Osuuskunta PPO 100 vuotta. Mikis näin kävi?

In memorian

Osuuskunta PPO on riitaisessa tilassa. Tili- ja vastuuvapaus on vuodelta 2013 myöntämättä. Aluehallintovirasto tutkii PPO:n hallinnon toimia. Hallintoneuvoston puheenjohtaja Jari Kangasvieri on eronnut, hallituksen jäsen Pauli Korpi-Tassi erotettu ja talousjohtaja lähtenyt omatoimisesti. Myös toimitusjohtaja on vaihtunut Korpi-Tassista Peltomaahan. Osuuskuntakokous vaihtoi vasten hallituksen esitystä yrityksen tilintarkastajat. Osuuskunnan säännöt eivät vastaa hallinnon tekemiä muutoksia, eikä jäsenistön enemmistö hyväksy tehtyjä muutoksia.

Miten tähän on tultu? Miten satojen työpaikkojen vanhasta aluetalouden veturista on tullut tällainen yritys? Miksi näin kävi? Toivon aiheesta rehellistä keskustelua.

10

111

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Verkkonvuokraus

      Itse asiassa PPO on ollut alueensa jarruttaja 2000-luvulta lähtien. He perusti alueelle monopolin joka sääteli hintoja ja jos esim sonera halusi tulla käyttään samoja verkkoja vuokraa vastaan, niin vuokra oli ylihinnoiteltu.
      2005:
      http://www.digitoday.fi/mobiili/2005/07/11/elisa-siivosi-kentan-kilpailijasta/200513359/66

      Sitten:
      https://www.viestintavirasto.fi/viestintavirasto/ajankohtaista/2013/puutteetteleyritystentoimittamissatiedoissaviivastyttavatverkkovuokrauksenenimmaishintojenmaarittamista.html

      "Viestintävirasto asetti joulukuussa 2012 kahdeksalle laajakaistaverkkojen vuokrauksen kannalta merkittävimmälle teleyritykselle (AinaCom Oy, Anvia Oyj, DNA Oy, Elisa Oyj, KYMP Oy, SSP Yhtiöt Oy, PPO Yhtiöt Oy ja TeliaSonera Finland Oyj) velvollisuuden noudattaa tilaajayhteyksien vuokraamisessa Viestintäviraston myöhemmin määrittämää enimmäishintaa."

      Tämän jälkeen PPO:n monopoli alueella oli kaatumassa joten piti myydä ja nyt ollaan tässä. Eli jos PPO ei olisi alkanut ahneeksi, niin Elisalle myynti ei olisi ollut ajankohtaista, mutta osakkaat haluaa voittoja ja nyt voitoille tuli loppu.

    • Verkonvuokraus

      Eli käynnössä PPO:oolla oli infra valmiina, josta ne vuokrasi ylihintaan verkkoa muille, jolloin muiden operaattorien piti omaan hintaan lisäksi lisätä noita ppo:oon kustannuksia, jolloin taas ei voinut kilpailla hinnoilla PPO:n kanssa. Siihen oli tulla muutos kun Elisa alkoi rakentaan omaa verkkoa, mutta yllättäen tuo viestintäviraston juttu tuli ja se pakotti PPO:oon näihin toimiin, koska se ei olisi voinut kilpailla samalla viivalla näiden isojen operaattorien kanssa jos sen olisi pitänyt myydä verkkoa sopivalla hinnalla.

    • osuuskuntalainene 8

      Millon osuuskunnan kokous ? Paljonko ennen on ilmoitettava ?

    • Kohta kokoontuu

      Osuuskunta PPO:n Hallintoneuvoston asettaman työryhmä:

      Tuomo Tamminen hallintoneuvoston pj
      Eero Kippola
      Lauri Passi
      Markus Ahokangas
      Markku Jokinen
      Kati Peltomaa Ousuuskunta PPO:n tj

      Kokouksessa käsitellään hallintoneuvoston toimeksiannon mukaisesti sääntöjen keskeisiä muutosehdotuksia ja hallinnon uudistamista.

      Nyt on aika vaikuttaa toimikunnan käsityksiin julkituoden jäsenien kantana:
      - miten osuuskunta puretaan hallitusti ja omaisuus jaetaan jäsenille
      - hallinnon uudistus tapahtuu hallituksen puheenjohtaja erottamalla ja muut asiat on hoidettavissa tehdyn kirjallisen jäsenesityksen pohjalta.
      - helppo laskutoimitus kertoo paljonko kunkin jäsenen osuus omaisuudesta on ja yksinkertaisella selvityksellä saadaan tieto kuka haluaa omansa pois,,

    • 5+7

      Työryhmän tulee selvittää, onko joku PPO:n asioista päättävä taho tavoitellut tai saanut henkilökohtaista hyötyä ajamalla PPO:n tähän tilanteeseen?

    • Purkuun purkuun

      Osuuskunnan voimassa olevien sääntöjen mukainen päätoimiala ja syy miksi osuuskunta on aikoinaan perustettu, eli tietoliikennepalveluiden tuottaminen, on hallinnon yksipuolisella päätöksellä myyty ja lopetettu.

      Osuuskunnan sääntöjen mukaan jäsen saavuttaa oikeuden jäsenyyteen ja sen ylläpitämiseen käyttämällä PPO:n tuottamia tietoliikennepalveluita. Nyt näin ei voi enää tehdä, joten osuuskunta tulee lakkauttaa ja kertyneet varat, noin 3500€/jäsen tulee jakaa jäsenille viivyttelemättä.

    • Vastaus kuuluu

      Haluan että Osuuskunta PPO:n minulle jäsenenä kuuluva omaisuusosuus palautetaan minulle ja mahdollisimman pian..jotta saa sen kasvamaan korkoa, yksi välittäjä lupasi 8 % koron ja nyt on jo kaksi vuotta olleet rahat tuottamattomassa tilassa hallinnon vastustuksesta johtuen..se tekee lupauksien pohjalta jo 800 € menetyksen tuolta ajalta..( eikä siinä ole huomioitu korkoa korolle osuuttakaan ) .. niin ja ne verot siitä maksaisin itse !

    • Mikis Teodorakis

      Koko nykyisen PPO:n hallituksen on erottava. Sen varjona on aivan liian paljon mustia pilviä osuuskunnan yllä. Sen jälkeen uuden hallituksen on aloitettava hallittu Osuuskunnan purku jäsenistön etu maksimoiden.

    • M. Hodor

      Toivottavasti, kukaan ei mene lankaan tähän "sijoitusosuuskuntaan". Tämä on varmaankin tämän alueen suurin kusetus, mitä osuuskuntatoiminnassa on tapahtunut. Olen lukenut tarkkaan kaikki julkiset asiakirjat ja huomaan, että tässä on kysymys omistajien varojen varastamisesta tälläiseen utopistiseen sijoitusyhtiöön. Eihän näillä rahoilla saada mitään aikaan yhteiskunnassa. Onko tarkoitus tosiaan myydyn hyväkuntoisen PPO:n alihintaiset rahat viedä kaikin keinoin omistajilta pois? Näköjään on. Pauli ajoi kymmenessä vuodessa osaamattomuudellaan esimerkillisen alueeen yrityksen romuksi, samalla aiheuttaen paljon työttömiä ja rahan virtaamisen etelään. En usko, että elisa, vai mikä se oli, panostaa pätkääkään tänne pohjoiseen. Saivat hyvät lihat. Satavuotiaasta osuuskunnasta ei ole ole jäljellä, kuin tuo kurja toimisto. Osuuskunta purkuun ja rahat omistajille, jotka osaavat käyttää rahojaan, ilman kallista organisaatiota. Terveisiä Uutelalle tulevalta lakimieheltä.

    • Juuri näin

      Todellinen suuri kusetus! Jäseniä pidetään ihan tyhmänä. 2300 prosentin korko!!!!
      Heinähatutkin tälle touhulle jo nauraa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      2001
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1908
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      145
      1495
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1204
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1163
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1128
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1119
    Aihe