SYNNYTYSOSASTOJA EI SAA ENÄÄ LAKKAUTTAA!!

Mimmuska 27

Käy kannattamassa kansalaialoitetta Kemin, Oulaisten, Kajaanin, Savonlinnan, Salon, Lohjan, Porvoon ja Mikkelin puolesta seuraavasta linkistä, kiitos

6

96

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tulevaisuus lapseton

      Synnytyssairaaloiden lakkautukset ja lapsilisien leikkaukset yms. lienevät ylemmän portaan viesti siitä, että tänne ei kaivata enää lisää lapsia, eli älkää enää synnyttäkö niin paljon. Kaikki halutaan töihin... vaikkei töitä oikeasti olisikaan.

      • Päinvastainen syy

        Eikös tuo päivyystyssetus tähtää kuitenkin siihen, että entistä useampi syntyvä lapsi jäisi henkiin ja paremmassa kunnossa terveytensä puolesta, eli ylemmät portaat ovat nimenomaan huolissaan heistä ja pyrkivät pelastamaan yhä harvenevista vastasyntyneistä vielä useamman kuin aikaisemmin.


    • monen äiti

      Ambulanssisynnytyksetkö on sitten turvallisia? Tällä päätöksellä ne tulee väkiselläkin lisääntymään pitkillä välimatkoilla, mm. Kajaani, kemi, oulainen. Sairaalassa sentään on kätilöt, päivystävä ane ja gynelääkärit. Tottakai 100% lastenlääkärinpäivystys lisäisi turvallisuutta vielä, mut ei se sais olla sulkemisperuste! Ja ajatelkaa sitä oys:n painetta! Ei kateeksi käy kun nytkin siel on ahasta ja hullu kiire hoitajilla! Ja lisää ei oteta, siis sijaisia! Kätilöt venyy ja inhimillisten virheiden määrä voi lisääntyä, sen kai kaikki tajuaa. Mut eipä poliitikot ole tässä päivässä ja mikäpä se on kehä kolmosen sisällä synnytellä kun on ulottuvilla useampia syn.sairaaloita joista valita. Ja harvalla ees lapsia, niiniuin tällä tuoreella tosi pätevän kuulosella sos.terv.ministerillä. se on hyvä puhua kun on vieraantunut todellisuudesta! Hyh, sanon minä.

      • Hyvä uudistus

        Pointti tuossa päivystysasetuksessa on se, että tällä hetkellä pienemmissä sairaaloissa nimenomaan ei ole paikalla ne päivystävät gynekologit, anestesialääkärit tai leikkurin hoitajat. Pitäisi olla, ja jatkossa tulee olemaan. Jos ei ole varaa tai muusta syystä ei onnistu, siirtyy toiminta sinne missä se onnistuu. Välimatkojen kasvaessa matkasynnytykset lisääntyvät, mutta toisaalta kriittisessä kunnossa olevien vastasyntyneiden ja äitien siirrot vähenevät. Tilastojen mukaan niitä on noin tuplasti enemmän vuosittain kuin mitä matkasynnytysten arvellaan lisääntyvän. Ja sellaisessa siirrossa on aina henki kyseessä, matkasynnytyksessä ei välttämättä. Lisäksi tietoisuus siitä, että synnytyspaikka on kauempana, muttaa synnyttäjien käyttäytymistä, eli lähdetään aikaisemmin likkeelle. Ja vielä pienten synnytyslaitosten puoltajat ovat yrittäneet rekrytoida synnyttäjiä ympäri Suomen, jopa ulkomailta, kasvattamaan synnytysten määrää, eivätkä näe siinä kuitenkaan mitään matkaongelmaa. Päivystysasetuksessa annetaan kuitenkin takaportti pienemmille synnytyslaitoksille, jos matkat venyvät aivan kohtuuttomiksi, mutta päivystysmiehitys on kuitenkin saatava kuntoon. Ja se on hyvä asia.


