Osuuskunta PPO 100 vuotta. Miksi näin kävi?

In memorian

Osuuskunta PPO on riitaisessa tilassa. Tili- ja vastuuvapaus on vuodelta 2013 myöntämättä. Aluehallintovirasto tutkii PPO:n hallinnon toimia. Hallintoneuvoston puheenjohtaja Jari Kangasvieri on eronnut, hallituksen jäsen Pauli Korpi-Tassi erotettu ja talousjohtaja lähtenyt omatoimisesti. Myös toimitusjohtaja on vaihtunut Korpi-Tassista Peltomaahan. Osuuskuntakokous vaihtoi vasten hallituksen esitystä yrityksen tilintarkastajat. Osuuskunnan säännöt eivät vastaa hallinnon tekemiä muutoksia, eikä jäsenistön enemmistö hyväksy tehtyjä muutoksia.

Miten tähän on tultu? Miten satojen työpaikkojen vanhasta aluetalouden veturista on tullut tällainen yritys? Miksi näin kävi? Toivon aiheesta rehellistä keskustelua.

118

1234

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kohta kokoontuu

      Osuuskunta PPO:n Hallintoneuvoston asettaman työryhmä:

      Tuomo Tamminen hallintoneuvoston pj
      Eero Kippola
      Lauri Passi
      Markus Ahokangas
      Markku Jokinen
      Kati Peltomaa Ousuuskunta PPO:n tj

      Kokouksessa käsitellään hallintoneuvoston toimeksiannon mukaisesti sääntöjen keskeisiä muutosehdotuksia ja hallinnon uudistamista.

      Nyt on aika vaikuttaa toimikunnan käsityksiin julkituoden jäsenien kantana:
      - miten osuuskunta puretaan hallitusti ja omaisuus jaetaan jäsenille
      - hallinnon uudistus tapahtuu hallituksen puheenjohtaja erottamalla ja muut asiat on hoidettavissa tehdyn kirjallisen jäsenesityksen pohjalta.
      - helppo laskutoimitus kertoo paljonko kunkin jäsenen osuus omaisuudesta on ja yksinkertaisella selvityksellä saadaan tieto kuka haluaa omansa pois,,

    • 5+9

      Työryhmän tulee selvittää, onko joku PPO:n asioista päättävä taho tavoitellut tai saanut henkilökohtaista hyötyä ajamalla PPO:n tähän tilanteeseen?

    • Purkuun purkuun

      Osuuskunnan voimassa olevien sääntöjen mukainen päätoimiala ja syy miksi osuuskunta on aikoinaan perustettu, eli tietoliikennepalveluiden tuottaminen, on hallinnon yksipuolisella päätöksellä myyty ja lopetettu.

      Osuuskunnan sääntöjen mukaan jäsen saavuttaa oikeuden jäsenyyteen ja sen ylläpitämiseen käyttämällä PPO:n tuottamia tietoliikennepalveluita. Nyt näin ei voi enää tehdä, joten osuuskunta tulee lakkauttaa ja kertyneet varat, noin 3500€/jäsen tulee jakaa jäsenille viivyttelemättä.

    • Ilimanaikaista

      Tämä näyttää olevan samanlaista höpötystä kuin hoopoveen palstalla jäähalli höpötykset.

      • Purku tuo rahaa

        Haapavedellekin on tulossa muutama tonni per jäsen, kun osuuskunta saadaan hallittuun purkuun. Joten turhaa höpötystä tämä ei ole. Nyt kaikki haapavetiset osuuskunnan jäsenet osuuskunnan kokoukseen ensi keväänä ja hakemaan tonneroiset itselle. Rahaa on tulossa, mutta se pitää tulla itse hakemaan ja äänestämään rahat itselle osuuskunnan kokouksessa.


    • Pahat jäsenet

      Ei ole aivan ilmanaikaista asiaa, jos PPO:n omistajien 100 miljoonaan omaisuutta hallitaan sääntöjen vastaisesti. Voi meitä pahoja jäseniä, kun olemme huolissamme varallisuudestamme.

    • Venkoilu jatkuu

      Hallintoneuvoston asettama työryhmä on todella MAHTAVA asia. Hienoa!!!
      Ensimmäinen hyvä asia osuuskunnasta aikoihin!
      Se tässä vain ihmetyttää, että miksi hallitus jättää ilmeisen tietoisesti tiedottamatta tästä työryhmästä?? Asiasta ei ole minkäänlaista mainintaa osuuskunnan tiedotteissa. Osuuskunnan tämän hetken tärkein tiedottettava asia on ikään kuin unohtunut tiedotteesta!
      Tämä on sitä hallinnon venkoilua!!! Vehkeilyä, jota hallitus on harrastanut pallopoikineen, valtakirjakikkailuineen, "jatkokokouksineen", ylösajoineen, verouhkailuineen.... Lista on pitkä. Hallituksen venkoilu siis jatkuu.
      Kuka tätä toimintaa oikein ohjaa???????????????????????????????

    • Sähkölukko

      Onko tietoa, kuinka monen sähkölukon taakse hallinto linnottautuu uudessa toimitilassa, josta maksoi vähemmän kuin sai vanhasta toimitilasta rahaa?

    • 31.5.2013

      Työryhmään on näköjään valittu Eero Kippola. Vanha venkoilija.

      Eeron näytöt ovat kiistattomat: Eläkkeellä oleva veturimies joka luotsasi ryhmää serbialaisia potkupalloilijoita käyttämään hallinnon ehdoin yritysten valtakirjoja osuuskuntakokouksessa 31.5.2013. Ressukat eivät ymmärtäneet koko asiaa, kun eivät osanneet suomea. Ryhmän ensimmäinen tehtävä on erottaa Kippola ryhmästä. Demaripoliitikon luottamus on kerran mennyt eikä se enää palaa. Pankaa samaan nippuun Jarmo Uutelan kanssa.

    • Näin se menee

      Valitun ryhmän ensimmäinen tehtävä on lähettää jäsenille kirje, jossa kysytään:
      "Osuuskunta PPO ei enää tuota tietoliikennepalveluita, eikä näin ollen PPO pysty enää tuottamaan jäsenyyden edellyttämää liiketoimintaa. Haluatko, että Osuuskunta PPO palauttaa jäsenyydellesi kertyneen säästön ja osuuspääoman tilillesi? Tapauksessasi säästö on 4111€ ja osuuspääoma 360€. Mikäli haluat sinulle kuuluvan pääoman itsellesi, niin palauta oheinen kirje PPO:n osoitteeseen allekirjoitettuna. Oleme maksaneet postimaksun puolestasi. Maksamme summan tilillesi kesäkuusssa 2015."

    • ppo

      PPO PPO PPO PPO PPO PPO PPO PPO PPO PPO PPO PPO PPO PPO PPO PPO PPO PPO PPO PPO PPO PPO PPO PPO PPO PPO PPO PPO PPO PPO

    • Vastaus kuuluu

      Haluan että Osuuskunta PPO:n minulle jäsenenä kuuluva omaisuusosuus palautetaan minulle ja mahdollisimman pian..jotta saa sen kasvamaan korkoa, yksi välittäjä lupasi 8 % koron ja nyt on jo kaksi vuotta olleet rahat tuottamattomassa tilassa hallinnon vastustuksesta johtuen..se tekee lupauksien pohjalta jo 800 € menetyksen tuolta ajalta..( eikä siinä ole huomioitu korkoa korolle osuuttakaan ) .. niin ja ne verot siitä maksaisin itse !

    • Peli on selvä

      Koko nykyisen PPO:n hallituksen on erottava. Sen varjona on aivan liian paljon mustia pilviä osuuskunnan yllä. Sen jälkeen uuden hallituksen on aloitettava hallittu Osuuskunnan purku jäsenistön etu maksimoiden.

    • M. Hodor

      Toivottavasti, kukaan ei mene lankaan tähän "sijoitusosuuskuntaan". Tämä on varmaankin tämän alueen suurin kusetus, mitä osuuskuntatoiminnassa on tapahtunut. Olen lukenut tarkkaan kaikki julkiset asiakirjat ja huomaan, että tässä on kysymys omistajien varojen varastamisesta tälläiseen utopistiseen sijoitusyhtiöön. Eihän näillä rahoilla saada mitään aikaan yhteiskunnassa. Onko tarkoitus tosiaan myydyn hyväkuntoisen PPO:n alihintaiset rahat viedä kaikin keinoin omistajilta pois? Näköjään on. Pauli ajoi kymmenessä vuodessa osaamattomuudellaan esimerkillisen alueeen yrityksen romuksi, samalla aiheuttaen paljon työttömiä ja rahan virtaamisen etelään. En usko, että elisa, vai mikä se oli, panostaa pätkääkään tänne pohjoiseen. Saivat hyvät lihat. Satavuotiaasta osuuskunnasta ei iole ole jäljellä, kuin tuo kurja toimisto. Osuuskunta purkuun ja rahat omistajille, jotka osaavat käyttää rahojaan, ilman kallista organisaatiota. Terveisiä Uutelalle tulevalta lakimieheltä.

    • Koskettaa monia

      On hyvä, että tämä asia on nostettu esille. Asia koskettaa yhteensä noin 27000 tällä alueella asuvaa henkilöä ja yritystä. Osuuskunnassa on jumissa omistajien rahaa noin 90-95 Miljoonaa euroa. Nämä varat tulee palauttaa mahdollsimman pian omistajille.

      Keinottelua on nyt nähty vuodesta 2010 alkaen. Se alkoi siitä, että PPO osti taivaalta taajuutta aivan kuin Sonera aikoinaan. Jo pelkkä taajuus maksoi miljoonia. Sen perään alkoi silmitön tuhlaus surullisen kuuluisaan Datameen, joka johti kymmenien miljoonien hintaiseen konkurssiin. Datamen tappioita peitelläkseen PPO-Yhtiöt Oy ja samalla osuuskunnan pääliiketoiminta myytiin omistajilta kysymättä.

