Spotlight: Tarkoitus pyhittää keinot?

Åbo Sjukan

Spotlight Tarkoitus pyhittää keinot?

ma 1.9.2014

Turunmaan sairaalaa laajennetaan paikallisen säätiön tukemana, ja vanhoja puutaloja puretaan laajennuksen tieltä. Asukasyhdistykset ovat taistelleet puutalojen puolesta viisi vuotta.


http://ohjelmaopas.yle.fi/1-2205442

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Minä, minä... itte

      Helsinkiläiset suunnittelijat ja toimittaja sekä paikalliset hihhulit yrittävät epätoivon vimmalla lämmittää vanhaa, helsinkiläisten kateuksissaan keksimää, turuntautia? Kysyttäessä nämä eivät osanneet sanoa mikä heidän interssinsä ja toisaalta taloudelliset mahdollisuutensa tontin suhteen olisivat!?

      Asiaa kuvaa mainiosti ohjelmassa haastatellun turkulaisen aktivistin Maarit Nermeksen lause: jos tälle tontille on joskus kauan sitten saatu rakentaa sairaala, ei se oikeuta pitämään sitä siinä edelleen!? Nermes lupasi valittaa KOH:een, teki kaupunki mitä tahansa, ellei se sitten ole hänen oma suunnitelmansa... Ihmeellistä kansanvaltaa?

      Ammattivalittaja Nermeksen suunnitelmissa nimittäin on - hänen oman valituksensa mukaan - sairaalan muuttaminen turkulaisten verorahoilla ylläpidettäväksi "viihdekeskukseksi". Siihen tontti kuulemma sopii kaikista yleissuunnitelmista piittaamatta vallan mainiosti?

      Eikös SOTE:kin lähde ajatuksesta, että lähitulevaisuudessa terveydenhuoltoa on tarkoitus jakaa, jopa ulkoistaa, yhä enemmän muiden tahojen vastuulle, kuin mitä nykyään on?

    • Åbo Kikkel

      Maarit Nermes ei tiedä, tai sitten puhuu muunneltua totuutta: Turunmaan sairaalan kortteli on merkitty lainvoimaisessa yleiskaavassa asumiselle ja muille keskutatoiminnoille varatuksi alueeksi.

      Sensijaan vastaavasti ns.Turun Munan kortteli Koulukadun, Puistokadun ja rautatien rajoittamalle, mm. liiketoiminnoille varatulle alueelle suunniteltu uusi asuntokortteli - mahdollisesti satoine pienyksiöineen - tuntuisi olevan sananmukaisesti lainvoimaisten yleiskaavamerkintöjen vastainen?

      Kaupunkimoottoriteiden ja satamaan johtavan rautatien keskelle jäävä alue ei liene millään mittapuulla verrattuna jatkuvaan asumiseen ja oleskeluun soveltuva tonttimaa? Jos vaikka liikenteen melu saataisiinkin kallein meluvallein, seinä- ja ikkunarakentein jotenkuten pysymään asuntojen ja leikkipihan ulkopuolella, kuinka liikenteen aiheuttamat päästöt ja vaarallista asfalttia ja raskametalleiita sisältävä moottoritieltä nouseva saastepöly saadaan pidettyä asuntopihalle ja hiekkalaatikkon laskeutumasta?

      Eikö Turulla ole tarvetta (ja varaa) säästää edes näin keskeistä tonttialuetta liike-elämälle ja ankarasti toivotuille työpaikoille? Liikerakennukset kun tullevat toimeen ilman leikki- ja pihanurmiakin.

    • Palakka lähtöruutuu!

      Helsingissä sitä turuntautia vasta onkin!

      Otetaan esimerkki ihan eilisestä: kaupunginjohtajat ja kansanedustajat vaihdetaan päittäin ristiin ja kaikki voittaa. Toinen hyvä esimerkki on hallituksen jo riihessään päättämä metropolihallintio: mitä hittoa Helsinki tarvii oman SOTE:nsa? Eiks muulle maalle konstruktoitu ratkaisu hesalaiselle ylimystölle ja riakaimmistolle kelppa! Samaa menettelyä voisi soveltaa Turkku ja Tampesterihinki? Saastais järkee hommeloihion - eikä kaarinalaiset panis koko aika kehittyvä kehityst kampoihi.

    • Meitä tana on moneks

      Demokratiaa on se, että saa itse määrätä, muista viis!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      116
      9303
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      43
      2737
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      152
      2503
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2029
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1776
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1570
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1527
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1464
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      7
      1350
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1326
    Aihe