Mitä tarvitsen

Kiitän vastauksista

Olen laittamassa akvaariota, koko 250 l. Ostan siis suunnilleen koko paketin yheltä tutultani, jolle sellainen on jäänyt syystä tai toisesta.
Mitä tarvitsen muuta?
Eli aion asuttaa sen miljoonakaloilla ja molleilla, ehkä miekkäpyrstöjä ja joku nuoliainen. Ehkä pieni monniparvi, jos löytyy tarpeeksi pieniä (max koko 4-5cm) Sopivatko nuo keskenään?

Mitä lääkkeitä, vesiaineita, testejä pitää olla ainakin? Entä veden lämpö? Ja sitten hankin mahdollisimman nopeakavuisia kasveja (tämä siis ennen kaloja) Tarvitseeko ravinteita?

Mites nuo kiertiskotilot? Onko niistä niin paljon hyötyä että kannattaa ottaa allasta valtaamaan? Minusta ne ovat rumia, näkeekö niitä päivällä? Jos ovat päivän hiekassa ja yön mussuttavat levää ym, niin sitten kai ok. Mutta olen kuullut kauhutarinoita että lisääntyvät niin että ei perässä pysy

2

55

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mikko..

      Lääkkeitä en ole itse tarvinut akvaariossa yli kymmeneen vuoteen. Kun pitää säännölliset hoitorutiinit yllä ja huolehtii että vesi on puhdasta ja sopivaa kaloille niin ei kalat pahemmin sairastele. Ostaa tarpeenvaatiessa täsmälääkettä jos sitä joskus tarvitset

      Vedenparannusaine on hyvä olla ja pH, GH, KH, NO2, NO3 testit on hyvä olla ihan alkuun ja myöhemmin jos haluaa selvittää voiko myös kasvit hyvin niin hankkii FE, PO4, CO2 testit.

      Oikean veden lämmön eri kloille löydät helposti Googlella. Faunataren sivuilla on aika hyvin tietoa yleisimmistä akvaario kaloista. Kalan nimen kun laittaa Googleen niin se opastaa Faunataren sivuille. Miljoonakaloilla ja miekkapyrstöilla lämpötilä taitaa olla 22-26 joten puoleen väliin kun passaaa lämpötilan niin pitäisi olla kohdillaan. Lämmitin pitää olla että vesi pysyy halutussa lämpötilassa.

      Kasvit tarvitsevat ravinteita ja valoa muuten ne ei kasva. Hanavedessä ei ole kasvien tarvitsemia ravinteita.Ravinteiden määrä riippuu ihan mitkä kasvit valitset ja kuinka paljon kasveilla on valoa käytössä. Mitä himmeämpi valo sitä vähemmän menee ravinteita ja kun valoa on reilustu menee ravinteitakin reilusti ja joudutaan ottamaan jo paineellinen CO2 käyttöön. Rauhallisesti kannattaa lähteä liikkeelle ja nestemäisenä lannoitteena voisi käyttää esim. Easy-Life Profitoa ja Ferroa. Jotkut kasvit vaativat myös pohjalannoitteen joita on valittavissa ties kuinka monta. JBL 7 kuulilla voisi lähteä liikkeelle.

      Jos valitsen akvaarioon hiekkapohjan on kierteiset lähes välttämättömiä. Hiekkapohjaa ei tarvitse lapota eli vedenvaihdon yhteydessä hiekasta ei tarvita imuroida jätöksiä pois mutta hiekkaa pitää säännöllisesti möyhiä. Itse olen jättänyt tuon möyhimisen kierteisille jolloin minun ei tarvitse huolehtia pohjasta mitenkään vaan kierteiset pitävät siitä huolen. Jos et halua kierteisiä älä myöskään valitse hiekkapohjaa. Ei kierteisiä pahemmin päivällä näe ja jos niitä alkaa olemaan liikaa niitä on helppo keräillä akvaariosta pois. Jos et halua kierteisiä niin sitten valitset sorapohjan jonka lappoat aina vedenvaihdon yhteydessä.

      Ennen kuin laitat akvaarioon vedet, kalat ja kasvit niin käytä aikaa perehtymällä akvaarioharrastukseen. Tämä on pirun vaikeeta jos ei tiedä mitä tekee. Netistä löytyy hyvin tietoa ja Suomalaisella AquaWeb sivulla kannattaa käydä. Vaikka tuolta ei mitään kysyisikään niin sieltä löytyy aloittelijalle ja kokeneemmallekin hyvin tietoa. Jos sulla on jotain kysyttävää niin sen saman on varmasti joku kysynyt jo aikaisemmin eli vastauksia ongelmiin löytyy. Ihan ensiksi perehdy akvaarion kypsyttämiseen. Kun aloittaa alusta asti ihan oikein niin pääsee myöhemmin helpommalla.

      Kysy toki lisää vastailen mielellään jos näistä minun jorinoista on jotain apua.

      • acvaman

        Se on hyvä nyrkki sääntö tuo kaloja cm/litra esim.100 litran pyttyyn 100 cm kalaa. Nykyisillä bakteeri kanta aineilla onnistuu tuo akvaarion kypsytys hyvin altaaseen kannattaa hankkia kalalaji kerrallaan ei kannata heti hankkia kaikkia lajeja...ensin puitteet kuntoon pesty pohjahiekka/sora kasvit suodatin touhon 250kokoon suosittelen ulkoista suodatinta ja mieluusti vähän yliampuvaa kokoa niin riittää tehot. Netistä kannattaa ottaa selvää mitkä lajit sopii yhteen lämpöjen ph veden kovuudenkin mukaan sekä tietty se ettei ne syö toisiaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      50
      3699
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2118
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1594
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      15
      1444
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      11
      1401
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      20
      1322
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1218
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      8
      1144
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      10
      1079
    10. 23
      1059
    Aihe