    • Turvallisuus ensin

      Oulaskankaalla on 24/7 hätäsektiovalmius SAIRAALAN SISÄLLÄ!! Lastenlääkäri puuttuu, mutta sitä ei ole kaivattu, kun anestesialääkärit, gynekologit ja hoitajat (kätilöt, sairaanhoitajat ja lastenhoitajat) on koulutettu vastaamaan huonokuntoisen vastasyntyneen virvoittelusta! KETÄÄN ei saateta tien päälle kriittisessä tilassa, vaan tila saattaan ensin vakaaksi ja sen jälkeen jatkohoitoon Oys:n. Siirtoja on vuosittain n. 20, joista huonokuntoisuuden vuoksi 1-5. Loput siirtyvät matalan verensokerin tai tulehdusarvon vuoksi saamaan suonensiäistä lääkitystä Oys:n. Tämä ei ole ollut ongelma ja lastenlääkärin puutteen vuoksi EI MENETYKSIÄ OLE TULLUT!! Synnyttäjiä ei todellakaan "houkutella" Oulaskankaalle yhtään mistään, vaan he tulevat lähikunnista. Kourallinen synnyttäjiä saapuu vuosittain synnyttämään Oulaskankaalle veteen, koska se ei ole mahdollista esim. Oys:ssa. Päivystysasetus on yksi aivopieru, jolla ei ole mitään tekemistä turvallisuuden kanssa. Sillä haetaan säästöjä, joista ei ole esittää mitään laskelmia!! Lakkautusuhan lalla olevissa synnäreissä on nämä laskelmat tehty ja lisäkuluja tulee aiheutumaan, kun synnyttäjät yms. pävystykselliset potilaat lähtevät maakunnista siirtymään kohti yliopistosairaaloita. Moniko menehtyy matkalle?? Ja sitä paitsi: viime vuoden Oulaskankaan tilastoista laskettuna 75 äitiä olisi todennäköisesti synnyttänyt matkalla Kokkolaan tai Oys:n: nelinkertainen määrä suhteessa jatkohoitoon siirtyneisiin!! Matkalla synnyttäjät jäävät ilman ammattitaitoista apua: kivunlievitystä, tukea ja sikiön voinnin seurantaa. Moniko tulee kärsimään hapenpuutteesta ilman, että sitä edes havaitaan?? KÄYKÄÄ KANNATTAMASSA!!

      • Ensin turvallisuus

        Jos Oulaskankaalla puuttuu tulevan päivystysasetuksen vaatimista kriteereistä vain lastenlääkäripäivystys, niin looginen reaktio siihen ei ole vaatia päivystysasetusta romutettavaksi, vaan painostaa poliitikkoja kustantamaan tuo päivystys. Päivystysasetus romuttamalla romutetaan samalla aiheellinen pyrkimys parantaa syntymättömien lasten turvallisuutta niissä synnytysyksiköissä, jotka ovat toimineet selvästi puutteellisin miehityksin.

        Kuullostaa aika erikoiselta, että Oulaskankaalla on vastasyntynen elvytykseen kykenevää henkilöstöä pilvin pimein, mutta silti vastasyntyneitä kärrätään Ouluun saamaan suonensisäistä antibioottihoitoa tai sokeria.

        Pieniä synnytyssairaaloita puolustavat väitävät mm. että vain yksi lapsi tuhannesta tarvitsee välitöntä lastenlääkärihoitoa. Kuitenkin tilastot osoittavat mm. että vastasyntyneistä 10 % tarvitsee stimulaatiota hengityksen käynnistymiseen, 3–6 % hengityksen avustamista ja 0,1 % (siis yksi tuhannesta) paineluelvytystä tai adrenaliinia tai molempia. Lisäksi pelkästään vaikean B-streptokokki-infektion saa 1/1000 vastasyntynyttä. Suomessa syntyy tätänykyä vajaa 60 000 lasta. Siten vuosittain vain 60 tarvitsisi muka välitöntä lastenlääkärihoitoa _koko Suomessa_ vuoden aikana. Vastasyntyneiden teho-osastoilla hoidetaan tuollainen määrä pelkästään yhdessä yliopistollisessa sairaalassa kuukaudessa. Sikiön hapenpuutteesta kärsii tutkimusten mukaan n. 2 % sikiöistä.

        Toinen argumentti pienten synnytysyksiköiden puolesta on usein se, että synnyttäjät on valikoitu ja riskisynnyttäjät ovat muualla. Kuitenkin tilastot osoittavat senkin, että vain 36 %ssa raskauksista, joissa sikiö kärsi hapenpuutteesta, oli todettavissa hapenpuutteelle altistavia tekijöitä, ja synnytystä edeltävästi sikiön hapenpuute voitiin ennustaa kliinisten merkkien avulla vain 3 %:ssa tapauksista. Riskiraskauksien seulominen sikiön hapenpuutteen estämiseksi ei siis käytännössä onnistu ollenkaan hyvin.

        Kaikki tuollainen tutkimusten ja tilastojen tarkoitushakuinen (virheellinen) ja pseudotietellinen tulkinta on omiaan syömään pienten synnytyslaitosten puolesta taistelevien joukkojen uskottavuutta, joten muutkin sen ryhmän väittämät jäävät omaan arvoonsa, mukaanlukien mm. heitot tien päällä synnyttävistä ja pienten synnytyslaitosten erinomaisesta turvallisuudesta. Todelliset tilastot kertovat aivan muuta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      222
      1910
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      67
      1699
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      69
      1496
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      105
      1189
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      63
      1100
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1065
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1056
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      4
      988
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      950
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      871
    Aihe