Ryhmittyminen

vasemmallekko?

Mikä on oikea tapa ryhmittyä jos aikoo ajaa kauppatorin parkkialueelta siis häppärin edestä, torille päin? Ja kummalle kaistalle ajetaan?

17

309

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ratti..

      ota vasen kaista. Oikeanpuolen kaistalta käännytään sillalle.

    • aass

      Katso kaista opasteet ja käytä järkeä, äläkä täällä kysele. (aika avuton autoilija)

      • No,

        selitys piilee luonnollisesti savolaisuudessa!


      • -savolaisuusko-
        No, kirjoitti:

        selitys piilee luonnollisesti savolaisuudessa!

        Yksin ryhmittyminen ei ole tärkeää risteysajossa vaan risteys on myös jätettävä vastaavalle kaistalle josta on lähdetty. Risteysalueellahan ei saa vaihtaa kaistaa.
        Huom. Automiehenkatu-Tulliportinkatu risteys jäähallille päin käännyttäessä. Ei saa ajaa suoraan reunakaistalle. Harva älyää.


    • Kääntyvä blondi

      Kun Prisman parkkipaikalta tullaan Alasuontielle ja käännytään vasemmalle niin mihin ryhmittäydytään?
      Liikenteenjakajan viereen, keskelle vai oikeaan reunaan? ? ?
      Moni vetää sinne oikeaan reunaan vilkku vasemmalle, vaikka sen kääntyvän auton ja liikenteenjakajan väliin mahtuisi kaksi autoa.
      Sitten kun siihen tulee oikein ryhmittyvä auto, niin kaksi rinnakkain yrittää kääntyä vasemmalle ja vain toinen on oikeassa paikassa...

    • qwerty3

      Autokoululainen näytti ajavan torille vasemmalta vasemmalle kaistalle. Yleisin tapa lienee ajaa vasemmalta oikealle kaistalle, joka on väärin. Oikealta kaistalta voi ajaa suoraan, jos myös palaa oikealle kaistalle. Opasteita tuossa ei taida olla..

    • KiäntyyPittääOsata.

      ”Tämä se on. Kiäntyä sitä pittää soassa osata. Myö senkun vinkkeliä tehhään, niin sillä selevä. Sota käyp.

      ..lukee jo Tuntemattomassa sotilaassa, joten pitäkäähän jonkunlainen tietokone mukananne liikenteessä jolla voitte kysellä ohjeita tältä palstalta. Muualla maailmassa käyttävät vastaavanlaiseen toimintaan kuulemma liikennesääntöjä, mutta kun nyt kuitenkin ollaan savonlinnalaisten ikiomalla palstalla niin tämähän on varsin ymmärrettävää.
      Koska suurimmalle osalle savolaisista tuottaa vaikeuksia päätellä mistä niitä sellaisia ihmeitä oikein saisi hankittua, niin veikkaanpa että niitä saattaa hyvinkin löytyä internetistä kirjoittamalla hakukenttään "liikennesäännöt".

    • Ks. tieliikkennelaki

      Näitä "risteysalueella ei saa vaihtaa kaistaa" ja "ja siitä on käännyttävä tiettyyn suuntaan" näkee usein eri palstoilla. Vastauksen antaa tieliikennelaki, jos sen viitsii avata. Savonlinnassa suosittelen sitä monelle. Mutta vastaus kysymykseesi on, että mikäli olet Häppärin suunnasta tulossa ja ryhmittynyt vasemmalle kaistalle (kaistoja on kaksi, jos autoja mahtuu kaksi vierekkäin ja mahtuuhan siihen), sinun täytyy ajaa vasemmalle kaistalle. Mikäli olet ryhmittynyt oikealle kaistalle (oikeaan reunaan), ajat luonnollisesti oikealle kaistalle. Mikään ei siinä risteyksessä kiellä kaistan vaihtamista. Muistaakseni siinä ei ole mitään opasteita. Tietyt liikennemerkit estävät kaistanvaihdon, mutta yleensä tällainen on myös merkitty katuun sulkuviivana. Siinä risteyksessä ei tietenkään voi olla sulkuviivaa, koska risteävä liikenne ei pääsisi ajamaan. Kannattaa olla varovainen kyseisessä risteyksessä, koska täällä ajetaan miten sattuu. Jos opasteita ei ole, kannattaa muistaa, että oikea kaista on aina ns. johtava kaista, eli kun ajat oikealla, teet todennäköisesti oikein.

    • Liikennepoliisi

      Häppäristä tultaessa on vaan yksi kaista jolle voi ryhmittyä joko oikeaan tai vasempaan reunaan. Voi myös pysyä keskellä kaistaa. Suoraan mentäessä, eli torille päin mennään torin kohdalla vasemmalle kaistalle.

      • Ks. tieliikkennelaki

        Jos menet vasemmalle kaistalle, olet sitten todennäköisesti yksisuuntaisen vasemmassa reunassa. Mikäli teet näin oikeasta reunasta, vaihdat kaistaa. Suosittelen lakikirjan käteen ottamista tai muuta kertausta liikennesäännöistä. Itse ajoin oikeaa reunaa oikealle kaistalle ja vasemmalta puolelta lähtenyt kuljettaja kiilasi minut keskellä risteystä. Autot osuivat yhteen. Toisen kuljettajan selitys oli, että hän minun olisi pitänyt kääntyä oikealle. Sanoin, että enpä kääntynyt. Kuljettajan mielestä Savonlinnassa on tapana, että oikeasta reunasta käännytään oikealle ja vasemmalta ajetaan suoraan jommallekummalle kaistalle. Sanoin, että tapaoikeus ei päde liikennesäännöissä ja että kannattaa opetelle ryhmittymään jatkossa oikein, ettei käy näin. Poliisi tuli paikalle ja totesi toisen kuljettajan syylliseksi kaistanvaihtajana, mikä nyt oli alun perin selvää.

        Jos nimimerkki "Liikennepoliisi" olet oikeasti poliisi, niin kannattaa keskittyä muuhun valvontaan. En tosin usko, että olet, koska poliisit pääsääntöisesti tietävät säännöt.


    • Liikennepoliisi

      Tietenkin Häppäristä tultaessa täytyy ryhmittyä kaistalle oikein, riippuen minne aikoo jatkaa. Pointti on se, että siinä ennen risteystä on YKSI kaista ja torille mentäessä torin kohdalla mennään VASEMMALLE kaistalle. Ja kun sinne torille mennään, niin ryhmitytään myös siellä häppärin puolella kaistan vasempaan reunaan. JOS EI KAISTAMERKINTÖJÄ OLE, NIIN SILLON SIINÄ ON YKSI KAISTA. Jos olet siihen ryhmittynyt ja joku tulee vierelle, niin vierelletulija tekee väärin.

      • Autokouluun taas

        Taidat olla normaalia yksinkertaisempi tapaus. Et varmaan osaa perustella noita sanomisiasi millään. Ja tarkoitan liikennesäännöllä. Missä tahansa risteyksessä oikealle kääntyvät ryhmittyvät oikeaan reunaan ja vasemmalle kääntyvät vasempaan, eikä kukaan tee väärin, vaikka autot ovat vierekkäin. Suoraan ajamisen suhteen onkin sitten asia erikseen. Jos suoraan menee yksi kaista eikä risteyksessä ole kaistamerkintöjä, pitää sille sääntöjen mukaan ajaa oikeasta reunasta. Tiellä kun pitää ajaa sen oikeassa reunassa. Koska kaista jatkuu kahtena risteyksen jälkeen ja Häppäristä tullessa kaksi autoa mahtuu vierekkäin (henkilöautoa), pitäisi sääntöjen mukaan vasemmalta puolelta ajaa vasemmalle kaistalle ja oikealta oikealle. Jotkut ryhmittyvät keskelle risteystä, jolloin muiden on vaikea arvioida heidän ajoreittiä. Keskelle ryhmittyessä ja suoraan ajaessa on enemmän oikein ajaa oikealle kaistalle, mistä tieliikennelakikin lähtee. Missään ei ajeta oikealta kaistalta vasemmalle, ellei sitä ole erikseen ohjattu. Tai ainahan voi vaihtaa kaistaa, mutta joutuu mahdollisesti väistämään. Jos ajaa vasemmalle kaistalle, täytyy ajaa siten, että oikealle kaistalle ajaville jää riittävästi tilaa. Tämänhän kaikki yksisuuntaisilla kaduilla ja risteyksissä ajavat tietävät. Kannattaisi seurata takseja ja autokoulujen autoja, ne osaavat ajaa kyseisessä risteyksessä. Ryhmittymisellä näytetään, mille kaistalle aikoo ajaa. Ja kun kerran itse olet huomannut, että kaistamerkintöjä ei ole, pitäisi sinun tajuta, että oikeassa reunassa saa ajaa, niin kuin millä tahansa tiellä. Mitä sinun mielestä pitää tehdä tehdä, jos on ryhmittynyt oikeaan reunaan? Ja muista, kaistamerkintöjä ja liikennemerkkejä ei ole.


    • Häppäreiden edestä

      Ei enää kannata kääntyä takaisin jos on jo niin pitkälle päässy.

      • H.Y.Men

        "Ei enää kannata kääntyä takaisin jos on jo niin pitkälle päässy."

        Juuri näin. Aja suoraan tunneliin.


    • Liikennepoliisi

      Kääntyä oikealle.

      • Ks. tieliikennelaki

        Suosittelen autokoulua.


    • Rattimies

      HAH HAH HAA!!! Onneksi näköjään muutamat täällä tajuavat, että Suomessa on vielä oikeanpuoleinen liikenne. Englannissa ajetaan vasemmalla puolella. Ei ole ihme, että Savonlinnassa ajellaan kolareita!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      262
      2481
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      91
      1977
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      77
      1596
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      157
      1417
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      65
      1244
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1185
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1074
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1066
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      1010
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      901
    Aihe