Oletko jo tottunut energiansäästölamppuihin?

energia220

Vai kaipaatko kenties vielä hehkulamppuja? Tuntuuko energiansäästölamppujen valo sinusta kelmeältä vai oletko saanut niiden avulla suunniteltua juuri sinua miellyttävän valaistuksen?

11

101

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ....,,,,

      Pitää vain valita oikean värilämpötilan lamppu.

    • tragol_eta

      Onko tässä nyt kysymys energiansäästöstä vai rahamäärän säästämisestä mikä otetaan lompuukista tai tililtä ?

    • 4000 K

      Energiansäästölampuilla olen saanut miellyttävän ulkovalaistuksen 4000 kelvinin värilämpötilalla. Lumi on raikkaan valkoisen väristä siinä valossa. Lisäksi lamput palavat hämäräkytkimellä koko yön ja ovat tällöin pitkäikäisiä verrattain vähäisen sytysmäärän ansiosta

    • lamppu hamstraaja

      Itse en kovin kovasti pidä energiansäästö lampuista, koska ulkona pakkasessa syttyvät hitaasti, vaikka on 20W lamppu. Kaipaisin ulos semmosia liki 100W energian säästölamppua, koska sellaisen luulisin olevan hyvä ja olen ulkomailla montaki semmosta nähnyt.

      Hehkulamppuja onneksi on jäljellä paljon ja kattokruunuun ei voi ajatellakkaan energian säästölamppuja, koska ne eivät luo kimallusta.

      Energian säästölampun valo on kuitenkin keittiössä ihan hyvä, mutta pari lamppua ovat särkyessään kuumentuneet niin kovasti, että ovat menneet mustaksi, eli on ollut lähellä jo tulipalo. ja jotkin lamput sirisevät ikävästi.

      Niillä joilla on suora sähkölämpö talo ei energiansäästölamput säästä muutakuin kesällä.

      Itsellä on tullut ihmeteltyä sitä, että miksei markkinoille voitu jättää 8000 tuntia kestäviä hehkulamppuja, koska ne kestävät pitempään kuin halvat energian säästö lamput ja eivät juuri kulu sytyttäessä.

      • Lauhde1

        googlaa taikasanalla vasaralamppu, ainakin jokin aika sitten näytti vielä olevan myynnissä, tosin tuskin ne 8000 tuntia jaksavat. Jos oikein muistan, viiden tuhannen tunnin lamppuja taitaa ainakin olla, tosin värisävy saattaa olla lämpimämpi, kuin perus hehkiksessä.


      • shö
        Lauhde1 kirjoitti:

        googlaa taikasanalla vasaralamppu, ainakin jokin aika sitten näytti vielä olevan myynnissä, tosin tuskin ne 8000 tuntia jaksavat. Jos oikein muistan, viiden tuhannen tunnin lamppuja taitaa ainakin olla, tosin värisävy saattaa olla lämpimämpi, kuin perus hehkiksessä.

        vasaralamppu on liikennevalolamppu


      • Lauhde1
        shö kirjoitti:

        vasaralamppu on liikennevalolamppu

        kyllähän liikennevalolamppuja vielä hehkuina saa, mutta vasaralampun nimellä myydään käsittääkseni yleisemminkin sellaisia hehkulamppuja, jotka ovat tavallista kestävämpiä.


    • Lanppu

      Heh..en käytä energiansäästölamppuja. Ne ovat ongelmajätettä. Lisäksi tunnelma menee pilalle, himmennys ei toimi kunnolla yms. Muusta on helpompi säästää kun valaistuksesta.

    • Anonyymi

      Minä olen käyttänyt jo pitkään energiansäästö lamppuja,vein lasin kierrätykseen niitä jo roskapussillisen.

    • Anonyymi

      En ole 40 vuoteen kaivannut hehkulamppujen lyhyttä elinikää, surkean himmeää valoa ja ylimääräisen lämmön tuottoa.

      Tosin 40 vuotta sitten ES lamppuja oli vain sellaisia hemmetin isoja ja kalliita "hillopurkkeja", joten himmeiden ja lyhytikäisten hehkulamppujen kanssa piti taistelua jatkaa. Se oli jo iso parannus, kun rupesi samaan halvalla niitä 11 W bulkkilamppuja. Sisävalaistukseen liian tuhnuja, kuten 60 W hehkutkin, mutta numerokilpivalaisimiin käypiä. Välillä lamppu toimi parikin vuotta, kun kehkulamput talvella max. 2 kk.

      90-luvun lopulla alkoi jo tulla sellaisia ES-lamppuja, millä sai kämpän valaistuksen nostettua savupirttiä paremmaksi. Siis n. 2000 lm lamppuja (vrt. 75 W hehkulamput siihen aikaan jotain 800-900 lm)... ja essonvaareilla edelleen standardina 1 kpl 600-650 lm (60 W) lamppuja keskellä kattoa. Isossakin huoneessa. Tuo valotehohan on 2/3 -osaa siitä, mitä nykyaikaisista taskulampuista irtoaa. Hehkulamppu-uunoille riittää, kun näkee olla seiniin törmäilemättä.

      Tosin osa näistä ES lampuista oli kovin himmeitä heti sytytyksen jälkeen ja toimivuus kylmässä entistäkin heikompi. Joten ei niidenkään perään tarvi kauheasti haikailla. Eikä edes muinaisen E27 kannan perään. Siitä kun luopuu, niin saa parhaimmillaan himmennettävät ja värilämpötilaltaan säädettävän valaisimen.

      Jep, en kuulu niihin, joiden mielestä 5 kynttilälampun kristallikruunu edustaa edelleen valaistustekniikan huipentumaa. Tai häikäisyhalogeenit, jotka aika pitkälti tulikin skipattua.

    • Anonyymi

      Energiansäästölamput säästävät nyt todella mahtavasti 60 Wattisen tilalla on 9 wattiset ja 100:sten tilalla 20 wattiset. Nykyään LEDIEN tultua markkinoille, hehkulamppuja ei tarvita enää muualla kuin saunassa, saunaa varten älysin hamstrata, vielä on viisi kappaletta varastossa. Kun ne loppuvat, joudun hankkimaan uudet valot saunaan. Tulee kustannuksia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1255
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1176
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1174
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1153
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1151
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1137
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe