Vessa

kun hätä on suurin

MItkä on niitä pienimpiä/halvimpia purkkareita joihin on mahdollista laittaa jonkinlainen vessa, vaikka sitten vaan kemiallinen, omaan lokoseensa?

Näissä näyttää ihan pienimpiä lukuunottamatta olevan keittomahdollisuuksia ja navigointipöytää (ihan tarpeellisia nekin tietty) mutta ei vessaa. Kova kahvinjuoja kun olen niin saatan jokusen kerran päivän aikana tarvita vessaa, ja ainakin perheen naisväki tarvitsee. Isompi hätäkin yllättää useammin kuin vaikka äkillinen tarve kokata tai navigoida. Yöllä jos iskee hätä niin ei jaksa kömpiä maihin.

Mikään reunanylisohotus tai sankoviritys ei nappaa.

25

258

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • toilet

      Kairaa reikä sitloodan penkkiin ja pistä ämpäri alle. Jos haluat luksusta osta bilteman kansi reikään.

      • jos hätä on suurin

        Kysymykseni koski pienintä purkkaria eikä sinun tekemääsi toteutusta. Onko sinulla muihin teemoihin liittyviä omakohtaisia kokemuksia?


    • vaihda vene

      Pytyn tunkeminen "mahdollisimman pieneen venneeseen" ei ole mielekästä. Miksi vanhaan pikkuveneeseen ahtaa pyttyä, kun sitä sinne ei ole suunniteltu. Myy jollekin, joka ei pyttyä tarvii ja osta sellainen, jossa jo on. Pääset helpommalla, ehkä halvemmallakin ja vältyt veneesi pilaamiselta.

    • kun hätä on suurin

      En mihinkään pikkujollaan vessaa halua. En myöskään liettä, lämmitintä tai navigointipöytää. Mutta tuossa 3-5 tonnin kokoluokassa on paljon aloittelijalle sopivia veneitä joissa on jopa 4 hengen punkat ja on keitintä ja navigointipöytää sun muuta. Missä niistä on vaikka portapotille sopiva eriö? Eikö muilla pikkuveneellä seilaaville koskaan tule hätä vesillä? Eikö se mielestänne ole mukavuustekijä että voi käydä vääntämässä tortut muun venekunnan pyörtymättä?

      • mistä oikein puhut?

        3-5 tonnin veneissähän löytyy vesivessaakin


    • kunhätäonsuurin

      En tarttis ihan viistonnista. Niissähän toki on mutta maksavat. Puhuttais edullisista, aloittelijalle sopivista, 20-26 jalkaisesta vaikka. Onko missään?

    • mittanauha mukaan!

      Otapa mittanauha mukaan, kun käyt valitsemassa vessalle sopivan venettä. Porta-Potti on mitoiltaan 41,4cm x 38,3cm, istumakorkeus 42,7cm. Luulisi sen mahtuvan mainiosti 20-jalkaiseen. Ehkä pienempäänkin.

      Tietysti purjehduksen opettelu on jännää ja haasteellista, mutta tuskin "löysät housuun"-vaarallista.

      • samaongelma

        Mahtuu lattialle, mutta noissa pienemmissä ei ole sopivaa komeroa. Jos on tuttavapariskunnan kanssa niin voi tulla kehtaamisongelma. Missä muut pitää sen portapottinsa?

        Yleensä kyllä jos vene on pieni ja sielä on vessa, se on hirmuisen pulleaperäinen.


      • ongelma ratkeaa
        samaongelma kirjoitti:

        Mahtuu lattialle, mutta noissa pienemmissä ei ole sopivaa komeroa. Jos on tuttavapariskunnan kanssa niin voi tulla kehtaamisongelma. Missä muut pitää sen portapottinsa?

        Yleensä kyllä jos vene on pieni ja sielä on vessa, se on hirmuisen pulleaperäinen.

        Onneksi pakottava hätä ratkaissee kehtaamisongelman itsestään.


    • Pikkutarpeille

      Jos ei isommalle hädälle ole tarvetta, niin hanki Uribag, se on pestävä pullo, josta on mallit miehille ja naisille.

      Jos tarvitse varmuuden vuoksi, niin TravelJohn on kertakäyttöinen virtsapussi, johon voi lorottaa 800 ml. Siinä on ainetta, joka geeliyttää virtsan ja samalla poistaa hajut.

      Löytyy ainakin medi10.com kaupasta, mutta mahdollisesti eräliikkeistäkin. Hinnat vaihtelee aika tavalla.

    • kunhätäonsuurin

      NIin tosiaan, tarkoitin käytettynä hinnaltaan 3-5 tonnin venettä, en sen painoista:)

      Kysymys kuului siis: Onko halvoissa, pienissä, aloittelijoiden suosimissa purjeveneissä missään vessa tai edes kemiallselle vessalle sopivaa komeroa?

      Sorsaan lorottaminen on tietysti ihan järkevää yksinpurjehduksella mutta se ei nyt ollut vastaus tähän kysymykseen.

      Joku muukin näyttää tässä keskustelussa käyttäneen tätä samaa nimimerkkiä :)

      • isoisän neuvo

        Mietipä uudelleen. Haluat siis aloittaa purjehduksen opettelun hankkimalla n. 20-jalkaisen veneen 3-5000 euron budjetilla. Suunnittelet purjehtivasi tuttavapariskunnnan kanssa ja pidät veneen valinnassa oldeellisena, että purjehduksen aikana voitte kakkia "diskreetisti". Arvelet jonkinlaisen komeron tärkeäksi. Ehkä ajattelit näkö-, kuulo- ja hajusuojaa? Mutta onkohan neljän aikuisen purjehtiminen pienellä veneellä aivan sitä, mistä haaveilet. Epäilen.

        Tuon kokoisella veneellä retkipurjehdukset tehdään yleensä saaristossa ja ollaan yöt ankkurissa luonnonsatamissa tai vierassatamien laitureissa. Tarpeilla käydään maissa, ei suinkaan veneessä. Jos aamupalan jälkeen ennen retken jatkamista käytte tyhjentämässä suolenne ja rakonne, pärjäätte seuraavaan landaukseen asti ilman sitä haaveilemaasi kaappikäymälää. Porta-Potti mahtuu hätävaraksi mukaan eikä tarvitse omaa komeroaan.

        Jos suunnittelet pitkiä retkiä yöpurjehduksineen, ajattelemasi venekoko on liian pieni. Isommissa veneissä on vessa jo valmiina..

        Koeta pohtia mitä muita ominaisuuksia veneeltäsi vaadit ja etsi sellainen, joka on rakenteellisesti ja varusteiltaan hyvässä kunnossa. Valinnassa keskity purjehdukseen, ei vessahätään.


    • hätäonsuurin

      Kitos, puhut kyllä järkeä.

      Mutta edelleen kysyisin, että mikä on pienin/halvin vene jossa olette nähneet vessan?

      • Toiset

        Pienenkin veneen Genovan taakse voi mennä vanttikuselle näkösuojaan;)

        Ymmärrän kuitenkin tarpeesi. On vain niin että pieniä veneitä ei ole suunniteltu niin että siellä olisi komeroa vessalle. Se kun vie ihan turhaa tilaa muulta elämältä.


      • hädän ehdoilla

        Pitäisikö sittenkin kysyä vessafoorumilta purjehtivista vessoista?


      • tulihousuunjo
        hädän ehdoilla kirjoitti:

        Pitäisikö sittenkin kysyä vessafoorumilta purjehtivista vessoista?

        tieto siitä, missä purkkarisaa on vessa, on salainen. Tosipurjehtijalla on tulppa persiissä ja kupla otsassa.


      • Dlsmd

        Ihan ovilla eriytettyä privaattia wc- tilaa ei tuosta vaan löydä kovin pienistä veneistä. Mutta jonkinmoinen on aika monessa.

        Luetteloa on paha antaa. Vähän kaikenlaisissa veneissä on ollut jotain wc-patentteja, joko alusta asti tai jälkiasennettuna. Esim jossain joe17:ssa tms oli (keskellä kajuuttaa) portapotti. Käyttö lähinnä, kun muut kannella tai maissa. Sitten vanhoissa pikkuskandeissa on ollut vessasyvennyksiä esim keulapiikin ja salongin välissä, tai wc on vaikka keulapiikin punkan alla. Verho näkösuojana.


    • enjaksakirjautuanyt
      • guy22

        Ainakin Guyssä on tila potallle, mutta ei eriö. Hinta-ja kokoluokka täsmää. Muutenkin tilava ja silti aivan purjehdittava. Muita en tiedä.


    • vastailija

      Yksinkertaiseen kysymykseen yksinkertainen vastaus. Esim Finn express 74:sta löytyy erillinen vessa. Taitaa olla pienimpiä "edullisia" veneitä, joista käymälä löytyy. hinta voi tosin mennä hitusen yli budjetin. Alkaen hinnta pyörinee jossain 7 tonnin pinnassa.

      • kakkiminen tärkein

        No sittenhän vessaveneen saakin halvalla, vain parin vessattoman veneen hinnalla.
        Toivotaan, että "kun hätä on suurin" kiinnostuu FE74:stä ja saa vessan lisäksi muutakin purjehduksessa oleellista.


    • nowiisi

      MIkä olis edullinen jos haluais vessan ja sisäkoneen? Neljän hengen punkat riittää hyvin.

      • pikkudiisseli

        Etsit vaan sisäkoneellisen, niistä todennäköisesti löytää myös vesivessan tai ainakin eriöidyn kemiallisen sekä muut matkustusmukavuudtet.

        Sisäkoneelliset alkvat noin viidestä tonnista, mutta sillä harvoin saa kovin tuoretta. Kovin vanha merivesijäähdytteinen VOI olla puhkisyöpynyt - osa 70-luvun Volvo Penta Md1:stä puksuttelee vielä pitkään mutta myyntipalstalta ei välttämättä löydy juuri niitä. Enintään parikymmenvuotias huollettu makeavesijäähdytteinen joka lähtee käyntiin kylmiltään on todennäköisesti järkevä hankinta. Pieninkin sisäkone maksaa toiset viistonnia.


      • meinas unohtua

        niin ja suihku myös pitäisi olla


    • kunhätäonsuurin

      Kiitos vihjeistä. Nuo Guyt ja FE74:t näyttävät ihan hyvältä. Ja joku tarjosi Albinia, niistäkin osa taitaa olla passelisti tuossa hintaluokassani.

      Jonkun toivoma suihku tai sisämoottori ei taidakaan tähän hinta/kokoluokkaan sopia.

      Paskominen ei toki ole mitenkään itsetarkoituksellinen tekeminen purjehdusretlekkä mutta kun punkat ja keittovehkeet on jokaisessa niin tämä on sitten mielestäni se seuraava yöpymismukavuutta rajoittava asia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      444
      3245
    2. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      401
      2776
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      119
      2738
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      163
      2143
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1947
    6. 176
      1380
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1327
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1206
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      75
      1170
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1020
    Aihe