Geeneissä vika?

12+14=26

Onko se geenien syy,jos ihminen menee psykoosiin? Tätä väittävät psykiatrit. Vai onko vika jossain muualla?

9

91

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • paremmat geenit

      Ovat tavallaan oikeassa sillä psykopatia johtuu geeneistä eikä psykopaatit saa psykoosia.

    • tiedä ketä kuunnella

      Ei ole geenien syy. Psykiatrit puhuvat niin paljon hölönpölöä, että jos rupeat niitä kuuntelemaan et ymmärrä omasta etkä muiden voinnista pian enää yhtään mitään. Psykoosit ovat normaali ihmisreaktio elämän vastoinkäymisiin ja muihin ongelmiin ja tapahtumiin. Eivät ole vaarallisia millaan tavalla. Ainoa "vaara" aiheutuu siitä, että epätoivoisessa tilassa saattaa tehdä äkkinäisiä päätöksiä esimerkiksi elämänsä päättämiseksi jne. mutta silloin mieliala onkin jo todella maassa ja epätoivo katossa.

      Sitten kokonaan eri ilmiö on psykoaktiivisilla aineilla aiheutettu sekava tila eli psykoosi. Aine on voinut olla esim. hallusinogeeni, kannabis tai vaikka 'masennuslääke' tai mikä tahansa muu psykoaktiinen aine. Reaktio on myös yksilöllinen ja riippuu annoskoostakin jne.

      • kuulostaa tutulta

        tapaus olli


    • false psychiatry

      Komppaan "tiedä ketä kuunnella"-nimimerkkiä. Psykiatrien mielestä kaikki virheet johtuvat geeneistä, vaikka kasvatuksella on oma vaikutuksensa suhteessa 50-50.
      Jos kyseessä olisi geenivirhe, se osoitettaisiin dna-testeillä, mutta psykiatriassa ei tehdä kliinisiä tutkimuksia, joten "psykoosi johtuu geenivirheistä" on false-flag.

      Kasvatusvirheitä tehneet kasvattajat saavat aina vapautuksen syytteistä eivätkä joudu vastuuseen teoistaan psykiatrien mielestä, vaikka nimenomaan kasvattajat ovat aiheuttaneet kaiken, mm. psykoosin, harhaluulot, masennuksen, skitsofrenian, unettomuuden jne.

      • 435.

        Ei se nyt aina ole kasvattajienkaan syy,jos menee psykoosiin. Tietysti heilläkin on varmasti osuutensa,mutta minä menin viimeksi psykoosiin eräänlaisen pitkään jatkuneen naapurien kiusaamisen takia.


    • kokemuss

      No psykiatreihin nyt ei kannata luottaa.

    • juuölk

      Käsittääkseni psykoosin virallisena selitysmallina käytetään ns. stressi-haavoittuvuusmallia, jossa kaikkein synnynnäisiltä ominaisuuksiltaan kaikkein "haavoittuvimmat" ihmiset sairastuvat herkemmin psykoosiin kuin vähemmän haavoittuvat. Siis toisin sanoen stressaavat elämäntapahtuvat saavat tietynlaiset ihmiset oireilemaan psykoottisesti, kun taas jotkut menevät psykoosiin vain äärimmäisissä tilanteissa. Mitään suoraa geneettistä syytä ei olla löydetty skitsofrenian taustalla, eikä kukaan virallisen liturgian osaava psykiatri niin ajattelekaan. Psykiatrit eivät oikeasti tiedä, mistä skitsofrenia johtuu (koska kyseistä sairautta ei ole olemassakaan). Joskus harhaisuuteen liittyy tunnettuja fyysisiä sairauksia, kuten syfilis taikka dementia. Toisaalta voimakkaat "harhat" ovat mahdollisia ilman, että ihminen olisi mitenkään fyysisesti sairas lääketieteellisessä mielessä. Unen puute, eristys yms. lisäävät harhojen kokemisen todennäköisyyttä. Itse uskon, että tietynlainen tapa "prosessoida" ympäröivää todellisuutta ja olla suhteessa toisiin ihmisiin on osin perinnöllinen/synnynnäinen. Ihmiset ovat erilaisia jo syntymästään saakka, tätät tosiasiaa ei voi muuttaa miksikään. Yhteiskunta kuitenkin vaikuttaa osaltaan siihen, mitkä ominaisuudet tulkitaan/osoittautuvat heikkouksiksi ja mitkä voimavaroiksi tietyissä olosuhteissa. Toisin sanoen kaikki elävä tässä maailmassa on osin geneettisen koodin ilmentymää - kyse on kuitenkin vuorovaikutuksesta useimmissa kiellellisesti jäsennellyissä ominaisuuksissa. Esimerkiksi piirre "rohkeus" omaa ensinnäkin kulttuurisen merkityksen, ja toisaalta siihen merkitykseen liittyy lukematon määrä erinäisiä geneettisiä tekijöitä. Psykoosi on epämääräinen termi itsehallinnan menettäneelle ihmiselle, joka kokee sillä hetkellä "jotain" hyvin poikkeavaa, mitä kukaan muu ei havaitse ja jota ei kyetä rationalisoimaan sosiaalisen todellisuuden tulkintakakehyksen puitteissa. Psykoosi itsessään sisältää hyvin kirjavan kokoelman hyvin erilaisia "harhoja". Toinen tuntee sulautuvansa universumiin, kun taas toinen näkee päiväunia CIA:n salaisista operaatioista ja kolmas juttelee "näkymättömille" hahmoille. Neljäs kokee kuulevansa vain toisten ihmisten ajatuksia tai kuulevansa "ääniä", jotka pilkkaavat häntä ilkeästi. Heidän kokemuksissaan ei välttämättä ole lainkaan niin paljon yhteistä, kuin yleensä ajatellaan, minkä vuoksi käsite "psykoosi" on jo itsessään harhaanjohtava termi erinäisille "tiloille". On vaikea löytää näiden "tilojen" yhteistä "geenivirhettä", koska ne poikeavat toisistaan.Todellisuudessahan kukaan ei koe eikä havaitse maailmaa minkään kollektiivisen kriteerin mukaan, vaan kaikki ovat enemmän tai vähemmän mielensä vankeja. Me emme ole vain osa tämän hetkistä sosiaalista todellisuutta -meillä on omat muistikuvamme, persoonamme, tunteemme, jotka vaikuttavat käytökseemme ja havaintomaailmaamme. Joskus ne ovat niin poikkeavia, että psykiatrit puhuvat hulluista ja teologit vääräuskoisista.

      • 10+17

        Hyvin kirjoitettu ja hyviä pointteja toit esiin. Olet käyttänyt aikaa asian miettimiseen ja pohdintaa. Ilahduttavaa nähdä, että Suomi24:llakin liikkuu ihan fiksua porukkaa.


    • kokemuksestakerron

      Mistään geeneistä psykoosi ei yksistään johdu. Ihminen on niin monen osatekijän summa että mikään sairaus ei ole yhdestä tekijästä kiinni. Psykiatreja ei kannata kuunnella. Niin kipeätä ammattikuntaa mitä hullujen huoneella pyörii ei löydy mistään muualta. Traumat, erityisesti varhaislapsuudessa tapahtuneet, ovat yksi iso altistava tekijä psykooseille.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      149
      10852
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3063
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      209
      2890
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2147
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1898
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1719
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1696
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1617
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1553
    10. 83
      1546
    Aihe