Älä kerro käyttäjille luottamuksellisia asioita

Hei!

Liian usein luotsi kertoilee palstallaan että on kirjoittanut ylläpidolle tätä tai kirjoittanut asiasta Luotsi-palstalle.

Luotsin toimi on luottamuksellinen ja pääsette käsiksi luottamuksellisiin tietoihin, joista ei tule kertoa. Käyttäjille ei tule kertoa palstasta, eikä kirjeenvaihdosta ylläpidon kanssa. [email protected] osoite on VAIN luotsien käyttöön eikä sitä tule antaa käyttäjille.

Mikäli tilanne ei muutu, joudumme puuttumaan tähän epäkohtaan tiukalla kädellä sillä luottamuksellisten tietojen on pysyttävä luottamuksellisina. Niiden kertominen käyttäjille rikkoo luotsin toimintasääntöjä.

Hyvä nyrkkisääntö on se, että jos käyttäjä ei näe sitä, hänelle ei tule sitä kertoa. Luotsi-palsta esimerkiksi on piilotettu palsta.


Terveisin,

Suomi24 Ylläpito, Saga

22

210

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mutta jos käyttäjä sanoo tyyliin "ketjusta X on poistettu viesti Å" niin onko silloin ok kertoa että mitä viestejä on poistettu ja että se Å ei kuulu tuohon joukkoon

      • Millä tavalla se ketju X liittyy tähän Sagan avaukseen?

        Voit omia poistojasi perustella halutessasi käyttäjille, mutta et oikeastaan alkaa kertoa, mitä viestejä mistäkin ketjusta on poistettu.

        Kenenkään muun poistoja ei pitäisi olla tarve ilmoitella tai perustella kenellekkään foorumikäyttäjälle, eli jos poisto ei ole oma, ei se silloin ole sinun asiasi, vaan viestin poistaneen luotsin ja mahdollisesti ylläpidon jos poistetusta viestistä kiinnostuu.


    • Varmaan se ei ole itsestaan selvaa kaikille ettei saa yleisopalstalla kertoa ilmoittaneensa esim pysyvasta hairikosta (joka tayttaa koko sivun) yllapidolle.

      Sain asiasta huomautuksen tehtyani noin. Miksiko kerroin yhteydenottoni palstalla? Siksi koska ko palstalla oli useita kysymyksia siita miksei luotsi (jota palstalla ei ollut) tai yllapito ei tee hairikkoviesteile mitaan. Ehka asiasta mainitaan sitten jossain, jota en ole havainnut, mutta tuntuu vahan pikkumaiselta huomauttaa tallaisesta.

      En tiennyt taman luotsipalstan olevan niin salainen ettei sita saa edes mainita.

    • Mulle moni asia oli kysymysmerkki siihen asti kun sain luotsin ohjekirjan! Höpöttelin liian avoimesti itsekin.

    • Aktiivisille käyttäjille jotka tiedustelevat toistuvasti näitä, miksi viestit ei poistu tai miksi häirikköä ei laiteta kuriin voi kyllä ilmoittaa, että asia on hoidossa, mikään ei valitettavasti tapahdu heti, niin kuin moni käyttäjä luulee, eikä kaikkiin ole edes järkevää koko ajan reagoida.

      Useimmiten nämä koko ajan kyseliät, varsinkin jos ovat sellaisella palstalla, missä luotsi on, yleensä tarkoituksenmukaisesti tahtoo näkyvää loskaa palstan luotsille huomauttaen heidän toimimattomuuttaan tai hidasta reagoimista pyrkien saamaan muutkin käyttäjät huomaamaan ja toimimaan samoin.

      Ympäripyöreät kommentit ovat aina parhaita, kuten juuri asia on hoidossa, periaatteessa mitään ei tarvitse ilmoitella, mutta käyttäjiä voi aina hillitä monella tavalla. Muita tapoja en suosittele ollenkaan käyttämään, kuten kiirettä tai muitakin tehtäviä, oikeastaan noihin kannattaa reagoida erittäin varovasti ja mielellään erittäin monimerkityksellisesti.

      Monistakin asioista uskaltaa keskustella, kunhan muistaa vain, mitä keskustelee ja miten, asian ilmaisulla on usein monia eri merkityksiä. "Miksi häiriköitä ei laiteta kuriin?" "- kyllä niitä laitetaan" -vastaus riittäisi, eli ei yksityiskohtaisempia selontekoja ajoista, ylläpidosta, luotseista tms.

      Otetaan karkeita arvioita, 100 eri palsta-aluetta 100 000 eri käyttäjää palveluilla 10 henkilöä Suomi24:sen ylläpidossa. 24h vuorokaudessa x 100k käyttäjää on 2400k viestiä tunnissa, tai huonolla onnella 4800k viestiä, jos jokaiselta käyttäjältä tulee viesti joka 30 minuutin välein. Tämä oli karkea arvio ja k on yhtäkuin 000, eli 4800k = 4 800 000. =)
      Ei nuo palstan käyttäjät tiedä, tai osaa arvioida, että sitä työtä on ihan liikaa ja jos joka kymmenes käyttäjä on häirikkö, niin 100 käyttäjässä niitä tällöin on jo 10, eli mitä enemmän käyttäjiä ja viestejä, sitä hitaampaa on se alueiden siivoaminen.

      Ylläpito asetetaan siinä tapauksessa huonoon valoon luotsin toimesta, jos käyttäjille ilmoitetaan että häiriköstä on tehty ilmoitus ylläpidolle ja häirikön viestit vielä viikonkin jälkeen palstalta löytyvät. Massiivinen työmäärä on se syy, miksi ne viestit siellä pidemmän aikaan ovat, kukaan ei ehdi tauotta reagoimaan jokaiseen aihealueen keskusteluun ja siihen sisältyviin viesteihin.

    • Moi kaikille.

      Taisin todellakin sortua pieneen uhkailuun mutta asia on nyt korjattu.
      Sääli että meni koko ketju kun oli kehujakin. :-(
      Uhkailin häirikköjä että menee osoitteet ylläpidolle.
      Ei tule toistumaan.

      • Kaikki me ollaan jotenkin täällä joskus mokailtu! Keskusteluissa ollaan välillä kovilla itse kukin. Älä lannistu, koska sussa on sitä jotain kun myönnät virheesi. Kaikki eivät sitä osaa ja sillon asiat on oikeesti todella huonosti. Oon ylpee susta! Jatketaan harjotuksia!!!


      • miss.007 kirjoitti:

        Kaikki me ollaan jotenkin täällä joskus mokailtu! Keskusteluissa ollaan välillä kovilla itse kukin. Älä lannistu, koska sussa on sitä jotain kun myönnät virheesi. Kaikki eivät sitä osaa ja sillon asiat on oikeesti todella huonosti. Oon ylpee susta! Jatketaan harjotuksia!!!

        Kiitos miss.007 salainen agentti - license to be kiltti.
        Tuntuu vain etten osaa sopeutua ja kun pelkää koko ajan tekevänsä virheitä mutta jatketaan harjoituksia.
        Täytyy käydä esittäytymässä ja taidan avata profiilini ainakin osittain.


      • ml77 kirjoitti:

        Kiitos miss.007 salainen agentti - license to be kiltti.
        Tuntuu vain etten osaa sopeutua ja kun pelkää koko ajan tekevänsä virheitä mutta jatketaan harjoituksia.
        Täytyy käydä esittäytymässä ja taidan avata profiilini ainakin osittain.

        Virheistä oppii ja se on vain elämää. Liian vakavasti ei kannata koko touhua ottaa ja käyttäjistä riippuvaisista syistä on täysin mahdotonta olla aina esimerkillinen. Jotkut käyttäjät kokeilevat hermoja ja kestävyyttä, kun se on heidän elämä, eikä siitä ole tietoa, tahtovatko huomiota vai seuraa. Valitettavasti jotkin näistä käyttäjistä on niin kyvykkäitä, että pääsevät hivuttautumaan liiveihin, eli löytävät helpot paikat joihin iskeä.

        Hyvän luotsin edellytyksiä sieltä selvästi löytyy. Kun pystyy tiedostamaan asioita, pystyy myös kehittymään ja joissakin palstoilla paine saattaa olla erittäin kovaa ja tauotonta. Kaikki tekee jonkinlaisia virheitä, se ei ole vaarallista, eikä ylläpito ihan pienistä tahattomista rikkeistä tule sanktiota antamaan. Omaa persoonallisuuttaan ei kannata palstalla unohtaa, ennen kaikkea kannattaa olla rohkea ja kokeilunhaluinen, kyllä se myöhemmin palkitsee. Itseltänikin löytyisi muutama mieliteko, jota toteuttaa palstalle, mutta olen onnekseni onnistunut toistaiseksi malttamaan mieleni. =)


      • ml77 kirjoitti:

        Kiitos miss.007 salainen agentti - license to be kiltti.
        Tuntuu vain etten osaa sopeutua ja kun pelkää koko ajan tekevänsä virheitä mutta jatketaan harjoituksia.
        Täytyy käydä esittäytymässä ja taidan avata profiilini ainakin osittain.

        Mitä muija? Miksi tätä niin vakavasti ottamaan, eihän meille tästä makseta :)


    • Parhaani teen, mutta sähän tästä liksaa saat )

      • Aloittajalle oli tarkoitettu ed


      • wow-man kirjoitti:

        Aloittajalle oli tarkoitettu ed

        Oliko taas kalsarikännipäivä? ;)


      • lindqvist kirjoitti:

        Oliko taas kalsarikännipäivä? ;)

        Onko wow-man sattunu jotain vai ihan muuten vaan tervehdit iloisesti Sagaa? Tule tonne vapaa sana-ketjuun purkautumaan. Mulla on ihan tylsää siellä. Puhun yksinäni.


      • Näyttäisi olevan iso vuoto. =)

        Asianosainen, eli se henkilö kuka tuon on laittanut tuonne omakohtaisesta kokemuksestaan, ei selväsi ollut ihmisenä riittävän kypsä. Noita varmaan tulee vielä paljon lisää, valitettavasti. Harmi ettei ole koko palstan mittavia työkaluja, joilla noita poistella pois näkyvistä. Huono homma niille entisille luotseille, joilla tämä ottaa liian henkilökohtaisesti tai itseensä asiat.


    • Mitä jos lentoemokin pyörittelisi päätään ilmakuoppien kohdatessa ja hokisi matkustajille että "mä koitin sanoo sille kapteenille että korjais reittiä, mutta ei se oo kommentoinu mitään niin tässä nyt pompitaan turbulenssissä"?

      Me luotsit ollaan täällä rauhoittelemassa ja ikäänkuin vapaaehtoisessa asiakaspalvelutyössä. Itselleni palkasta käy työn parhaat puolet, enkä kadehdi pätkääkään pääylläpidon roolia. Meillä on muutama hassu alue vaikutuspiirinä. Heillä on oikeasti KAIKKI nämä osa-alueet harteillaan ja joka asiasta kyselevät ja narisevat luotsit (including me). Kouluaikoina opetettiin huutamaan keittäjälle kiitos. Emme me silloin ajatelleet että mitä sitä kiittämään, siitähän heille maksetaan. Toivottavasti kollegamme Saga ja Martta kumppaneineen saavat työstänsä myös iloa, palkan lisäksi. On suorastaan ihme, että ovat pystyneet olemaan provosoitumatta ja säilyttämään sen oikean tatsin. Minä ainakin luotsina mokailen yhä edelleen, joten huokaisen helpotuksesta että leipäni ei ole tästä kiinni, mutta voin kuulua silti tähän porukkaan.

      Godsmackia lainaten: UGH.

      • * On suorastaan ihme, että ovat pystyneet olemaan provosoitumatta ja säilyttämään sen oikean tatsin *

        Jaaa.a... kyllä se minä tuossa taisin tahtomattani jo onnistua, mutta asia selvitettty ja onhan niitä luotsinoikeuksia lähtenyt myös epäkunnioittavasta käytöksestä Ylläpitoa kohtaan. Eli suomeksi sanottuna: provosoitumista myös.

        Olemme kuitenkin vain kaikki inhimillisiä ihmisiä... virheineen ja erehdyksineen ja suorine mielipiteineen, jota ei aina kaikki vain kestä, kuten emme itsekään aina.


      • EvilCat kirjoitti:

        * On suorastaan ihme, että ovat pystyneet olemaan provosoitumatta ja säilyttämään sen oikean tatsin *

        Jaaa.a... kyllä se minä tuossa taisin tahtomattani jo onnistua, mutta asia selvitettty ja onhan niitä luotsinoikeuksia lähtenyt myös epäkunnioittavasta käytöksestä Ylläpitoa kohtaan. Eli suomeksi sanottuna: provosoitumista myös.

        Olemme kuitenkin vain kaikki inhimillisiä ihmisiä... virheineen ja erehdyksineen ja suorine mielipiteineen, jota ei aina kaikki vain kestä, kuten emme itsekään aina.

        En tiedä nyt mistä tapauksista on kyse, mutta ylläpitoa kohtaan epäkunnioittavasta käytöksestä johtuvan oikeuksien menettäminen ei ole automaattisesti... Jos luotsin oikeudet lähtee *julkisesta* epäkunnioittavasta käytöksestä jo toista luotsia kohtaankin, niin miksei koskisi ylläpidon kollegoitamme :)


      • miss.007 kirjoitti:

        En tiedä nyt mistä tapauksista on kyse, mutta ylläpitoa kohtaan epäkunnioittavasta käytöksestä johtuvan oikeuksien menettäminen ei ole automaattisesti... Jos luotsin oikeudet lähtee *julkisesta* epäkunnioittavasta käytöksestä jo toista luotsia kohtaankin, niin miksei koskisi ylläpidon kollegoitamme :)

        *Siis: ...ei mielestäni ole automaattisesti provosoitumista yp:n taholta..

        Tänään on todellakin sellainen päivä että sanat putoilee välistä.


    • Piti poistaa ja uusia, kun tuli järkyttävä kieliopillinen virhe :)

    • Tänään ei näköjään suju mikään... joten vaikenenkin nyt ... Öitä!

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      349
      4201
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      280
      2384
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      136
      1703
    4. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      102
      1485
    5. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1433
    6. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1287
    7. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      60
      1265
    8. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      56
      1142
    9. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      1084
    10. Rakkauden riemuvoitto

      Valta voidaan voittaa tiedolla. Mutta tieto on huonompi kuin kauneus, hellyys ja rakkaus. Siksi kauneus on vallan ja tie
      Hindulaisuus
      343
      1026
    Aihe