Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Telineen integrointi kojetauluun - pop up ?

navi-ständi

Ollut mielessä saisikohan jollakin konstilla fiksusti itegroitua naville / puhelimelle pop up telineen / kelkan kojetauluun.

Kuin CD-soittimen kansi, joka nousisi vylös ertikaalisuunnassa ja johon voisi sijoittaa eri kokoisia naveja tai mieluummin Lumia-HERE laitteen. Telineen jonka ylös noustuaan voisi mahdollisesti vielä kääntää hieman kuljettajana päin, eli sarana reunassaan.

Sitten kun sitä ei tarvitse, niin puhelin-navi pois taskuun ja teline siististi alas painoksiin.

Laitteen / kelkan pitäisi olla mahdollisimman "täydellisesti" kojetauluun (sen yläpintaan) integroitu niin, ettei sitä alas painettuna tahtoisi edes huomata.

Tokihan tämä olisi riipuvainen myös autosta ja sen kojetaulusta sisäkalujensa sijoituksineen, sillä joka malli on yksilö.

Ps. Imukuppivirityksien kanssa voimistelu on turhauttavaa, sillä se tulis joka kerta laittaa pois piiloon varkaita houkuttamasta. Riippuu missä liikkuu, mutta monilta on lyöty lasi sisään jopa keskellä kirkasta päivää pelkän telineen vuoksi kun varkaat ovat halunneet tarkistaa josko itse laite on jemmassa autossa.

4

66

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • helpoin ja paras

      imukuppi on pätevä, sen voi huoletta jättää ikkunaan ja kannattaakin, sillä se pysyy paremmin kiinni kun sen imupintaa ei tuhoa. Ei varkaat varasta pelkkä imukuppikiinnekettä.

    • navi-ständi

      helpoin ja paras:lle

      Näinhän sitä jossakin lintukodossa asustelavan ja kommentoimansa viestin vierestä lukija voi aisian naiviudessaan kokea.

      Ps. Matkustappa sen imukuppivirityksen kanssa Keski- ja Etelä-Eurooppaan ja jätä paikalleen. Riskeeraat löytää auton lasin rikottuna ja paikat ylösalaisin pengottuna (vaikka autossa ei olisikaan mitään muuta näkyvillä, ei edes vanhaa villapaitaa). Se tapahtuu nopeasti myös keskellä kirkasta päivää.

      Katsos kun ne varkaat useinkn olettavat itse navin olevan vain piilotettuna penkin alle ymv. ja tekevät pienen tarkistuksen.

      • ajatusta saa käyttää

        matkustettu on, eikä autoa rikottu tai pengottu. Hotelleissa on usein vartioitu parkkipaikka tai parkkihalli. Kuka nyt autoaan jättää mihinkään gettoon tai slummiin ulkomailla. Ja helppo imukuppikin on ottaa noilla matkoilla pois ja mieli saa rauhan, Suomessa ei kukaan ainakaan murtaudu autoon imukupin perusteella ja ulkomaan vuokra-autoissa on usein kiinteät navit. Ongelmia on jos niitä oikein kaivaa.


    • navi-ständi

      ajatusta saa käyttää:lle

      Lintukodon rauhassa elävälle maailma saattaa näytäytyä juurikin noin naivilta ;-)

      Näin pitkän linjan ex-pattina ja varsin paljon liikkuvana näkökulma ja kokemus luovat realismin. Tietyt asiat ja refleksit ovat jo tulleet automatioiksi.

      Euroopan ns. suurissa sivistysmaissa rikollisuus ja huumeongelmat ovat aivan omaa luokkaansa ja kaikki niiden lieveilmiöt.

      Harjaantuneen silmän omaavat mitään kaihtamattomat varkaat liikkuvat siellä missä on saalista, ei niissä gethoissa, joissa reviiri-konfikteja hoidetaan asein ja jonne edes poliiseilla ei ole asiaa ilman aivan erityistä varustusta ja varautumista ja silti saavat kiviä ja pulloja niskaansa. Monissa niissä gethoissa vallitsee suorastaa liki totaalinen anarkia, vaikkapa Marseille tai jotkin Pariisin lähiöt esimerkkinä. Siellä ei turisti edes kauaa ehjänä säilyisi.

      Kuten mainitsin niin automurrot tapahtuvat keskellä kirkasta päivää ja liki missä vain, nopeasti, tehokkaasti ja harjaantuneesti. Samoin autoilijoiden ryöstöt liikennevaloissa livenä. Tai poikkeat vain kahvilla ja sillä aikaa auto on murrettu ja tyhjennetty. Pelkkä vanha nahka- tai kangaspuserokin usein kelpaa ja kimmoittaa lasin rikkomiseen, kynnys on matala.

      Tai jos liikut hieman liian kiinnostavalla autolla, niin riski car jackingille kasvaa ja sekin myös keskellä kirkasta päivää, kadulla, liikennevaloissa, parkkipaikalla, vaikkapa suoraan kodin portilla, parkkihallin sisäänkäynnissä jossa autoilija on haavoituvassa tilanteessa jne., ei vain yötaipaleilla moottoriteiden levikkeillä ymv.

      "F1-kuski ryöstettiin kadulla – menetti yli 70 000 euron kellon"

      - http://www.iltasanomat.fi/formula1/art-1288662643240.html

      Juuri taannoin Brysselissä käydessäni oli korttelipoliisi tehnyt kieroksen ja jättänyt pysäköityjen autojen tuulilaseihin tiedotteen, jossa kehoitti suureen varovaisuuteen, olla jättämättä mitään näkyville autoon ja antoi kutakin tarkistamaansa autoa koskien huomiot ja neuvot sen sisällön varaskiinnostavuuden tasosta. Tuolloin olin pysäköityneenä enempikin ns. arvoalueelle.

      Oma autoni sai arvosanana täyden kympin, sillä en koskaan jätä yhtään mitään autoon näkyville, se on sisään katsoessa aina _t y h j ä_, ei edes vanhaa villapaitaa takapenkillä, myös vain kahvilla lyhyehköksi aikaa jossakin kortelissa poiketessani.

      Vielä Suomessa asuessani kollegoiden ja tuttavien piirissä oli useitakin, joiden autohin oli Euroopan kierroksella murtauduttu ja kaikki mahdollinen viety.

      Osan kanssa olin aihesta keskustellut ennen matkaansa ja suhtautuivat juuri tässäkin ketjussa ilmenevään naiviin tyliin huomioihini joilla voi optimoida turvallisuutta, mutta palattuaan oli aivan toinen ääni kellossa. Tietysti ryöstön jälkeen loppureissun tunnelmat ja mielenrauha olivat olleet "hieman" erilaiset. Eräälle pariskunnalle isku oli sen verran rankka ja kalliiksi tullut, että nejän viikon upea reissu kutistui kaksiviikkoiseksi ja paluumatka suorinta tietä takaisin.

      >> Ongelmia on jos niitä oikein kaivaa.

      Tästä olen samaa mieltä. Tämän aihealueen puitteissa tietämättömyys, sinisilmäisyys, varautumattomuus ja naivius ovat juurikin sitä.

      Mutta tuurillahan ne laivatkin seilaavat ja tokihan monet naivin huolettomat toisinaan onnistuvat tekemään matkansa ilman varkauden kohteeksi joutumista, sillä eihän se joka ainoan kohdalle osu. Se ei kuitenkaan ole tae seuraavan reissun onnistumisesta samalla naivilla mentaliteetillä.

      Ps. Noin vuosi sitten Belgiassa eräs koko nelihnekinen perhe tapettiin taloonsa ampumalla pelkän auton vuoksi. Perheen myynnissä olleen auton "ostajilla" oli aivan omat metodinsa. Perheen pojan paikalle osunut tyttöystävä sai myöskin luodista päähänsä ja hänet raahattiin kellariin, mutta selvisi hengissä koska luulivat kuolleeksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      70
      2317
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2113
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1728
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1536
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1530
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1457
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1429
    8. 52
      1298
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      68
      1241
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe