Aihe

"Miksi ihmiset eivät uskalla auttaa?"

Evita

"Miksi ihmiset eivät uskalla auttaa?"

Kurdimies ihmettelee suomalaista auttamiskulttuuria.

- Olen asunut Suomessa 20 vuotta. Olen huomannut, että suomalaiset eivät auta tällaisissa tilanteissa. Toki on olemassa sellaisiakin suomalaisia, jotka auttavat kolaritilanteessa, mutta ei näin, että he tulisivat puukon eteen, hän pohtii.

Miehen tytär sanoo asian vielä suoremmin.

- Miksi ihmiset eivät välitä tai uskalla auttaa? Mitä jos jotain kävisi omalle kohdalle? Eikö silloin toivoisi, että joku toinen auttaisi?

Tyttären mukaan esimerkiksi viereisen kerrostalon ikkunalle kerääntyi ihmisiä katsomaan tapausta.

Yksikään ei tullut uhkaavassa tilanteessa auttamaan.

- Eivät ihmiset uskalla auttaa. Sen takia minäkin halusin puhua tapauksesta. En vain voi käsittää, kun meidän kulttuurissa autetaan, vaikka olisi oma henki vaarassa. En käsitä, miksei voi mennä väliin, tytär ihmettelee."
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014080918554345_uu.shtml

Olisitko sinä auttanut?
Täytyy sanoa, että itse en olisi uskaltanut mennä puukottajan ja uhrin väliin. Ehkä olisin jotenkin muuten auttanut, tai soittanut poliisit.
Miten olisit toiminut em. tilanteessa?

23

191

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • FUCKIFUU

   Suomessa auttaja voi saada kovemman syytteen kuin rikoksen tekijä. Siksi Suomessa ei mennä väliin, Suomen Laki kieltää toisen auttamisen, itsepuolustus on teoriassa sallittua, mutta silloin todistustaakka siirtyy uhrille. Kiittää kristittyjä miksi laeissamme on valuvikoja ja kristitty tuomarikunta on täysin epäpäteviä tehtäviinsä.

   • The New Zion World O

    Ei tuomarikunta ole kristittyjä vaan päinvastaista porukkaa, vapaamuurareita. Heillähän suurin auktoriteetti on Lusifer, mikä salaisuu vasta 30. asteella heille ilmaistaan. Tämä selittää paljon.
    Ja vielä enemmän selittää uuden siionistisen maailmanjärjestyksen sisäänajo. Sekin tapahtuu vapaamuuraripohjalta ja kaikki on luettavissa netistä kun vain viitsii, eikä nuku hasbaran unta.
    Hasbarasta esimerkkejä viime päiviltä mm http://nwohavaintoja.blogspot.fi/
    Tämä tullaan selittämään huuhaaksi, vainoharhaksi ym, jotta yksikään ei heräisi Hasbaran unestaan ja alkaisi ajatella omilla aivoillaan.


  • Evita sanoi :
   "Miksi ihmiset eivät uskalla auttaa?"

   Kurdimies ihmettelee suomalaista auttamiskulttuuria.
   ___________
   Jos lyöt puukottajaa olet syyllistynyt pahoinpitelyyn josta sinut myös voidaan
   tuomita - siksikin on syytä olla varovainen edesottamuksissaan.

   Olen kerran estänyt ryöstön Hesan linja-autoasemalla.

   • Evita

    Joskus kyllä vaikuttaa siltä, että oikeusturva on kohta suurempi tekijällä kuin uhrilla. Tämä varmaankin estää monia puuttumasta tilanteeseen, valitettavasti.
    Toisaalta onko viisastakaan hyökätä puukon eteen jos se itsensä heikommaksi tuntien on melkein sama kuin itsemurha. Voisihan sitä toimia siltä pohjalta kuin kykenee. vaikka herättää yleisön huomion esim itsekin apua huutamalla :), nyt tosin yleisöä kyllä näytti olevan, mutta usein se hillitsee tekijää kun tulee huomatuksi.


