Maalipinnan myyllytys: Työn hinta?

maalipinnan myllytys

Millaisessa haarukassa on keskikokoisen koko auton maalipinnan myllytys teetetynä hommansa osaavalla pajalla?

8

13577

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kannataaa koittaa

      En valitettavasti ´pysty auttamaan muuten kuin kehoittamalla kysymään jostain alan liikkeestä.

    • se siitä.

      Minä pystyn auttamaan. Homma vaan on niin että jos myllytetään, pitää sitten myös vahata. Ja ilman vahaa ei auto saa olla ulkona minuuttiakaan myllytyksen jälkeen. Elikkä sun tarvii kysyä "Paljonko maksaa myllytys ja vahaus", ja tähän vastaus on 200-400 euroa vahausmenetelmästä riippuen.

    • maalipinnan myllytys

      Myllytys toteutetaan hiomavahalla. Aikoinaan hiomavahalla ja ammatilaisten epäkeskokoneella myllytin paketiauton ilman lisävahauksia (taisi olla jotakin Turtlea) jossa muistelen mainitun sen yksin riittävän. Loppusilauksen tein kiillotus-villa-laikalla. Lopputulos kesti hienosti ja pitkään myös Etelä-Euroopan kesäkauden auringon.

      Harrastelija-myllyttäjä hioo (tunaroi) helposti ammattikoneellakin korin kulma- ja taitekohdissa maalinpinnan puhki, eli homma tulee uskoa vain asiansa osaavalle.

      Hinnossa on varmastikin haitaria riippuen myös käytetyistä tuotteista. Teflonkäsittely on maineltaan yksi ladukas. Kyllähän siinä duunia on kun koko auton huolella käy läpi ja vielä vahaa lopuksi. Alla joitakin löytämiäni esimerkkejä.

      - http://www.automan.fi/tampere/pesupalvelu.php

      - http://www.autoclean.fi/?page=prices

      - http://www.mk-autopesu.fi/hinnasto/index.php

      - http://www.thepesu.fi/fi/hinnasto

    • kyllähtee

      """ Myllytys toteutetaan hiomavahalla """"

      Aito myllytys tehdään hiomapastalla, eri karkeuksilla, mikään vaha ei liity asiaan millään tavalla. Sitten lisäksi on amatööreille tarkoitettuja hiontavahoja, joissa vaha sisältää pikkasen hienoa hiontapastaa. Niitä voi käyttää ns. kotikiillottajat.

      • 7v harrastanut mylläystä

        Juurikin näin: auto pestään liukkari,pienpoisto,raudanpoisto, apc (all purpose cleaner)pesu. Vilkaistaan millaisia naarmuja ja sen mukaan tahna ja esim villalaikalla on tehokas narmunpoistossa ja jättää omaa jälkeä.. seuraavassa stepissä poistetaan nekin vaahtarilla ja kiillotetaan.. sit liukkaripesu jossa maskaavat aineet mäkeen vaha päälle ja ihastellaan.. tämä siis optimi tilanne että 2steppiä olis passelisti ilman holoja/lisä naarmuja. Yllä toimi minun autossa jossa on nyt peilipinta ilman mikronaarmuja kyseessä keskikova pinta.
        Sitten "fiksaamon" tapa (ei yleistetä) ajetaan maskaavalla naarmut piiloon päälle vaha ja asiakas ajaa ekan kerran pesuun niin sen jälistä huutamaan myyjälle että kato mitä koneenne teki.. tämän nähnyt ja autossa järkyttävät pyörrejäljet ja holot


    • "off-pesuaine" ?

      Nyt kun auton maailipinnan hoidosta on kyse, niin tulipa mieleen pesuaineet.

      Onko olemasa autonpesuainetta, joka toimisi samalla edes jossakin määrin "ötökkäkarkoittajana" eli kärpäset ja ymv. eivä kiinnostusi kakkimaan maalipinnan päälle.

      Ps. Käyn toisinaan 'puoli-maaseutu-paikassa' jossa valkoinen maalipinta kärpäsenpaskoja melko täynnä jos parikin päivää siellä auto parkissa. Siihen päälle vielä melko lähellä olevista puista putoileva tahma, niin maailipinta on nopeasti varsin likaisessa kunnossa.

    • PuolimaallinenJumala

      Siellä puolimaaseudulla auttaa kun kaataa illalla pullollisen etikkaa (esim. valkoviini) auton katolle ja konepellille. Eivät varmasti ötökät kaki autosi päälle eikä ketut kuseksi renkaille. Voi olla että käsittely suojelee myös hirviltä ja muilta puolimaallisilta sarvipäisiltä hirviöiltä myös ajossa, kannattaa kokeilla!

    • 23545423

      Itse olen myllyttänyt ihan omassa tallissa, kiillotuskone 60e, ns "one-step" (riittää yksi kierros) kiillotusaine esim litra Mirka Polarshine 10 30e, ja pari kevyesti leikkaavaa (soft-cut) vaahtomuovilaikkaa 15e. Yhteensä vähän päälle 100e.

      Tällä saa jo pahemmatkin ongelmakohdat kuten paikkamaalauksen sumurajat tai näkyvät naarmut pois. Kiillotusaineen ja laikan valinta riippuu tosin paljon minkä kuntoinen maalipinta on.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      139
      4051
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      121
      1581
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1402
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1396
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1254
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1131
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      47
      1128
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1086
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1071
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      60
      1028
    Aihe