Finnairilla varastetaan matkatavaroita

TinskiL

Heipä hei,

Varoituksen sananen (lähiaikoina) Finnairin lennoilla matkustaville henkilöille.
En suosittele pakkaamaan laukkuihinne mitään tavaraa, jota ette ole valmiita menettämään.

Itse matkustin menneenä viikonloppuna Finnairin lennolla AY2741, ja lennolla laukustani katosi kolme kultasormusta. Korurasian neljästä sormuksesta kultaiset olivat kelvanneet varkaalle, pronssinen Kalevala-koru oli jätetty laatikkoon.

Tein asian perillä matkakohteessa huomattuani ilmoituksen tulopalveluun ja sain vahinkoilmoituksen tehtyä puhelimitse. Minua kehotettiin ottamaan yhteyttä tulopalveluun uudelleen, kun saavun lentokentälle takaisin paluulennollani. Näin tein ja minulle luvattiin, että esimies ottaa yhteyttä asian tiimoilta mahdollisimman pian. Kolmantena päivänä tästä soitin jo uudelleen itse tulopalveluun ja kysyin milloin odotettu puhelu mahtaa tulla. Sain onneksi puhelun takaisin puolen tunnin sisällä.

Finnairin tulopalvelun esimiehen kommentti oli "Kiitos palautteesta, on hyvä tietää, että tällaista tapahtuu, mutta konkreettisiin toimenpiteisiin asian selvittämiseksi emme ryhdy."
Esineitä tuskin korvataan, koska laukkuun ei saa laittaa arvotavaroita. Se on jopa ymmärrettävää, en peräänkuulutakaan korvauksia vaan toimenpiteitä.

On hyvin todennäköistä, että tavarat on varastettu Helsinki-Vantaan lentokentällä. Perillä kohteessa matkatavaroiden saapuminen laukkuhihnalle oli ennätysnopeaa, kesti vain reilusti alle 10 min, että laukut pyörivät jo matkatavarahihnalla!

Maamme päälentokentällä laukkuja käsittelevät henkilöt käyvät ruumaan meneviä matkatavaroita läpi löytääkseen helposti työpaikalta ulos kuljetettavia kultaesineitä. Myös matkalla mukana olleen ystäväni laukkua oli käyty läpi mutta mitään ei ollut viety (laukussa ei ollut kultakoruja). Asian selvittely jatkuu Finnairin asiakaspalvelun kanssa, johon tulopalvelu kehotti olemaan yhteydessä. Myös rikosilmoitus tullaan tekemään mahdollisimman pian.

Tahdoin kirjoituksellani varoittaa matkustajia pakkaustoimenpiteissään. Vain kulta kelpasi tällä kertaa, mutta en kokemuksen perusteella suosittelisi pakkaamaan mitään muutakaan arvokasta esinettä, vaatetta tai tunnearvoltaan tärkeää asiaa ruumaan menevään laukkuun.

Kiitos Sinulle, lukija. Toivottavasti kirjoituksesta oli hyötyä ja osaat kertoa asiasta esimerkiksi ystävällesi tai kollegallesi, joka puhuu matkustamisesta Helsinki-Vantaan lentokentän kautta.

50

3218

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sisko1

      Minne matkustit???

    • finski1

      tarviiko sitten ottaa noin paljon arvoesineitä mukaan,varsinkaan kun sinne ei sais mitään sellaista laittaa,turhaan enää itkeä täällä niitten perään!

    • en usko tähän

      Tämä juttu on täyttä peetä. Kuka hölmö näin tekee reissussa?

    • juutupe

      Laitapa aloittaja nimesi ja kuvasi tähän ketjuun niin nähdään mikä undulaatti olet.

    • +13

      Eihän tuo ole Finnairin vika vaan kenttähenkilöstön jos ne on Suomessa hävinneet, voi sattua minkä tahansa lentoyhtiön asiakkaalle. Koskaan en laita mitään arvokasta matkalaukkuun, senhän nyt pitäisi selvä asia olla.

      • Anonyymi

        Kyllä lentoon kuuluu matkatavaroiden kuljetus eikä finnair vadtuustaan pääse. Tämä on huono kohta finskillä


    • täyttä valetta

      Kerropa meille miksi lähteviä laukkuja tarkastava henkilökunta (joka EI ole Finnairin henkilökuntaa) availisi juuri Finnarin matkustajien laukkuja ja kuinka osasivatkaan arvata, että juuri sinun laukussasi olisi kolme mielikuvitussormusta?

      Laukkujen röntgentarkastus on pitkälle automatisoitu prosessi, eivätkä laitteet hälyytä mistään sormuksista.

