Koirani EI osaa leikkiä!!!

epätoivoinen

Koirani ei siis osaa leikkiä? Minni on ollut meillä vasta 4 kuukautta (ja on 6 vuotias) ja kun on tutustunut toisiin koiriin, usein näykkäisee koiraa kun lähestyy koiraani tai sitten pikkuisen haistaa ja lähtee taakseni piiloon.. Yhden 8 kuisen pienen pennun kanssa on tullut toimeen mutta kun ne on päästetty ''leikkimään'' niin minni vain menee haistelemaan, tulee viereeni tai ärähtää koiralle kun se pyytää leikkiin,, Mitä pitäisi tehdä? :/

7

1708

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rysrydfbdhyweryywry

      Ei mitäään, koirallasi ei ole sellaisia viettejä että se innoistuisi moisesta. Se leikkii ehkä joskus hetken, ja se on sitten siinä. Ikä myös vaikuttaa asiaan. Rotu olisi hyvä tietää, sekin vaikuttaa paljon.

    • Barraaja

      Ihan normaali aikuinen koira. Aikuiset eivät niin leikistä innostu, yksilökohtaisia eroja tietysti on. Mun koirani leikkivät vaan keskenään, mutta jos vien koirapuistoon tapaamaan toisia koiria, toinen välttelee ja vetäytyy, toinen tappelee. Joten en enää vie, ei hyödytä.

    • En ole lelu

      Aivan normaali koirasi on. Itselläni on kohta seitsenvuotias narttu ja 2,5 vuotias uros. Leikkivät joskus keskenään ja intoutuu tää vanhempikin tekemään jotain, kun oikein aktivoi. Mutta varsinaiset koirien kanssa leikkimiset on leikitty. Vähän kirmaa välillä, mutta muutaman minuutin vain. Tokoa vielä tykkää ja joskus jopa hyppää esteen yli, mutta pääsääntöisesti haluaa olla paijattavana ja lellittävänä. Nuoremman kanssa ei edes tahdo aika riittää siihen, miten paljon haluaakaan leikkiä. Mutta kun leikkikavereita ei oikein ole, niin sitten me leikitään eli opetellaan uusia sekä työstetään vanhoja. Lelun piilotus ja etsintä on mieluisaa puuhaa. Yleensä koirat tykkää suorittaa jotain, toisin sanoen palvella omistajaa.

    • epätoivoinen

      Joo kiitti paljon vastauksistanne!! Joo, joku tossa kysy niin koirani on toyvillakoira.. Mutta pikkuisen harmitta nimittäin sillä ei oikein paljoa aktiviteettejä ole, kun ei toisten koirien kanssa leiki.. Miten te sitten olette aktivoineet koiraanne? Minni ei paljoa perusta aktivointi leluista, kun ei ideaa ole tajunnut. ainut mitä tekee on että hakee palloa.. Olisiko teillä muita aktivointi vinkkejä/leikkejä? :) Linkatkaa jos jossain on jo keskustelu aktivoinnista..

    • Älykkäämpi kuin moni

      Onko koirallasi sopiva pallo noutoon. Noista Kongin palloista löytyy eri kokoja, eli hieman pienempi kuin normi tennispallo on. Monesti pienemmät tykkää, että saavat oman kokoisensa pallon. Pallon kanssa voit myös aktivoida, sillä kongipallot myös vinkuvat. Yritä opettaa esim. kotona etsimään palloa. Itse yleensä iltaisin vielä pidetään 15 minuutin etsintä ihan kotioloissa. Ensin hieman heitän tai pyöritän palloa, jotta saa noutaa ja sitten pyydän koiran odottamaan toisessa huoneessa ja piilotan pallon ja sitten pyydän etsimään. Toki sinun täytyy saada koira tajuamaan, että mitä siltä haluat. Voit aloittaa vaikka niin, että koira ensin näkee mihin piilotat ja pikkuhiljaa vaikeuttaa etsintää. Onko koirasi ollut sinulla vasta vähän aikaa, jos on niin sillä vie aikaa jo tutustumiseen kaikkeen uuteen jne. Onko oikein mitään kunnon herkkua koirallasi, jolla voisit myös palkita, kun ymmärtää asian mitä siltä haluat. Kyllä vanhempikin koira oppii, mutta se vie yleensä hieman enemmän aikaa ja aikaa. Eikä tuo sinun koirasi missään nimessä vielä vanha ole. En tiedä, kuinka kauan toyvillikset elävät, mutta eräällä tutullani eli kääpiövilli parikymmenvuotiaaksi, että sillai. Ei ku harjottelemaan ja paljon aikaa ja kärsivällisyyttä. Osaatko näyttää koiralle, mitä siltä haluat tai siis ohjata oikein. Näitäkin on monia eri tapoja. Tunnetko ketään, kenellä on todella tottelevaisia ja osaavia koiria. Jos tunnet, niin kysy ihmeessä. Itse pidän välillä sadepäivinä kotona kotitreeniä niin, että lähtö on matolta, sitten hypätään tuolille, sitten kierretään tuoli, jonka jälkeen pieni este ylitetään, toinen tuoli jne. Ja kyllä minä ainakin palkkaan hyvin tehdystä suorituksesta. On ns. vastaehdollistamista, eli kun pyydän tekemään jotain ja tekee oikein, niin saa herkun. Esim. ihan perusjuttuja, istu, maahan, sivulle, kieri jne. Sinullahan on koira, jolla on tasapainokin lähes 100 prosenttinen. Kysele joltain villis ihmeisiltä. Varmaan ihan hakukoneellakin hakemalla löytyy jotain. Lisäksi juttelen paljon koirilleni lenkillä, ihan vaan kaiken näköistä ja toinen jopa vastailee joskus, mutta molemmat kuuntelee suurella mielenkiinnolla.

      • epätoivoinen

        Joo, on ihan kaikenkokoisia palloja tuolla on :DD Se on ihan pallo hullu.. Kyllä Minniä voi nameilla opettaa, mutta eihän tuolle kelpaa kun juusto ja kinkku enkä viitsi ihan hirveästi niitä antaa kun ei ole mitään hirveen terveellistä Ja oon opettanut Minnille jos jonkinlaisia temppuja (istu, maahan, paikkka, kumarra, pyöri, vilkuta, kerjää yms.) kiitos vaan paljon ideoista, tuota pallon piilotusta taidankin kokeilla. On kuulemma entisessä kodissa vähän agia harrastanut ja ajattelin että sekin saattaisi olla ihan kivaa :)


      • Ihan Saksasta asti
        epätoivoinen kirjoitti:

        Joo, on ihan kaikenkokoisia palloja tuolla on :DD Se on ihan pallo hullu.. Kyllä Minniä voi nameilla opettaa, mutta eihän tuolle kelpaa kun juusto ja kinkku enkä viitsi ihan hirveästi niitä antaa kun ei ole mitään hirveen terveellistä Ja oon opettanut Minnille jos jonkinlaisia temppuja (istu, maahan, paikkka, kumarra, pyöri, vilkuta, kerjää yms.) kiitos vaan paljon ideoista, tuota pallon piilotusta taidankin kokeilla. On kuulemma entisessä kodissa vähän agia harrastanut ja ajattelin että sekin saattaisi olla ihan kivaa :)

        Aivan, jos sinulla on mahdollisuus vaikka kotiagia harrastaa. Asutko kenties ok-talossa? Zooplussalta saa suht edullisesti noita agility juttuja. Itse olen hommannut pujottelusauvat, renkaan, esteen, tunnelin sekä keinun. Hyvin harvoin käytän yhtä aikaa kaikkia, mutta rengas ja este on aina pihalla. Jos asut kerrostalossa ja pääset jonnekin, niin noi zooplussan tuotteet on kevyitä ja ihan mukavissa kantopusseissa. Eivät tietenkään siis ole oikeita kilpatreenikamoja, mutta toimivia. On ollut jo jonkun vuoden ja hyvin ovat kestäneet. Esim. nuo pujottelukepit, rengaseste, tav.este sekä tunneli tulivat maksamaan siinä satasen paikkeilla ja tuovatkin ihan ovelle asti eikä postituskulut ole sen kummempia kuin täälläkään vaan edullisempia kun ihan kotiin asti tuovat. Hyvin on pelittäny. Lähdenkin nyt selailemaan heidän sivujaa. Suosittelen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      61
      2024
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      56
      1745
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      59
      1634
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1557
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1535
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1465
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1168
    Aihe