Neuvoja ja vinkkejä Joensuuhun muuttavalle

Bluess

Olen muuttamassa yliopisto-opiskelujen takia Joensuuhun toiselta puolelta Suomea, joten minua kiinnostaisi tietää, mitä menomestoja Joensuussa on? Tai oikeastaan haluaisin kuulla juttua Joensuusta yleensäkin: mitä tekemistä/tapahtumia siellä on, mitä alueita kannattaa välttää, mistä voisi saada (kesä)töitä ja niin edespäin?

Elämänkoululaiset älköön vaivautuko vastaamaan tähän keskusteluun, sillä asenteeni muuttoa kohtaan ei ole kovinkaan positiivinen jo valmiiksi. Siitä huolimatta tähän keskusteluun ovat tervetulleita sekä positiiviset että negatiiviset jutut. Asuntojen hintatasosta/saatavuudesta en tarvitse tietoja, tuli itsekin juuri huomattua nuo asiat.

Kiitän etukäteen vastauksista!

27

454

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vihjeitä menoihin.

      Bogo dax. Jogigaubungi. Bibbeli. Digadidaa. Böö.

    • SillyWalks

      Menomestoista on vähän vaikea sanoa mitään. Jos tykkää teiniseduloista jossa asiakkaiden keski-ikä on 19 niin tarjontaa riittää. Vaihtoehtoja ei hirveästi ole: Sointulasta ei ole tullut uutta Jokelaa. Uudesta Palaverista en osaa sanoa suuntaan tai toiseen.

      Joen Yö on tämän kuun lopussa, siinäpä ne tapahtumat taitavat tämän syksyn osalta ollakin ellei lapsiperheille suunnattua joulun avausta oteta lukuun. Sitten on normaalit torimarkkinat josta voi ostaa pölypusseja, rinkeleitä ja lakuja. Täällä ei oikeasti ole enää juuri mitään, aika moni juttu on vain kuukahtanut pois.

      Kesätöistä ei kannata haaveilla ellei ole suhteita tai jotain todella erityistä osaamista jolla erottua joukosta. Kun kaupungin väestöstä neljäsosa on opiskelijoita, voit varmaan arvata että kaikista työpaikkojen murusista käydään kova kisa.

      Rantakylä-Utra -sektoria kannattaa pääosin välttää. Sielläkin on ne omat hyvät alueensa toki, mutta jos jostain muualta saa niin sieltä kannattaa pysyä poissa. Noljakasta on hyvät yhteydet yliopistolle, samoin Kanervalasta.

      Itsekin muutin aikoinaan yliopisto-opiskelujen vuoksi, ja nyt valmistumisen jälkeen lähden heti kun jostain muualta napsahtaa työpaikka. Kyllä täällä juuri ja juuri sen opiskeluajan jaksaa kärvistellä.

    • yyi

      "Normaalit torimarkkinat josta voi ostaa pölypusseja"

      • SillyWalks

        Niin, eikö ole aika masentavaa että siinä on yksi tämän syksyn vetonauloista?


    • fxnnh

      takataskusta kajahtaa,sieltä löytyy porukkaa joka lähtöön eikä ole kaukana torilta.

    • jojensuulainen

      Minä rakastan Joensuuta. :) Siksi tuntuukin niin omituiselta kuunnella tätä länkytystä, veikkaan ettei tämä palsta ole paras paikka edes kysellä kokemuksia Joensuusta... Olen lähtöisin naapuripitäjästä Kontiolahdelta, ja asustellut Joensuussa opiskelujen vuoksi nyt n. 7 vuotta. Enkä muuttaisi pois vaikka etelässä työtilanne olisi alani opiskelijalle varmasti parempi.

      Riippuu paljon ihmisestä millaista tekemistä tai menopaikkoja kaipaa, opiskelijoille järkkäillään paljon opiskelijabileitä esimerkiksi Ilonassa tai muissa baareissa. Itse en ole koskaan niistä pahemmin välittänyt enkä ole kummempi bilehile (olen siis tyttö ja 25v), mutta tykkään välillä istua kavereiden kanssa iltaa esimerkiksi Playssa (sporttibaari jossa on hyvät hampparit ja ranet :D), Gloriassa (joka on himppasen aikuismaisempi mesta), Palaverissa (joka on ihan jees olutbaari) tai muissa keskustan kuppiloissa. Kerubissa järjestetään paljon keikkoja ja sielläkin on tosi hyvä ravintolapuoli ruokineen! Näin kesällä ihania illanviettopaikkoja on myös Kuunari Elina, joka on kiva paatti kaupungintalon edustalla, ja Jokiasema Hasanniemessä. Talvisin taitaa keikat ja yöelämä pyörähdellä tuossa keskustassa.

