ask.com

mahdoton poistaa!

Hei,

Olen uusi teknologiapalstalla ja tulin tänne lähinnä koska olen nyt ihan neuvoton tuon ask.comin kanssa. Se asentui koneelle jonkin lataamani ohjelman mukana jo kuukausia sitten, ja olen siitä lähtien yrittänyt useampaan otteeseen tapella sen poistamisen kanssa, tuloksetta.

Olen siis lukenut jo ne googlella löytyvät englanninkieliset vinkit (useammankin) sen poistamiseen, mutta ongelma on siinä että vaikka sain ohjelman poistettua Firefoxista, Internet Explorerista se ei vaan poistu (vaikka kuinka tekisin "miten ask.com poistetaan INTERNET EXPLORERISTA ohjeen vaihe vaiheelta...).

Ongelma ei olisi niin vakava jos käyttäisin nykyisin pelkästään Firefoxia, mutta kun Flasplayer ei syystä tai toisesta toimi Firefoxilla ollenkaan (tulee joka kerta "kaatumisilmoitus" jos yritän Firefoxilla vaikka musiikkia kuunnella tai jotain online-peliä pelata), joten joudun käyttämään mm. musiikinkuunteluun Youtubesta Internet Exploreria kuitenkin suht usein.

Ja siis, poistaessani ask.comia IE-selaimesta ohjelma kyllä ensin "poistuu" lisäosien hallinta -luettelosta siinä vaiheessa kun klikkaan ask.comin kohdalla "ota pois käytöstä" ja asetan sen jälkeen oletushakukoneeksi jonkin muun (yleensä Yahoo), ja sitten vielä varmuuden vuoksi poistan ask.comin koko listalta. Ja kun sen jälkeen menen internet-asetuksiin ja muutan vielä aloitussivuksi jonkun muun ask.comin tilalle, niin sekin näyttäisi vielä siinä vaiheessa muka "vaihtavan" aloitussivun listalla ihan normaalisti haluamaani.

Mutta, iänikuinen ongelma onkin että vaikka kaikkien ohjeiden mukaan ask.comin pitäisi tuon jälkeen olla poissa koneelta, IE ohjautuu heti taas sinne kun selaimen välillä sulkee ja seuraavan kerran taas avaa! "Lisää tai poista ohjelma" -luettelosta koko ask.comin lisäosat ovat kyllä sen sijaan pysyneet pois siitä asti kun ne sillon ekalla poistoyrityksellä sieltä poistin, mutta siitä huolimatta aloitussivuna se vaan jatkaa sitkeästi keikkumista vaikka minkä tekisi ja samaten ilmestyy aina vaan uudelleen siihen hakukoneiden luetteloon ja kaiken kukkuraksi aina automaattisesti yhä vaan uudelleen OLETUShakukoneeksi....

Äsken yritin vielä viimeisenä keinona sitä, että lisäisin noiden muiden vaiheiden jälkeen vielä ask.comin internetasetuksissa haitallisten sivujen listalle. Ei vaikuttanut mitenkään, eli ohjasi edelleen senkin jälkeen kotisivuksi automaattisesti sen ask.comin (tosin siihen tuli sitten ikkuna että kyseessä on haitallisella listalla oleva sivusto, mutta silti)!

Joten googlella haetuista ohjeista ei ainakaan täällä ole mitään apua... Alkaa todellakin pikkuhiljaa hermostuttaa! Toivottavasti täällä joku tietokoneiden kanssa enemmän tekemisissä oleva ihminen osaisi tarjota asiaan lopullista ratkaisua?

1

63

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      78
      3218
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      1972
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1841
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1528
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1395
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1375
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1099
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1028
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      844
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      830
    Aihe