Koh Lonta, AoNang vai molemmat

Talviloma

Olemme suunnittelemassa talvilomaa. Onko kukaan viime aikoina käynyt AoNangilla tai Koh lantalla? Kumpaa suosittelette vai kenties yhdistelmää? Sen tiedän ettei AoNangin rannat ole verrattavissa Lantaan. Hintataso ja hotellit?

14

584

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • savadee kaa

      Ollaan oltu (perheen kesken) molemmissa erikseen ja ensi talven matka on varattu vain meille aikuisille yhdistelmämatkana. Mielestäni Ao Nangin plussa on juurikin helppous ja lyhyet välimatkat niille ihanille saarille. Lantalta taas ei vkossa kaipaakaan pois. Rannalla asuessa ei kenkiä todellakaan tarvitse ja Saladaniin pääsee helposti skobella tai tuk-tukilla. Safkat Saladanissa suomalaisittain todella edulliset ! Rannoilla ihan oma meininkinsä illalla... Ao Nang taas tuo vaihtelua "vilkkaampana" lomakohteena (siellä oltiin 2,5 vuotta sitten viimeksi). Ranta ei todellakaan ole "se juttu", vaan jos biitsiielämä kiinnostaa, hyppää longtail boatiin ja lähde saarille. Molemmat paikat ehdottomasti edullisempia kuin Phuket ja kaukana Bangla Roadin tyyppisestä elämästä... Suosittelen yhdistelmälomaa, joka ainakin meillä on (kumma kyllä..?) halvempi kuin 2 vkoa jommassa kummassa. Hotelleita en edes lähde kommentoimaan, kun et teistä matkustajina mainitse enempää. Tsekkaa vaikka Trip Advisor.

    • Lantalletottakai

      Olimme viime reissulla yhdistelmämatkalla Koh Lanta-Ao Nang. Ao Nang oli kyllä suuri pettymys Koh Lantan jälkeen. Kunnon rannat löytyvät venematkan päästä ylikansoitetuilta saarilta, jonne matkat maksavat. Ja on niille oma vaivansakin lähteä, kun Lantalla on hyvät rannat vieressä.
      Ao Nangilla on kyllä puoteja enemmän, mutta se on sitä "same same but not very different", eli sitä samaa krääsää. Lantalla paljon paremmat ruokapaikatkin.
      Suosittelen jättämään Ao Nangin väliin ja keskittymään Koh Lantaan, joka on Thaimaan parhaita paikkoja. Jos kuitenkin haluatte kokea Ao Nangin hektisyyttä, suosittelen yhdistelmälomaa jossa Ao Nang on ensimmäinen kohde ka Koh Lanta jälkimmäinen. Jää siten parempi maku koko reissusta.....

      • aooooonankiiii

        Molemmissa käyneenä voin suositella ao nangia. lähinnä nähtävyyksien puolesta. vastaavia ei löytynyt lantalta.
        ao nangissa käymisen arvoisia ovat mm wat tham sua (tiikeritemppeli ja sen 3227 askelmaa ylös), hot springs, emerald lagoon, erilaiset norsu,apina,käärme-farmit, saarikierrokset (voi jäädä jopa yöksi 2autiolle saarelle")..suosittelen yöpymistä esim west tai east raileylla.kiva,kun päiväturistit lähtevät pois ja "omistat" rannan...majoitus kannattaa ottaa syrjemmältä (uimaaltaalla ja aamupalalla)...toki vaatii vähän omatoimisuutta ja suomalaista opasta ei ole lähettyvillä...


      • Lantallelle
        aooooonankiiii kirjoitti:

        Molemmissa käyneenä voin suositella ao nangia. lähinnä nähtävyyksien puolesta. vastaavia ei löytynyt lantalta.
        ao nangissa käymisen arvoisia ovat mm wat tham sua (tiikeritemppeli ja sen 3227 askelmaa ylös), hot springs, emerald lagoon, erilaiset norsu,apina,käärme-farmit, saarikierrokset (voi jäädä jopa yöksi 2autiolle saarelle")..suosittelen yöpymistä esim west tai east raileylla.kiva,kun päiväturistit lähtevät pois ja "omistat" rannan...majoitus kannattaa ottaa syrjemmältä (uimaaltaalla ja aamupalalla)...toki vaatii vähän omatoimisuutta ja suomalaista opasta ei ole lähettyvillä...

        Lantalle menisin ehdottomasti mieluummin. Nuo raileyn päiväturistit kansoittavat rannat koko päiväksi, vain iltamyöhään ja aikaisin aamulla sitä omaa rauhaa. Toki jos tykkää olla paikassa, joka kuhisee ihmisiä kuin muurajaispesä (tosin sotkee enemmän kuin muurahainen), voi Ao Nang ja Railey olla hyviä valintoja. Rauhaa, rentoutta ja luonnon kauneutta hakevalle Koh Lanta on paras paikka.


