Laittomat abortit -keskustelulöytö :)

Aborttilain säätämistä koskevia tietoja selaillessani Googlessa huomasin, että täällä on väännetty asiasta v. 2010 ennen kuin itse olen täällä kirjoitellut. Mielenkiintoinen löytö!

http://keskustelu.suomi24.fi/node/8742661#comment-41848954
Ketjun otsikko: "Perheväkivaltaa"

Kirjoittaja näyttäisi olevan vanha tuttava, joka kiistää jo v. 2010 sekä myöhemmin, että laittomia abortteja olisi tehty siinä määrin, mitä lääkärikunta ja kriminologit ovat aikalaisdokumenteissaan useasti havainneet, eli kymmeniä tuhansia. Useat lähteet eli lääkärilehdet, muut aikalaisdokumentit ja eduskunta-asiakirjat viittaavat, että niitä tehtiin 18 000 - 40 000 välillä vuosittain.

Tällä ketjulla olikin odottamaton ja hersyvä viihdearvo :) Ystävämme arvostelee gradua (Lapsenmurharikokset valtiopäiväkeskustelussa Suomessa 1907- 1970):

"ei sentään
5.1.2010 17:04
Arvosanat uusiksi?
Ei minulla sentään ole aikaa eikä harrastusta lähteä arvostelemaan uudelleen opinnäytetöitä. Graduilta ei vaadita uuden tiedon tuottamista vaan jonkimoista aineiston käsittelyä, oikeaa viittaustekniikka jne. Tosiasia on, ettei laittomista aborteista ole, eikä voi olla, tarkkaa tilastoa. Esitetyt luvut ovat pelkkää tarkoitushakuista mutua. Ei tuon sanomiseen, eli tarkkojen tietojen puuttumiseen, viitettä tarvita. (...) Jos harrastusta löytyy, etsi tarkka viite ja esitä päivitetty luku."

Kirjoittaja siis väittää vastoin kaikkia todisteita, etteivät gradussa esitettävät lähteet pidä paikkansa, mutta ei pysty esittämään itse minkäänlaisia lähdetietoja vastaväitteiden tueksi. Nimittely ja solvaus ei vaan ole mikään relevantti tapa argumentoida, eikä mikään empiirinen evidenssi. Myöskään todisteita olemattomasta ei voi alkaa vaatia toisilta, kun ei itsekään niitä pysty esittämään eli käänteiseen todistustaakkaan vetoaminen ei käy. Todistustaakka on aina väitteen esittäjällä.

Kirjoittaja yrittää antaa kuitenkin ylenkatsetta täynnä olevan vaikutelman siitä, että hän arvostelee opinnäytetöitä enemmänkin ja tietää aiheesta enemmän kuin gradun kirjoittaja tai kukaan muu. Mitään sellaista ei kuitenkaan esitetä tässä keskusteluketjussa, mikä yhtään kyseenalaistaisi gradun tai esitettyjen lähteiden relevanssia tai tutkielman arvoa. Miksei kirjoittaja esitä niitä, vaikka esiintyy pätevänä"opinnäytetöiden arvostelijana"? Työt koetellaan ja opponoidaan useaan otteeseen jo seminaarivaiheessa. Sitä vartenhän niitä pidetään. :) Tämä(kään) ei ollut siis kirjoittajalla tiedossa?

Tiedämme nyttemmin, että "opponentti" paljastuikin merkonomiksi ja fanaattisten kansalaisaloitteiden laatijaksi. Miksi kummassa sitten pitää yrittää ylimielisenä esittää, että kykenisi jotenkin kyseenalaistamaan tai ylittämään gradun tarkistaneiden professorien ammattitaitoa tai yleensä kenenkään muunkaan - ilman mitään todisteita, opintoja ja perusosaamista.

..."Ei minulla sentään ole aikaa eikä harrastusta lähteä arvostelemaan uudelleen opinnäytetöitä."....

- eikä todistettavasti mitään tarvittavia edellytyksiä muutenkaan :)

20

286

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ......

      Kyllä laittomia abortteja on ollut paljon ennenkuin saatiin kunnollista ehkäisyä. Lisäksi avioton lapsi oli suuri häpeä joka kaikin tavoin yritettiin estää. Ihan järkeenkäyvä asia.

      • Totta. Juuri tuo gradu, mihin aloituksessani viittaan, kertoo myös siitä häpeästä ja ahdingosta, mihin naiset joutuivat ennen kunnollista ehkäisyä ja aborttioikeutta. Se johti sitten lapsenmurhiin ja itsemurhiin ja laittomiin abortteihin.

        Linkki, mikä graduun on, ei toimi enää, mutta tässä on uusi linkki siihen.

        http://tampub.uta.fi/bitstream/handle/10024/90722/gradu00208.pdf?sequence=1


      • dgjdgms
        sosiologi kirjoitti:

        Totta. Juuri tuo gradu, mihin aloituksessani viittaan, kertoo myös siitä häpeästä ja ahdingosta, mihin naiset joutuivat ennen kunnollista ehkäisyä ja aborttioikeutta. Se johti sitten lapsenmurhiin ja itsemurhiin ja laittomiin abortteihin.

        Linkki, mikä graduun on, ei toimi enää, mutta tässä on uusi linkki siihen.

        http://tampub.uta.fi/bitstream/handle/10024/90722/gradu00208.pdf?sequence=1

        Tuo ON hyvä gradu, linkkasin sen tänne ensimmäisen kerran jo v. 2009 :) Siitä oli pitkä vääntö sydänakka-nimisen jankkaajan kanssa, joka tietää aina mielestään muita paremmin mitä on sanottu ja ennen kaikkea tarkoitettu. Siihen riittää pelkkä mm. muutaman lainauksen lukeminen, vaikka toinen osapuoli olisi lukenut koko teoksen.


      • dgjdgms kirjoitti:

        Tuo ON hyvä gradu, linkkasin sen tänne ensimmäisen kerran jo v. 2009 :) Siitä oli pitkä vääntö sydänakka-nimisen jankkaajan kanssa, joka tietää aina mielestään muita paremmin mitä on sanottu ja ennen kaikkea tarkoitettu. Siihen riittää pelkkä mm. muutaman lainauksen lukeminen, vaikka toinen osapuoli olisi lukenut koko teoksen.

        Justiinsa, luinkin noita vanhoja keskusteluja. Huomasin, että nämäkin asiat on käsitelty täällä aiemmin. Gradu on minustakin erittäin hyvä ja mielenkiintoinen. Harvemmin jaksaa lukea tutkielmia kannesta kanteen, mutta tämän kyllä jaksoi.


    • abortin historiasta

      Kansalaisaloite "Terveydenhuollon henkilökunnalle lakisääteinen oikeus kieltäytyä elämän lopettamisesta vakaumuksellisista syistä" liittyy tähän teemaan:

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/860

      Varsin hyvin muotoiltu ja maltillinen aloite, joka ei ole kieltämässä abortteja, vaan esittämässä työvuorojärjestelyjä lailliseksi oikeudeksi terveydenhoidon ammattihenkilöstölle elämän lopettamiseen liittyvissä asioissa.

      Aborttejahan tehtiin jo Rooman valtakunnassa, eli ne eivät ole mikään tuore keksintö. Kristityt ja juutalaiset lähinnä uivat silloin vastavirtaan, puolustaen syntymättömien ja vastasyntyneiden lasten oikeutta elämään.

      • terituqi

        "Kristityt ja juutalaiset lähinnä uivat silloin vastavirtaan, puolustaen syntymättömien ja vastasyntyneiden lasten oikeutta elämään"

        Annahan jotain lähdettä tähän väitteeseesi. Roomassahan oli ihan yleistä tuohon aikaan lapsensurmat, siis oikeiden, jo syntyneiden lastensurmat. Lapsia jätettiin heitteille tuon tuosta. Mistä ilmenee, että kristityt ja juutalaiset vastustivat abortteja?


      • Luetko, mitä löysin Lääkärilehdestä tätä aloitetta koskien?

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/12428940

        Heikki Pälve kirjoittaa, että koska nyt jo hoitohenkilökunta saa oikeuden väistyä omaatuntoa vastaan olevista toimenpiteistä, niin tällä kansalaisaloitteella voi olla päinvastainen seuraus, kuin oli tarkoitus.

        "Sitä ei pidä alkaa ulkoa säätää, koska lopputulos saattaa olla kansalaisaloitteenkin laatineen ryhmän osalta huono. Esimerkiksi Norjassa kansalaisilta ei tullut lääkäreille tukea naisparin hedelmöityshoitoon liittyvässä tapauksessa, vaan eduskuntaan on sen taustalta menossa lakialoite, jonka mukaan lääkärillä ei saa olla vakaumuksellista syytä kieltäytyä mistään."

        Tämän kansalaisaloitteen sisältö on, että hoitohenkilökunnalla on oikeus laittaa oma omantunnon vapaus toisen terveyden ja hengen edelle. Etenen mukaan potilasturvallisuus vaarantuu koska:

        JOKAINEN TERVEYDENHUOLLOSSA TOIMIVA VOISI MÄÄRITELLÄ OMAN TERVEYSKÄSITYKSENSÄ MUKAAN HOITOA VAATIVAT TAPAUKSET"

        Eli naisten terveys voi olla uhattuna, jos lääkäri kieltäytyy tekemästä aborttia, vaikka hengenlähtö ei välittömästi olekaan uhkaamassa.


    • uskookukahaluaa

      Sinäkin olet ihan varmasti "sosiologi" jolla muutamat räävittömät sivupersoonat suoltamassa loputtomia massatörkyjään vuosien saatossa ;))

      • Luenjanäen

        No Sosiologi näyttää tietävän ja perustelevan asiat ja löytävän todeisteet toisin kuin te aborttiasiasisarukset. :)))) joilla pelkkää törkyhuutelua ja solvaamista.

        Kirjoitukset ja kielenkäyttö puhuu puolestaan kaikilla.


      • Kiitoksia kehuista. <3

        terv. entinen sosiologi-nimimerkki.


      • sossunräyhä.äänessäXD
        Luenjanäen kirjoitti:

        No Sosiologi näyttää tietävän ja perustelevan asiat ja löytävän todeisteet toisin kuin te aborttiasiasisarukset. :)))) joilla pelkkää törkyhuutelua ja solvaamista.

        Kirjoitukset ja kielenkäyttö puhuu puolestaan kaikilla.

        Sossupaatin pitää kehuskella aina välillä itteensä kun ei kukaan muukaan sitä tee :DD ja niihin (mutulausuntoihin ym. proppislöydöksiin) on hyvä tietty uskoo mihin haluaa ja mitkä parhaiten tukee sitä omien traumojen parantelua... ja sokeutua taas sopivasti muiden lukuisat kerrat antamille todisteille ja perusteluille ja väittää niitä pelkiks "törkyhuuteluks ja solvaamiseks".. :D

        "Kirjoitukset ja kielenkäyttö puhuu puolestaan kaikilla. "

        Kyllä, myös sinulla, sossupaatin räyhis-sivupersoona :)


      • siinäpätaasXD
        tieteilijä kirjoitti:

        Kiitoksia kehuista. <3

        terv. entinen sosiologi-nimimerkki.

        Palstan räyhä-multinikki keskustelemassa ittensä kans ;DDDDDDDDDDDDDDD


    • abortierensiebitte

      Olipas hulvaton ketju, tätä vääntö on siis käyty jo varovaisesti arvioiden kymmenen vuotta :D:D Sinälläänhän näille kahdelle moninimimerkki-abortinvastustajalle ei taida maksaa perustella, kaikki kun on jo sanottu kymmeniä kertoja, ja silti vaan jauhetaan sikiöiden viemäriin survomisesta, mukavuusmurhaiitoista ja muusta mukavasta. Keskustelu ei kehity mihinkään. Jos konsensusta ei ole tässä ajassa saavutettu, ei sitä saavuteta koskaan. Siksi ehdotankin että jätetään vastustajien herjaukset omaan arvoonsa ja jaetaan naisille tietoa aborteista ja muusta mihin tämä palsta on todellisuudessa tarkoitettu, ja jätetään etikkaiset etiikkaväännöt historiaan!

      Kiitos kuitenkin päivän nauruista ja hyvästä ja informatiivisesta gradusta.

      • Asiat.asiana

        Erinomainen esimerkki noiden reppanoiden jatkuvasta ja turhasta sodasta tuulimyllyjä vastaan. Suomi24 olisi paljon parempi, jos tuollaiset kirjoittajat bannattaisiin kokonaan pois.


      • tari.sanus

        Näin on. Onneksi tänne eksyy harvoin kukaan hakemaan tietoa ennenkuin on tehnyt jo abortin,eivät pääse räyhäämisellään vaikuttamaan.


    • paskat.paskana

      Olipas hulvaton ketju, tätä vääntö on siis käyty jo varovaisesti arvioiden kymmenen vuotta :D:D Sinälläänhän tälle eräälle moninimimerkki-abortinsuosijalle ei taida maksaa perustella, kaikki kun on jo sanottu kymmeniä kertoja, ja silti vaan jauhetaan naisen murha"oikeudesta", solumöykkyjen poistoista, naistenalistajista ja muusta mukavasta. Keskustelu ei kehity mihinkään. Jos konsensusta ei ole tässä ajassa saavutettu, ei sitä saavuteta koskaan. Siksi ehdotankin että jätetään suosijasakin herjaukset omaan arvoonsa ja jaetaan epävarmoille äideille tietoa lasten murhista ja muusta mihin tämä palsta on todellisuudessa tarkoitettu, ja jätetään lässyttävät tappamiseen viekottelut ym. imelät "vertaistuki"-väännöt historiaan!

      Kiitos kuitenkin päivän nauruista ja kiusallisen paljastavasta haukkumasonnasta.
      Erinomainen esimerkki noiden reppanoiden jatkuvasta ja turhasta sodasta tuulimyllyjä vastaan. Suomi24 olisi paljon parempi, jos tuollaiset kirjoittajat bannattaisiin kokonaan pois.
      Onneksi tänne eksyy harvoin kukaan hakemaan tietoa ennenkuin on lapsi on jo pelastunut, eivät pääse räyhäämisellään vaikuttamaan.

      • Asiat.asiana

        Taaskaan et kyennyt sanomaan itse asiassa yhtään mitään. Huomatko? Et ittanut mitään kantaa avaukseen vaan sönkötät kuin pikku lapsi. Ei ihme, että sinun toilailuihisi on täällä jokainen kyllästynyt.


      • tyhjääpaskaa
        Asiat.asiana kirjoitti:

        Taaskaan et kyennyt sanomaan itse asiassa yhtään mitään. Huomatko? Et ittanut mitään kantaa avaukseen vaan sönkötät kuin pikku lapsi. Ei ihme, että sinun toilailuihisi on täällä jokainen kyllästynyt.

        Mitä sinä osaatkaan sanoa? Saat vaan aina mitä ihan itse alat tilaileen.. Harmittaa varmasti kun kaikki törkylaukomises osuu aina vaan niin kipeesti sinne omaan nilkkaas joten miksi vaivautua ;)

        "sinun toilailuihisi on täällä jokainen kyllästynyt. "

        Monenko sivupersoonan puolesta tällä kertaa sönkkäät kuin vajaamielinen?

        "Et ittanut mitään kantaa avaukseen"

        Ai nytkö sitten pitäskin tulla "häiriköimään" joka avaukseen? Tuleeko trollille muuten liian tylsää jos ei oo tarpeeks niitä kelle aukoa päätä?


      • sakinkaksnaamasuus
        Asiat.asiana kirjoitti:

        Taaskaan et kyennyt sanomaan itse asiassa yhtään mitään. Huomatko? Et ittanut mitään kantaa avaukseen vaan sönkötät kuin pikku lapsi. Ei ihme, että sinun toilailuihisi on täällä jokainen kyllästynyt.

        Taas paljastu suosijasakin eplooginen kaksinaismoralismi, lähes samat asiat vastustajan sanomina ei ole "itseasiassa yhtään mitään" kun taas suosijakiihkon omina hölinöinä ne on kai kovinkin viisaita ja asiallisia ;DDDDDD


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1691
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1361
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1317
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      10
      1313
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1284
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1264
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe