Maalipinnan myyllytys: Työn hinta?

maalipinnan myllytys

Millaisessa haarukassa on keskikokoisen koko auton maalipinnan myllytys teetetynä hommansa osaavalla pajalla?

8

7578

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • kannataaa koittaa

   En valitettavasti ´pysty auttamaan muuten kuin kehoittamalla kysymään jostain alan liikkeestä.

  • se siitä.

   Minä pystyn auttamaan. Homma vaan on niin että jos myllytetään, pitää sitten myös vahata. Ja ilman vahaa ei auto saa olla ulkona minuuttiakaan myllytyksen jälkeen. Elikkä sun tarvii kysyä "Paljonko maksaa myllytys ja vahaus", ja tähän vastaus on 200-400 euroa vahausmenetelmästä riippuen.

  • maalipinnan myllytys

   Myllytys toteutetaan hiomavahalla. Aikoinaan hiomavahalla ja ammatilaisten epäkeskokoneella myllytin paketiauton ilman lisävahauksia (taisi olla jotakin Turtlea) jossa muistelen mainitun sen yksin riittävän. Loppusilauksen tein kiillotus-villa-laikalla. Lopputulos kesti hienosti ja pitkään myös Etelä-Euroopan kesäkauden auringon.

   Harrastelija-myllyttäjä hioo (tunaroi) helposti ammattikoneellakin korin kulma- ja taitekohdissa maalinpinnan puhki, eli homma tulee uskoa vain asiansa osaavalle.

   Hinnossa on varmastikin haitaria riippuen myös käytetyistä tuotteista. Teflonkäsittely on maineltaan yksi ladukas. Kyllähän siinä duunia on kun koko auton huolella käy läpi ja vielä vahaa lopuksi. Alla joitakin löytämiäni esimerkkejä.

   - http://www.automan.fi/tampere/pesupalvelu.php

   - http://www.autoclean.fi/?page=prices

   - http://www.mk-autopesu.fi/hinnasto/index.php

   - http://www.thepesu.fi/fi/hinnasto

  • kyllähtee

   """ Myllytys toteutetaan hiomavahalla """"

   Aito myllytys tehdään hiomapastalla, eri karkeuksilla, mikään vaha ei liity asiaan millään tavalla. Sitten lisäksi on amatööreille tarkoitettuja hiontavahoja, joissa vaha sisältää pikkasen hienoa hiontapastaa. Niitä voi käyttää ns. kotikiillottajat.

   • 7v harrastanut mylläystä

    Juurikin näin: auto pestään liukkari,pienpoisto,raudanpoisto, apc (all purpose cleaner)pesu. Vilkaistaan millaisia naarmuja ja sen mukaan tahna ja esim villalaikalla on tehokas narmunpoistossa ja jättää omaa jälkeä.. seuraavassa stepissä poistetaan nekin vaahtarilla ja kiillotetaan.. sit liukkaripesu jossa maskaavat aineet mäkeen vaha päälle ja ihastellaan.. tämä siis optimi tilanne että 2steppiä olis passelisti ilman holoja/lisä naarmuja. Yllä toimi minun autossa jossa on nyt peilipinta ilman mikronaarmuja kyseessä keskikova pinta.
    Sitten "fiksaamon" tapa (ei yleistetä) ajetaan maskaavalla naarmut piiloon päälle vaha ja asiakas ajaa ekan kerran pesuun niin sen jälistä huutamaan myyjälle että kato mitä koneenne teki.. tämän nähnyt ja autossa järkyttävät pyörrejäljet ja holot


  • "off-pesuaine" ?

   Nyt kun auton maailipinnan hoidosta on kyse, niin tulipa mieleen pesuaineet.

   Onko olemasa autonpesuainetta, joka toimisi samalla edes jossakin määrin "ötökkäkarkoittajana" eli kärpäset ja ymv. eivä kiinnostusi kakkimaan maalipinnan päälle.

   Ps. Käyn toisinaan 'puoli-maaseutu-paikassa' jossa valkoinen maalipinta kärpäsenpaskoja melko täynnä jos parikin päivää siellä auto parkissa. Siihen päälle vielä melko lähellä olevista puista putoileva tahma, niin maailipinta on nopeasti varsin likaisessa kunnossa.

  • PuolimaallinenJumala

   Siellä puolimaaseudulla auttaa kun kaataa illalla pullollisen etikkaa (esim. valkoviini) auton katolle ja konepellille. Eivät varmasti ötökät kaki autosi päälle eikä ketut kuseksi renkaille. Voi olla että käsittely suojelee myös hirviltä ja muilta puolimaallisilta sarvipäisiltä hirviöiltä myös ajossa, kannattaa kokeilla!

  • 23545423

   Itse olen myllyttänyt ihan omassa tallissa, kiillotuskone 60e, ns "one-step" (riittää yksi kierros) kiillotusaine esim litra Mirka Polarshine 10 30e, ja pari kevyesti leikkaavaa (soft-cut) vaahtomuovilaikkaa 15e. Yhteensä vähän päälle 100e.

   Tällä saa jo pahemmatkin ongelmakohdat kuten paikkamaalauksen sumurajat tai näkyvät naarmut pois. Kiillotusaineen ja laikan valinta riippuu tosin paljon minkä kuntoinen maalipinta on.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Akava kieltää sairaanhoitajien palkkojen korotukset

   Suomessa on koronapandemian vuoksi huutava puute koulutetuista sairaanhoitajista. Osa on mennyt Norjaan töihin, noin 2.000€/kk paremman palkkauksen
   Maailman menoa
   149
   4166
  2. Teholla nyt jo 72 ihmistä. Enemmän kuin kertaakaan 2020 alun jälkeen

   https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008544154.html Nyt omikron alkaa viemään teholle ja hurjin viikko alkaa huomenna. 72 on nyt teholla. Ottakaa rokot
   Maailman menoa
   264
   2734
  3. Ex-huippumalli Anne Kukkohovi hekottaa kuuman kosteasta muistosta: "Ei tarvittu pitkiä kalsareita"

   “Juontaja makasi välillä selällään lattialla happea haukkaamassa…” Kyllä viime kesä oli todellakin KUUMA.... https://www.suomi24.fi/viihde/ex-huippuma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   8
   2261
  4. Nakkilassa tapahtuu

   Missä päin Nakkilaa tuo aamullinen ampuminen tapahtui? https://www.satakunnankansa.fi/satakunta/art-2000008543567.html
   Nakkila
   16
   1923
  5. Mies, olisiko meidän

   Aika kohdata IRL ja selvittää asiat?
   Ikävä
   49
   1191
  6. Hyvä on nainen myönnän

   Pilkkasin sinua muutaman kerran koska tahdoin että lähdet pois mielestäni mutta oikeasti tahdon sinua koko ajan ja tahtoisin riisua tuon roikkuvan pai
   Ikävä
   45
   1115
  7. Vastaa mies rehellisesti

   Kohdataanko me enää koskaan?
   Ikävä
   111
   1098
  8. Karvoitus naisella

   Pitääkö jo ennen treffejä kertoa miehelle,että olen karvainen pimmsasta ja kainaloista. Osallehan tälläinen on ällöttävää ja mua taas sattuu kun mies
   Sinkut
   147
   970
  9. Sun elämäsi rakkaus

   viettää nimipäiväänsä milloin?
   Ikävä
   31
   870
  10. Jos kaivattusi

   Makaisi alastomana edessäsi, niin mitä tekisit?
   Ikävä
   64
   814
  Aihe