   • FUCKIFUU
    Evita kirjoitti:

    Joskus kyllä vaikuttaa siltä, että oikeusturva on kohta suurempi tekijällä kuin uhrilla. Tämä varmaankin estää monia puuttumasta tilanteeseen, valitettavasti.
    Toisaalta onko viisastakaan hyökätä puukon eteen jos se itsensä heikommaksi tuntien on melkein sama kuin itsemurha. Voisihan sitä toimia siltä pohjalta kuin kykenee. vaikka herättää yleisön huomion esim itsekin apua huutamalla :), nyt tosin yleisöä kyllä näytti olevan, mutta usein se hillitsee tekijää kun tulee huomatuksi.

    Oikeasti kyseinen kurdi ihmetteli miksi kukaan parvekkeeltaan töllännyt ihminen ei hakenut kivääriä ja ampunut puukkomiehen aivoja pellolle. Näin hänen kotimaassaan olisi autettu.


   • ärtynyt_suomalainen
    FUCKIFUU kirjoitti:

    Oikeasti kyseinen kurdi ihmetteli miksi kukaan parvekkeeltaan töllännyt ihminen ei hakenut kivääriä ja ampunut puukkomiehen aivoja pellolle. Näin hänen kotimaassaan olisi autettu.

    Paljon parempi tapa se on kuin pohjoimaalainen rikollisten paapominen.

    Suomessa ei pahoinpitelyihin yms. mennä väliin koska siitä seuraisi auttajalle vähintään sairaala- tai vankilareissu ja pahimmassa tapauksessa hauta.


  • Turkkilainen.

   Ensinnäkin kurdit ovat pääosin huumediilereitä, joten tässäkin tapauksessa on voinut käydä kuten eräässä tapauksessa vuosien takaa missä

   Mies oli alkanut hakkaamaan naista kadulla, toinen mies tuli väliin niin tämä nainen sekä häntä hakannut mies kävivät auttajan kimppuun, auttaja pääsi tilanteesta pois heittämällä molemmat pää edellä katuun. Auttaja sai pahoinpitelysyytteen ja kyseinen naisen ja miehen kähinä oli nimenomaan narkin ja diilerin velkaselvittelyä.

  • Evita

   Toisaalta voisiko ajatella että, suomalaiset eivät ole tottuneet samalla tavalla väkivaltaan kuin Aasian maissa. Se on heille enemmänkin arkipäivää. He ovat tottuneet selviämään väkivallan avulla, ja siksi herkemmin puuttuvat. Suomalaiset kasvatetaan jo lapsena väkivallattomaksi. Lasten kasvatuksessa ei käytetä fyysistä väkivaltaa jne.. Mietin sitäkin että myöskin kirkko kasvattaa väkivallattomaksi. Voisihan se hyvinkin olla, että halu olla käyttämättä väkivaltaa lähtee siltä pohjalta, ja siksi ei uskalleta puuttua väkivaltatilanteisiin.
   Mitä nyt sitten kylläkin viinapaissään riehuvat, ettei suomalaiset kuitenkaan täysin väkivallattomia ole.

  • Se on hyvä kysymys: "Miksi ihmiset eivät uskalla auttaa?"?

   Niin, on monenlaista auttamista. Väkivaltatilanteeseen puuttuminen on omanlainen juttunsa. Siinä voi todella joutua itse hengenvaaraan, ja ellei tiedä mitä laki vaatii itsepuolustukselta, voi joutua syytettyjen penkille. Mikä on toisaalta hyväkin, näin itsepuolustus ei käänny väkivallaksi ja aiheuta vielä enemmän pahaa.

   Noissa tilanteissa varmaan moni ensin koettaa kartoittaa sen minkälaisesta tilanteesta on kyse. Onko kyse ns. humalaisten puukkohipasta, huumeisin liittyvää ”ongelman ratkontaa” vai muut tilanne. Kun sitten myöhemmin joutuu olemaan todistajana, haluaa kai turvata itsensä, ettei sitten saa jotain kostotoimenpiteitä osakseen?

   Monessa koulutuksessa tähdennetään, ettei koskaan saa mennä väliin kun aseita on näkyvissä. Soitto poliisille ja tarkkailu sekä mahdollisen uhrin auttaminen niin, ettei väkivaltainen osapuoli pääse käsiksi (Suojaan ottaminen, oven lukitseminen jne.) ovat oikeita keinoja. Vain silloin voi puuttua, kun tietää mitä tekee. Esimerkiksi vartijoilla on siihen tarpeellinen osaaminen.

   Niin, suomessa väkivalta alkaa olla jo harvinaista, ettei se ihan jokapäiväistä kauraa ole. Ehkä vain ei tiedetä, miten pitää toimia?

   • Peppi xl

    Missä ihmeen turvapaikassa olet elänyt.Näen kaupungeissa väkivaltaa päivittäin,ja minusta suomi alkaa olla maailman väkivaltaisimpia maita ei sotaa käyvissä maissa.Mitä luulet saavasi jos vedät minua kuonoon,voin kertoa että pikku sakot.Eipä tarvitse ihmetellä suomen tilannetta.Mutta jos menet puolustamaan väkivallan uhria,saat kovemman tuomion kuin väkivaltainen hyökkääjä.Monet on muuttaneet pois suomesta jonnekin oikeusvaltioon,jossa ihmisillä on vielä oikeuksia ja turvaa,sekä oikeus edes itseään puolustaa,puhumattakaan kotinsa ja rakkaidensa suojaamisesta.


  • ijuhygtr

   Ihmiset auttaa mutta rikollinen kristinusko auttaa rikollisesti herra jumalansa käskyn mukaisesti, näyttöä on:
   http://fi.wikipedia.org/wiki/Noitavainot
   Noitavainot nykyaikana
   Vielä nykyään joissakin vahvasti taikauskoisissa ja perinteisiin nojaavissa yhteisöissä harjoitetaan noitavainoja. Nykyajan vainot vaativat tuhansia ihmishenkiä vuosittain.[14] Etelä-Afrikan pohjoisosassa jopa satojen noidiksi epäiltyjen ihmisten uskotaan saaneen surmansa noitavainoissa 1990-luvulla.[15] Kamerunissa järjestetään noitaoikeudenkäyntejä, joissa syytetty voi saada tuomion noitatohtorina esiintymisestä. Lynkkausjoukot ovat polttaneet elävältä tuhansia ihmisiä Tansaniassa, Keniassa ja Zimbabwessa 1990-luvulla. Noitavainot ovat jatkuneet myös vuosituhannen vaihteen jälkeen. Länsi-Keniassa väkijoukot polttivat 11 noidiksi epäiltyä miestä ja naista toukokuussa 2008. [16] Nigeriassa noin 5000 lasta on hylätty kymmenessä vuodessa vanhempien karkottaessa heidät noitina. Lapsia on syytetty avioeroista, sairauksista, onnettomuuksista tai työn menetyksestä.[17] Afrikan noitavainojen syyt ovat usein myös poliittiset, sillä vaikutusvaltaiset noidat ja noitatohtorit ovat yleensä uudistusten jarruina. Pastorit saavat myös lisämainetta paljastaessaan uusia "noitia." Vuonna 2010 Haitilla tapettiin 45, joita syytettiin koleran levittämisestä voodoon avulla.[18]

   http://www.huffingtonpost.com/huff-wires/20091018/af-nigeria-child-witches/

   katekismuslaisen tunnustus:
   http://keskustelu.suomi24.fi/node/9864171
   teuta,
   "14.5.2011 16:22
   Ei tuosta ÄLÄ TAPA käskystä , tarvii sen enenpää ymmärtää
   kun mitä siinä lukee .."

   Ketä uskossa rakastavat?
   Jeesus opettaa:
   Joh. 14:15 Jos te rakastatte minua, niin pitäkäät minun käskyni.

   Matteuksen evankeliumi:
   5:21 Te olette kuulleet sanotuksi vanhoille: 'Älä tapa', ja: 'Joka tappaa, se on ansainnut oikeuden tuomion.'
   19:18 Hän sanoi hänelle: "Mitkä?" Jeesus sanoi: "Nämä: 'Älä tapa', 'Älä tee huorin', 'Älä varasta', 'Älä sano väärää todistusta',
   Markuksen evankeliumi:
   10:19 Käskyt sinä tiedät: 'Älä tapa', 'Älä tee huorin', 'Älä varasta', 'Älä sano väärää todistusta', 'Älä toiselta anasta', 'Kunnioita isääsi ja äitiäsi.'"
   Luukkaan evankeliumi:
   18:20 Käskyt sinä tiedät: 'Älä tee huorin', 'Älä tapa', 'Älä varasta', 'Älä sano väärää todistusta', 'Kunnioita isääsi ja äitiäsi.'"

   jne....

   • Veromoni

    Tuossa noitien vihaamisessa ja lynkkaamisissa on kyseessä asioita enemmän kuin käsität.Noidat siellä syyllistyy murhiin,kidutuksiin,ja eläinrääkkäyksiin.Lapsiuhrejakin saatanalle.Yritä ymmärtää että ihmisten mitta on täyttynyt heidän toimiiensa johdosta.Vähemmän on kyseessä uskontojen välinen sota,taustalla on paljon muuta.Luin tästä joskus jostakin ulkomaisista lehdistä.


  • nujertava kasvatus?

   Suomalaiset on orjakansaa. Ei niille tule mieleenkään tehdä mitään mitä muu lauma ei tee. Ei se tarkoita että olisivat pahoja. Eivät vain osaa.

  • Näkökulmaa

   Suomalaiset on orjuutettu ja aivopesty,mutta ei kuitenkaan kaikkia ole onnistuttu ehdollistamaan.

  • näin se menee

   Jos menee pariskunnan tappelun väliin, niin pian olet itse oikeudessa ja syytettynä pahoinpitelystä, kun pariskunnan MOLEMMAT osapuolet on samaa mieltä, että pahoinpitelijä olitkin sinä, eikä se rakas puoliso.

   • perinnetavat

    Näinkin voi käydä. Auttaja on lopulta syytettynä.
    Yllämainittuun asiaan sanoisin omana mielipiteenäni, että me suomalaiset olemme niin kohteliaita ulkomaalaisia kohtaan, että annamme heille ensin tilaisuuden mennä puukon tai pyssyn eteen. Se on eräänlaista vieraanvaraisuutta sekin. Ymmärrettävää tietenkin on, ettei maan perinäistavat hetkessä aukene ulkomaalaisille.


  • 9mm_Burana

   Ongelma johtuu siitä, että Suomessa rikollisella on enemmän oikeuksia kuin hänen uhrillaan.

  • Suomimies8x

   Olisin auttanut toki! Olen saanut puukosta & onnistuin 2003 tyrmäämään lyönnillä puukottajan joka isolla keittiöveitsellä naista puukotti. Yksityiskohtia en kerro. Nainen selviyty & sain itse pari naarmua. Tilanne oli nopeasti ohi koska sain kaverin tyrmättyä.. Silti paljainkäsin taisteleminen teräasetta vastaan on tyhmää jos mahd. Kannattaa aina Käyttää jtn taisteluvälinettä. Ja on kaverilla otsaa jauhaa paskaa Suomalaisista! Kaikki ei ole pelkureita. Ei todellakaan. Ketkä taisteli Venäläisiä vastaan tai puhumattakaan Suomen historiasta. On veitsi jos toinen heilunu & heiluu vieläkin. Ei kannata arvostella. Olen itse nähnyt omin silmin miten "Pelkurimaisesti" Lähi idän alueen ihmiset reagoivat vastaavaan tilanteeseen. Eikä puukkokaveri ollu ees huippukuntone siiinä videolla, mun kohdalla tyrmäsin urheilijan veitsen kans ettei ihan helppoo ollu. Pistänpä videon linkillä jos löydän!

  • Suomimies8x
  • Enkelisilittääpäätä

   Nyt somalinuoret maksavat siitä, mitä ovat ryhmänä ulvoen kerjänneet, tätä rasimissyytökset ja väärä mediauutisointi saavat aikaan. Jos joku valkoihoinen olisi herjailun keskeyttänyt niin syytehän siitä olisi rapsahtanut. Alaikäisiä mamuja vielä, joita olisi turhaan ojennettu, ehän tässä ollut vielä mitään, kunnianloukkaussyyte vähintään väliintulijalle. Totta myös on, että jos joku olisi tullut Tapanilassa väliin joku toinen olisi ollut uhri ennemmin ja myöhemmin hiljaisemmalla paikalla ja kaverit karkuteillä, mahdollisesti jopa tulevassa poliiseissa myöhemmin töissä vrt. futiskuva. Kuinka moni heistä olikaan tuossa kuvassa, yksi vai jopa kaikki?

   • enkeli2

    Joka kuritta kasvaa se kunniatta kuolee - suom. sanalasku


  • Sisartuulityyli

   Aihe-alue: Kurdimies raiskaa

   Tämä koskee vaakasuoran filio-fokuksen käyttämistä, ja sen mahdollista, tuntemuksena, seksiin.
   Ei lainkaan palvomisen pakkomielteistä, pyytämistä ja koskettamista, ihan pystysuora, hektisyys impulssio, ja siten väärin ilmoitettua, ulkomaalais-taustaista raiskaajaa.
   Olisiko kysymyksessä ihan vajaamielinen, aivokuollut, tai siten psyykkisen kivun tuotto- ihannoiva, vähämielinen, tai vähä-älyinen, aivokuollut, tai origoton, sisimmättömästi hengetön, kaksonen, tai sen palvonta, toki syntyneenä, ja biologiseksi julistettu, vaatimassa, bionisena missionistisena, origottomasti, vain itseä varten, ihmisen vapauden-rakentamista, sen tilana, ja näin päihdehuollon ylläpitämisen velvoitteen sijasta, naisen sukupuolen halventamisen kielteisyyden ohjelmaan, edelleen osallistumattomuudestansa, pakkomielteisenä mielivaltaiseen häiriökäyttäytymiseen, jopa addiktio-hoidoin tai ohjelmana, tai siten vaaka-suoran filiofokuksen käytön, laiminlyövästi, itselle omaan etuun tavoitellen, asettaen, ja näin sikiökauppaan myyden, tavoitellen, poliisinlapsenlapsensurmaamista, tai sen oikeuttamista pyytämällä, näin vakuutus-yhtiön toimintana, uskonnollisessa pakkomielteessään, käyttämällä asettamaansa orjaa, myös hahmoterapiasta, kehon ylävaratalon osina, paljaanna, ja siten kipuna, pystysuoran filio-fokuksen kaltaisesti, onnistumisen elämyksettömyyden ympäristön rakentamiseksi, kunnanlääkärinä, tai tahdottomasti pahoinpideltynä siten, asetettuna halventavasti, tajuttoman kuljettamisen oikeuttamiseen, pakotteena kehitysvammaiseen kohdistuvan seksityönalueen, kunnioittamiseen, pakanuutena, tai siten moraalittomasti, vastoin lakina, myös ulkoisen naiseuden osin, ulkoisen feminismin oikeutuksen pyytämisenä, aivohalvaus-ohjelmien käyttämisenä, tai seuraillen, vankina pitäen, erityisesti naisiin kohdistaman väkivalta-teon himona, tai riemuna, asiallisen addiktion hoito-ohjelman välttämisenä, vaakasuorana hektisyys impulssiona tai kipuna, sen filiofokuksena, myös kehon takaosin, jopa miehen kehon ylävartalon osien laiminlyönteinä, niiden ollessa jo valmista turvallisuudentunnetta luovina osa.-alueina, naisen elämässä, myös ihmiskäsityksen teemasta, poistaen klovni-harhan,

   - Joo, saa linnaa.
   SYY: Aggressioiden poistamisen välttelyyn, kehon vyötärön alapuolisin osa-aluein, tai siten väärin käsittäen, holhous.-toimen, tai oikeuden holhoukseen asettamisen, laiminlyönnin hallitsemiseen. Myös kehon takaosin, ja alavartalon osa-alueiden, niiden siten siivittäessä, niin tuhoisasti, pelkän steriliteetin esittämisen, tai katseluttamisen (tahallisuus) kivun käytön, alastomuuden kunnioittamatta jättämisenä, sen jäämisenä laiminlyöntinä, vain lapsen murhaan, tapa-käyttäytymisenä.

   Yes.
   Ylikasvaineisuus, kookkaus: "Yes".
   - Ei saada elintilaa.
   Entä se suru-ajan laiminlyöminen ja sen mahdollistaminen, vain pystysuoran filio-fokuksen käyttämisen oikeuttamiseksi, hektisyys impulssion kohdistamiseksi, omaan mielivaitaisuuden rauhaansa, kuten ulkoisen feminismin oikeuttamisen pyytämiseen, naisen kehon vankina pitämiseen, lapsen murhin, tai sen suorittamisen himona, addiktioiden hoito-ohjelman erottamatta jäämisenä, vain uskonnollisen pakkomielteisyyden tukemiseen, palvomisen lapsenkasvatuksen pyytämisen oikeuttamiseen, tai sen luomin kyselyin, yhtenä ajatuksenaan, steriliteetin esittämistä, samanaikaisesti, käyttäen: aiheuttamananne lapsen murhana, kuten sisaren murhana tai sen pakkomielteisenä, mieltymyksenä.

   "Voi herran Jumala, mulla on lapsia."

   -No, ei ykkösenä kyllä hae sijaiskohtuakaan.

   Joka olen Nasa:n turvaama.
   Joka en ole klovni
   Joka en ole ihmiskäsitystä tukeva
   Joka olen lääkärinympäristö, yleis-sivistys tai sen siritämisen arvomaailma, osallistuminen, hyvinvointi ja turvallinen miljöö, myös aseenkantoluvan kontakti-oikeuden ja armeijan osin, olematta siten lääkäri, kehon turvaamiseen, kehon turvallisuutena, sen olemuksen käytön, hyvinvointiin, ylläpitämiseen velvoitettu.
   Ja en ole autisti, tai käsitettä tukeva
   Joka olen lääkärinlapsi-ympäristö, en heidän perheensä, myös armeijan osalta,

   Kohdistus: Etukäteen määritelty
   Kohde: Vaihto
   Ei kuolemaa tuottaen.
   Vaihto: Alkuperäinen
   Vain alkuperäistä koskien.
   Kohde vaihdettu.
   - Ette saa asua.

   Lausunto: Tuota niin...
   - Heidät on tapettu sinun miljööseesi, haureutena.
   Että minun ei tarvitse osallistua halventavasti, kehoni olemuksen käyttämiseksi, väkivalta-teon kohteena riemun oikeuttamiseen, kuten ihmisen seurailun tai sen oikeutuksen pyyntö.

   Tarjoten väkivalta-teon kohdistamisen riemua, uskonnollisena pakkomielteenään, lääkärinä tai toimenpiteenään. Myös naisen kehon olemukseen tai sen korostamiseen, väkivalta-tekoon, tai siihen alistamiseen, vankina pitäen, myös lapsen tapon oikeutuksen pyynnöin, jopa 4- lapsen tappamisena, pakkomielteisesti ihmiskäsityksen käyttämiseksi, itseään varten, omaan etuun tavoitellen, käyttämä

   Naisen sukupuolta halventavasti
   Kts. Kastraatioiden käyttö, niiden psyykkisen kivun tuoton-kiellon, laiminlyönti, uhaaminen

  • Rikoksenuhrit

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   255
   19703
  2. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   379
   7352
  3. Uusin Seiska herttainen Torppa

   Uskomatonta luettavaa herttaisesta Torpasta. Olisi nyt kiva saada valkopesuri-jankkaajan ja palstalaisia oikeusjutuilla uhkailleen ja uhonneen kir
   Kotimaiset julkkisjuorut
   131
   2473