Ukilaiset "pojat" ja ulkomaan tytöt

H-LO45

Toinen keskustelu päinvastoin. Miksi Ukilainen mies ottaa vierasmaalaisen vaimon? Itse lähdin 20 vuotta sitten U:gin pahimpana työttömyysaikana Suomalaisen dieselvoimalayhtiön töihin kiertämään maailmaa kun silloisessa kotikaupungissa ei ollut toivoa tulevaisuudesta töiden tai naiskumppanin suhteenkaan. Tuohon aikaan työttömille lähinnä naurettiin.
Kymmenkunta vuotta tuli alkuaikoina kierrettyä Afrikan maissa ja täytyy sanoa että kaikkea tuli koettua ja nähtyä naisten saralta. Tuli tutustuttua lukeneisiin ja ei-lukeneisiin naisiin. Kyllä oli pitkä valkoihoinen mies jatkuvan pyydstämisen kohteena. Hurjalta tuntui alkuaikoina että mitä ne naiset minusta nyt oikein haluavat? No parempaa elämää "länsimaissa" tietenkin.
Muutaman tummaihoisen kanssa tuli paremmin tutustuttua, ja ihan alussa testimielessä aina tein selväksi että en ole miljonääri tai muutenkaan rahamiehiä, niin yleensä he sanoivat etteivät välitä minun rahoistani tai autoista. Miksi minä niin luulen, he kysyivät? Tuntuivat loukkantuvan kun sellaista sanoin. Ite tuntui että nyt ollaan paratiisissa. Ei tullut kotikaupungin tyttöjä ikävä ei.
Nuo naiset antoivat todella naisellisuuden näkyä ulospäinkin. Vartalon muotoja saivat muutkin ihailla. Vaatetus korosti kurveja, ja kurvejahan tummilla naisilla riitää. Todella harvoin näki "lautap.......", tai naisellisuuden tuhoavia inhottavia löysiä vaatteita.
Ja ystävällisyys oli heillä ihan oma tasoaan. Mielellään tekivät ruokaa vaikka et pyytänyt. Hyvin harvoin tahtoivat lähteä ulos syömään. Puhua sai ummet ja lammet jotta suostuivat lähtemään. Ja ruoka oli aina huippuluokkaa, vaikka aineksista oli välillä pulaa. Ja iltaisin tahtoivat hierota ihan vapaaehtoisesti raskaan työpäivän jalkeen. Useimmiten oltiin 12 tuntisia päiviä. Toki siinä itsekin jäyhä suomalaisuus äkkiä hävisi tuollaisessa ympäristössä. Uskomattomalta tuntui tuo ystävällisyys ja avuliaisuus.
Yksi nainen erityisesti noilta työreissuilta pysyy kuolemaan asti mielessä. Eräänä iltana Gabonissa palattuamme majapaikkaan Port-Gentilin viidakkovoimalaitostyömaalta, lähdimme parin työkaverin kanssa lähikuppilaan oluelle ja matkan varrella törmäsin, sanan varsinaisessa merkityksessä, Ketiaan, 183cm:ä pitkään teke-heimon tyttöön. Oli hän ilmestys kuumankosteassa yön pimeydessä, ja siitä alkoi yksi elämän unohtumattomista ajoista.

Mutta aikansa Afrikkaakin. Työt veivät toiselle mantereelle Etelä-Amerikkaan, Brasiliaan. Siellä alkoi uusi vaihe elämässäni tutustuttuani nykyiseen vaimooni. Oli se pirunmoinen järkytys Ugi-syntyperäisille sukulaisille kun tumma nainen tuli sukuun. SItä itteensä puhuivat jatkuvasti. Eroa, rahanmenoa ym. ym. no mitä hyötyä heille siitä oli?? Edelleen naimisissa usean vuoden jälkeen. Välillä latinalainen temperamentti kuohuu, mutta en edelleenkään vaihtaisi perussuomalaiseen. Kyllä vieläkin säväyttää kun emantä laittaa lanteen keinumaan. Siis latinorytmin tahtiin:).
Se vain Ugissa oli huonoa että tuolloin ei kukaan, edes työkkäri, osannut neuvoa mitenkään kotiuttamisasioissa tai kielikursseissa tms. Nykytilannetta en tiedä, sillä muutto oli pakosta edessä.
Joku varmaan kommentoi että hyvä kun muutit, mutta ehei, palaan vielä jokupäivä Ugiin.
Ja onhan tässä vielä sekin hyvä puoli että eläkepäivinä voi ottaa tirsat viidakossa puunlatvalaavussa, eikä tarvitsi työntää rollaattoria yksityisen hotikodin floskapihalla.

6

264

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • von Lagerbom

      Olipa erinomaisen hyvä kirjoitus

    • JoonasPoonas2

      Hienoa jos joku on löytänyt itselleen rakkauden. Varmasti myös totta, että hälle tuo kaukomaiden rakastajatar on se ainoa oikea valinta. Meille toisille kotimainen taas se oikea.

      Hyvää kesää!

      • En yhtään ihmettele että menikin merta edemmäs kalaan jos vaihtoehtona oli U:gin naiset, heh..


    • ukilainen nainen

      Magnus: BUU! Ei sovi yleistää!

      • lauspakki

        Niin kuin Manguksen lapsi totesi, niin, niin, kovin nuori...


    • moih

      Judit

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1867
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1564
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1266
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1224
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1212
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1176
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1160
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1151
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      9
      1140
    Aihe