailla on joskus kymmeniä jopa satoja räkättejä. Eikun verkko pyytämään ja jahtiin.

    • Kieltäjä

      Lintujen pyydystäminen verkolla on lähtökohtaisesti kiellettyä. Metsästyslaki kieltää suunnilleen kaiken muunkin:

      "Metsästyksessä on kielletty esimerkiksi räjähteet, myrkyt, keinotekoiset valonlähteet, linnunliimat ja lintuverkot, automaattiset aseet, elävien eläinten käyttö houkuttimena, ihmisille tai kotieläimille vaaralliset haudat ja ansat sekä raudat, jotka eivät heti tapa. Lyijyhaulien käyttö vesilintumetsästyksessä on ollut kiellettyä vuodesta 1996. Hirvieläinten, metsäkanalintujen ja vesilintujen metsästyksessä ei saa käyttää apuna ääntä synnyttävää koneellista laitetta.

      Riistaeläintä ei saa hätyyttää tai jäljittää pyyntitarkoituksessa ilma-aluksella, maalla kulkevalla moottorikäyttöisellä ajoneuvolla eikä aluksella tai veneellä moottorin käydessä. Riistaeläintä ei saa ampua ilma-aluksesta tai maalla kulkevasta ajoneuvosta, näiden suojasta tai pysäyttämisen jälkeen sataa metriä lähempänä ajoneuvoa. Veneestä ei saa ampua riistaeläintä moottorin käydessä.

      Kiellosta tuottaa eläimelle tarpeetonta kipua ja tuskaa säädetään eläinsuojelulaissa."

      (Maa- ja metsätalousministeriön sivulta luettua)

      Olen syönyt pari räksää itsekin. Lihaa semmoisessa on yhden lihapullan verran. Ammuin ne laillisesti haulipyssylläni.

    • chinesemeat

      Miltähän tuo koiranliha maistuisi. Syksyisin tuolla metsissä juoksentelee semmoisia louskukoiria vaivaksi asti. Oon ajatellut ampua yhden ja tehdä siitä sitten kunnon rosvopaistin maapesässä.

    • palanleivästäni

      Skruudataan noit kottaraisiiki.

    • Autiopiha

      Viime kesä oli ensimmäinen, jolloin ei ollut yhtään räkättiä pihalla, ei sitten ainuttakaan. Söikö joku nälkäinen ne kenties?

    • linnunnylkyri

      Olin kotona keittiössä kun valkoposkihanhi käveli sisään, kompastui kynnykseen ja taittoi niskansa, pakastaen mureutin, makoisat paistit siitä tuli!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      126
      3078
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1255
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1241
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1051
    5. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1046
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      1010
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      956
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      50
      937
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      904
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      44
      816
    Aihe