      En voi ymmärtää mistä ihmisillä on aikaa ja energiaa tällaisen soovan kirjoittasimeen. Viestistä paistaa selvästi läpi katkeruus ja halu mustamaalata Finnairia.

      • Anonyymi

        Usein joku valvoo läpivalaisua, joten voi jopa ollakin, että sormukset ovat todella varastettu... Ei hän nimittäin ole ensimmäinen, jonka laukkuja on pengottu.


    • Jokin mättää

      Sanoit että huomasit asian matkakohteessa. Missä vaiheessa? Oliko lauikku siinä vaiheessa jo ollut yksin Varsovassa hotellihuoneessa? Vai huomasitko asian välittömästi hotelliin saavuttuasi?

      Et mainitse että laukun lukossa olisi ollut mitään murtojälkiä. Miten varas on saanut laukun auki jättämättä jälkiä?

      Tiedän että maailman lentokentillä tapahtuu paljon varkauksia, mutta en ole koskaan kuullut että ne olisivat ongelma Helsinki-Vantaalla. Lisäksi väitteesi "laukkuja käsittelevät henkilöt käyvät ruumaan meneviä matkatavaroita läpi löytääkseen helposti työpaikalta ulos kuljetettavia kultaesineitä" on täysin järjetön. Kuten toinen kirjoittaja sanoi, miten ihmeessä nämä laukkuja käsittelevät työntekijät (jotka siis eivät ole Finnairin palveluksessa millään lailla, joten en ymmärrä viestisi otsikkoa) tietäisivät missä laukussa on kultaa? Väitätkö että he käyvät systemaattisesti läpi kaikki sadat laukut jotka heidän eteensä tulevat?

      Minustakin näyttää siltä että tämä tarina on joko keksitty tai sitten jätät jotain oleellista kertomatta.

      Ja ei, en todellakaan aio kertoa asiasta yhdellekään ystävälleni tai kollegalle koska en halua vaikuttaa vainonharhaiselta aasilta.

      • Kerro kerro kuvastin

        Ruumaankin menevät matkatavarat läpivalaistaan ja näytön väri kertoo onko mikin tavara metallia jne...
        Mutta voiko siellä joku niitä alkaa penkomaan, onkin eri juttu.

        Toisaalta en tuollaisia arvotavaroita laittaisi ikinä ruumaan, se on sitä ongelmien kerjuuta.


      • Laukku Polliiisi
        Kerro kerro kuvastin kirjoitti:

        Ruumaankin menevät matkatavarat läpivalaistaan ja näytön väri kertoo onko mikin tavara metallia jne...
        Mutta voiko siellä joku niitä alkaa penkomaan, onkin eri juttu.

        Toisaalta en tuollaisia arvotavaroita laittaisi ikinä ruumaan, se on sitä ongelmien kerjuuta.

        Maailmalla on ihan yleistä, että kentillä toimii liigoja, jotka varastavat laukuista. Läpivalaisulla nähdään, mitkä laukut kannattaa aukoa. Valintaperusteena voi myös olla arvokkaan näköinen laukku, firmojen logot osoitelapussa, jos matkustusluokka tiedetään jne., joskus tulee huteja, mutta joskus varasta onnestaa. Ja ne laukut saa kyllä ammattilainen auki ilman mitään murtojälkiä. Esimerkiksi lentokentän turvahenkilökunnalla on iso nippu tiirikoita siltä varalta, että laukku halutaan siististi aukaista.
        En kyllä ole aikaisemmin kuullut, että moista tapahtuisi Helsingissä, mutta enpä olisi kauhean suuresti yllättynyt.


    • hdo0o

      Ja olet tehnyt rikosilmoituksen poliisille?

    • hoh hoijaa

      Tuon takia minulla on matkavakuutus ja joka reissun jälkeen katoaa aina jotain eli viimeksi kamera....nyt on sitten uusi. Jouluna reissuun ja varmaan häviää Ipad...vetää viimeisiä ja uusi on paikallaan.

    • oma vika

      a) KOSKAAN, EI KOSKAAN laiteta arvotavaroita ruumaan. Siksi on olemassa käsimatkatavarakiintiö. Edes vakuutusyhtiö ei yleensä korvaa tällaisessa tapauksessa mitään.

      b) FINNAIR ei käsittele matkatavaraa, vaan sen tekee Finavian tytäryhtiö Airpro. Finnairilla ei siis ole osaa eikä arpaa koko asiassa.

    • Juppe kontulasta

      Finnairin matkatavaroita ei muuten käsittele, eikä ole koskaan käsitellytkään Airpro.

