Luotsia kaivattaisiin... ja muuta Luotsi asiaa.

Vanhimmat huoneissa ei tätä nykyä ole ketään Luotsia, eikö ketään innostaisi tulla sinne, kun sielläkin välillä vauhti vaan kiihtyy ja kiihtyy, kun nämä 40-60 *teinit* innostuvat liikaa :]

Monia on Luotseja Suomi24 *palveluksessa* mutta vain harvat edes käyvät täällä chattaamassa ja etenkään valvomassa huoneita. Miksi sitten olla Luotsi, jollei kanna korttansa kekoon !?

Itse ottaiisin ruorin pois niiltä Luotseilta, joiden havaitsisin käyneen vain yhden käden sormien verran vuoden aikana valvomassa, tai ei sitten ollenkaan ja niitä on todella paljon chatin puolella. Totta kai jokainen haluaa välillä huilata tästä se on täysin ymmärrettävää, mutta kun se huili on joillakin jatkuvaa ja kestää kuukausia ja jopa vuosia. Uusia Luotseja vaan tilalle ja nämä turhat pois, kun eivät halua mitenkään osallistia siihen mihin on aikoinaan pyrkinyt!

16

158

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Olis huippua reippaana partiotyttönä ilmottautua remmiin! Mutta en oo reipas, en partiossa, eikä tytöksikään enää voi kutsua. Lisäks mun pitää saada harkita asioita ja tekojani, joten chat olis liian vilkas mulle. En tykkää ilmaista ensireaktiota, vaan sen toisen. Ja onhan mulla se mun pyhä lupaus olemassa, etten koskaan enää keskustele chateissa. Kyttäämään kyllä voisin tulla, mutta kuka mun turpani enää sitten tukkii..

      Olen samaa mieltä siitä, että luotsien tulis käydä työmaallaan. Esim. keskustelupuolella palstoista joissa on jäätynyt luotsi, saa kuvan että täällä voi tehdä mitä vaan _sallitusti_. Ja kun aloin luotsata, kävi niin että en saanut siitä ilmoitusta tai ohjeita, enkä tiennyt tästä palstasta. Olin varmaan aluksi ihan törkeän karsea ja brutaali luotsiksi, kun olin saanut väärän kuvan koko hommasta.

      Mutta siis, se luotsittomuus ja nää kohmettuneet ruorinhaltijat eivät ole eduksi sivuston maineelle. Täten velvoitan kaikki minua pätevämmät ja kylmähermoisemmat (eli kaikki muut) luotsit EvilCatin ja kumppaneiden avuksi hillitsemään elämänsä toista teinikauttaan elävien kuumaan huumaan! ;)

    • Hyvä kommentointi ja mukavaa alkavaa viik.lop. sulle !

    • Totta tuo, että Vanhimmat huonessa ei pahemmin luotsejanäy. Parhainmillaan 3 sivua avoinna. Joten siellä olisi kahdelle luotsille hyvin sarkaa luotsaamiseen. Kumminkaan minusta ei olisi hyväasia, että sinne menisi aivan uusi luotsi, vaan uudet luotsit saisivat aloittaa "helpoimmista huoneista" joissa häiriköintiä ei ole niin paljoa. Huone on hankala, omalla tavallaan. Jokainen luotsi luotsaa, sen verran kuin haluaa ja viitsii, aika antaa myöden. Minusta tuokin on merkillistä, että luotseilta jotka eivät kuukausitolkulla käy koneella, ei poisteta ruoria. Todellisuudessa en tiedä montako luotsia on yhteensä kirjattuna Chatin puolella. Kuitenkin noin arviolta 10 luotsii käy viikottain koneella, eri ajankohtina.

    • Hei!
      Sanoisinko näin, että olen ns. vanhimmat huoneen luotsi, mutta live-elämäni on nyt aikaani vienyt niin, että minua ei ole näkynyt huoneessa kuin satunnaisesti.Palaan takas riveihin 5.9.2014 jälkeen kun olemme saaneet Ystävättäreni pojan saatettua viimeiselle matkalleen.
      Vanhimmat huoneet käyttäjät suivaantuvat herkästi jos sinne menee uusi luotsi varsinkin joku nuori.Ainoa ns. nuori on Takkutukka88 jonka ovat hyväksyneet pyyteettömästi.
      Vanhimmat huoneen luotsaaminen on todella haastavaa ja varsinkin nyt kun sinne on tulleet 40 huoneen *teinit* ja siellä chattääjiä myös "viihdyttää" ns. huutaja rivouksillaan.
      50 huoneeseen on hakenut tietojeni mukaan pari luotsia, mutta eivät ole kai tulleet hyväksytyksi. Toinen olisi minusta varsin hyvä luotsi sinne, mutta toisesta olen hiukan epävarma.
      Kuten olen tullut maininneeksi, en suosittele enää ketään luotsiksi, siihen minulla on painavat syyni!
      Hyvää viikonloppua kaikille!
      Tiina

      • miss.007

        Tiina, asian vierestä. Tuli ihan kyyneleet silmiin... Olen todella pahoillani ystäväsi, pojan ja sinun puolestasi. Mikään mitä tapahtuu täällä, ei ole niin tärkeää kuin läheisemme. Hienoa että olet ollut tukena. Ystäväsi ei unohda sitä koskaan. *lämmin voimahali*

        Chat vaikuttaa todella vaativalta paikalta luotsattavaksi. Te, ketkä siellä olette ja myös täällä puhutte, vaikutatte työhönne sopivilta. Siihen tarvitaan vahvaa tunteiden hallintaa ja jopa psykologiaa. Se, ettei kaikki luotsihakemukset mene läpi, on mielestäni osoitus ylläpidon ammattitaidosta. Virhearvioita sattuu, koska ihmiset ovat hyvin kieroja ja osaavat antaa itsestään väärän kuvan päästäkseen tavoitteisiinsa. On tärkeää erottaa pelkän pätemisen tarpeiset luotsihalukkaat ja ne, keiden tarkoitus on olla avuksi. Kaikissa luotseissa meissä asuu pieni pätijä, mutta toisaalta sitäkin ominaisuutta tarvitaan, jotta homma pysyy hanskassa.

        Kirjoitukset joissa olette olleet huolissanne chatin tilanteista, ovat tehneet minuun syvän vaikutuksen. Se kertoo vilpittömyydestänne tässä vapaaehtoistyössä. Kiitän teitä jokaista siitä, sillä minä tiedän, että minä olisin aivan liian herkkä siihen työhön. En ehkä häirikköjen suhteen, mutta veisin asiat ns. kotiin ja murehtisin ihmisten huolia. Chat-maailmassa kun *muistaakseni* oltiin kuitenkin ehkä jopa avoimempia kuin keskustelualueilla.

        Toivon että joku olisi silloin yhtä valppaana, kun omat lapseni astuvat nettimaailmaan, enkä pysty heitä itse jatkuvasti valvomaan. Tuntuu tänäpäivänä olevan täysin mahdotonta suojella lapsiaan internetin haittapuolilta, kun laitteita on jos jonkinmoisia. Eväitä voi toki antaa matkaan. Ja toivoa, että kaltaisianne on silloin paikalla heitä turvaamassa.

        Kiitos teille tärkeästä työstänne


    • Kiitos hienoista ... kiitoksista, meidän kaikkien puolesta miss 007.

      Vaan asiaan... huone Vanhimmat, niin eihän enää ole olemassakaan, sitä ohjetta ja sääntöä, että joku luotsi on, jonkin tietyn huoneen luotsi ainoastaan ja sinne ei sitten parane kenen vain mennä. Ei tietenkään mennä *sotkemaan* asioita vaan kyllä voi mennä nuoremmatkin luotsit varmasti Vanhempien huoneeseen valvomaan, kun tekee työnsä Ylläpidon annettujen ohjeiden mukaisesti, eikä ruve itse säätämään siellä omiaan. Jos nyt tämä takkutukka88 on *hyväksytty* sinne chattaajien puolesta, niin ihan hyvä ja nuorihan tuokin on ja meni vain sinne omin nokkineen, niin kun nykyisin kuuluukin tehdä ja hyvin kävi :)

      Täytyy vain toivottaa kaikille *moi * ja seurailla hissukseen tilanteita, mikä on meno ja kyllä luotsin kuuluu tietää sentään peruskäytäntö, miten toimia ja miten saavat chattaajat käyttäytyä.

      Ei se niin voi mennä, että tässä aletaan työskentelemään vain chattaajien ehdoilla, jos he eivät nyt sattumalta ilman mitään muuta pätevää syytä satu *tykkäämään* jostakin nuoresta, tai uudemmasta luotsista, tai vaikka pitkäaikaisestakaan valvojasta.

      Etenkin uuden luotsin tulee tutkailla menoa ja henkilöitä huoneessa kaikessa rauhassa, eikä mennä tekemään liian nopeita johtopäätöksiä aivan pienistä. Varmasti nuori / uusi luotsi osaa häiriköt erottaa ja hankalat häiriköt ja uskaltaa, jopa bannata tarvittaessa.

      Jos porukka kyselee jotakin, niin vastaa heille vaan kohteliaasti takaisin ja suunsoittajille voi sanoa, vaikka punaisella, että *ollaanpas nyt kiltisti, taikka purasen * :)

      No, jos joku nyt sitten alkaa aivan mahdottomaksi ja alkaa arvostella luotsia, niin joskus on parempi, että ei sano itse mitään, sen kun seuraa tilannetta. Jollei homma asetu niin ensin sitten /mute ja vasta sitten, jos tilanne kauhenee entisestään niin /kick. Lopuksi vasta banni, jos koko homma menee jollakin chattaajalla huoneessa totaalisesti *persiilleen* eikä hän rauhoitu millään kaikesta huolimatta.

      Ole ensin, ystävällinen ja sitten ystävällinen ja vieläkin ystävällinen, kunnes tulee lopulta aika, ei olla enää niin erityisen ystävällinen ja joudut ryhtymään toimenpiteisiin, mutta ole siltkin vieläkin silloinkin ystävällinen, vaikka joutuisit antamaan pahimassa tapauksessa, jopa bannit!
      Kyllä se siitä...

      ^ Ylläoleva tarkoitetu aivan uusille luotseille / nuorimmille heille.

      Huom!

      Terkkuja myös Stinalle ja *halitus* koita jaksaa.

      • Huomenta Catti.
        Mun on ihan pakko tulla kysymään, että onko tullut joku uus sääntö?
        Olin vaan valvomassa vanhimmissa eilen ehtoolla ja osan yötäkin, rinnallani nuori mies. Hän pyyteli anteeksi olemassaoloaan, vaan sanoin, että turhaan sillä on hyvä kun olet paikalla kun tunnet noita nuoremmista tulleita chattäreitä. Sovussa siellä olimme ja huomautettavaa ei liiemmin ollut chattäreille. No mä ja jatkoin höpinöitäni ja hiukan katselin sivusilmällä kun siellä oli mielipide-eroja, mutta ei niin pahoja, että siihen olisi puututtava.
        Yht'äkkiä tuli "kingi valkealla ratsullaan" ja bannis yhden chattääjän ja poistu samantein!!!!!!
        Tarkasteltuani asiaa muistin ko. olevasta nicistä lukeneeni, että joissakin huoneissa häiriköi. Tervehti minua kyllä punaisilla, mutta eihän se ole kiellettyä. Muutaman lauseen vaihtoi tai kirjoitti ja minusta niissä ei ollut mitään sääntöjen vastaista.
        Eli onko nyt sellainen käytäntö, että jos on häiriköinyt joskus jossakin toisessa huoneessa niin voi paikalla ollut luotsi tulla ja bannia jostakin aikaisemmin tapahtuneesta? Sanomatta mitään tai selittelemättä edes toiselle luotsille?
        Terkuin Tiina


      • Stiina-04 kirjoitti:

        Huomenta Catti.
        Mun on ihan pakko tulla kysymään, että onko tullut joku uus sääntö?
        Olin vaan valvomassa vanhimmissa eilen ehtoolla ja osan yötäkin, rinnallani nuori mies. Hän pyyteli anteeksi olemassaoloaan, vaan sanoin, että turhaan sillä on hyvä kun olet paikalla kun tunnet noita nuoremmista tulleita chattäreitä. Sovussa siellä olimme ja huomautettavaa ei liiemmin ollut chattäreille. No mä ja jatkoin höpinöitäni ja hiukan katselin sivusilmällä kun siellä oli mielipide-eroja, mutta ei niin pahoja, että siihen olisi puututtava.
        Yht'äkkiä tuli "kingi valkealla ratsullaan" ja bannis yhden chattääjän ja poistu samantein!!!!!!
        Tarkasteltuani asiaa muistin ko. olevasta nicistä lukeneeni, että joissakin huoneissa häiriköi. Tervehti minua kyllä punaisilla, mutta eihän se ole kiellettyä. Muutaman lauseen vaihtoi tai kirjoitti ja minusta niissä ei ollut mitään sääntöjen vastaista.
        Eli onko nyt sellainen käytäntö, että jos on häiriköinyt joskus jossakin toisessa huoneessa niin voi paikalla ollut luotsi tulla ja bannia jostakin aikaisemmin tapahtuneesta? Sanomatta mitään tai selittelemättä edes toiselle luotsille?
        Terkuin Tiina

        Stiina-04 Haluaisin myöskin kommentoida, vaikket minulta kysynytkään. Henkilö on voinut olla törkeä käytöksinen esim: Nuoret aikuiset huoneessa. Luotsi ei välttämättä ole ehtinyt bannimaan kyseisessä huoneessa ja on lähtenyt perään. Määrätyt häiriköt "karatessaan" yrittävät piiloutua Chatin sivustoille. Heidän käytöksensä tiedetään jo etukäteen, kun tulevat milloin mihinkin huoneeseen. Mielestäni "kingin olisi tarvinnut sanoa sinulle, miksi hän banni kyseisen henkilön, sivulta äkkiseltään missä luotsaat. Näin minä olen toiminut, muutamia kertoja. Myöskin Tilanne täytyy olla sellainen, että tapahtunut rike on ollut esim:2min sisällä. Ketään ei voida mielestäni bannia, kuukauden, viikon tai 3h jälkeen rikkeestä. Mielestäni tämmöisiä tapauksiavarten, tarvitsisi Chat luotseille olla lista, joissa olisi näitä häiriköiden nikkejä, sekä pieni kommentti, mitä häiriköltä on odotettavissa. Tämä mielestäni auttaisi, ettei edellämainittua tilannetta tulisi, toisen luotsin ihmeteltäväksi. Toivottavasti tästä jotain selkoa sai.


      • lkor kirjoitti:

        Stiina-04 Haluaisin myöskin kommentoida, vaikket minulta kysynytkään. Henkilö on voinut olla törkeä käytöksinen esim: Nuoret aikuiset huoneessa. Luotsi ei välttämättä ole ehtinyt bannimaan kyseisessä huoneessa ja on lähtenyt perään. Määrätyt häiriköt "karatessaan" yrittävät piiloutua Chatin sivustoille. Heidän käytöksensä tiedetään jo etukäteen, kun tulevat milloin mihinkin huoneeseen. Mielestäni "kingin olisi tarvinnut sanoa sinulle, miksi hän banni kyseisen henkilön, sivulta äkkiseltään missä luotsaat. Näin minä olen toiminut, muutamia kertoja. Myöskin Tilanne täytyy olla sellainen, että tapahtunut rike on ollut esim:2min sisällä. Ketään ei voida mielestäni bannia, kuukauden, viikon tai 3h jälkeen rikkeestä. Mielestäni tämmöisiä tapauksiavarten, tarvitsisi Chat luotseille olla lista, joissa olisi näitä häiriköiden nikkejä, sekä pieni kommentti, mitä häiriköltä on odotettavissa. Tämä mielestäni auttaisi, ettei edellämainittua tilannetta tulisi, toisen luotsin ihmeteltäväksi. Toivottavasti tästä jotain selkoa sai.

        *lähtenyt perään*
        *karatessaan*

        Voi luoja mitä actionia teillä siellä on!!! Jälleen tsemppipeukut täältä!


      • kohteliaampi kirjoitti:

        *lähtenyt perään*
        *karatessaan*

        Voi luoja mitä actionia teillä siellä on!!! Jälleen tsemppipeukut täältä!

        Meil on äksönii aina chatissa. Se on kuule yhtä rosvoo ja poliisi touhuu, tai paremmin Texas Ranger ;) ... kauhee meno ja häkki sen ku heilahtaa ja tuomari paukuttaa nuijaansa pöytään.

        ---älä vaan usko tota, ei siin oo kun 1/8 totta
        *khihi* :D


    • Hei lkor!
      Tuokin voi olla mahdollista, että on näin käynyt, mutta...
      Saihan siitä hyvinkin selkoa mitä kirjoitit...ainakin minä. Onko nykyään jälkibannit mahdollisia...ennen eivät ole olleet?
      Noilla jälkibanneilla kun olis ollut käyttöä tuolla vanhemmat huoneessa kun "huutaja" ilmestyy huoneeseen vähän väliä!

      • Hei! Tuosta jälkibannista en tiedä, kysyppä kauemmin luotsina olleilta. Tarkoitin sitä. Jos henkilö palaa takaisin saman nikinkanssa bannauksen jälkeen, olen minä kiksannut ulos tai bannannut uudelleen. Banniluettelossa ei kuitenkaan ole pannausaika muuttunut. Niinkuin tiedät, noilla häiriköillä on noita nikkejä pilvinpimein ja he useasti tulevat uudella nikillä sisään ja jatkavat häröilyä. Joten olen taas bannannut. Edellisessä viestissä tarkoitin sitä, jollei ehtinyt bannaamaan, hän oli tullut perässä huoneeseen jossa valvoit . Hän banni suorilta häirikön. Sorry aivot ei nyt raksuta,lue rivien välistä.


    • Kiitos tsemppaamisesta kohteliaampi!
      Meillä chatin puolella on useasti vauhtia ja on vaarallisia tilanteitakin, mutta yhteispelillä olemme selvinneet...yleensä. Meillähän on aika useasti mahdollisuus jutella realiajassa chatillä milloin mistäkin kinkkisestä jutusta ja sopia yhtenäisestä linjasta, jonkun chattärin (lue häirikön) kohdalla.
      Mut nyt meen taas live-elämääni viettämään rakkaideni pariin ja tekemään ne jutut mitä olen luvannut, mm. koulukirjojen päällystämistä.
      Näkyillään ja kirjoitellaan taas!

      • Moikkelis!

        Sellainen ohje on uusi, että kuka hyvänsä luotsi saa tosiaan mennä / olla missä huoneessa hyvänsä, mutta tietenkin ensin tutustua seuraamalla hieman millainen on meno.

        Tuosta tapauksesta, mistä Stina puhuit on vaikea sanoa täysin 100% varman päälle mitään, kun en ole itse ollut paikalla, enkä nähnyt tilannetta, mutta uskon ja oletan, että siinä on käynyt niin, että ko.chattari on riehunut muualla, tai siis ollut samaa aikaa toisessakin huoneessa ja käytös saattanut olla, mitä on. Joten tekisin samoin itsekin ja bannaisin häirikön, vaikka hän olisi siirtynyt, tai mennyt karkuun ... sieltä toisesta huoneesta, toiseen. Kuten lkorkin sanoi, niin tuollainen tulee tapahtua ihan muutaman minuutin sisällä, eikä tunteja, tai päivä jälkikädessä, se on silloin väärin, eli niin ei saa tehdä!

        Ja ko. luotsilla on voinut olla ( 99% varmasti olikin) siviilinicki toisessa huoneessa, millä hän on samalla seurannut huoneen menoa, missä tämä bannattu oli ensin, tai samaa aikaa. Koska ko. luotsilla on siviilinicki monessa huoneessa yleensä aina yhtaikaa.

        Kyseinen luotsi ei takuulla bannaa ketään syyttä, vaikka onkin ex-luotsin suosittelema, siitä olen ihan varma!

        ... mutta... jatketaan harjoituksia :D


      • EvilCat kirjoitti:

        Moikkelis!

        Sellainen ohje on uusi, että kuka hyvänsä luotsi saa tosiaan mennä / olla missä huoneessa hyvänsä, mutta tietenkin ensin tutustua seuraamalla hieman millainen on meno.

        Tuosta tapauksesta, mistä Stina puhuit on vaikea sanoa täysin 100% varman päälle mitään, kun en ole itse ollut paikalla, enkä nähnyt tilannetta, mutta uskon ja oletan, että siinä on käynyt niin, että ko.chattari on riehunut muualla, tai siis ollut samaa aikaa toisessakin huoneessa ja käytös saattanut olla, mitä on. Joten tekisin samoin itsekin ja bannaisin häirikön, vaikka hän olisi siirtynyt, tai mennyt karkuun ... sieltä toisesta huoneesta, toiseen. Kuten lkorkin sanoi, niin tuollainen tulee tapahtua ihan muutaman minuutin sisällä, eikä tunteja, tai päivä jälkikädessä, se on silloin väärin, eli niin ei saa tehdä!

        Ja ko. luotsilla on voinut olla ( 99% varmasti olikin) siviilinicki toisessa huoneessa, millä hän on samalla seurannut huoneen menoa, missä tämä bannattu oli ensin, tai samaa aikaa. Koska ko. luotsilla on siviilinicki monessa huoneessa yleensä aina yhtaikaa.

        Kyseinen luotsi ei takuulla bannaa ketään syyttä, vaikka onkin ex-luotsin suosittelema, siitä olen ihan varma!

        ... mutta... jatketaan harjoituksia :D

        ... unohdin vielä, että tosiaan kollegan olisi tietenkin fiksua sanoa toiselle paikalle olevalle kollegalleen, miksi niin tapahtui. Vaan eihän sekään kai, mikään pakko ole ... luulisin, mutta fiksua se joka tapauksessa olisi. Itsellä kyllä ollut tapana ilmoittaa lähes aina.

        lkor... siis minä olen joskus mennyt häirikön *perään* jos on ollut kyseessä hankala eri huoneita kiertelevä häirikkö ja ottanut hänet kiinni ja sitten on kyllä banhammer paukahtanut . Jeps...


    • Heipä hei! :)
      Mä olen aamupäivisin ja illalla myöhemmin pyrkinyt luotsailemaan tuolla Vanhimmat huoneessa, kun tosiaan tämä ent. 40 väki nykyään pääosin siellä, jotenka tuttua porukkaa :))

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      349
      4171
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      278
      2357
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      136
      1693
    4. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      102
      1475
    5. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1423
    6. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1277
    7. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      60
      1255
    8. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      56
      1142
    9. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      1084
    10. Rakkauden riemuvoitto

      Valta voidaan voittaa tiedolla. Mutta tieto on huonompi kuin kauneus, hellyys ja rakkaus. Siksi kauneus on vallan ja tie
      Hindulaisuus
      343
      1016
    Aihe