Kohde-esimieheksi pakottaminen

Järjestyksenvalvoja

Olen töissä keskisuuressa kauppakeskuksessa järjestyksenvalvojana. Kohteemme ilmoitustaululla on ollut keväästä asti lappu, jossa etsitään kohteelle kohde-esimiestä. Kukaan ei luonnollisestikkaan ole kyseistä koiranvirkaa hakenut, sillä entiset kohde-esimiehet ovat jaksaneet työtä 3 kuukaudesta puoleen vuoteen. Suurin syy on ollut se, että asiakkaan edustaja (kiinteistöpäällikkö) on erittäin hankala ja lisäksi kohde-esimiehelle kuuluu kaikenlaista lippu-lapputyötä ja hieman vastentahtoista ylityötä aina, kun joku sairastuu ja kellekkään muulle ei sovi.
Koska hakijoita ei ole, on työnantaja päättänyt direktio-oikeudella määrätä allekirjoittaneen kohde-esimieheksi 18.08.2014 alkaen.
Siispä kysyn. Työsopimuksessani lukee vartija-järjestyksenvalvoja - 3 vuorotyö. Voiko työnantaja direktio-oikeudella muuttaa työni kohde-esimies - 1 vuorotyöksi vasten tahtoani?
Tulen eroamaan työstä ja hakeudun toiseen firmaan, jos tämä toteutuu.

7

396

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Palmia = Pulmia
      • kateus, se kateus

        Kato, kato. Jollakin on samallaisia kokemuksia kuin minulla, tosin eri firmasta. Samat heputhan ne loppujen lopuksi pyörii noissa kaikissa alan firmoissa.


    • Tuttua juttua

      Todella sääli, sillä Suomessa on todella paljon kivoja vartiointikohteita, joita olisi mukava tehdä. Mutta sitten asiakas tai asiakasta edustava, turvallisuuspäällikköä leikkivä varastoesimies on niin hankala, että kukaan ei halua tehdä kohdetta varsinkaan päivävuorossa.

    • kk2212

      Ei ole mikään pakko vaihtaa toimenkuvaa / allekirjottaaa mitään sopimusta jossa otat vastaan kohde - esimiehen hommat. Irtisanoakkaan ei voi koska mikään pykälä irtisanomiseen ei täyty. Ota yhteyttä vaikka luottamusmieheen tai työsuojeluvaltuutettuun mikäli yritetään pakottaa.

    • Ei oikein kiinnosta

      Meilläkin on kohteita, joihin on jo tovi etsitty esimiestä. Kiinnostus on ollut vähäistä, koska yhden palkkaluokan nousu ei mitenkään korvaa sitä kaikkea, mitä esim. kohde-esimies joutuu tekemään ja kestämään.

    • __...__

      Näitä keskusteluja lukiessa ei voi kuin todeta että onneksi itsellä nuo KEM-velvollisuudet ovat huomattavasti pienemmät ja helpommin hoituvat kuin tässä edellä mainitussa tapauksessa.

      Hirveästihän nuo KEM:n tehtävien sisällöt vaihtelevat, kieltämättä. Toinen voi päästä helpommalla kuin toinen ja paljon kanssa ratkaisee se asiakkaan edustaja kenen kanssa olet sitten tekemisissä itsekin. Ei se palkan korottaminen tosiaan missään tunnu sitten vaikka kuinka olisi "esimiestä" kun työtehtävät ja ympäristö eivät ole mieluisia.

      Tässä myös muutamat kertovat että firmassa jossa työskentelevät on auki paikkoja kohde-esimiehille, mutta halukkaita tehtäviin ei löydy. Olisi mielenkiintoista tietää, että onko kyseessä kenties Securitas tai joku vastaava jossa jää näitä tehtäviä uupumaan. Luulisi että löytyisi aina joku vaikkapa ansioluetteloaan koristelemaan taikka jotain.

      Ei minusta kuitenkaan ketään voi pakottaa tuohon hommaan oli sitten kuinka direktio-oikeutta takana perusteluna taikka ei. Ei tosiaan kannata lähteä siihen että laittaa nimeään alle mihinkään paperiin, vaan kyseenalaistaa päätöksen.

      Viime kädessä sitten irtisanoutuu, jos ei muuta.

    • Turva-alalla

      Ei ole Securitas ainoa, jolla on vaikeaa löytää osaavaa esimiesporukkaa, sama ongelma käytännössä kaikilla isoilla. Ja KEMmin paikoille ei paljon ole hakijoita, joutuu vaan turhaan paskamyrskyn keskelle.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      274
      2870
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      215
      1860
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1532
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1300
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      77
      1198
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      256
      1133
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1042
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      983
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      79
      920
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      142
      794
    Aihe