toimeentulotuki ja vanhemilta saatu ruoka

Ihme juttu

Nyt kävi niin, että sossu pyytää selvitystä siittä kun en ole tiliotteitten mukaan asioinut päivittäis tavarakaupoissa kuin 35 kertaa kesän aikana (maksettu kortilla ostokset).
Lähetin selvityksen että vanhempani laitaa minulle ruokaa jota pakastan ja syön, että minun ei tarvi ostaa juurikaan itselleni ruokaa koska saan sen vanhemiltani.
Nyt sitten sossu pyytää arviota euroissa kuinka paljon edestä saan vanhemmiltani ruokaa kuukaudessa. Toimeentulotukihakemukseni on siihen asti vai käsittelyssä.
Nyt ongelma on että en ole koskaan ruuan arvoa laskenut, kun en tiennyt että sekin otetaan huomioon tulona toimeentulotukea laskettaessa.

28

296

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • trolli?

      Trolli? Tiliotteestahan sen näkeekin missä on asioinut ja milloin. Käteistä ei varmaan enää missään hyväksytä?

    • haasta oikeuteen

      Ihan pas.kaa puhetta. Ei sossu voi ottaa huomioon jos olet vanhempiesi luona syönyt ruokaa.

    • dfdgjfgdftgdh

      Toimeentulotuella elävän on paras nostaa aina rahaa saadessaan se pois tililtä, ja jättää vain tarpeeksi niihin laskuihin, jotka on pakko maksaa nettipankin kautta. Ei kai sossu voi vaatia säilyttämään ruokakuitteja? Ja kun koko systeemin tarkoitus on luoda laaja orjatyöläisten luokka Suomeen, kuka olisi niin tyhmä, että menisi kertomaan, jos joku antaa hiukan ruokaa? Varsinkin, jos se on oma äiti? Raportoitko jokaisen leipäpalan, jonka joku sinulle tarjoaa? Miksi? Miksi juuri sinun pitäisi olla rehellinen, kun koko systeemi on kaikkea muuta kuin avoin, reilu tai rehellinen?

    • dfghfghg

      Mikään laki ei velvoita säilyttämään ruokakuitteja. Eikä sossu voi vaatia kuitteja ruuasta koska ei ole olemassa sellaista lakia. Muistakaa nostaa sopivasti rahaa tililtä ja ostakaa ruoka aina käteisellä. Tai nostakaa sopivasti rahaa tililltä joka kuukausi ja syökää ilmaiseksi leipäjonoissa tai ystävien, perheen ja tuttavien avulla. Se ruuasta säästynyt raha nostetaan tililtä pois ja laitetaan käteisenä säästöön asuntoon varmaan piilopaikkaan. Itse säästän 200€ kuukaudessa eli 2400 euroa joka vuosi ruokamenoista, koska haen ruaat aina ilmaiseksi leipäjonoista. Nostan aina tuon 200€ tililtä käteisenä ja laitan asuntoon käteispiilopaikkaan. 10 vuoden aikana olen kerännyt 24 000 euroa.rahaa käteisenä. Toki Sossu ei tiedä mitään, koska sanon, että ostan ruokaa käteisellä ja kuitteja en kerää enkä toimita.

    • 6546546fghf

      Älkää maksako korteilla ruokaa vaan aina käteisellä. Ruuan saa ilmaiseksi tosiaan ystäviltä, tutuilta, perheeltä, sukulaisilta tai sitten leipäjonoista ilmaiseksi. Itse säästän 300€ /kk ja nostan 300€ käteisenä joka kuukausi rahaa 3600€ /vuosi. 10 vuoden aikana olen kerännyt säästöön käteisenä 36 000 euroa. Aion jatkaa samalla lailla.

      • 345465654646546456

        kun olette säästäneet ruuasta 1 vuoden aikana tai 10 vuoden aikana rahaa ja haluatte sitä käyttää. Niin muistakaa ostaa käteisellä, esim puhelimet, kodin sisutukset, viihde-elektroniikka. Älkää koskaan käyttäkö mitään bonuskortteja kun ostatte käteisellä mitä tahansa.

        Ruuan saa aina leipäjonoista ilmaiseksi!

        Jo 100€ säästö kuukaudessa tuo 1200€ vuodessa ja 12 000€ 10 vuodessa. Säästäkää rahaa ja nostakaa tilit tyhjiksi joka kuukausi, koska sitä sossu haluaa. 0 euro rahaa tilillä mutta käteisenä kotona yli 50 000€ 20 vuoden aikana ruuasta säästyneet rahat.

        HUOM! kaikki laskut voi maksaa pankin konttoreissa käteisellä tarvitsette vain laskun joka voi olla paperilla tai sähköpostilaskuna.


    • neviovva

      Aloittajalle.

      Muuta toimintaasi ja rupea käyttämään käteistä ja nosta tilit tyhjiksi sen jälkeen kun kaikki laskut on maksettu. Kerro sossulle, että koska ruoka on itse tehty kotona on sen arvo hyvin pieni arvio alle 10€ kuukaudessa. Tulevaisuudessa toimit sillä lailla, että selität ostavasi ruokasi käteisellä vaikka todellisuudessa jatkat samalla lailla kuin nykyään eli vanhemilta ruoka ilmaiseksi.Mutta et enää käytä korttia vaan aina käteistä ja tilit tyhjiksi heti kun kaikki laskut maksettu!

    • Älä anna tietoa

      Sano nyt äkkiä niille, että maksat vanhemmillesi siitä ruoasta.

    • pavoiu

      Tuo on hyvä vinkki kerro sossulle, että maksat vanhemmillesi siitä ruuasta.

      Itse olen tehnyt sillä lailla, että kela/sossu tili on yhdessä nordea pankissa siihen ei ole korttia. Tämän tilin nostan aina tyhjäksi käteisenä aina kun kaikki laskut on maksettu. Oikea tili johon tallennan kaiken käteisen rahan on s-pankisssa ei kuukausimaksuja ja siihen kortti. Näin homma toimii ja sossu/kela ei tiedä mitään 30 vuoden ruoka rahat säästössä yli 100 000 euroa rahaa tilillä.

    • J...

      Ei sossu saa ottaa huomioon sitä, että saat ilmaista ruokaa. Olipa ruoka-avun antaja sitten seurakunta tai vanhempasi, tai mikä tahansa taho. Täysin laitonta jos noin toimivat.

      Ilmoita sossuun, että et toimita arviota.

      http://www.satakunta.net

    • 167-176

      Ilmoita että varastat ruokasi liian pienen toimeentulotuen vuoksi, varastetun ruuan arvo on liikesalaisuus.

      No oikeesti. Ei tuollaisiin kysymyksiin pidä vastata ollenkaan.

    • byrokratia

      Saat pyyhkiä vaikka koloasi noilla rahoilla se ei kuulu soskulle ollenkaan.

    • HÄVETKÄÄHUIJARIT

      Osaatte olla törkeitä! on ihmisiä jotka oikeesti tarvii toimeentulotukea, eikä ne pysty siitä säästelemään!!!! Ja leipäjonot on niitä varten joilla EI ole rahaa ruokaan! Eikö yhtään oma tunto kolkuta?? Kelle tulee mieleen laittaa omat rahat jemmaan ja sitten ns. "kerjätä" ruokaa muualta, että kun ei ole mukamas rahaa ruokaan, vaikka siellä kotona patjan alla ois nippu seteleitä???? :O Kuten tuumasin, TÖRKEEEEETÄ!!

    • YH-Isä, Oulu

      Kyllä sossussa lasketaan muualta saatu ruoka perusosaa alentavaksi, näin oli ainakin aikaisemmassa asuinkunnassani. Lapseni kävi vielä peruskoulua ja koulupäiviltä (ma-pe) ei laskettu täyttä perusosaa lapselle, koska koulussa on ruokailu.

      • Alkup. aloittaja

        Tämäkin aloittamani keskustelu on juuri Oulusta.


      • Petu...

        Tuo on laitonta!


      • YH-Isä, Oulu
        Alkup. aloittaja kirjoitti:

        Tämäkin aloittamani keskustelu on juuri Oulusta.

        Tuo aikaisempi esimerkkini ei ollut Oulusta, vaan aikaisemmasta asuinkunnasta, joka tosin ei ole kaukana Oulusta. Tuo kouluruuan vähennys perusosasta oli siis täysin normaali käytäntö kyseisellä paikkakunnalla. Laitonta luultavasti, en vaan enää jaksanut alkaa siitäkin tappelemaan. Jos olis munien sijaan ollut tissit, niin sitten olis ollut helpompaa, olis saanut kaiken mitä vaan ikinä hoksaa pyytää.


      • Näin o
        Alkup. aloittaja kirjoitti:

        Tämäkin aloittamani keskustelu on juuri Oulusta.

        Oulussa pyytävät tyhmiä lisäselvityksiä sillä, että toimeentulotukien käsittelyajat ovat niin pitkät etteivät voi niitä lakisääteisiää ajoissa tehdä. Näillä lisäselvityspyynöillä voidaan pidentää käsittelyaikaa ihan laillisesti. Kätevää, eikö totta?


      • uusi hakemus
        Näin o kirjoitti:

        Oulussa pyytävät tyhmiä lisäselvityksiä sillä, että toimeentulotukien käsittelyajat ovat niin pitkät etteivät voi niitä lakisääteisiää ajoissa tehdä. Näillä lisäselvityspyynöillä voidaan pidentää käsittelyaikaa ihan laillisesti. Kätevää, eikö totta?

        "pyytävät tyhmiä lisäselvityksiä"
        Kyllä tuo laiton tapa on käytössä Kuopiossakin. Pyysivät kustannusarviota rutiinihoidosta jota kustannusarviota minä en voinut saada, mutta sopimushinta oli sossun tiedossa. Kun en toimittanut lisäselvitystä niin hylkäsivät hakemuksen. Tein oikaisuvaatimuksen tuosta päätöksestä, mutta sitten kun tilanne muuttui niin tein myös uuden hakemuksen. Hommasivat itselleen lisää tekemistä noilla typerillä tempuillaan.


    • No on kyllä

      Tästä opit sen että maksa pakolliset laskut kuun alusta ja tyhjennä tuet tililtä tämän jälkeen käteiseksi. Minullekin tuli joskus tyhmä selvityspyynto sossusta kun olin työtön. Lapuissa rasti koodassa muuta ja kysymys: "Missä aiot viettää kesäsi?"
      Mihinköhän he kuvittelivat minun lähtevän tukirahoilla? Ylimääräistä kun ei jää yhtään pakollisen elämän menoilta.

      Sossu, TE-keskus ja Kela ovat nykyään kyllä niin kiusanhenkiä työttömille.

      • Kiusa se on pieniki

        "Missä aiot viettää kesäsi?"

        Tuohon olis kannattanut vastata ehottomasti: "Rannalla ruskettumassa ja nauttimassa auringosta & lämmöstä! Miten on, meneekö teidän kesä toimistossa?" ;D


    • kiusaaaaaaaa

      Uskomaton juttu. Itse en ole joutunut toimeentuloasiakkaaksi, mutta ihmettelen kovin tämmöstä. Laita tosiaan selvitys, että kuukauden ruoan arvo on 10 €. Jos tarkemmin pitää selvittää, niin sano, että äitisi tekee sulle viiden litran kattilan hernekeittoo ja saman verran perunasoppaa. Niistä riittää kuukaudeksi. Hernarin hinta n. 4 € (kilo herneitä 1,39 ja 400 g jauhelihaa 2 €) jauhelihasoppa 6 € (perunat 3 €, porkkana ja sipuli 1 € ja jauheliha 400 g 2 €).

      Ja tosiaan, tästä eteenpäin käytä vain käteistä. Ja jos tosiaan jotain ruokakuitteja haluavat, niin pyydä niitä vaikka äitiltä.

    • 54fggffg

      Noita kuitteja ei kannata antaa eikä keräillä, koska mikään laki ei velvoita siihen. Sossu ei voi vaatia kuitteja ruuasta sanoo laki.

    • Jotain rajaa

      Aloitus on trolli. Ei sossu pyydä mitään selvitystä siitä miten rahat on käytetty. Niillä voi ostaa vaikka viinaa, ei kuulu heille.

    • sossulle "pataan"

      Trolliltahan tuo vaikuttaa ja täysin uskomattomalta sossun toiminnalta. Sossun kyykytykeinot ovatkin niin uskomattomia ja vain mielikuvitus on rajana kun keksivät niitä lisää. Suurimmat kushetukset ovatkin niin uskomattomia ettei niihin kukaan usko ja siksi ne menevät läpi ja väärinkäytökset jää tutkimatta.

    • fgfgfg3

      ainakin helsingin sossussa kyseinen on vakio toimintaa samoin monessa muussa etelän kaupungissa. Tutkivat tilit aina kun vaaditaan tilien tarkastus eli 3 kk tilitiedot. Siinä samassa katsovat paljonko korteilla maksavat käyttävät ruokaan.

      http://www.hel.fi/hki/sosv/fi/etusivu

      • ---

        Kannattaa nostaa käteiseksi kaikki raha laskujen maksamisen jälkeen ja ostaa käteisellä ruokaa tai sitten mitä ikinä tarvitseekin tai sitten maksaa muutama ruokalasku kaupasta kortilla loput nostaa käteiseksi.


    • sossulle "pataan"

      Mulla ei ole ikinä ollut yhtään sellaista ruokaostosta joka olisi näkynyt tiliotteella, lähipubin ostoja on joskus ollut ja chekout maksuja (tavaratilauksia enimmäkseen ulkomailta). Eivät ole kysyneet ikinä mitään tiliotteella näkyvistä menoista koska vastauksen tietävät kysymättäkin. EI KUULU HEILLE. Käteisellä ostan kaikki ruuat ja lähes kaiken muunkin, käteisnostoistakaan eivät ole kyselleet.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      2454
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      280
      2087
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      86
      2040
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      57
      1771
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1681
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1649
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1554
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1377
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1331
    10. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      109
      1238
    Aihe