      • niin että jotta

        Finnairin matkatavarat käsittelee Helsingissä Swissport


      • niin mutta
        niin että jotta kirjoitti:

        Finnairin matkatavarat käsittelee Helsingissä Swissport

        Swissportille ei kuulu lähtevän matkatavaran turvatarkastus.


    • HEL-SEZ ym.

      Harmi että noin kävi. Toivottavasti saat jotain korvausta, mutta luulenpa että vakuutusyhtiötkin pesevät kätensä siinä vaiheessa, jos arvotavaraa on laitettu ruumaan meneviin laukkuihin :(
      Itse kuljetan korut aina käsimatkatavarassa vaikka kallein on ehkä 5000 euroa, mutta kun kaikkea ei rahallakaan voi korvata.
      No, toivottavasti homma päättyy hyvin.

    • buuuaaaaaah

      Höpö, höpö! 5000 euron loru matkassa.

    • Perseestä kaikki

      Itse tungen kultaharkot ja afrikan veritimantit perseeseen, pysyypä tallessa. Australian tullissa kerran ihmettelivät, että "mistä näitä oikein tulee" kun kaivoivat viidettä harkkoa persiistä. Olipa siellä tuliaisina yksi lakan betonin muurikivikin. että semmoista jooo..

      • kysymys?

        Oletko työtön, syrjäytynyt vai jälkeenjäänyt? Saatko suurtakin sisältöä elämääsi tällaisesta tyhjänpäiväisestä paskanjauhannasta?


      • Timantit ikuisia
        kysymys? kirjoitti:

        Oletko työtön, syrjäytynyt vai jälkeenjäänyt? Saatko suurtakin sisältöä elämääsi tällaisesta tyhjänpäiväisestä paskanjauhannasta?

        Siinäpä vasta viisas kysyjä. Tuon saman kysymyksen olen lukenut ennenkin. Ei siinä tarvitse paljon aivojaan voimisteluttaa kun tuollaisia luovuuksia latelee!

        Aloittajan tapaus enemmänkin hymyilyttää. Pidän lomillani mukana kaikkein arvokkaimmat timangi-, rubingi- ja muut kultakorut, arvoltaan kunnon omakotitalon hinta euroiksi muutettuna, eikä koskaan ole kadonnut mitään. Että miksikö otan ne mukaan? Puen ne aina ylleni kun menen rantatavernaan iltapalalle.


    • Buuaaah

      Kyllä se on niin, että kukaan tervejärkinen EI OTA mukaansa mitään arvotavaraa reissuun. KOLME KULTASORMUSTA ???? Haloo, korkein vihkisormus, sekin laitetaan iltasella hotellin safetyboksiin. Uskotteko Joulupukkiin. ?? Jos hotellihuoneessa pyörii arvotavara, niin kyllä siitä viesti menee eteenpäin, vai onko älypuhelimen näyttäminen jokin kikkelin jatke? Minulla on Thaimaassa älypuhelin kämpillä ja paikanpäällä on halvin samsunki paikallisella prepaidillä.

    • koirat ammuttava

      Itse digikuvaan aina kaiken mitä laitan matkalle mukaan, se on vankka dokumentti silloin kun rikosasia ilmenee. Kuvat voi tallentaa muistitikulle ja tikku hyvään piiloon.
      On tavattoman helppoa kuvata aivan kaikki kun vain viitsii, kuten näissäkin jutuissa ilmenee. *se koira älähtää johon kalikka kalahtaa* vaikuttaa kovasti siltä että lukijajoukossa on juuri noita varastelevia koiria.

      • alotetaan susta

        haista idiootti perse


    • cultaa

      Hyvä idea. Laitanpa pari kultalaattaa matkalaukkuun ja otan kuvan. Kuvan ottamisen jälkeen otan laatat pois ja hups: minulla on "vankka dokumentti".

      Käytä hieman järkeäsi.

    • Samanlainen kokemus

      Näin on tapahtunut jo 15 vuotta sitten, jolloin lensimme Helsingistä Kreikkaan ja laitoimme sormukset matkalaukkuun, koska meidät vihittiin siellä.
      Saavuttuamme perille Kreikkaan lentokentälle ja saatuamme matkalaukkumme, tarkistimme heti, että kaikki on tallessa, mutta hämmästyksemme huomasimme, että kaikki sormuksemme olivat poissa. Perillä kohteessa matkatavaroiden saapuminen laukkuhihnalle oli ennätysnopeaa, kesti vain noin 10 min ja laukut tulivat heti, kun olimme juuri tulleen matkatavarahihnan viereen.

      • Samanlainen kokemus

        jatkoa edelliseen, matkassa oli häävieraita mukana rikospoliisi


      • valehtelet portto
        Samanlainen kokemus kirjoitti:

        jatkoa edelliseen, matkassa oli häävieraita mukana rikospoliisi

        älä puhu paskaa....muutamat sormukset mahtuvat vaikka minne, ei niitä matkalukkuun tarvitse pakata.
        vai että oli häävieraiden joukossa oikein rikospoliisi, voi kamalaa,se oli hurja juttu


    • matkatavarankäsittel

      Miten on mahdollista, että matkalaukusta varastetaan matkatavaraa? Koko ajan olemme useassa turvakamerassa ja kollegoiden seurassa. Lisäksi on usein hemmetinmoinen kiire. En usko tuota juttua.

      • ei se olekaan

        Tällä palstalla on muutamia Finnairiin katkeroituneita ihmisiä, jotka sepittävät kaikenlaisia satuja yhtiön mustamaalaamiseksi.


      • Hoh Hoijakkaa

        Nähtävästi et tiedä lentokentistä ja tavaroiden käsittelystä tuon taivaallista. Matkatavaravarkaudet maailman kentillä kenttähenkilökunnan toimesta eivät ole mitään yllättäviä. Sitä varten ne kamerat juuri siellä ovat, kun niillä pyritään estämään varkauksia. Kollegat ovat usein juonessa mukana jne.


    • matkatavarankäsittel

      Minä olen matkatavarankäsittelijä ja jos joku hohhoijaa tietää asiat paremmin kuin minä, niin voisi tulla ihan mielellään kouluttamaan koko firman johtoporrasta myöten.

      • laukkuroudari

        Varkaudet matkalaukuista ja kasseista tapahtuu siinä vaiheessa, kun laukkuja lastataan ruumaan lähtökentällä.
        Siinä on aina aikaa kopeloida kasseja ja matkalaukkuja, sillä koneen ruumassa ei todellakaan ole kameroita, ja työkaveri varmistaa rahtiluulun ulkopuolella, että kukaan ei pääse yllättämään.
        Jos haluat, että kamasi säilyy, niin varmista, että laukkusi on lukittu parilla ylimääräiselläkin lukolla.
        Tiedän kyllä mistä puhun, sillä olen tuotakin hommaa joskus tehnyt.


      • Laukkuvarasko?
        laukkuroudari kirjoitti:

        Varkaudet matkalaukuista ja kasseista tapahtuu siinä vaiheessa, kun laukkuja lastataan ruumaan lähtökentällä.
        Siinä on aina aikaa kopeloida kasseja ja matkalaukkuja, sillä koneen ruumassa ei todellakaan ole kameroita, ja työkaveri varmistaa rahtiluulun ulkopuolella, että kukaan ei pääse yllättämään.
        Jos haluat, että kamasi säilyy, niin varmista, että laukkusi on lukittu parilla ylimääräiselläkin lukolla.
        Tiedän kyllä mistä puhun, sillä olen tuotakin hommaa joskus tehnyt.

        Tarkoitatko että olet varastanut laukuista tavaraa? Omatuntosi puhdistamiseksi ilmoittaudu poliisille.


      • Container
        laukkuroudari kirjoitti:

        Varkaudet matkalaukuista ja kasseista tapahtuu siinä vaiheessa, kun laukkuja lastataan ruumaan lähtökentällä.
        Siinä on aina aikaa kopeloida kasseja ja matkalaukkuja, sillä koneen ruumassa ei todellakaan ole kameroita, ja työkaveri varmistaa rahtiluulun ulkopuolella, että kukaan ei pääse yllättämään.
        Jos haluat, että kamasi säilyy, niin varmista, että laukkusi on lukittu parilla ylimääräiselläkin lukolla.
        Tiedän kyllä mistä puhun, sillä olen tuotakin hommaa joskus tehnyt.

        Laukut ovat sellaisinaan ruumassa enää harvoissa konetyypeissä. Ne ovat containerissa.


      • laukkuroudari
        Laukkuvarasko? kirjoitti:

        Tarkoitatko että olet varastanut laukuista tavaraa? Omatuntosi puhdistamiseksi ilmoittaudu poliisille.

        Laukkuroudari ei suinkaan ole sama, kuin laukkuvaras.
        Ei se, että tietää miten homma tehdään tee kenestäkään rikollista.
        Edellinen kirjoittaja varmasti tietää miten myymälästä varastetaan kamaa, mutta empä lähtis häntä siitä syystä myymälävarkaaksi nimittelemään ja käskisi poliisille ilmoittautumaan ja omaatuntoa putsaamaan.
        Kirjoitus oli tarkoitettu niille finnairin imeläsuisille maksetuille sananselityelijöille.
        Kyllä he itsekkin tämän tietävät, mutta eivät viitsi tehdä mitään.
        Tähänkin hommaan olisi olemassa todella helppo ja yksinkertainen keino narauttaa varkaat, mutta tuskin viitsivät toteuttaa.


    • matkatavarankäs

      Jep. Eli kaikki laajarungot lastataan purkkeihin, samoin Finnairin pienemmät bussit. Ym Ym. Jotkut ATR:t lastataan lösinä, mutta sielllä ei ole tilaa olla piilossa. 737:t lastataan irtona. Ja onhan noita eri variantteja.

    • tarkkuutta

      Ja edelleenkään Finnairin työntekijät eivät vastaa lastauksesta!!!

      • Lastibiili

        Miten se tähän liittyy?
        Jos lippu on ostettu Finnairilta, niin he vastaavat asiakkaalle koko ketjusta, mitä ikinä alihankkijoita käyttävätkään.
        Mutta tosiasiahan on, että kaikilta yhtiöiltä varastetaan, eikä ole kovin helppoa aukottomasti estää noita varkauksia isoilla kentillä.


    • lomailija1

      Moikka, ei ole pelkästään Finnairin lennoilla tapahtuvaa toimintaa. Itse palasin juuri lomalennolta Finnmatkojen koneella, ja itseltäni oli varastettu helsinki-vantaan lentokentällä kaksi paitaa. Oletan tämän tapahtuneen suomessa, koska matkakohteessa laukkujen avaamiselle tuskin oli jäänyt pahemmin aikaa, kun saimme laukut niin nopeasti. Toilettilaukkuni oli myöskin täynnä kasvovoidetta, vaikka purkki oli täysin kunnolla kiinni. Purkki oli siis jossain vaiheessa avattu ja laitettu takaisin kiinni, sillä seurauksella että muut tavarani olivat täysin rasvassa...paluumatkalla tätä ei ollut tapahtunut, joten purkki ei voinut "falskata".

      • karhuntalja

        2 paitaa? sun 10 vuotta hikilaikkusia vanhoja paitoja ei kukaan pöllinyt. jätit ne kännissä vaan sinne Rhodokselle, oisitko huorille jakanut tai oisko ne jääneet rannalle kun sammuit?


      • MillainenKone

        Finnmatkojen koneella....millainenkohan se sellainen kone on....matkakone....ufo?
        Ei taida Finnmatkoilla olla muita kun tietokoneita.....jos tarkoitat kenties lentokonetta niin Finnmatkoilla ei ole lentokoneita.


    • tikkakerho
    • Anonyymi

      Miten Finnair liittyy asiaan? Tämähän on ennemminkin Finavian asia.
      No hatusta vedetty juttuhan tämä oli muutenkin.

      • Anonyymi

        HKI- Vantaalla on ainakin useita yrityksiä pakaasien käsittelijöinä. Toki sama yritys voi käsitellä useampien lentoyhtiöiden kamoja. 40 vuotta siellä työskennelleenä tiedän, että suurin osa omaisuuden katoamisista tuona ajanjaksoja on tapahtunut Frankfurtissa, Pariisissa, Moskovassa ja Amsterdamissa.


    • Anonyymi

      Juuri näin kävi minullekin. Pakkasin matkalaukkuun mukaan vihkisormuksen ja kaksi muuta sormusta. Ne olivat käärittynä kankaaseen ja sidottu nauhalla ympäri.
      Kultasormukset kelpasivat, pronssiset Kalevalakorut jäivät, samoin (aidot) helmet.
      Uskon, että varas näki laukkua läpivalaistessaan sormukset ja sitten noukki ne laukusta. Eli on henkilökuntaa.
      Ilmeisesti tätä tapahtuu paljon.
      Teen toki rikosilmoituksen.

      • Anonyymi

        Sä oot vaan luullu, että helmet on aidot. Kyllä asiantuntija, tässä tapauksessa varas, erottaa aidot feikistä.


    • Anonyymi

      Kuka pakkaa matkalaukkuun arvotavarat, jotka pitäisi olla käsimatkatavaroissa???????

    • Anonyymi

      Tuskin oli Finnairin henkilökuntaa nuo matkatavaroiden käsittelijät? Helsinki-Vantaalla toimii Finavian lisäksi kai ainakin AirPro ja Swissport yhtiöt? Kultaesineet ovat ne toiseksi vähiten ruumaan meneviin laukkuihin pakattavat esineet. Vähiten sinne kannattaa pakata selvää rahaa.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5046
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3317
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1452
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe