Teologiaa työnohella

Työnohessa

Kuinka realistista on opiskella teologiksi työnohessa?
Onko paljon kursseja, jotka vaativat pakollisen läsnäolon?

5

246

Vastaukset

 • Oman kokemukseni perusteella onnistuu ihan hyvin. Tosin aloitin työteon opiskelun ohella vasta 2. lukuvuoden jälkeen, jolloin suurin osa intensiivistä läsnäoloa vaativista kursseista oli jo käytynä.

  Mikäli sinulla on joustava työaika tai muutoin mahdollisuus järjestellä töitäsi, ei ongelmaa pitäisi olla.

 • Riippuu varmaan siitäkin mistä päin Suomea olet. Esimerkiksi tuttavani Oulusta pääsi Helsinkiin teologiaa opislemaan. Hän kävi samalla töissä ja uurasti opintojen eteen ja onnistui. Aika ajoin Helsinkiin tenttimään matkustaminen satojen kilometrien päästä vaatii kuitenkin jo uskoa asiaan. Jos hyvä lukija olet pääkaupunkiseudulta kotoisin oleva, niin opiskelu työn ohessa on sinulle todennäköisesti helpompaa koska yliopistoksi on lähellä. Mutta keskittymistä ja arkesi priorisointia sekä hyvää yleiskuntoa vaatii kaiken kaikkiaan työn ohessa opiskelu. Myös silloin jos todellisuutena on se että opiskelee työn ohessa teologiaa avoimessa yliopistossa.
  Opiskelutekniikasta vielä se että kannattaa opiskeltaessa ottaa huomioon aina se että, varaa paljon aikaa tekstien ymmärtämiseen ja märehtimiseen että juuri sinulle syntyy asioista se oma näkemys. Silloin kun sinulle tulee ymmärrys asioista niin niitä on sitten helpompi kirjoittaa vastauksena tenttipaperiin.

  • Oon kyllä samaa mieltä, jos haluaa saada parempia kuin riman yli arvosanan 1, niin tekstin ymmärtäminen otta märehtimisaikansa.

   Toisaalta on tullu ihan 4 arvosanojakin aivan mitättömällä kukemisella, kun taas kerran tuli hylsy johon itse arvelin lukeneeni ainakin 2 verran.


 • Onnistuu aivan hyvin. Mulla on ekan vuoden jälkeen 90 op, opiskelin tosin kesänkin.

  Mulla ei ole edes kämppää Helsingissä vaan yövyn muutaman yön viikossa sukulaisilla.
  Kuljen Helsingistä Kuopioon junalla kerran viikossa - käyn töissä.

 • Teen 15-25 tuntia töitä viikossa opiskelujen ohella ja tähän mennessä olen suurin piirtein tavoiteajassa opiskellut (toinen vuosi menossa, reilu 100 opintopistettä koossa) ilman aivan mahdottomia ponnisteluja. Läsnäolopakkoja kyllä on esim. harjoitusryhmissä ja tuntuu tulevan jatkuvasti lisää (kursseilla painotetaan erilaisia harjoitusryhmiä, ryhmätöitä yms.), joten työn pitää kyllä olla aika joustavaa.

  Esim. kirkkohistorian jatkokurssiin kuului tentin lisäksi esseeryhmiin osallistuminen ja esseen kirjoittaminen. Yhden kerran sai noista ryhmistä olla pois, jos oli toisen (siis vaikka olisi ollut sairas tms.) niin koko 6 opintopisteen kurssi olisi hylätty automaattisesti. Tentti, luennot, essee ja esseeryhmät olisi pitänyt kaikki suorittaa uudestaan seuraavana vuonna.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.