      Itse olen löytänyt hirmu paljon hyviä liikuntamahdollisuuksia, ja tykkään siitä että metsäiset lenkkipolut on lähellä. Yliopistolla saa äkkiä paljonpaljon tuttuja. :) Leffassa on kiva käydä Tapiossa vaikka porukalla. Tapahtumia ei tosiaan talvisaikaan pahemmin ole, mutta en ole itse kummempia kaivannutkaan. Toki se voi olla outoa jos muuttaa jostain isommasta kaupungista, mie oon valmiiks mehtäläinen. :D

      Töistä sen verran, että itse olen saanut jotain hommaa aina kun olen hakenut, viimeiset vuodet ollut koulun ohella vakkarityössä. Että siivet pois siltä juorulta ettei Joensuusta saisi MITÄÄN töitä. Aktiivinen täytyy vaan olla ja hakea hemmetin ajoissa hommia... Ja jos on toiselta paikkakunnalta, niin moni opiskelukaveri on haeskellut sitten myös kotipaikkakunnalleen duuniin, on tavallaan tuplana mahdollisuuksia.. :) Kannattaa seurailla esim. just MOLin sivuja, siellä ilmoitellaan ajoissa monista työpaikoista. Itse olen hakenut suoraan yrityksiin tai oman alan hommiin.

      Joensuu on pikkunen ja ruma, mutta miusta älyttömän symppis.

      • Ilmaistyölle kysyntä

        Jns työvoimapiirin alueella liki 20 vuoden ajan n 12.000 työtöntä. Viimeisten 12 vuoden aikana työttömyys on polkenut paikallaan. Joensuuhun tarvittaisiin tusina Nokian isoja 1000 työpaikan tehtaita jotta kaikki työttömät saisivat töitä. Todennäköistä?


    • run away

      Lähde heti pois! Kuollut ja ahdistava paikka!!

    • Ai ? minä

      olin opiskelemassa Joensuussa ja en kyllä menomestoja tiedä.
      Tarkoitukseni oli ja se täyttyi kyllä saada opiskelut valmiiksi ja alkueväät työelämään.
      No töihin sijoitun melkein Joensuun naapurikaupunkiin Helsinkiin ja en ole muuttoa katunut.

    • 3 +9

      Joensuu on yliopiostokaupunki, joten jo se takaa sen, että pienehköjä tapahtumia on pitkin vuotta verrattuna moniin vastaavankokoisiin kaupunkeihin, joista yliopistot puuttuvat. Siis opiskelijakaupungeissa on tavallista enemmän aktiivista nuorisoa ja heitä opettavaa henkilöstöä, jotka levittävät joka puolella Suomea aktiivisuuttaan ympäristöönsä.

      Joensuussa voi käsittääkseni melko helposti liittyä mm. paikallisiin yhdistyksiin ja urheiluseuroihin, koska täällä on tututtu siihen, että väkeä tulee ja menee.

      Joensuussa on kompaktin kokoinen keskusta ja sen ympärillä laajahkot ulkoilualueet. Liikuntakeskittymä Mehtimäellä on myös hyvä laittaa tietoon.

    • JNS2014

      Jos tulee Joensuuhun opiskelemaan ja halua tutustua uusiin ihmisiin, niin lienee luontevinta tutustua aivan aluksi niihin oman alan opiskelukavereihin.

      Etäisyyksien osalta Joensuu on helposti hallittava kaupunki, jossa pärjää vaikka polkupyörällä eikä ole mikään pakko hankkia omaa autoa. Asuminen on myös kohtuullisen edullista ja jos kaupasta ei löydy jotain, niin netistä voi aina tilata mitä haluaa.

      Muutoin on ihmisestä itsestään kiinni että keksiikö sitä tekemistä vaiko eikö, ei niinkään itse paikkakunnasta.

    • Näin on

      Sisäänpäin lämpiävä kaupunki, joka on tietyllä tavalla elossa opiskelumahdollisuuksien takia.

    • notta joo

      Ei itseäni häiritse muu kuin ihmisten tyhmyys. Mistään järkevämmästä aiheesta on turha heidän kanssaan keskustella. He eivät vaan tiedä mistään mitään.