    • season in the sun

      Ensimmäisen kerran vierailin Ao Nangissa kymmenkunta vuotta sitten, low season aikaan lokakuussa. Paikka oli silloin mielestäni ok. Retket tosi edullisia, käytiin Phi Phillä ym. saarilla. Illalla rauhallista kävellä rantakadulla, rannat siistejä, päivisin tosi rauhallista. Tuollon olimme siellä 5 päivää.Sen jälkeen olen pari kertaa siellä ollut läpikulkumatkalla ja mielestäni paikka on mennyt aina huonompaan suuntaa, nyt oikea turistiläpi. Toisella kerralla viihdyttiin viis päivää ja toisella vain yksi yö. Tuolla toisella kerralla tuttavat houkuttelivat meidät saarikierrokselle, jossa käytiin 4 eri paikassa. En tykännyt yhtään. Snorklaus oli ihan peestä, ei mitään nähtävää, ei koralleja ei kaloja, rannat täynnä porukkaa ja osin roskaisia, vene täyteen ahdettu väkeä. por Huono maku jäi itseltäni siitä. Tukkosta rantakadulla illalla riittää, kauhea meteli rantabaareista, ilotyttöbisnes jo näkyvää.
      Nopparat Tharan rantana on melko hiljainen, mukava aamukävely ranta. Ranta on varsinkin laskuveden aikana tosi loiva, saa kävellä pitkään että voi uida. Asuinpaikkana ranta on ok, varsinkin jos on merinäköala. Meillä on ollut majoitus melko likellä kävelysiltaa. Lyhyt matka ruokapaikkoihin, joita riittää katukeittiöistä ”seisovapöytä ravintoloihin”.
      Meillä oli vuorattu mopo ja sillä ajelimme hiljaisimmille rannoille kuten shell beach:lle. Jos ei tykkää tungoksesta ja ei halua joka päivä retkiä tehdä suosittelen jotain muuta kohdetta.

    • tmp1

      Minusta yhdistelmä Lanta-Ao nang on hyvä vaihtoehto, koska kohteet ovat sen verran erilaisia. Menemme toistamiseen tällaiselle reissulle ensi tammikuun alussa. Meillä mies pitää enemmän Ao Nangin vilskeestä ja minä taas viihdyn paremmin Lantan hienoilla rannoilla. Molemmista paikoista pääsee hyvin päiväreissuille eri saarille. Meillä on suunnitelmissä yön yli reissu Koh Ngai saarelle Lantalta.

    • satsuma

      Olimme tällaisella yhdistelmämatkalla tammikuussa 2012 (on siis jo hetki vierähtänyt). Reissu kesti kaksi viikkoa. Olimme aluksi AoNangissa, sitten matkasimme Koh Lantalle ja loppulomasta takaisin AoNangiin. Molemmissa paikoissa on puolensa ja ovat hyvin erilaisia. ehkä juuri siitä syystä suosittelisin käymään molemmissa. AoNang on perusturistipaikka, missä kaikki löytyy läheltä, on retkiä, kauppiaita rannalla, ruokapaikkoja, melua, vilskettä ja paljon kaikkea. Siellä oli helppo lähteä snorklaamaan ja käydä esim. Railaylla. Tämä siis jos tykkää helppoudesta eikä muut turistit häiritse.

      Koh Lanta puolestaan on hieman rauhallisempi, ja rannat ovat kauniit. Siellä on vähän vilkkaampia rantoja (ei verrattavissa kuitenkaan AoNangiin), ja hyvinkin rauhallisia rantoja, joissa saattaa olla vaikka yksi tai kaksi hotellia. Siellä me vuokrasimme skootterin, ja kiersimme koko saaren. Oli todella mukava reissu, ja siellä oli helppo liikkua kun liikennettä ei ollut liikaa.

      Hintataso oli muistaakseni aika saman tyylinen, riippuu ihan mitä hakee. Hotelleja löytyy joka hintaluokassa molemmista paikoista. Ruoka oli halpaa molemmissa, joskin AoNangissa söimme usein katukojusta, jossa ruoka maksoi 1-2€ ja oli parempaa kuin ravintoloissa. Koh Lantalla kävimme syömässä välillä kauempana rannasta, ja siellä ruoka oli edullisempaa kuin rantaravintoloissa.

      Me viihdyimme molemmissa kohteissa. Koh Lantalle jäimme kuitenkin alkuperäistä suunnitelmaa pidempään paikan ihanuuden takia. Pieleen ette varmasti mene mieten tahansa valitsette. Matkustus näiden paikkojen välillä on kuitenkin helppoa, joten sanoisin että Koh Lantaa ei ainakaan kokonaan kannata jättää väliin.

    • miksei phuket riitä

      Koh Lantan alamäki alkoi siitä hetkestä kun se valjastettiin pakettimatkailulle.

    • elämänkulku

      Ei kai se mitään, kaikki hyvä loppuu aikanaan..

    • lantakasa

      Charterleikkikentät on ylärannoilla, kohti etelää rauhoittuu.

    • kyyyylllävaan

      Jättäisin Ao Nangin väliin, sen verran petyttiin kun mentiin Kh Lantan jälkeen sinne. Koh Lanta on mahtava !!!

    • Äitee1

      Maaliskuussa mennään Ao Nangiin ja siitä piipahdetaan välillä saarille muutamaksi päiväksi. Mennään Lantalle ja jatketaan siitä vielä rauhallisemmille saarille (ehkä)Kahta viikkoa en Lantalla olisi . Äkkiä on saari kierretty. Matkustaminen on niin edullista siellä, että voipi näinkin risteillä. Ei ole aikatauluihin sidottu.

    • Perfect Aonang

      Suositellaan lämpimästi "Krabia" eli sitä Ao Nangia kaikille suomalaisille. Lantalla on "lantaa" jo tarpeeksi ja tulee vain entistä enemmän jos matkailijamäärät lisääntyy.

    • ihmetellä pittää

      Phuketista kun tulee niin eikö se Krabi ole (edelleen) paratiisi!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      263
      2501
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      91
      1997
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      77
      1596
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      157
      1417
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      66
      1258
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1185
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1076
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1074
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      1010
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      901
    Aihe