Pehmeä mureneva kivi

oliko kivi? Laji?

Olin eräs ilta ongella, ja pohjasta tarttui jotakin. Pitkän narumaisen levän päässä roikkui puolen nyrkin kokoinen möykky. Se oli tumma ja aivan kuin kivi. Möykky oli hyvin kevyt, ja se herätti epäilykset. Möykky meni vaivatta halki ja sen sisällä oli pieniä loisia, samanlaisia kuin siinä kiinniolleessa levänarussakin. Sisältä kuitenkin aivan kiven näköinen. Heitin mokoman pois, kalaa minä ongin enkä kiviä. Nyt kuitenkin olen alkanut pohtia, oliko se oikeasti kivi? Kevyt ja helposti rikottava, tumma, rosopintainen. Voiko kivi haurastua merivedessä? Miten pienet madot olivat päässeet sen sisään?
En ottanut edes kuvaa.

3

259

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei madot...

      kiven sisään mene.Jotakin puuta se ilmeisestin on ollut ja halkaisit sen syiden suuntaan.Puu on vettä painavampaa mutta pinnalla se pysyy ilmahuokosten ansiosta.
      Kun nämä täyttyvät se uppoaa

    • tietoa teille

      Kysessä oli vesimadon toukat, ne kyllä porautuu hiekkakiveen, kuin voihin vaan.

    • _________________________________

      Arto Lauri 68. The FISSIO

      https://www.youtube.com/watch?v=M2E8OG5EbO8
      ---------------

      Arto Lauri 67. TROMBI

      https://www.youtube.com/watch?v=whAxIrDPbOw
      ------------------------------

      T&T. SÄTEILY
      Janne Luotola, 29.8.2014, 14:49

      Säteilyä saaneet eläimet vanhenevat pikavauhtia - Tšernobyl ja Fukushima vaikuttavat vielä pitkään
      Ionisoiva säteily pienentää eläinten poikueita sekä aivojen ja sisäelinten kokoa. Säteily myös sokeuttaa ja vaikeuttaa lisääntymistä, kertoo Suomen Akatemian rahoittama tutkimus.

      Yliopistonlehtori Tapio Mappes tutkii Suomen Akatemian rahoituksella Fukushiman ja Tšernobylin ydinvoimalaonnettomuuksien vaikutuksia luonnonvaraisiin eläimiin.

      Onnettomuuksien seurauksena luontoon levisi laajoille alueille radioaktiivista ainesta. Laskeuma aiheuttaa suhteellisen alhaisen mutta pahimmillaan useita vuosisatoja kestävän altistuksen ionisoivalle säteilylle. Tutkimus on vielä alussa, mutta tuloksia joihinkin säteilyn vaikutuksia koskeviin kysymyksiin on jo saatu.

      Säteily kertyy eläimeen

      Eläinten saamaan säteilyannokseen vaikuttavat sekä ulkoiset että sisäiset tekijät, kuten maaperä, ilma, ravinto, vesi ja muu taustasäteily. Luonnossa eläin kerää itseensä säteilyä eri tavalla kuin ihminen, sillä se ei osaa varoa eikä valikoida ravintoaan.

      Normaali säteily on korkeintaan 0,3 mikrosievertiä tunnissa. Mappes on havainnut, että myyrillä aivojen koko pienenee jo siinä vaiheessa, kun säteily kasvaa muutamaan mikrosievertiin tunnissa. Mitä suuremmat säteilyarvot alueella on, sitä alhaisempia ovat pikkunisäkkäiden tiheydet. Säteily pienentää poikuekokoja ja vähentää lisääntyvien yksilöiden määrää.

      Koiraiden sperman laatu heikkenee säteilystä. Erityisesti naarasmyyrille kehittyy kaihi, ja ne sokeutuvat. Näiden tekijöiden seurauksena myyrät voivat kuolla helpommin ja nuorempina, mikä selittäisi alhaisemmat populaatiotiheydet korkeamman säteilyn alueilla.

      Telomeerit katkeavat

      Merkittävänä tuloksena Mappes pitää myös sitä, kuinka telomeerit lyhenevät säteilyn vaikutuksesta. Telomeerit ovat kromosomien päissä olevia dna-ketjuja, joilla on monta tehtävää. Ne vaikuttavat esimerkiksi solujen uusiutumiseen, vanhenemiseen ja rappeutumiseen. Solujen sisäänrakennetut korjausmekanismit heikkenevät, kun telomeerit lyhenevät.

      - Fukushiman onnettomuudesta on kulunut suhteellisen vähän aikaa, joten kaikki pitkäaikaisseuraukset eivät vielä ehkä näy, epäilee Mappes. Fukushimassa säteilyn voimakkuus on hiukan alhaisempi kuin Tšernobylissä, mutta se on jakautunut tasaisemmin hyvinkin laajalle alueelle. Näistä eroista huolimatta säteilyllä näyttää olevan hyvin samanlaiset vaikutukset eläinpopulaatioihin myös Fukushimassa.

      * NYT alkaa selvitä myös syyt siihen MIKSI ydinrikolliset himoavat lisätä ydintuhojaan:

      - Pienemmät aivot lisäävät korruptoitujen poliisien ja puoluepamppujen mahdollisuuksia hallita ja huijata orjuuttamiaan.

      - Lyhentyvä ikä vähentää herrojen pelkäämää eläkeikäisten kasvun määrää. Ajattelemaan ehtivien vanhojen "joutilaitten" määrät romahtavat. Rahaa säästyy korruptioon.

      - Kun kansa säteilysterilisoituu. He sitoutuvat lapsettomina töihinsä. Ja ilman aikaa sitovaa lapsetonta perhettä tyytyvät antamaan aikansa riistäjilleen vastustamatta.

      - Lapsettomat ihmiset suostuvat hallinnon haluamiin sotiin ja tykinruuaksi helpommin.
      ---------------------------

      - Childless people to agree to the administration desired by wars and cannon for food more easily.
      ---------------------------

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1766
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1669
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      14
      1458
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1154
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1153
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1141
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1106
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1101
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1089
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1074
    Aihe