      • siinäpä meillä...

        sitten varsinainen älykkö! :D


    • 2. vuosi JNS

      Minäkin muutin yliopisto-opintojen vuoksi vuosi sitten pääkaupunkiseudulta Joensuuhun. Ainakin minulla tekemistä on riittänyt, sillä vuosikurssillani sattui olemaan paljon aktiivisia ihmisiä. Opiskelijabileitä järjestetään etenkin syksyllä usein Kerubissa ja Ilonassa. Vihjeenä täytyy sanoa, että muista olla aktiivinen heti ensimmäisistä päivistä saakka, jotta saat mahdollisimman paljon ystäviä. Tämä on keskeisestä viihtyvyydessä.

      Kesätöitä Joensuusta on vaikeata saada, jos sinulla ei ole suhteita - tämän koin itsekin muutama kuukausi sitten. Onneksi sain kotipaikkakunnaltani kesätöitä. Jos sinulla ei ole jotain aivan erikoislaatuista osaamista/työkokemusta, suosittelen asennoitumaan siihen, että joudut hakemaan kesätöitä myös kotipaikkakunnaltasi.

      Vaikka itsekin olin aluksi hieman negatiivinen Joensuuhun muuttoa kohtaan muuttui asenteeni kuitenkin nopeasti. Ystäviin saa minun kokemusten perusteella nopeasti, jos on aktiivinen. On kuitenkin sääli, että lähes kaikki tapahtumat alussa olivat alkoholipainotteisia.

      Onnea opintoihin!

      • Rakennemies

        Joensuussa valmistutaan elämäntapatyöttömäksi. Kuka ensimmäisessä, kuka toisessa ja kuka kolmannessa polvessa. Opettajan tehtäviin hakijoiden/viran suhde on 1:100 ja ei se hyvin hääviä ole muillakaan sektoreilla.


    • Bluess

      Kiitoksia vastauksista!

      Itse tulen tosiaan toiselta puolelta Suomea suunnilleen saman kokoisesta kaupungista, joten välimatka kotiin harmittaa hieman. Tosin sopeudun hyvin minne tahansa, joten negatiivisuudesta huolimatta uskon, että kaikki alkaa rullaamaan hyvin. En tosin ole mikään bilehile, joten minua ei varmaan kauheasti baareissa näy, mutta kait sitä muutamissa opiskelijabileissä pitää käydä ja rauhallisimmissa paikoissa käyn oikein mielelläni istumassa iltaa tulevien kavereiden kanssa. :)
      Kiitokset siis noiden "ei-niin-bilepaikkojen" mainitsemisesta. Pitänee laittaa nuo ylös ja kai sitä sitten oppii itsekin, mistä pitää.

      Kesätöiden suhteen minulla on se onnellinen tilanne, että kotikaupungista saan suht koht varmasti töitä ja joulun ajaksikin minulla on kyllä paikka. Täytyy kait sitten olla Joensuussa olla ajoissa liikenteessä niin onnistaa. Lisäksi minulla saattaa olla suhteita erääseen yritykseen, mutta se jää nähtäväksi.

      Utra Pubia ja Rantakylää lähden myös välttelemään, ni eiköhän hyvä tuu. :D
      Plus että laittelen nuo muutkin vinkit jonnekin ylös. Voin sitten neuvoa samalla kämppistäkin.

      Jees, kiitokset nyt vielä kerran ja täältä tullaan, Joensuu ja yliopisto!

    • joensuulainen*

      Oletko muuten tyttö vai poika? :) Riippuu paljon siitäkin millaista puuhaa voi vinkkailla ketjuun.. :D

      Ja tosiaan itseäni kyrsi urakalla silloin ekana yliopistovuonna, kun oikeastaan kaikkea "opiskelijamenoa" mainostettiin sillä ettei siellä ole sitten kukaan selvin päin. Pikkujuopottelussa ei ole minusta mitään vikaa, mutta itse saan niin jumalattoman migreenin jos juon liikaa että mieluummin sitten olin vähemmällä viinaslinjalla.. :D Mutta toki koulun puolesta järkkäillään myös kaikenlaisia muita tempauksia eikähän missään ole pakko vetää perseitä olalle.

      Jos siulla kämppiskin on, niin ottakaa porukalla syksyn missioksi pyörähtää kaikissa uusissa paikoissa, selviää ainakin millaisista baareista tai kahviloista täällä tykkäätte! :) Iso Myy on ihan perus ostoskeskus keskellä kaupunkia, siellä on jonkin verran ostostelumahiksia/kahviloita/ruokapaikkoja myös. Ja peripohjoiskarjalaisena eukkona tykkään kauheesti taitokorttelista jossa on soma Kauppaneuvoksen kahvila ja muuten sitten niitä käsityö-yms. kauppoja (joista ei kyllä välttämättä kaikki syty mut mie tykkään) :D

      Ja kotiin eri paikkakunnalle on helppo lähteä pyörähtämään, minusta liikenneyhteydet pelaa vähän joka puolelle eikä opiskelija-alennuksilla (tai vaikka vr:n satunnaisilla aletempauksilla) jää välttämättä ihan hirveesti edes maksettavaa.

      • Jos minäkin...

        ... jotain sanoisin.
        Kaikkihan on hyvin suurelta osin itsestä kiinni. Jos viikossa on kuusi "känkkäränkkä"- päivää niin on hyvin luultavaa, ettet viihdy, mutta jos vain yksi tai vähemmän niin sinulla tulee olemaan jopa hauskaa.
        Joensuussa kaikki eivät tunne kaikkia, eivätkä ole sukua keskenään, joten siellä et joudu siihen tilanteeseen jossa muualta tulevaa katsotaan "vinoon".

        Baarit ovat kivoja, mutta pian huomaat niiden olevan valitettavan yksipuolisia, joten jos liikuntakiikunta tai muu "räpeltäminen" kiinnostaa niin sekaan vaan.
        Lajeja, mahdollisuuksia ja opastusta löytyy, vain muutamia mainitakseni, aina pitsinnypläyksestä murtsikkahiihtoon, rullaluisteluun, itsepuolustuslajeihin, leijahiihtoon/surffaukseen... jne.
        Tervetuloa Joensuuhun!


    • Bluess

      Joensuulaiselle & muille tiedoksi, että olen tyttö. :)

      Pikkujuopettelu on minusta ihan kivaa, mutta perseet olalle haluan vetää vain pari kertaa vuodessa oikeassa seurassa. Ei siinä ole muuten mitään hauskaa.

      Pitänee siis lähteä kierrokselle kämppiksen kanssa tosiaan. Isossa myyssä olenkin jo käynyt (soveltuvuuskokeisiin jouduin nimittäin tulemaan päivää ennen ja lähtemään vasta kokeen jälkeisenä päivänä, koska yliopisto ei ilmoitellut kovinkaan ajoissa sitä, mihin aikaan minun osuuteni olivat), mutta kahviloissa voisin poikkeilla kyllä mielelläni. Tiedän myös paikallisia uimarantoja, mutten välttämättä muista niiden sijaintia. Tuli parilla sellaisellakin käytyä joskus.

      Tuo taitokortteli kuulostaa mielenkiintoiselta, sillä kotikaupungissani ei ole moista. Olen tosin surkea käsitöissä, mutta piirtämisestä yms. pidän suuresti.

      Teillä taitaa pelata bussiyhteydet nyt hyvin kun Lehtosen Joukkosurma (liikenne) lopetti toimintansa? :D Tosin mulle sanottiin, että siihen kaupunginosaan, mihin mä muutan, kulkee huonosti busseja iltaisin.
      Ja VR:stä, pitänee kai liittyä siihen Veturi-juttuun (vai mikä se nyt olikaan)? Tai kai niillä nyt muutenkin niitä alennuksia on.
      Millaiset yhteydet Joensuusta on Kolille? Siellä kuulemma kannattaa käydä.
      ----
      Toki viihtyvyys on itsestäkin kiinni, mutta onhan se aina plussaa, jos kaupungilla on jotain tapahtumia ja elämää. Itse olen sellainen persoona, että välillä "ketuttaa rankalla kädellä", mutta se ketutus on yleensä sellaista, että jos löytyy sopiva ihminen niin me nauretaan harmien aiheille loppuviimeksi. Kotikaupungissa minulla on tuohon liittyen hengenheimolainen ja toivon löytäväni Joensuusta samanlaisen persoonan. Eli pilkettä silmäkulmasta löytyy kyllä, kun sitä tarvitaan.

      Ajatuksissa olisi löytää itselle joku kiva urheilulaji, vaikken olekaan mitenkään urheilijatyyppiä. Se on hyvä, jos vaihtoehtoja löytyy, niin on ainakin valinnanvaraa.
      Josko minäkin löytäisin viimein itselleni sopivan urheilulajin!

      Mitenkäs muuten joensuulainen ilmasto? Itse olen kotoisin rannikkoseudulta, joka on ilmeisesti vähälumisempaa seutua, mutta jossa tuulee paljon talvella.

    • Bluess

      SaaNko joensusssa SEKSIÄ MIEHILTÄ?

    • Harrastuksia on

      Aktiiviselle nuorelle on vaikka kuinka paljon tekemistä,voi poltella pilveä,vetää stydimpääkin kamaa,juopotella,varastella,rakastella jne jjne

    • jojensuulainen taas!

      Mihin päin Joensuuta sitten olet muuttamassa? :) Joensuun seudulla kyllä tosiaan (kuten joku jo sanoikin) pärjää tosi hyvin esim. fillarilla tai kävellen. Nyt en uusimmista bussivuoroista tiedä, koska kuten sanottua, ajelen itse pyörällä joka paikkaan. :) Kolille päin kyllä kulkee varmasti myös busseja ja kannattaahan siellä ehdottomasti käydä, vaikka jo syksyn aikana! Kauniit on maisemat!

      Tykkään itse niinku mainitsinkin niin ihan vaikka vaan lenkkeillä tai kävellä lähellä järven rantaa, mukavia polkuja ja -kierroksia on enemmänkin. Ryhmäliikuntatunteja on monessa paikassa, esim. Islolle luterilaisen kirkon lähelle voi mennä yksittäisille tunneille ja maksaa vain siitä kerrasta ettei se vaadi sitoutumista.
      Ja yksin asuessa tuli käytyä just paljon leffassa, tuttujen kanssa keilaamassa tai pelaamassa sulista tms perushuttua jos tuli tylsää. :) Kuulun kylläkin niihin jotka viihtyvät älyttömän hyvin ihan yksinäänkin, ja minusta itekseen asuminen oli ihan parasta aikaa!

      Hmmm täällä kyllä riippuu kelit ihan vuodesta, viime talvena oli älyttömän pitkä ja lämmin syksy ilman lunta, mutta monesti siinä saa kahlata talvisin ihan nivusiaan myöten. :D Talvella työntää kyllä herkästi Venäjän pakkaset ja kuivuudet tänne.

    • Bluess

      Jääköön tuleva kauounginosa salaisuudeksi, koska täällä näköjään liikkuu kaikensorttisia trolleja, mitä kyllä osasin odottaa. Jääköön tuo yksikin omaan arvoonsa.~
      Anyway, veikkaan et tulen kulkemaan pyörällä niin pitkään kuin ja bussilla, jos on tarvis.

      Nyt tämä alkaa jo kuulostamaan siltä, etten kuole (tylsyyteenkin) Joensuussa.
      Urheilua siis on ja varmaan niihin pääsee mukaan myös löytämättä oikeat ihmiset.
      :"3

      Toivon Joensuuhun vähälumisia ja lämpimiä talvia! Olen sellainen vilukissa muutenkin, et toista saa hakea.

      Kiitos taas, nyt tuntuu siltä, että Joensuussa voi olla kivaakin. Pitänee unohtaa ennakkoluulot ja hypätä mukaan rohkeasti.

      • Backto

        Joensuu on mukava paikka ja muutan itsekkin sinne takaisin. Töitä on aina ollut, monien työttömien syytä katsoa peiliin ja muuttaa omaa asennettaan. Ulkoilumaastot ja vesistö lähettyvillä.


    • Älä muuta

      Älä muuta! Vielä ei ole myöhäistä perua.

    • Tekemistä riittää

      Tervetuloa Joensuuhun! Ihmiset ovatkin jo esitelleet paljon hyviä puolia. En tosin ymmärrä tuota narinaa, ettei talvisin tapahdu mitään. Kerubi järjestää kyllä tapahtumia ympäri vuoden. Siellä on talvisin ollut muun muassa ilmaisia stand up -iltoja, keikkoja yms. ohjelmaa. Teatteriravintolalla on kerran kuussa ilmainen improilta. Nyt syyskuussa on tulossa Lehtiä Ilosaaressa tapahtuma. Myös Joen yö on tosiaan tuloissa, samoin kirjallisuustapahtuma 19.-21.9.2014. Elokuvateatteri Tapiossa on Cinemare ja Rokumentti tapahtumat. Kareliasalissa on konsertteja pitkin syksyä. Huonosti tuntuvat paikalliset tuntevan kaupungin tapahtumia. Ihan varmasti etsivät löytää itselleen tekemistä.

      Mitä liikuntapalveluihin tulee niin varmasti lötyy mieleinen laji. Kaksi uimahallia löytyy, kuntosaleja eri puolilla Joensuuta, Kansalaisopiston kurssit, Joenvolin ja islon jumpat, erilaisia tanssiseuroja jne. Ulkoilumaastot ovat hyvät.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      2415
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      79
      2010
    3. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      243
      1970
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      56
      1757
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1671
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1639
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1544
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1367
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1331
    10. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      1
      1228
    Aihe