TYÖTTÖMÄN SAIRASLOMAPAKKO?

KAKSOSMAMMA

Täällä on yksi köyhä, joka ei huolehtinut ehkäisysä, kun halusi lapsen! ;) Ja nyt niitä onkin tulossa kaksi -yhtäaikaa! :)

Olen siis raskausviikolla 28 ja minulle kirjoitettiin sairasloma alkavaksi tällä viikolla (identtisen) kaksosraskauden vuoksi. Tarkoittaako tämä sitä, että minun on pakko hakea Kelalta sairaspäivärahaa, kun häviäisin siinä niin kovasti -olen ollut pääosin työttömänä. Ja työttömänkin saama tuki on parempi kuin sairaspäiväraha.

Lääkäri sanoi lappua antaessaan, että voin näyttää sitä, jos minua pyydetään töihin. Mutta ei hän puhunut mitään sairaspäivärahan hakemisesta. Että mitenköhän asia sitten on? Onko oikein olla hakematta sairaspäivärahaa?

Vastatkaa, kiltit kaksosten vanhemmat, varsinkin te, jotka jäitte äitiyslomalle työttömänä, haitteko ensin sairaspäivärahaa?

Lämmin kiitos (ystävällisistä) vastauksistanne!

4

122

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kiuytr

      Sairausloman ajalta ei makseta työttömyyskorvauksia, joten sairauspäivärahan hakeminen on paikallaan.

      • KuntaMaksaaSitten

        No hei! Niin, aivan, mutta meneekö se lääkärintodistus automaattisesti Kelalle, jos en itse sitä sinne toimita? Mutta toisaalta, tällä suunnalla kun laitetaan kaksosäidit automaattisesti sairaslomalle, niin epäilyttäväähän se olisi, jos en lappuun kirjoittaisi että "sairasloma".

        Että kai se on haettava sitä toimeentulotukea sitten lisäksi.


      • suomalainentodellisu
        KuntaMaksaaSitten kirjoitti:

        No hei! Niin, aivan, mutta meneekö se lääkärintodistus automaattisesti Kelalle, jos en itse sitä sinne toimita? Mutta toisaalta, tällä suunnalla kun laitetaan kaksosäidit automaattisesti sairaslomalle, niin epäilyttäväähän se olisi, jos en lappuun kirjoittaisi että "sairasloma".

        Että kai se on haettava sitä toimeentulotukea sitten lisäksi.

        Tuskin menee. Se on sinun itsesi hallinnassa mitä tietoja lähtee lääkäriltä. Korkeintaan menee puolustusvoimille, supolle ja poliisille mikäli he kyselevät tietoja.

        Kuvaamasi tilanne on monessa kohtaa suomalaista byrokratiaa, ei pelkästään lapsen odotuksen kohdalla. Vanhempi, jolla ei ole varattua aikaa te-toimistoon ainakaan puoleen vuoteen, joka osaa päätellä ettei joudu töihin seuraavien parin kuukauden aikana, eikä suhtaudu yhteiskuntaan tai ihmisiin vainoharhaisesti, todennäköisesti synnyttää lapsensa ja vasta sitten alkaa pyörittämään byrokratioita. Onhan sen palkansaajankin vaikea tehdä työtä kun lapsillesi jo valuu ;)

        Mikäli siis sattuisi se ikävä tilanne että tulisikin kutsu töihin kuukauden päästä, voisi sitä sairauslomalappua näyttää silloin. Enpä oikeasti tiedä enkä viitsi tutustua aiheeseen, mutta mikäli ns. "myöhäisellä" haulla ei ole merkitystä, tai että hakee uuden paperin vasta lapsen syntymän jälkeen maksaen lääkärissä käynnin, miksi edes pyörittää lupatoimistoja etukäteen?

        Kokemus opettaa.

        Mikäli joudut tai pohdit sosiaalitoimistoon menemistä, kannattaa jo etukäteen valmistautua henkisesti ettei sitten tule yllätyksenä se että sosiaalitoimisto pakottaa muuttamaan pienempään ja edullisempaan asuntoon, jonka jälkeen kun lapset ovat syntyneet tai pieniä, tulevat he kylään ja toteavat asuntonne olevan aivan liian pieni kaksosille, ja toteuttavat huostaanoton.

        Mikäli millään tasolla heille tulee tietoon että sinua tai puolisoasi väsyttää esim. työpäivän jälkeen, kirjaavat he sen ylös: "väsyneitä vanhempia - mahdollisesti masennusta ja depressiivistä oireilua" -> johtopäätös: "suositellaan huostaanottoa". Joten kannattaa olla tarkka ja varma. Hieman luottavaisempi ja helpommin manipuloitava vanhempi allekirjoittaa mielellään vanhemmuudesta luopumislaput jotta saa lapselle tämän aikuistuessa pesämuna rahan.

        Se on tosin tulevaisuutta, mutta tätähän ei kukaan halua myöntää: huostaanotettu lapsi joutuu joko ihmeellisesti hyvään perheeseen, mutta todennäköisesti sosiaalityötä tekevän alalta koulutuksen saaneen oman hoitokodin huostaan bisneksen pelinappulaksi.

        Ilman vanhempia kasvanut nuori, jonka koti on vaihtunut useamman perheen ja hoitokodin jälkeen psykiatrian hoivaan, löytää itsensä täysi-ikäiseksi kasvettuaan mieliala ja psyykelääkekoukusta syyttäen vanhempia heitteillejätöstä ja yhteiskuntaa vihamielisestä asenteesta vanhemmuutta ja lapsia kohtaan. Nyt aikuiseksi päästyään nuorelle kertynyt itsenäistymisraha, jonka terve lapsi voisi kuluttaa stereoihin, iPhoneen ja skootteriin, kuluukin psykiatrian terapioihin. Mikäli työnantajat ja veronmaksajat haluavat, hoito jatkuu läpi elämän, kunnes vihdoin 40-kymppiseksi vanhentunut nuori päättää päivänsä väsyneenä skitsofreenikkona.

        Kaiken tämän jälkeen kansa kiittää ja veronmaksajat ovat tyytyväisiä kun yksi sairas on saatu pois taakasta. Tietysti, olisihan se ollut mahdollista että lapsi olisi kasvanut terveeksi työntekijäksi tai yrittäjäksi, mutta sehän olisi ollut pois huostaanotto- ja psykiatriabisneksestä mikä ei voi olla sallittua.

        Mutta kaikesta huolimatta, hyvää päivän jatkoa ja - kokemus opettaa.

        En liity enkä tunne oheista tapausta, mutta linkkinä kaikille niille, jotka haluavat tutustua pienituloisen vanhemmuuteen.

        "Huostaanotto perustui valheille"
        https://m.youtube.com/watch?v=Mh166ItkRpE


    • Tod. köyhä äiti

      Ensinnäkin onneksi olkoon Kaksosmammalle.
      Jos lääkäri on kirjoittanut Sinulle sairauslomaa, et ole työkykyinen, eli et voi olla työtön työnhakijakaan. Lääkärillä oli varmasti hyvä syy kirjoittaa tätä sairauslomaa, eli Sinun tulee nyt hakea Kelasta sairauspäivärahaa. Jos se on pienempi kuin työttömyyspäivärahasi, tulet tietysti häviämään siinä rahallisesti. Mikäli tulot putoavat tarpeeksi alas, tulee kuvaan kotikuntasi sos.toimisto. Näin se menee lain mukaan.
      Älä ota sitä riskiä, että menet työhön, jos sitä Sinulle tarjotaan, ja kun työantajasi saa selville, että olet virallisesti sairauslomalla ja jos Sinulle sattuu tämän sairauden johdosta jotain, joudut hankaluuksiin. Kyllä kaiketi tulevien lastesi ja myös Sinun terveytesi on tärkeämpää kuin se raha, minkä tulet nyt menettämään alhaisemman sairauspäivärahan vuoksi. Tämä sosiaalilainsäädäntö on Suomessa hyvin kimurantti, vaikka sitä on yritetty yksinkertaistaa vuositolkulla. Tämä rahaongelma koskee tietysti vain alhaisemman tulotason ihmisiä. Olen pahoillasi puolestasi, että edes joudut miettimään tallaisia asioita. Tasan ei käy rahalahjat tässä ah´ niin hyvinvoivassa kotimaassamme.

      Kaikesta huolimatta iloista odotusta!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      49
      5005
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3287
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1412
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1265
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      957
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      878
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      741
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe