Koiralle hoitopaikka 4-6 viikoksi?

em.mi

Olen suunnittelemassa Aasiaan reissua tammi-helmikuussa, yhteensä jopa 6 viikkoa olisin reissussa. Koiralleni tarvitsisin tälle ajalle hyvän ja asiantuntevan hoitajan.

Koirani on kohta 2,5 vuotias doggi-mastiffi uros. Koira on perusluonteeltaan dominoiva ja tarvitsee kokonsa ja luonteensa vuoksi asiantuntevan hoitajan joka on edes jollain tasolla perehtynyt/kiinnostunut koiran koulutuksesta. Koulutuksessa on käytetty fiksua (ei väkivaltaan perustuvaa) johtajuuskoulutuksta eli koira ei nuku sängyssä, mene ovista ensin, ota ruokaa ilman lupaa, päätä lenkillä minne päin mennään ym. vaan ihminen päättää. Koulutus on tuottanut tulosta ja koira on mennyt paljon eteenpäin vuoden aikana murrosiän myllerryksessä.

Koira on kuitenkin epäileväinen vieraita kohtaan ja tarvitsee tutstumiseen aikaa ja että saa pääsee itse ensin haistelemaan ja toteamaan että kyseinen ihminen on ok. Ei pääsääntöisesti vedä lenkeillä, toisen ärisevien uriosten kanssa noin puolessa tapauksissa yrittää aloittaa rähinän.

En luota toisten urosten kanssa ja ei ole tottunut lapsiin. Ei siis mielellään lapsiperheeseen tai toisten urosten kanssa samaan talouteen. Nartuilta kestää mitä vaan, nartut vaan eivät yleisesti kestä koiraani koska on niin kiinnostunut heistä.

Perustottelevaisuudet kunnossa, eli istu, paikka, täällä, ei ota, oma paikka jne. On tottunut olemaan yksin, ei tuhoa ja on todella laiska (nukkuu päivät).

Koira voi tuntua todella hankalalta mutta en halua kaunistella koiran käytöstä niin että hoitajalle mahdolliset ongelmat tulisivat sitten yllätyksenä. Ja vaikka minun kanssa toimiessa koira käyttäytyisikin hyvin, voi kokeilua olla hoitajan kanssa.

Jos kiinnostut/tiedät jonkun laittakaa mailia [email protected] niin kerron mielelläni rakkaastani lisää. Koska talveen on vielä aikaa, mielelläni tutustuttasin koiran ja hoitajan toisiinsa syksyn aikana. Asun keski-Suomessa mutta auton avulla pystymme ajamaan pidemmällekkin jos hyvä hoitaja ilmenee. Ja koira rakastaa autolla matkustelua :)

4

151

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hmm!

      Ihmisen joka tuollaisen koiran itselleen hankkii, pitäisi kyllä ymmärtää että siinä ei silloin paljon taida matkailemaan päästä. Muutenkin on erittäin vastuutonta antaa jollekin täysin vieraalle ihmiselle hoitoon koira jota vielä pitäisi kouluttaakin. Mitens tuota, JOS käy niin että tuossa sitten tapahtuu lomasi aikana vahinko taluttajalle ja koirasi rynnii karkuteille ja tappaa jonkun ihmisen, mukulan tai koiran, miten luulet ikänä pystyväsi korvaamaan sen? Ja vaikka vahinko olisi pienempi ja raatelisi jonkun ihmisen rakkaan rotupuudelin, niin onkohan edes vakuutusta vai pitäisikö hoitajan ottaa sekin puolestasi?

      Parempi taitaisi olla vaan kun siirrät matkasi alkamisajankohtaa vähintään muutamalla vuodella eteenpäin ja menet vasta kun koirasi on edes aikuinen ja osaa takuulla käyttäytyä kenen seurassa tahansa.

    • Tutuntuttu4you

      Hoitajaa ei kannata hakea tällätavalla netistä. Tuttavani haki ja saikin mielestään hyvän hoitajan. Hoitaja ei ollut tuttu saatikka tutuntuttu. Kun tuttavani palasi matkalta olivat häipyneet niin koira kuin hoitajakin. Liki vuoden etsinnän jälkeen koira ilmestyi nettiin myytävänä-palstalle. Tuttavani sai onneksi koiransa takaisin mutta hoitajaa ei ole näkynyt .
      Kysy esim. paikallisesta koirakerhosta, 4H-yhdistyksestä yms.

    • Tässä artikkelissa

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014082418598286_uu.shtml

      saattaa olla juurikin kyse siitä että koiruus ollut hoidossa. Taluttaja mennyt paniikkiin ja paennut kun muuta ei keksinyt. Et varmaan halua että koirallesi tapahtuu jotain tai koirasi tekee viattomalle ihmiselle tai jonkun koiralle jotain?

    • Ankrieli

      Jos olet pääkaupunkiseudulta, niin vie koirahoitola Miracleen Veikkolaan Kirkkonummelle. Koiramme oli siellä kaksi viikkoa ja viihtyi tosi hyvin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      4
      1559
    2. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      19
      1181
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      1039
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      19
      1038
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      5
      1031
    6. 4
      922
    7. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      1
      918
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      3
      911
    9. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      6
      904
    10. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      1
      892
    Aihe