      Nyt Aluehallintovirasto tutkii tätä kuraläjää. Mitä luurankoja se vielä löytääkään.

    • niinkö

      Mistä löytyy kevään 2014 kokouksen pöytäkirja.
      Muutenkin PPO nykyiset kotisivut voisi uudistaa.
      Kannatan PPO purkua koska ei enää palvelua.

    • Haloo kuuluuko ?

      Onko saatu jäsenien esityksiä osuuskunnan purkamisesta konkretisoitua ? Kylillä omistajat odottaa tietoa aikataulusta jotta saadaan alueella liike-elämään toimintaa kuten tapahtui kesäkuun koronmaksun jälkeen. Kauppiaatkin hymyili..nyt alkaa taas suupielet menemään alaspäin kun rahat makaa jossain..rahastoissa eikä avita ketään muuta kuin isopalkkaisia toimihenkilöitä istumassa lukkojen takana.

    • Vierestä nähnyt

      PPO täyttää viikon kuluttua 100 vuotta. PPO:n tilanne itkettää. Suuruudenhulluutta ja narsismia, jota PPO:n hallinto ei tajunnut. Nyt on aika jakaa varat omistajille.

    • Tuikut himmenee

      Kuinka PPO osallistuu kauppojen yöhön? Paikka on keskeinen. Vastaus on sammutetuin lyhdyin.

    • Näin se kävi

      ”Kävimme läpi potentiaalista ostajajoukkoa. Emme tosin kilpailuttaneet sillä tavoin kuin esimerkiksi hankintalaki kunnilta edellyttää, mutta kartoitimme tilanteen operaattoreiden kanssa.”

      Uutela sanoo, että yhtiö kävi neuvotteluja esimerkiksi vaasalaisen teleoperaattorin Anvian kanssa erilaisista yhteistyökuvioista. ”Meille syntyi vaikutelma, että Anvia ei ole potentiaalinen ostajaehdokas. Telia-Soneran strategia on taas keskittyä suuriin kaupunkeihin, joita ei PPO:n alueella ole.”

      Entä DNA, joka on teille tuttu jo Finnetin alkuajoilta?

      ”Keskusteluja heidän kanssaan käytiin, mutta se ei johtanut mihinkään”, Uutela sanoo hieman epämääräisesti ja jatkaa, että siksi Elisa oli loppujen lopuksi ainoa vaihtoehto PPO:lle.

      DNA:n hallituksen puheenjohtaja Jarmo Leino muistaa asian toisin. DNA ei neuvotellut PPO:n liiketoimintojen ostamisesta, koska yhtiö ei saanut edes tarjouspyyntöä.

      Ehkä Elisa olikin PPO:lle ainoa vaihtoehto. PPO:n ja DNA-ryhmän välit tulehtuivat jo 2000-luvun valtataistelussa, eikä tilanne ole vuosien aikana muuttunut. Osuuskunta omistaa esimerkiksi DNA:n toiseksi suurimmasta omistajasta Oulu ICT:stä lähes 11 prosenttia.

      Siis rahat jakoon ja kukka rintaan niin oikeus voittaa ja sitä päätöstä ei "moitita"

    • Omistajien ääni

      Osuuskunta PPO:n toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja eivät nauti omistajakunnan luottamusta. Johtuen siitä, että osuuskunta on ajettu sääntöjensä vastaiseen tilaan hallinnon päätöksillä. Toiminnasta poikkeavia sääntökohtia on useita. Tämä pattitilanne on jo jatkunut kohta kaksi vuotta. Osuuskunnan varallisuus jakoon omistajille ja osuuskunta purkuun. Muuta tietä ratkaisuun ei ole.

      On aivan turha kuvitella, että sännöt voidaan muuttaa jälkikäteen. Ensin olisi pitänyt muuttaa säännöt ja vasta sitten toimintaa. Nyt sitten voivotellaan, että tyhmät jäsenet peräävät oikeuksiaan ja varojaan.

      Olisiko KPO voinut luopua myymälätoiminnastaan ilman jäsenten lupaa ja keskittyä pelkästään pankkitoimintaan? Olisiko Ylivieskan Osuuspankki voinut luopua pankkitoiminnasta ilman jäsenistön lupaa? Molempien kysymysten vastaus on yksiselitteinen ei. PPO kuitenkin luopui pääliiketoiminnastaan ilman omistajien lupaa. Surku surku. Nyt sitten surkutellaan kun kakat ovat visusti housussa.

    • Keneen

      PPO:laiseen sopivat seuraavat tuntomerkit: vähäinen empatiakyky, omantunnon puuttuminen, vastuun välttely, impulsiivisuus, itsekeskeisyys ja patologinen valehtelu?

    • Faktaajaksi

      ..siihen ja sen entiseen pomoon, jotka oli taas visioineet jäsenkirjeen jossa puhutaan puuta heinää, luvataan "taivaita" eikä anneta mistään todellista tietoa. No olihan siinä se että jakamatta on 100 M€ ja siihen ei tarvita sääntömuutoksia vaan kaikki on kirjattu nykyisiin sääntöihin ja kuuluu :
      Kun osuuskunta lakkautetaan niin kertyneet varat jaetaan jäsenille.

    • Uppoaa se

      Osuuskunta natisee liitoksissaan. Monet ovat jättäneet uppoavan laivan.

    • Ei markkinapaikalle

      Sain tänään PPO:lta kirjeen. Kuahuissani luin, että PPO:n hallinto yrittää muuttaa osuuskunnan säännöt niin, että osuuskunnasta tehdään keinottelijoiden pelikenttä. Tätä ei tule osuuskuntakokouksen sallia!

    • SampoAnalyytikkö

      ..joo nordean analyytikkökin julkitoi että yksityinen kulutus on hiipunut ja hiipuu edelleen..nyt tarvitaan taas osuuskunta ppo:hon kertyneitä ylijäämiä..eikun osuusmaksun korkoja jakoon..sieltä saadaan 100 M€ elvytystä ainakin tälle alueelle.. Vain päätös puuttuu !

      • Järki päässä

        .. höpöpuhetta sinulta. Rahat ovat osuuskunnalla ja pysyvät...


    • purku on alueen etu

      Osuuskunnan omistajia ovat osuuskunnan jäsenet ja he päättävät miten kauan raha osuuskunnan kirstussa kilisee. Alueen elinkeinoelämä elpyy kun raha jaetaan omistajille, jotka ostavat alueen kauppiailta, liikkeenharjoittajilta ja yrittäjiltä kodinkoneita, autoja, huonekaluja, ruohonleikkureita, mönkijöitä, ikkunoita, terassin lasituksia, remontoivat talojaan... Ja kauppiaat ja yrittäjät voivat erittäin hyvin. Näin raha palautuu parhaiten alueen eduksi.

    • Remontti2015

      Hyvä pointti. Mikäli PPO:n purkurahoista käytetään vaikka 50 miljoonaa PPO:n omistajien asuntojen rakentamiseen ja remontointiin, on vaikutus aluetalouteen valtava. Lisäksi tulee muistaa, ettei raha remontoinnin ja rakentamisen jälkeen katoa alueelta - Päin vastoin se kasvaa korkoa uusissa tai kunnostetuissa kiinteistöissä.

      Jos saisin minulle kuuluvan osuuteni, noin 4000€, alkaisi meillä saman tien pesutilojen remontointi. Velkarahalla en sitä halua tehdä.

      • Järki päässä

        Kyllä se on viisaampi sijoittaa. Nyt annettiin Ouluun lisää rahaa eli hankittiin lisää Teknoventuren osakkeita. Eikö se ole viisaampaa kuin omistajien keittiöremontit?


    • Korkeasaareen

      Maanantaina mennään Korkeasaareen, Korkeasaareen, Korkeasaareen jos vain ulko-oovi on auki. Maanantaina mennään Korkeasaareen ja juodaan kaffia kooko rahallaaa.

      Sielläpä nähdään, sielläpä nähdään, onko se FC-Yypa järjestämässä tarjoiluua kooko rahallaaa.

      • PPO 100 vuotta

        Tosiaan ensi viikolla saapi konttorista pullakahvit satavuotisjuhlien merkeissä. Käydäänpä jäsenet kahvilla ja kysytään samalla, milloin loppurahat saadaan? Kesällä tuli 1500 euroa ja vielä on noin 4000 euroa sisällä. Toimitusjohtaja osaa tähän kyllä vastata, jos vain on paikalla.


    • Hyi hävetkää

      Onkohan PPO:n juhliva hallinto ja johto jo pukeutunut pellen tai sätkynuken asuihin? Ainakin kaikkensa he ovat tehneet ansaitakseen pellen tai sätkynuken arvonimen.

      • Hävettää

        Aivan hävettää osuuskunnan puolesta. Arvokas osuuskunta on ajettu todella alas eikä paluuta ole. Olen joskus lukenut jostakin täältä hallituksen venkoilulistan. se olis nyt hyvä laittaa tähän uusiksi, että näkisivät mitä on tullut tehtyä.


    • Tervaa ja höyheniä

      Onnea vaan satavuotias osuuskunta ja hallinnolle kiitokset! Juurikaan enempää ette olisi voineet munata!

    • omituinen osk

      Vielä kehtaavat kutsua osuuskunnan omistajia konttoriin, kun jokin aika sitten osuuskuntakokoukseen saapuneet omistajat saivat kuulla kunnon läksytyksen, kun osallistuivat liian suurella joukolla osuuskunnan kokoukseen.
      Ei avoimien ovien tapahtumaan kukaan ole tervetullut. Ei totta vie!

    • Lahjoja jaossa

      Todella omituinen. Paljonko tässä taas poltetaan jäsenten rahaa? Riittääkö 100 000€ juhlimiseen. Ei ole mitään aihetta juhlaan eikä kultaisiin lahjoituksiin.

    • Yrittäjä 3. polvessa

      Kylläpä veti haikeaksi mieli, kun kävin Ylivieskassa ja ajoin Osuuskunta PPO:n kioskin ohi. Kovin on pieneksi kutistunut Osuuskunta. En viitsinyt edes mennä kahville, koska keväällä oli omistajajäsenten väärin olla osuuskuntakokouksessa. Nyt sitten on muka avoimet ovet. Eipä tuolla yleisöryntäistä näkynyt olevan. Enkä ihmettele. Ei kuitenkaan ollut hukkareissu. Ylivieskassa on hyviä kauppoja, vaikka tietoliikennepalvelut ei enää toimikaan. Ennen PPO:n aikana palvelun sai heti, nyt nyt elisan aikana sen saa joskus, tai ei ollenkaan.

    • Jäsen

      Kävin alkuviikolla kakkukahvilla Osuuskunnan uusissa tiloissa. Vilske oli kova. Puheenaiheena oli mm se, miksi puhelinosuuskunnan linjojen korjaus kestää nykyään niin kauan. Yksi vieras olisi halunnut ostaa osuuden, mutta niitä ei kuulemma ollut myytävänä. Miksikähän?

    • 20+3

      Haluan nostaa esille Hennu Verrosen kirjoittaman Sanomalehti Kalajokilaakson jutun: "Satavuotias PPO juhlinut koko viiikon". Jutussa oli muutama erittäin asantuntematon nosto.

      Väliotsikolla "raja se n kerjäämiselläkin" syyllistettiin PPO:n aktiivinen, etujaan ajava jäsenistö kerjääjiksi. Aika yllättävää toimintaa sanomalehden toimittajalta ja PPO:n toimitusjohtajalta.

      Toinen jutun virhe oli lainata Asko Männistön kommentti, jonka mukaan osuuskunnan purusta seuraisi 20-30 miljoonan veroseuraamukset. Askopari on näköjään unohtanut, ettää viime keväinen osuuskuntakokous velvoitti PPO:n hallinnon selvittämään osuuskunnan purun veroseuraamukset seuraavaan osuuskuntakokouseen mennessä. Tallainen asia ei ole suinkaan mikään mielipidekysymys tai luuloasia.

      Lopuksi haluan toivottaa PPO:lle onnea kuntosalibisnekseen lähdettyään. Raahen viides kuntosali on nyt PPO:n sijoitustoimintaa PPO:n kiinteistössä. Tästä ei jääne käteen muuta kuin muutamia rakkoja, tappioita ja runnellut tilat.

      • Arvi Lint

        ..tuo kaikki lehtikommentointi on vain politiikkaa jolla yritetään jäseniä harhauttaa että jäsenet kaikki on tuota mieltä..En ole tavannut yhtään osuuskunnan jäsentä joka haluaisi jatkaa sijoitustoiminnan puitteissa ns. osuuskunnan jäsenenä vaan kaikki ovat sitä mieltä että tiedossa oleva omaisuus ( 100 M€) jaetaan jäsenille säännöissä sanotulla tavalla joten 3500 €/jäsen pitää saada jakoon ja siinä se on.

        Toinen vaihtoehto tosin on että niille jotka haluaa rahansa se maksetaan ja ne jotka haluaa sijoittaa ne sijoittaa sen... toimesta
        Jäsenkysely on helppo toteuttaa ja sen perusteella päättää.


    • Ihan vain jäsen

      Siellä oli Ylivieskassa ihan kiva tunnelma ja paljon ihmisiä. Useimmilla kuului olevan epäselvyyttä jäsenasioissa ja saaduista osuusmaksun koroista mutta ne kyllä selviää rekistereistä.

      Kuitenkin jäsenien kannattaa huomioda ettei heidän omaisuus ole mihinkään kadonnut..sitä pitää vain vaatia itselleen..ei hallinnon esittämällä osta tai myy huutokaupalla vaan oleva taseomaisuus/jäsenten määrällä jolloin siellä on 3500 €/jäsen jaettavissa..jos mennään sijoitustoimintaan niin siitä on saatavissa 10€/osuus/vuosi...kestää aika kauan saada omansa käyttöönsä. kannattaa muuten miettiä vaihtoehtoa sijoituksiin..

    • Purkuun purkuun

      Vai että "joku raja se on kerjäämiselläkin!". Tämä on PPO:n jäsenten täydellistä nöyryyttämistä. Mutta ei toki yllätys. Tähänhän on Osuuskunta PPO:ssa viime vuodet totuttu. Osuuskunnan johto pitää jäsenten (lue omistajien) rahoja ominaan ja jäsenet ovat pelkkiä kerjäläisiä.

    • 10+13

      Kalajokilaakson lehtijutusta vielä, kirjoittajana Hannu Verronen:

      Sijotustoimintaan siirtynyt... PPO:n päätoimiala on edelleen viestintäpalvelujen toimittaminen jäsenille. Sijoitustoiminta on vain sivubisnestä.

      PPO on pelastanut työpaikkoja Nivalassa rahoittamalla Best Glassia... Best Glass on Teknoventuren pitkäaikainen sijoituskohde ja sijoitus Best Glassiin oli päätetty tehdä jo ennenkuin PPO osti Teknoventuren osakkeita.

      Kauppapaikassa osuuksille saataisiin käypä hinta... Vieläkään ei tullut tietoa, mikä se käypä hinta on. Senhän pitäisi olla 3.500 euroa.

      Peltomaa toivoo, että jäseniä tulisi mahdollisimman paljon paikalle... Hän on ilmeisesti unohtanut, miten viime kokouksessa hallitus oli sitä mieltä, että demokratiasta ei tule mitään, kun on näin paljon väkeä paikalla!

      Haastattelusta ei tullut esiin seuraavan kokouksen paikkakunta, joka on Ylivieska, mikäli sääntöjä ruvettaisiin noudattamaan.

      Nämä edelläolevan nimimerkin " 20 3 " kirjoitukseen lisänä

      • Kuka tässä

        valehtelee? Toimitusjohtaja Peltomaa, toimittaja Hannu Verronen vai nimimerkkikirjoittajat?


      • Peltomaalla
        Kuka tässä kirjoitti:

        valehtelee? Toimitusjohtaja Peltomaa, toimittaja Hannu Verronen vai nimimerkkikirjoittajat?

        on Korpi-Tassin luonto!


    • Jäsen

      Kannuksen kirkkoherra perusti ja Kurikan maisteri hävitti! Aikaa kului 100 vuotta. Myynti tapahtui vastoin osuuskunnan sääntöjä ja niinpä Kurikan maisteri Korpi-Tassi saikin talvella potkut. Ei ollut kunniakas loppu. Nyt nykyinen johtaja on sitä mieltä, että jäljellejääneet rahat kuuluvat hänelle. 100 miljoonaa euroa. Demokratia on vastenmielistä. Hallituksen puheenjohtaja valehtelee joka kerran suunsa avatessaan. Toimitusjohtaja pelkää työpaikkansa puolesta niin paljon, että on liittynyt valehtelijarinkiin. Nähdään vielä surkea loppunäytös.

    • Itse oppinut

      Liekkö Kurikan pieni mies ollut edes maisteri. PPO:lle tullessaan oli vielä kanditaatti. Mutta potkut tuli viime talvena. PPO:n hallintoneuvosto erotti.

    • muistiko pätkii

      En halua PPO:ssa valehtelun jäsenille enää jatkuvan. Sikäli on erittäin surullista lukea tämän päiväinen lehtijuttu PPO:sta. Mihin oli unohtunut edellisen osuuskuntakokouksen tekemät päätökset? Muistin virkistämiseksi kokouksessa ei mennyt läpi yksikään PPO:n hallinnon tekemä esitys osuuspääoman koron maksamista lukuunottamatta! Kaikki äänestykset päättyivät PPO:n hallituksen tappioon.

    • Valtakunnan sali

      Dingo lauloi 1980-luvulla Kerjäläisten Valtakunnasta? Onko PPO tämän päivän Kerjäläisten Valtakunta?

    • KannatetaanAskoa

      Nyt saisi kokoomusehdokas ppo:n hallituksessa ääniä kun ajaisi läpi tehdyn esityksen jossa jäsenet saisi oman osuutensa n 3500 € pois jos ei halua olla mukana sijoituksissa. Se menisi jäseniin kuin kuuma veitsi voihin.

    • 8+4

      Lehtijutussa....
      Kiiteltiin työpaikkojen pelastamisesta lasitehtaalla... Kaupan jälkeen laittoivat kymmenkunta vuokratyöläistä ulos ja perään vielä pari vakituista. Että se pelastuksesta..toimittaja voisi tarkistaa faktat..

    • Käykääpä kysymässä

      Menkääpä kokeeksi kysymään osuuskunnan konttorilta, mitä teille maksetaan, jos haluatte erota sijoitusosuuskunta PPO:sta? Saatteko 120, 360 vaiko peräti 480 euroa, siis 120 euroa per osuus?

      Muistin virkistämiseksi kerrottakoon, että että oikeasti teille kuuluva palautus kuuluisi olla kymmenkertainen PPO:n maksamaan verrattuna, siis 1200 viiva 4800 euroa, eli 1200 euroa/osuus.

      Konttori on Ylivieskassa Kauppakadulla Nordeaa vastapäätä. Avoinn arkisin klo 9-15.
      Siellä voitte myös esittää kysymyksen, että miksi teitte tämän rahoilleni!

    • Kyykkytupakka

      Hyvä nosto yllä! Osuuskunta voi maksaa eroavalle jäsenelle 120€/osuus. Ei euroakaan enempää, vaikka jäsenen oikeus toteutuisi vasta 1200 eurolla/osuus. Mutta tämäpä onkin sijoitustoimintaa, jossa pannaan köyhät kyykkyyn.

    • Uussijoittaja

      Kun kerran ollaan menossa käymään Osuuskunnalla sijoitusasioita selvittämässä, niin kysytään samalla, että kuinka voimme sijoittaa varojamme Osuuskunta PPO:n sijoitustoimintaan?

      Ainoa oikea, PPO:n sääntöihin perustuva vastaus on yksiselitteinen: ette mitenkään!

      Voidaan hyvin esittää kysymys, että mihin pyrin tällä. Haluan tuoda esille sen, mihin kuntoon Osuuskunta PPO:n vuosien 2012-2013 hallinto on osuuskunnan saanut. Nämä toimet on tehty jäsenistöltä kysymättä.

    • Sijoitusko?

      Vikipedian mukaan sijoittaminen tarkoittaa tavallisesti rahoitusinstrumenttien ostoa, hallussapitoa ja myymistä tarkoituksena tehdä voittoa. Osuuskunta PPO:n rahoitusinstrumentteja me emme pysty ostamaan emmekä myymään tarkoituksella tehdä voittoa! Näin ollen voidaan todeta, ettei PPO ole oikea sijoitusyhtiö omistajan tai sijoittajan näkökulmista tarkasteltuna.

    • AntonBents

      ..niin uuden tuoreen toimitusjohtajan mielestä jäsenille kuuluu osuuskunnan omaisuudesta vain 100-120 €/osuus...= 10 M€ ..kenen on se loppuosa 100 M€:sta peltomaan..korpitassin..kippolan..männistön ??

      Minä vaan kysyn ?

    • Kummajainen

      Sijoitusosuuskunta, johon ei voi sijoittaa. Puhelinosuuskunta, jolla ei ole palveluita? Mikä tämä kummajainen oikein on?

    • Kerjäläinen

      Jos omistaja menee kyselemään rahojaan tästä osuuskunnasta on vastaus seuraava: Jokin raja se on kerjäämiselläkin! Näin luki lehdessä ja lehti ei valehtele!

    • Näillä mennään

      ..Ystävät hyvät..eikun jäsente omistajat meidän on turha täällä esittää konkreettisia kannanottoja. Ainoa suoran toiminnan keino on esim. puhutella hallintoneuvoston edustajia ja kysyä heidän kantaansa mieltä askaruttaviin kysymyksiin ..hallitus ja toimitusjohtaja ei liene "tavoitettavissa" jäsenten suuren enemmistön ajatusmaailmaan vaan toistavat..sijoitusvisiotaan..jne.
      Mutta niitä kiperiä kysymyksiä:
      - paljonko on Osuuskunta PPO:n omaisuustase
      - mikä on jäsenosuuden arvo
      - millä hinnalla siellä "pörssissä" voi osuuksiaan myydä
      - paljonko se pörssihomma maksaa €/kk..€/v ja paljonko maksaa jos myy tai ostaa osuuksia..ja millä hinnalla muut myy

      Jos noihin saa eksaktit vastaukset kaikki on relevanttia ja läpinäkyvää mutta jos yhteenkin kohtaan sanotaan "jäsenille kuuluu jäsenosuuden arvo on 100-120 e/osuus" niin kysymys on "kenen on ne loput omaisuudesta"..100 M€/27000 jäsentä ?

    • Yksinkertaisesti

      PPO:ssa jumissa oleva yli sadan miljoonan omaisuus kuuluu jäsenille, eikä PPO:n perustamalle kuntosalille tai ikkunalasin valmistajalle. Tätä on näköjään PPO:n hallinnon hyvin vaikea tunnustaa. Yleensä kun jotain myydään, niin omistaja saa rahat. Näin ei ole PPO:ssa käynyt. Nyt vain sanotaan, että joku raja se on kerjäämiselläkin.

    • Freemuurari

      ..vaalit tulossa..muistetaan kuka oli vahvasti mukana myymässä "kruununjalokiveä" ja aiheutti korvaamatonta vahinkoa jäsenille ja henkilökunnalle..nyt ovat jemmaamassa rahat alueen ulkopuolelle eivätkä halua antaa niitä omistajille..se on väärin ja sääntöjen vastaista

    • niinjustiinsa

      Elisa tarjoaa nyt 2000 € kpl Pohjanmaan puhelinyhtiö Anvian osakkeista.
      Kaupan välittäjänä on Privanet listaamattomien yhtiöiden kauppapaikka.
      Kuka se palstalla vastustikaan kauppapaikan aukaisemista.
      Elisa maksaa kaikista tuon kappalehinnan.
      Elikkä jos PPO järjestäisi tuon kauppapaikan olisi osakkeesta
      3 x 2000= 6000 €
      4x 2000= 8000 €

      Se siitä kauppapaikasta.
      Haloo missä mennään.

      • ...

        Suosittelen nimimerkkiä niinjustiinsa siirtymään ala-asteelle opettelemaan lukemaan ja sisäistämään lukemaansa.


    • justiinsa juu..

      Ei Elisalla ole tarvetta enää ostaa Osuuskunta PPO:n osakkeita. Sillä on jo 100% PPO-Yhtiöt Oy:n osakkeista, jonka se on jo integroinut osaksi Elisaa. Elisa ostaa nyt Anviaa. Anvian myyjänä on Anvian osakkeiden omistajat. PPO-Yhtiöt Oy:n myyjinä toimi Osuuskunta PPO:n toimiva hallinto, ei PPO:n omistajat. PPO:n hallinto ei halua luovuttaa kauppasummaa PPO:n omistajille. Tämän vuoksi riidellään.

      • syrjäkylästä

        Voi hitto.
        Olisiko PPO osakkeista voinut kilpailuttamalla saada
        peräti 2000 € kpl. Johan on markkinat ollet alihintaan.
        Elisan Anvia tarjous kertoo tästä, miten kova kilpailu
        on nyt osuuksista, kylläkin eri firma.
        Sammutetuin lyhdyin on näköjään PPO kaupat tehty.
        Ymmärrän hyvin jäsenten kannan.


    • Valtaa on jos ...

      Hallintoneuvoston keskeinen tehtävä on valvoa, että osuuskunnan hallintoa hoidetaan hallituksen ja toimitusjohtajan toimesta lain, sääntöjen ja osuuskunnan edun mukaisesti. Hallintoneuvosto myös valitsee toimitusjohtajan ja hallituksen jäsenet.

      Osuuskunnan hallituksen muodostavat 6 jäsentä, jotka valitaan toimeensa 3 vuodeksi kerrallaan. Hallitus edustaa osuuskuntaa ja huolehtii sen hallinnosta ja toiminnan asianmukaisesta edistämisestä.

    • Millä oikeudella?

      PPO:ssa on rengit (toimiva johto ja hallitus) ottanut isännän (omistajat) roolin.

    • Seuraava osuus-

      kuntakokous näyttää jälleen kerran rengeille kaapin paikan ja samalla PPO:n hallituksen puheenjohtaja, Jarmo Uutela joutuu väistymään.

    • Tyydyttäisi jäseniä

      Osuuskunnassa ei ole osakkeita. Liittyessään jäsen maksaa osuusmaksun ja sitten sen hetkisen palveluihin liittymisestä aiheutuvan niiden rakentamismaksun ns.liittymismaksut ja joka vuosi on pantu kerätystä voitosta sukan varteen vararahastoon.
      Näitä on viimeisen tilinpäätöksen Taseessa kohdassa Oma pääoma (sivu 12) yhteensä 31 M€ josta 21,5 M€ voidaan jakaa heti jäsenille.
      Ei ole korkoa eikä voittoa vaan ihan jäsenien omistamaa omaisuutta,

      Tuohon kun lisätään Oulu ICT:n ja Elisan osakkeista saatu osinko ja myydään niiden osakkeet on v. 2014 jaettavaa taas 500 €/osuus ylijäämän palautuksena verottomana.

      Haloo hallitus ja vastuuhenkilöt missä mennään..aika kuluu ja kello käy eikä Mäntyrantaa näy.. sanoi aikoinaan Pekka Tiilikainen.

    • Arvonmekinansaitsem

      Yksi asia on selvinnyt todellisuudesta osuuskunnan sijoitusasiantuntijoiden hoitamana ns. eri sijoitusinstrumenttien hoidosta. Ens vuonna ei tule osuusmaksun korkoa eikä "ylijäämän" palautusta. Miksi..koska jos kerran valtakunnan pörssit ja maailman pörssit laskee niin ei täällä ole varmasti sellaista pankin tiskineuvonnasta asioita hoitamassa ollutta joka saisi osuuskunnan miljoonat tuottamaan niin että olisi edes sen verran jaettavaa kuin tänä vuonna.
      Tuosta olen Matti..eikun Asko..tai Jarmo..ehkä Eero..mutta en halua olla Kati koska hän ei ole vielä oppinut sitä että täällä sen "minkä lupaa" on pidettävä ja meillä on pitkä muisti..ehkä se oulun alueella menis vielä jotenkin jorman..juhan..ja muiden business-enkeleiden peesissä läpi mutta täällä maakunnassa Ei. Muistkaa tämä.

    • Faktaakaipaan

      ..muistaakseni luvattiin vähintäin 8 % tuottoa sijoituspääomalle ? Nyt taas oli josain julkaisussa että tuotto on ollut 17 %..mikähän lienee totuus ja mistä noita lukuja lasketaan ? Ammattisijoittajat tarjoaa 3,25 % mutta pienellä präntillä lukee "ettei voi taata tuottoa aikaisemman kehityksen pohjalta".
      Taitaa olla vain suuria puheita nuo ylläesitetyt skenaariot.

    • Laskimus faktimus

      Asiahan on hyvin yksinkertainen: 100 miljoonan sijoitusalkulla 17% tuotto on 17 miljoonaa ja 8% tuotto 8 miljoonaa euroa. Luvattu on 8%, mutta kehuskeltu 17%:n tuotolla, joten mielenkiinnolla odotan, paljonko vuoden 2014 sijoitus tulos on 8-17 miljoonan väliltä.

    • HeiHäy

      PPO:ssa miljoonien eurojen perusteettomat varallisuuden siirrot. ?
      Osuuskunta PPO:ssa näyttää tapahtuneen jäsenten kesken 30.9.2011 toteutetussa osuuksien ra-hastoannissa noin 5 13 miljoonan suuruiset perusteettomat varallisuusarvojen siirrot. Perus-teettomasta varallisuuden siirrosta n. 5milj. näyttää koskevan niitä jäseniä, jotka eivät saaneet osuuksien rahastoannissa PPO:n velvoiteosuudelleen kahta heille kuuluvaa uutta osuutta ja 13 milj. niitä, joilla oli PPO:sta ns. vapaaehtoisia osuuksia.
      Varallisuusarvoja on siirtynyt osuuksien rahastoannin yhteydessä osuuskunnan muiden jäsenten hyväksi sen vuoksi, että rahastoantia ei ole toteutettu osuuskuntakokouksen 3.5.2011 tekemän päätöksen mukaisesti ja siksi että kyseinen päätös ei ole osuuskuntalain määräysten mukainen.
      Ennen rahastoantia yhden osuuden matemaattinen varallisuusarvo v. 2010 tilinpäätöksestä lasket-tuna oli n. 4400 €. Rahastoannin jälkeen yhden osuuden vastaavaksi arvoksi muodostui n. 1700 €. Eli niille jäsenille joille rahastoannissa ei annettu rahastoantiosuuksia, jäi osuuden arvoksi tuo 1700 €. Heiltä osuuspääoman arvo täten putosi n. 4400 eurosta n. 1700 euroon. Ne taas jotka saivat rahastoannissa aiemmin omistamansa velvoiteosuuden lisäksi kaksi varsinaista osuutta lisää, osuuspääoman arvo kokonaisuutena nousi em. menettäjien arvonmenetyksen kustannuksella noin 200 eroa/rahastoannin saaja. Lisäksi he saivat ns. vapaaehtoisten osuuksien arvonlaskusta varsi-naisille osuuksilleen lisäarvoa noin 500 €/rahastonannin saaja. Eli ne osuuskunnan jäsenet jotka omistivat ennen rahastoantia vain ns. velvoiteosuuden ja jolle saivat rahastoannissa lisää kasi var-sinaista osuutta, hyötyivät rahastoannista n 700 €. Ne taas jotka eivät saaneet rahastoannissa omistamalleen velvoiteosuudelle kahta varsinaista osuutta, he menettivät rahastoannissa n. 2400 euroa osuutensa arvosta. Lisäksi ne jäsenet joilla oli ns. vapaaehtoisia osuuksia kaikkiaan n. 4900 kpl, he menettivät näiden osuuksien varallisuusarvosta yhteensä n. 13 miljoonaa €.
      Ei tunnu oikealta eikä kohtuulliselta.
      Toteutettu rahastoanti ei siis näytä olevan osuuskuntakokouksen 3.5.2011 tekemän päätöksen mukainen. Lisäksi päätös näyttää olevan rahastoannin toteutushetkellä voimassa olleen osuuskun-talain 4 luvun 19 §:n ja 5 luvun 11 §:n määräysten, eli jäsenten yhdenvertaisuutta koskevin kohtien vastainen. Lisäksi rahastoannin toteutus näyttää olevan osuuskunnan sääntöjen 5 kohdan vastai-nen.
      Siitä että osuuksien rahastoanti näyttää toteutetun vastoin osuuskuntakokouksen päätöstä, osuuskuntalakia ja osuuskunnan sääntöjä on seurannut se, että nyt em. 1500 - 2000 osuuskunnan varsinaisia osuuksia omistanutta jäsentä ovat saaneet osuuskuntakokouksessa 23.5.2014 päätettyä, heinäkuussa 2014 maksettua osuuspääoman korkoa vain 500 euroa kun olisi pitänyt saada 1500 euroa.
      Asia lienee sitä mittaluokkaa, että luulisi sen kiinnostavan tutkivaa journalismia ja viranomaisiakin.
      Muuten olen Keskipohjanmaa lehdessä 30.8.2014 taloussivulla Elisan toimitusjohtaja Veli-Matti Mattilan antamaa otsikolla, ”PPO -kaupasta myönteistä palautetta” julkaistusta artikkelista sitä mieltä, että epäilen PPO/Elisa kaupasta annetun palautteen myönteisyyttä, sillä saihan elis PPO:n varallisuuden n. 50 % alehintaan. Lisäksi osuuskunnassa ei mielestäni ole noudatettu hyvää hallin-totapaa ja Elisa OYJ:n palvelutaso on heikompi kuin oli PPO:lla aikanaan ja hinnat kokonaisuutena samoista palveluista rutkasti kalliimpia.

      • EemHei

        Analyysia PPO:n osuuksien rahastoantipäätöksestä

        PPO:n Tj. kertoo KP:n lehden mielipide palstalla, että v. 2011 rahastoannissa kaikki tehtiin oikein. Näinkö-hän ?
        Jo kevyt analyysi osoittaa, että 2011 osuuskuntakokouksella teetetty päätös ja sen toimeenpano sisältävät enemmän virheitä kuin äkkiseltään voisi kuvitella.
        Muutamia esimerkkejä.
        Vuoden 2010 aikana kertynyttä ylijäämää jaettiin opo:n korkona ja rahastoantina yhteensä n. 5 miljoonaa enemmän kuin sääntöjen 10. kohta oikeuttaa.
        Rahastoantipäätös ei sisältänyt osuuspääomaan siirrettävää määrämainintaa kuten osuuskuntalain 28.12.2001/1488, 9 luvun 20 § määrää.
        Rahastoantia ei päätöksellä annettu ns. vapaaehtoisille osuuksille kuten sääntöjen 7. kohta ja osuuskunta-lain 28.12.2001/1488, 4 luvun 10 §:ä pakottavana lainkohtana määrää. Ko. kohta määrää jäsenten tasapuolisesta kohtelusta. Tästä virheellisen päätöksen ja sen toimeenpanon johdosta noin 4900 vapaaehtoista osuutta menetti niille kuuluvan rahastoantiosuudet ja samalla yhteensä noin 18 miljoonan €:n osuuden PPO:n matemaattisesta v. 2010 arvosta sekä mm. 2014 maksetusta osuuspääoman koroista yhteensä noin 4,9 miljoonaa €.
        Rahastoantipäätös on myös Suomen perustuslain vastainen.
        Lakiin perustumattoman päätöksen toimeenpanosta.
        Osuuskuntalain 28.12.2001/1488, 5 luvun 11 §:n mukaan hallinto ei saa ryhtyä sellaiseen oikeustoimeen tai muuhun toimenpiteeseen, joka on omiaan tuottamaan jäsenelle tai muulle henkilölle epäoi-keutettua etua osuuskunnan tai toisen jäsenen kustannuksella. Tälle määräykselle virheellisen päätöksen täytäntöönpanossa on viitannut kintaalla.
        Päätöksen sisällön toimeenpanovirheet.
        Päätöksen määräys; ”..antamalla kaksi varsinaista osuutta kutakin varsinaista tämänhetkistä velvoi-teosuutta kohden.” Tätä päätöksen sisältökohtaa ei pantu täysimääräisesti täytäntöön, vaan noin 1500 - 2000:lle velvoiteosuuden haltijalle ei annettu kahta rahastoantiosuutta. Samalla nämä me-nettivät PPO:n matemaattisesta arvosta yhteensä noin 6 - 8 miljoonaa € ja v. 2014 maksetusta osuuspääoman koroista yhteensä n. 1,6 - 2,1 miljoonaa €. Kun mainittua päätösosaa ei toimeen-pantu päätöksen mukaisena, menettivät varsinaisen velvoiteosuuden omistavat jäsenet lisäksi kaksi kolmasosaa äänistään tulevissa osuuskuntakokouksissa.
        Antiin oikeuttava ajankohta.
        Päätöksessä mainittiin ajankohdat ”tämänhetkistä” siis 23.5.2011 ja ”30.9.2011 ja anti suunnataan niille, jotka ovat siihen mennessä”, eli ristiriitaisesti kaksi ajankohtaa osuuksien rahastoantisaamisen edellytyksi-nä. Sääntöjen mukaan olisi tullut päättää ylijäämän jakamisesta ”edellisen tilikauden loppuun mennessä maksetulle osuusmaksulle, vapaaehtoiselle osuusmaksulle ja lisäosuusmaksulle.”
        Päätösvallan muuttuminen.
        Tj. väite, että jos vapaaehtoisille osuuksille olisi annettu rahastoantiosuudet, olisi osuuskunnan päätösval-ta siirtynyt yhteisöjäsenille. Säännöissä määrätään, että; ”Kokouksessa kullakin jäsenellä on yksi ääni jokaista jäsenellä olevaa varsinaista osuutta kohti, kuitenkin enintään kolme ääntä.” Tj. väite siis virheellinen.
        Päätöksen moittiminen.
        OKL:n 4 luku26 §. 2 -momentin moiteaikaa ei sovelleta jos; ”1) jos päätös on sellainen, ettei sitä lain mu-kaan voida tehdä edes kaikkien jäsenten suostumuksella;” Näin nyt näyttää olevan.


    • reunasaloinen

      Eikö ne lakimiehet sopineet juuri noista keskenään ja osuuskunnan toimitusjohtaja kirjoitti raahen lehdissä että oli säästetty 200 000 € kun ei olleet etelän juristit vieneet käräjille vaan oli sovittu asiat. Eli summasummarum jos sinne oli kerätty isompi määrä noita vapaaehtoisia ja lisäosuuksia niin ei tarvi paljon elon eikä kallion matematiikkaa kun voi laskea paljonko on pulitettu niille osuusmaksun korkoja ja osuus- sekä rakentamisrahastojen palautuksia..
      esim. 200 000/4 = 50 000/osallinen..ja jäänyt osuuskunnallekkin 50 000 kipurahoja?? Selviääkö kirjanpidosta tilintarkastuksen yhteydessä saa nähdä ?

    • Tämä on faktaa

      Tässäpä faktaa "kauppapaikka" asiassa ja mitä sieltä on odotettavissa myynnin-oston osalta:

      Varainsiirtovero:

      Arvopaperin omistusoikeuden luovutuksesta on maksettava varainsiirtoveroa 1,6 % luovutussopimukseen merkitystä kauppahinnasta. Jos ei ole rahamääräistä kauppahintaa, varainsiirtovero on maksettava muun luovutussopimuksessa sovitun vastikkeen arvosta. Muun vastikkeen arvosta on hankittava veroviraston lausunto. Me maksamme aina kaupasta aiheutuvan varainsiirtoveron.

      Luovutusvoitto, määrän laskeminen, hankintameno-olettama ja pienet luovutusvoitot:

      Luonnollisen henkilön ja kuolinpesän omaisuuden myynnistä tai vaihtamisesta syntyvä voitto (luovutusvoitto) on veronalaista pääomatuloa. Pääomatulojen veroprosentti on 30-32 %.

      Luovutusvoiton määrä lasketaan siten, että luovutushinnasta vähennetään verotuksessa poistamatta oleva todellinen hankintameno ja voiton hankkimisesta aiheutuneet kustannukset. Voiton hankkimisesta aiheutuneita kustannuksia on esim. omaisuuden myyntikulut. Hankintameno tarkoittaa hankintahintaa ja sitä ei yksittäisen henkilön kohdalla yleensä ole poistettu.

      Jos myyty omaisuus on saatu perintönä tai lahjana, sen hankintamenona pidetään perintö- ja lahjaverotuksessa käytettyä verotusarvoa, jonka lisäksi omaisuuden luovutushinnasta saadaan vähentää voiton hankkimisesta aiheutuneet menot. Vaihtoehtoisesti luovutushinnasta vähennetään ns. hankintameno-olettama.
      Luonnollisella henkilöllä ja kuolinpesällä on oikeus aina valita, käyttääkö se luovutusvoiton laskemisessa todellisen hankintamenon ja voiton hankkimisesta johtuneiden menojen sijasta ns. hankintameno-olettamaa.

      Hankintameno-olettama on vähintään 20 prosenttia luovutushinnasta. Jos luovutettu omaisuus on ollut luovuttajalla vähintään 10 vuotta, vähennys on vähintään 40 prosenttia luovutushinnasta. Voiton hankkimisesta aiheutuneita kuluja ei hankintameno-olettaman lisäksi saa vähentää.

      Puhelinyhtiön osaketta tai osuutta pidetään tavanomaiseen koti-irtaimistoon kuuluvana, jos osake oikeuttaa kotipuhelimen puhelinliittymään ja osaketta ei voida luovuttaa puhelinliittymästä erillään.
      Jos puhelinosake voidaan luovuttaa puhelinliittymästä erillään, osaketta ei pidetä tavanomaiseen koti-irtaimistoon kuuluvana ja osakekaupasta syntyvä luovutusvoitto on siinä tapauksessa kokonaan veronalaista tuloa.

      Luonnollisen henkilön tai kuolinpesän saama omaisuuden luovutusvoitto ei ole veronalaista tuloa, jos verovuonna luovutetun omaisuuden yhteenlasketut luovutushinnat ovat enintään 1 000 euroa. Luovutushintojen määrää laskettaessa ei oteta huomioon sellaisen omaisuuden luovutuksia, joista saatu voitto on erikseen säädetty verovapaaksi.

      ELI NIIN KAUAN KUIN OLEMME OSUUSKUNNAN JÄSENIÄ JA ON KYSYMYS OSUUKSISTA NIIN VEROTUS EI KOSKE SITÄ MUTTA HETI KUN SIIRRYMME KAUPPAPAIKKA-TOIMINTAAN NIIN MENEE JOKA VÄLISSÄ KULUJA-VEROJA JNE.

    • Ei kauppapaikalle

      Tämän päivän kauppalehdessä kerrottiin, että KPY:n osakkeen todellinen arvo on 40€, mutta perustetulla kauppapaikalla kauppaa käydään hintaan 23€/osake.

      Jos PPO:lle perustetaan osuuksien kauppapaikka, niin osuuden todellinen arvo on 1250€, mutta kauppaa käytäisiin hinnalla 715 euroa, siitä sitten varainsiirtoverot ja myyntivoiton verot pois. Käteen voisi saada 500-550€/osuus. Jokainen kauppa rikastuttaisi siis muita tahoja 700-750€/osake.

    • Perusjäsen

      Onko niistä tulevista osuusmaksujen koroista ollut missään infoa. Lehdessä luki että oli joku kvarttaalikorko ollut 17 % ja aikaisemminhan toimitusjohtaja lupasi vähintään 8 % korkotuoton pääomalle. Jossain esitettiin että se olisikin vain osuusmaksulle eli saantoa tulisi ens vuonna 9,6 €. Se on kyllä aika vähän annettuihin lupauksiin nähden. Taitaa olla koko sijoitussuunnitelma aika farssi.
      Mitenkähän sieltä sais omansa pois ja sijoittakoon muut omiaan mihin haluavat.

      Asiantuntijat on arvioineet että tilinpäätöstiedot on jo saatavissa koska mitään merkittäviä tapahtumia ei liikevaihdossa ole tapahtunut..muuta kuin kulupuolella palkanmaksuja ja konsultointipalkkioita lakimiehille. Nämä näkyy tilintarkastuksessa aikanaan mutta jotain ennakkoinfoa olisi hyvä saada edessäodottavien merkittävien päätöksien pohjaksi.

    • Kysyvä ei eksy

      Näin helposti saa ilmaisen arvioinnin ppo-osuuksistaan.
      Miksihän tätä ei ole "asianhoitajat" käyttänyt ?

      http://www.asiakasturva.fi/puhelinosakkeet

      Ostetaan puhelinosakkeita

      Ostamme ja omistamme suomalaisten puhelinyhtiöiden osakkeita. Haluamme tarjota kaikille osakkeen omistajille mahdollisuuden myydä omistamiaan osakkeita helposti, turvallisesti ja hyvään hintaan. Teemme kaiken kokoisia osakekauppoja vuosien kokemuksella.

      Tarjoamme aina päivän parasta hintaa. Tarjoamme myös ilmaista arvonmäärityspalvelua, josta voi olla hyötyä esimerkiksi perikunnille ja muille yksityishenkilöille tai yrityksille, jotka haluavat asiantuntijan näkemyksen omistamiensa osakkeiden arvosta.

      Pääsääntöisesti puhelinosakkeiden myynnillä ei ole mitään vaikutusta puhelinnumeroon, puhelinlaskun suuruuteen, puhelimen käyttöön, laajakaistaan eikä kaapelitelevisioon, sillä osakkeet eivät ole sidottu puhelinyhtiöiden tarjoamiin palveluihin. Osakkeen voi myydä ja jatkaa silti lankapuhelimen ja laajakaistan sekä kaikkien muidenkin palveluiden käyttöä täysin samoilla maksuilla ja sopimusehdoilla kuin tähänkin saakka.

      Haluatteko tehdä kaupat tai kaipaatteko lisätietoja - ota yhteyttä meihin!

    • Tilastot kertoo

      Tässäpä esimerkkejä mitä tapahtunee jos kauppapaikkavisio toteutuu:

      Oulu ICT markkina-arvo 116 M€, kaupattavan tuotteen arvo 1/2014 oli 4,55 € nyt 3,15
      Eli arvo laskenyt 31 %...siis markkina-arvo on nyt 80 M€..siinä meni 6 M€ meiltäkin

      Osuuskunta KPY markkina-arvo 127 M€, tuote oli max 26 €/kpl nyt 23 €
      Eli arvo laskenut 11 %..siis markkina-arvo on nyt 113 M€,siinä meni 14 M€ joltain
      osuusmaksun korkoa maksettiin 1,60 €/osuus ( 5 548 102 osuutta)

      Osk PPO-konserni markkina-arvo 100 M€,osuuksia 82264 jäseniä 26845
      Kun ylläolevat skenaariot toteutuu niin tilanne muodostuu seuraavaksi:
      - markkina-arvo putoaa pahimmillaan 69 M€:oon tai ehkä 89 M€:oon joten
      jäsenet menettää taas 11-31 M€ ( kuten datame-kommerverkissä)
      - vastaavalla korkotuotolla jäsenet saisi 4,9 €/jäsen/v.. ( ei 500 €/osuus) koska
      jaettavaa ei olisi kertynyt kuin 131 622 € (1,60€/osuus) / 26845 jäsentä

      Hups..miten tässä näin olikaan käynyt, kuka vastaa, kenen syy, kuka esitti !

    • palvelut paranee

      "Pohjalaista omistusta halutaan puolustaa. Yksi keskeinen ja luonnollinen syy työntekijöiden huoleen ovat työpaikat.

      – Se on nähty. Jos Elisa saa Anvian, niillä on omat organisaationsa ja ne hoitavat asiat etelästä käsin, sanoo asentajien pääluottamusmies Heikki Mäki-Valkama.

      – Esimerkiksi PPO:ssa oli 250 työntekijää ja nyt 20, konkretisoi Pertti Kulkula ja viittaa pari vuotta sitten tehtyyn kauppaan Ylivieskassa. PPO:n eli entisen Pohjanmaan Puhelinosuuskunnan ICT-toiminnat myytiin tuolloin Elisalle."

      http://yle.fi/uutiset/koossa_jo_laatikkokaupalla_anvian_osakkaiden_valtakirjoja/7545512

    • kansalainen

      ..siellä on samat konsultit kuin oli ppo:ssakin ja omaan pussiin valuu voitot, ei palella ollut yhtään pohojalaista menttaliteettiä vaan vain filosofian maisterin visiot ja kompetenssit ja teesit. Kaikki mihin tarttui meni pieleen paitsi kajaanista sai lähöt ja siellä rulaa nyt lujaa maakunnallinen malli joka olisi toiminut ppo:n alueellakin.

    • Tiedot esiin

      Kysyin jäsenien valitsemilta edustajilta paljonko on se osuuskunnan jäsenet osuus kertyneestä omaisuudesta. Yllätys oli että "sitä on vaikea laskea" ?? Siis jäljellä olevat rahat jaettuna osuuksien määrällä ja jakojäännös kertaa jäsenellä olevat osuudet. Aika helppoa jako-kertolaskua. Miksi tätä ei voi julkituoda jotta jäsenet saisivat oikean tiedon edustajiltaan ? Mitä on taka-ajatuksena kun tietoa ei voi esittää ? Kuka estää avoimen tiedottamisen ? Mitä haittaa yo. tiedoista olisi ?
      Jäsenkunta osaisi toimia paremmin tilanteen pohjalta keskeneräisissäkin asioissa.

    • Pösö Arvi

      PPO järjesti syksyllä jäähyväiskahvit. Nykyään tämä alueen tunnetuin yritys ja paras työllistäjä ja veronmaksaja on kutistunut "osuuskunta PPO:ksi" tms. Ajattelin ottaa asian esille, koska keskiviikon kalajokilaaksossa oli kuntien äyrit lueteltu. Ylivieskassa oli kärjessä ppo yhteisöverollaan. Tämä oli viimeinen miljoona, jonka Ylivieska sai. Kaupunginjohtaja voi olla ylpeä, että tämäkin tulokanava kaupungin hyvinvointiin saatiin tukittua. Johtajallahan ei ollut mitään PPO:n myyntiä vastaan. Näin Kalajokilaakso lehdessä kirjoitettiin. Sitten vain korotetaan kiinteistöveroja jatkossa, että saadaan kulut peitettyä.
      Lisäksi irtisanottujen puuttuva verotulokin pitää korvata.
      No sitten asiaan. Tuli käytyä PPO:n kahvilla ja tunnelma oli apea ja hämmentynyt, koska kaikki huomasi, kuinka alueen tunnetuin yritys on hävitetty.
      Jäljellä on enää pikkuinen kioski vanhassa kiinteistössä.
      Rekvisiittana oli käsittämätöntä materiaalia, muutama vanha puhelinluettelo ja muutama vanha valokuva.
      Jäljellä on enää tällainen pikavippifirma, jolla ei ole hyväksyttyjä sääntöjä.
      Yrityksen hallituksella ei ole tili- eikä vastuuvapautta.
      Yritys on erityistarkastuksen alla.
      Yrityksen toimitusjohtaja Kati Peltomaa syöttää unelmahuttua lehdille.
      Tähän pikavippifirmaan ei kannata sijoittaa.
      Osuuskunta tulee purkaa ja varat tulee jakaa omistajille, eli jäsenille.
      Suosittelen, että nuo Osuuskunta 100-vuotta tarrat revitään pikavauhtia kioskin ikkunoista.

    • Jakoon jakoon

      ..alkaa jo polttamaan nuo sijoitusvisiot ja vertailut miten Kpy ja OuluIct menestyy..Kupion puhelimen pörssiarvo on laskenut 26 :sta 23 :een ja OuluIct:n 4,50:stä 3,05 €:oon.. ei niistä olisi vara jakaa osinkoja..tosin on menetetty oulun potissa nyt jo yli 10 M€..miksi ei hallitus myynyt v.2014 alussa kun oli kysyntää ja ois saatu 20 M€ osuuskunnalle jaettavaa ?? Minä vaan kysyn..

    • Tiedot esiin

      Mitenkähän sijoitusguru on hoitanut kaupan yhteydessä pakkomyytyä elisa-osakepottia. 20.12.2012 oli osakkeen arvo 16,77 €/kpl ja nyt 21,86 €/kpl eli kurssi on noussut 30,425% joka tekisi osuuskunnlle jaettavaksi 1,5 M€ kun silloin niitä osakkeiat tuli 5 M€ arvosta ja se olisi nyt 6,5M€ tasossa.
      Sillä summalla sais tytyt jopa palkkansa ja muut kulut melkein hoidettua mutta taitaa olla jo mennyt hevon per.sieseen tuokin "sijoitus" mikäli yhtään tj:n kehonkielestä voi mitään päätellä.

    • copy edeltä3

      -osuuskuntalain vastaisesti hallitus vie osuuskuntakokouksen jatkuvasti Raaheen
      -osuuskuntalain vastaisesti hallitus ei ota jäsenten lukuisia aloitteita osuuskuntakokouksen käsittelyyn
      -hallitus keksii ontuvia selityksiä aloitteiden poisjättämiselle
      -"jatkokokous", kokouskutsussa luki jotakin aivan muuta
      -valtakirjakikkailu
      -jäseniä opastettiin väärin valtakirjan toimittamisessa
      -hallitus hommasi osuuskuntakokoukseen jalkapallojoukkueen äänestämään hallituksen esityksen puolesta

      -toukokuun 2013 kokoukseen kirjallisen kutsun sai yrittäjäjäsenet
      -yksityiset henkilöt saivat lukea kutsun lehdestä - lain mukaan kutsu olisi pitänyt lähettää kirjeitse kaikille
      -hallitus lähetti sijoitusilosanoman yrittäjäjäsenille
      -vieläkö hallitus tutkii jäsenten osuuskuntakokouksen äänestyskäyttäytymiset ja soittelee "väärin äänestäneille"? Onko hallitus unohtanut, että tällaistakin on tapahtunut?

      -hallitus sijoitti kymmeniä miljoonia euroja Datameen, jonka tj PKT toukokuun 2013 osk-kokouksessa totesi olevan ylösajovaiheessa. Rahaa tarvittiin lisää. 3kk kuluttua yhtiö haettiin yrityssaneeraukseen, siitä 3kk konkurssiin
      -hallitus myi PPO:n kysymättä asiaa osuuskunnan omistajilta. Nokia myytiin omistajien luvalla
      -hallitus saattoi osuuskunnan laittomaan tilaan. Jäsenyys edellyttää osk:n tai sen tytäryhtiö palveluita. Niitä ei nyt ole.

      -lokakuun osk-kokouksen asialista oli oikea hallitusvehkeilyn näyte: työjärjestyskohta puuttui...
      -erityistilintarkastuksesta hallitus antoi etukäteen ymmärtää, että jos kokous katsoo tarkastuksen olevan paikallaan, hallituksella ei ole syytä vastustaa sitä
      -kun osk-kokous päätti hakea tarkastusta, hallitus alkoi kahden lakimiehen voimin vastustamaan tarkastusta
      -erityistilintarkastus on meneillään ja avi tutkii osuuskunnan toimia
      -hallitus on hävittänyt alueelta reippaasti yli 100 työpaikkaa
      -hallitus vie osuuskuntaa väkisin sijoitustoimintaan osuuskunnan jäsenten tahdon vastaisesti. Ja juuri sijoitustoiminta on halllituksen heikoin lenkki!!

      -2014 tammikuussa 1000 jäsentä teki aloitteen osk:n hallitusta alasajosta. Halllitus totesi, ettei joka vuosi pureta. Hallituksen pj. totesi lehdissä, että huuhaata tällaiset keräyslistat ja vastavalittu tj. haukkui osuuskunnan jäsenet maankaivajiksi. Aloitetta ei otettu osk-kokouksen asialistalle, jälleen vastoin lakia.
      -hallitus uhkaa kokousväkeä verottajalla ja veroilla
      -veropäätöksiä ei pyynnöstäkään näytetä. Miksei? Eikö veropäätöksessä olekaan sitä, mitä jäsenille kerrotaan?
      -asiantuntija- ja juristilauma maksetaan kokouspaikalle uhkailemaan veroilla
      -hallituksen lakimiespj:llä on osuuskuntakokouksessa kallis asianajaja avustajanaan
      -hallitus käyttää jatkuvasti osuuskunnan rahoja suuren tuomariarmeijan palkkioihin
      -hallitus uhkaa erottaa kriittisesti hallituksen toimiin suhtautuvia jäseniä osuuskunnasta
      -jäsenet saavat postissa lakimieheltä erokirjeitä
      -erouhan alla olevia jäseniä kutsutaan kuulemistilaisuuksiin
      -toukokuun 2014 osk-kokouksessa hallinnon linjaa edustava taho haukkui osuuskunnan jäsenet pystyy, kun osallistuvat runsain joukoin osuuskunnan kokoukseen
      -samassa kokouksessa hallinnon linjaa edustavat tahot yrittivät monin tavoin pelotella sekä kokousväkeä ja puheenjohtajaa jopa oikeustoimilla, ellei kokous suju heidän esittämällään tavalla

    • outola

      onko tietoa mitä siellä tällä hetkellä touhutaan. Sama meno jatkuu aivan varmasti. eikö hallitus jo itsekin ihmettele tekemisiään kun lukevat tuota listaa. Paljonko tämä hallitus teki työttömiä tälle alueelle. Katselin vuosikertomuksista että yhtiöitä on ollut eri puolilla Suomea. Onko kaikista väki nyt työttömänä. Paljonko niitä on? 300?

    • Harkintaan

      Ihan käytännön palautetta Ylivieskasta. tj:tä ei ole näkynyt tstolla useaan päivään, missä lie luurannut ..uutta mestaa metsästämässä ? Eli ei siellä töitä ole tehty siltä osin jäsenien eduksi, kyllä tsto tytöt on kiltisti paikalle tulleet mutta eikait jäsentietojen "katseleminen" mitään bisnestä ole tai anna lisäarvoa osuusmaksun koron maksuun ?
      Taisi mennä ihan ranttaliksi kun "puhallus" ei PK-T:ltä ja JU:lta, AM:ltä, MJ:lta jne onnistunutkaan. Nyt on hallintoneuvosto kovan paikan edessä miten säilyttää kasvonsa jäsenien valitsemina edustajina niin että saadaan asiat ruotuun heidän kannalta parhaalla tavalla ja jaettavaa osuusmaksun korkona tai ylijäämän palautuksena vuonna 2015 ..siihen on vielä mahdollisuus jos oikeita "pelimiehiä" olisi joukossa..eikun eerossa vai olisiko se pakassa..tai pekassa !

    • Kallion laskuoppi

      Osuuskunta PPO:n omistavat 26 845 jäsentä, joilla on yhteensä 76224 varsinaista osuutta ja 6040 vapaaehtoista osuutta.
      Osuuksia on yhteensä 82264 jotka omistavat PPO:n omaisuustasetta 100 M€.

      Paljonko on yhden osuuden arvo ? Miten se jaetaan tasapuolisesti jäsenille ?

    • Arvo Orwell

      Oulu ICT:n osakkeen hinnankehitys Privanetissa:
      Vuoden alusta 1 pv 1 vko 1 kk 3 kk 6 kk 1 v 2 v muutos
      −12,14% 0,00% −6,25% −1,60% −14,95% −25,49% −9,24% −20,36%

      Eli kahdessa vuodessa on osakkeen arvosta sulanut yli 20 %...mihin..miksi ?
      Se tekee ns. arvo analyysin perusteella sen markkina-arvostuksen 114 M€ osalta jo
      22.8 M€ menetystä omistajille.

      Tätäkö Osuuskunta PPO:n jäsenet haluaa tapahtuvan myös meille ?? Tuskin...
      Otetaan selkeä kanta asioihin joilla puretaan se ja käytetään kertynyt omaisuus parempiin tarkoituksiin, niitä varmaan kaikilla löytyy näinä ankeina aikoina.

    • Pallo100

      Mitä sanoo Pösöarvi tähän tilanteeseen. Sieltä ei ole kuulunut mitään.

    • 17+16

      Huhut kertovet, että Pösöarvi olisi lähtenyt talveksi Thaimaahan. Pitäneekö paikkaansa?

      • Pösö Arvi

        Höpö höpö. Pösö on ja pysyy Suomessa. Ne jotka "kertovet" tällaista ovat pahasti pihalla. Kuljen edelleen Suomea päästä päähän. Ajaessa on aikaa ajatella ja katsella tätä rakasta Suomenmaata ja miettiä, mitä voisi tehdä kurjistumisen estämiseksi. Nuo Osuuskunnan julkaisemat tuloskehitykset ovat aivan huuhaata. Lisäksi liikevaihto ilman oikeaa toimintaa on puppua. Odottelen mielenkiinnolla uusia tunnuslukuja ja erityistarkatuksen tuloksia ja omistajien loppuja rahoja tuosta maailmanlopun firmasta.


    • Purun aika

      Milloin saan osuuteni, 5000€ pois osuuskunnasta? Milloin loput 26000 jäsentä saavat osuutensa, sata miljoonaa euroa pois osuuskunnasta?

    • Eipä taida

      Sitä päivää koittaa koskaan, hallitus kyllä venkoilee niin kauan että rahat ehtivät huveta taivaan tuuliin.

    • Muuten ei tule rotia

      Nyt ei auta muu kuin panna listat kiertämään ja vaatia sääntöjen mukaisesti osuuskuntakokous koolleYlivieskaan ja laittaa luu kurkkuun Kippoloille, Männistöille ja Uuteloille jne heidän peesaajille.
      Kusetus on saatava loppumaan ja osuuskunnan omaisuuden jakaminen jäsenille käyntiin mahdollisimman pian.
      Nimen voi ne jäsenet jotka kannattaa purkua kirjoittaa jo huomen aamulla Shellin lämpiössä listaan.

    • Oikeus toteutuu2

      Keksitäänkö osk:ssa uutta temppulistaa? Vitsit alkaa olla vähissä...

    • järkisyy

      Mihin joutuivat niiden osakkeet jotka eivät asuneet alueella eikä ollut mahdollisuutta käyttää PPo:n palveluja? Muutettiinko sääntöjä jälkeenpäin näille häviöksi. Itse olen säästänyt omistamaani osaketta pahanpäivän varalle ja nyt se pahapäivä tuli. Osakkeiden arvo jotain 100€. Täyttä kusetusta. Emme tyydy tähän päätökseen vaan lähdemme oikeusteitse perimään omiamme.

    • Se vain on näin

      ..nehän on tj splitannut omiin pääomiin tai "liiveihinsä" eli todennäköisesti ennen blokkausta kuuluvat osuuskunnalle ja ne voidaan palauttaa vapaaseen omaan pääomaan (voitto- ja tappiotilille)... eli käytännössä tappiotilillä on rahaa koska sinne on varattu datamen konkurssista niitä oliko se 13 M€, joilla nykyhenkilökunta ja konsultti sekä muut koijjauksessa mukana olleet voi nauttia "ilmaisia" lounaita ja reissata ympäri maailmaa..firman piikkiin

    • 1+11

      Nyt kun PPO-kirjainlyhennelmä ei voi enää sanallakaan viitata Pohjanmaan Puhelinosuuskuntaan, on aika keksiä mistä kirjainlyhennelmä tulee. Oma ehdotukseni on "Pois Pois Omaisuus". Löytyykö parempia?

    • A. Hintler

      Versio 2: Pauli Puhalsi Omaisuuden.

    • S. Niper

      Pois Pennoset Omistajilta. (Ylivieska pärjäisi varmaan ilman tuota Poro Porvarin Osaamattomuutta paljon paremmin.)

    • P-KT, AM, JU jne

      Pojat Puhalsi Omistajilta

    • Jamo ja P

      Poltteleeko Pojilla Omatunto.

    • Eetu ja Ypa

      Paulin Pilaama Osuuskunta

      • Sattuma ville

        Paljon Pojilla Ollut


    • PPOn säännöt

      PPO:n sääntöjen 17 pykälä:
      "Osuuskunta PPO:lla on toimitusjohtaja. Hänen on edistettävä Osuuskunta PPO:n etua huolellisesti ja hoidettava sen asioita osuuskuntalain ja näiden sääntöjen mukaisesti. Hänen tehtävänään on hoitaa osuuskunnan päivittäistä hallintoa hallituksen antamien ohjeiden ja määräysten mukaisesti."
      Mistähän saataisiin sellainen toimitusjohtaja, joka noudattaisi sääntöjä? Nykyinen ei säännöistä ja laeista välitä. Sanoo vain, että edeltäjätkin tekivät niin ja siksi minäkin teen.

    • Nyt joulu rauha...

      Pukakkaa vähä sitä konetta kun on jääny levy pyöriin samaa raitaa.

    • Jäsen

      Et taida olla jäsen. Jäsenillä on vielä sisässä noin 3.500 euroa ja se pitää saada omaan lompsaan. Pois Paulin lompsasta. Levyä pitää pyörittää niin kauan kuin tarvitaan.

      • Uutela vastuuseen

        Juuri niin. Minulla on jumissa 4700€ PPO:ssa. Eikä tämä ole ensimmäinen kerta kun Joulurauhaa rikotaan tässä Osuuskunnassa. Sitten levätään kun syylliset on saatu vastuuseen ja PPO:n varat palautettua omistajilleen!


    • Rahat Kiitos

      Eikös tästä kaksi vuotta ole, kun Pauli Pius Onanis julisti joulurauhan kertomalla, että tulipa myytyä PPO:n työpaikat, ettää hyvvää joulua perheille. Aika sairas pitää johtajan olla, että pilaa henkilökunnan joulun karkeimmalla tavalla. Paras Purkaa Osuuskunta.

    • Kiero Eppola

      Mutta tämähän onkin Osuuskunta PPO, jossa voidaan tehdä omistajien kustannuksella aivan mitä vain! Eihän osuuskunnan rahat oikeasti ole omistajien rahaa - he vain luulevat niin.

    • Osuuden Arvo

      On hyvä, etä PPO:n jäsenistö aktivoituu asiassa. PPO:n jäsenillä on yli 100 miljoonaa euroa kiinni osuuskunnassa. Nyt kun varsinainen liiketoiminta on myyty Elisalle, eikä PPO:lla ole enää alkuperäistä tehtävää hoidettavana, on osuuskunta purettava ja kertynyt varallisuus jaettava jäsenille osuuksien suhteessa niin kuin PPO:n säännöissä kerrotaan.

      Yhden osuuden arvo on noin 1300€. Kolmella osuudella se tekee 3900€ ja neljällä osuudella 5200€ jäsentä kohti.

    • En jaksa odottaa

      Olisin käynyt aamulla hoitamassa jäsenasioita, mutta Osuuskunta PPO oli vetäytynyt Joululomalle ajanjaksolla 20.12 -4.1. Onneksi pankit olivat auki normaalisti. Mihin tällaista yritystä tarvitaan? Mitä suojatyöpaikkoja nämä ovat?

    • Naulataan kiinni

      Jos tilanne on tämä, niin eikö ole sama naulata kerralla kokonaan kiinni kyseisen puljon ovet ja jakaa kertynut omaisuus omistajille? Osuuskunnasta saatava 5000€ lämmittäisi mukavasti omaa pankkitiliäni ja toisi turvaa tulevalle!

    • Hallintoneuvosto

      Rosvot linnaan ja rahat sinne mihin ne kuuluvat. Se on strategia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      220
      1883
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      67
      1699
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      68
      1485
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      105
      1179
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      63
      1100
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1065
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1056
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      4
      988
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      940
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      871
    Aihe