Korvien kutina

Mikä auttais...

Omaan tosi kutisevat korvat, joita kutisee varsinkin saunan ja suihkun jälkeen. Korvatikulla on pakko yrittää raapia, jotta saisi kutinan pois. Lähteehän se kutina, mutta korvakäytävä aristaa ja kipeytyykin aina korvatikkuilun jälkeen. Tiedän, että korvia ei saisi kaivaa millään, mutta kutina on välillä sietämätöntä. Vaikkua erittyy joskus enemmän ja joskus vähemmän. Silloin kun erittyy enemmän, niin olen pannut merkille, että korva ei kipeydy tikuttelusta juuri lainkaan. Onko kellään samanlaista riesaa ja hoitovinkkejä otan vastaan mielelläni. Vettä en päästä korviini suihkussa enkä käytä korvatulppia.

68

56221

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • takke

      sama vaiva ollut jo vuosia, vällillä parempi ja sit joskus kauhee. korvalääkärin kaa kaikkee koitettu, ja yks helpotusta tuonut keino on ollut kun aina suihkussa käytän silikoonitulppia. lisäksi kostutan korvapuikon vauvan hoitoöljyllä, natusan, sellaista kirkasta, ja se helpottaa. ei sais kaivella, mutta.. pakko! lääkäri arvelee kroonista korvakäytävän tulehdusta, siellä asuu sieni. yritettiin poistaa jalkasienikuurilla (tököttiä korvaan, viikko lähes kuurona, imettiin pois , lääkärin tehtävä!) mut kohta alkoi uudestaan. ja itse korvaa sorkkimalla pöpön aina sinne vie!

      • Raivola

        Olisko mahdollista. että tämä kutina johtuu homealtistuksesta joka on päivittäistä. Asun nimittäin tosi homevaurioisessa talossa, mutta vaikea muuttaa poiskaan.


      • terve koti
        Raivola kirjoitti:

        Olisko mahdollista. että tämä kutina johtuu homealtistuksesta joka on päivittäistä. Asun nimittäin tosi homevaurioisessa talossa, mutta vaikea muuttaa poiskaan.

        "Homekorvalle"
        Toivottavasti et enää asu homevaurioisessa talossa. Muuta pois/yritä muuttaa mahdollisimman pian vaikka se olisikin vaikeaa.Homeesta voi tulla loppuelämän riesa.


    • vika

      Itsellä oli puolenvuoden ajan sietämätöntä kutinaa molemmissa korvissa. Useasti piti nousta yölläkin raapimaan vanupuikolla. Tämä helpotti hetkeksi, mutta pian kutina palasi pahempana. Lopulta lääkärissä selvisi, että kutina johtui normaalista korvatulehduksesta. eli korvani olivat tulehdustilassa koko 1/2 vuotta.

    • amppi

      Minulla sama vaiva (käyty korvalääkärit ja muut, mitään lääkekuureja en heiltä siihen saanut, mutta korvahuuhteluita kokeiltiin tulehdusta ei ole ikinä ollut). Vanupuikoilla kaivelusta korvat usein kipeät (sinne tulee joku patti, joka ahtauttaa korvakäytävän niin ettei puikkoa saa edes sisään) ja kun tmä menee ohi, niin vaikkua on "kilokaupalla". Ja ainainen kutina. Itse olen joskus tunkenut tikuttamisen jälkeen korvapuikon kanssa perusvoidetta (aqualan L) korvaan ja se on auttanut kutinaan. En kuitenkaan jaksa aina tehdä tuota, itseasiassa harvoin.

      Ja äidiläni on aivan sama juttu korviensa kanssa.

      Sympatiani kaikille tästä kärsiville, toivottavasti joku syy/paranus joskus löytyy.

      • nalleti

        Puolentoista vuoden kroonisen korvatulehduksen jälkeen voisin sanoa, että kannattaa jättää ne korvat rauhaan vaikka kuinka kutittaisi! Minulla alkoi juuri kutinalla, todettiin sieni korvassa joka sitten muuttui krooniseksi. Perusvoidetta kannattaa tosiaan laittaa jos korvat tuntuu kuivilta.


      • samanlaista

        Korvia on kutissut jo monia vuosia. Lääkärin määräämillä tipoilla helpottaa vähäksi aikaa mutta kutina tulee pian takaisin.Pirtuhuuhtelu auttoi vähänaikaa. Vuoden ajan korvalehdetkin ovat kutisseet ja iho hilseilee niissä voimakkaasti. Ruman näköistä. Rasvaan korvalehtiä valkovaseliinilla ja välillä Hydrokortisonilla 1%. Korvakäytäviin tippoja.
        Mikään ei tunnu tepsivän.Tosi kiusallinen vaiva.


      • palonha

        moikka taas muuten kandee kokeilla jalkasienirasvaa hieman korvaan kun ole huudellut korvasi huuteella tai kevyellä suolavedellä hieman rasvaa vanutuppoon ja levitä korva käytävään kandee kokeilla apteekista saa ruiskuja kumisia ja huudetta tai pirtua lääkäriltä olen kokeillut koskenkorvaa vedessä auttaa kyllä sekin menee vain hukkaan helpottaapi moikka


      • Anonyymi
        palonha kirjoitti:

        moikka taas muuten kandee kokeilla jalkasienirasvaa hieman korvaan kun ole huudellut korvasi huuteella tai kevyellä suolavedellä hieman rasvaa vanutuppoon ja levitä korva käytävään kandee kokeilla apteekista saa ruiskuja kumisia ja huudetta tai pirtua lääkäriltä olen kokeillut koskenkorvaa vedessä auttaa kyllä sekin menee vain hukkaan helpottaapi moikka

        Ja äidinkieli oli koulussa täysi kymppi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja äidinkieli oli koulussa täysi kymppi

        Onneksi täällä ei ole äidinkielenkokeita. Opettajat vois etsiä niitä muualta. Hyvä, kun ihmiset neuvovat, ihan millä tahansa kielellä. Minun neuvoni on teepuuöljy, jota käytän ihan kaikkiin bakteeritulehduksiin, haavoihin, hyttysenpuremiin, syyliin, paiseisiin yms. Noita kaikkia olen sillä poistanut. Se desinfioi voimakkaasti ja parantaa esim. haavat nopeasti. Paras lääke hyttysten ja ampiaisten pistoihin. Yksi tippa riittää. Voi sekoittaa myös voiteisiin, nesteisiin, öljyyn, shampooseen jne. Vanupuikkoon korvia varten tiputtaisin tipan sitä ja ehkä vähän vauvaöljyä.


    • Viola

      Minä käytän jatkuvasti korvatulppia nukkuessani, koska mies kuorsaa ja pieni lapsi ääntelee unissaan. Joskus, tosi harvoin onneksi, alkaa korvia kutista kauheasti, silloin ei kyllä nukkumisesta tule mitään. Keksin kokeilla korvakäytävän varovaista pyyhkimistä omenaviinietikkaan kastetulla vanupuikolla. Oma teoriani nimittäin on, että kutina johtuu korvakäytävässä (niin kuin kaikkialla muuallakin iholla) asustavien mikrobien epätasapainosta, elikkä hiiva- ym pöpöt saavat ylivallan. Sama juttuhan on naisilla yleinen hiivasieni-infektio emättimessä. Sekin saattaa lievänä korjaantua piimää alapesuaineena käyttämällä (terveydenhoitajan antama vinkki!). Eli yritetään saada iho korvakäytävissä happameksi, mikä on luonnollinen terve olotila siellä. Piimää en kyllä korviini pane, mutta sitruunamehuakin olen kokeillut. Parhaiten, useimmiten ihan välittömästi, kutina lakkaa omenaviinietikalla.

      Toivottavasti saatte apua toisetkin! Ottakaa myöskin selvää hiivasieni-infektioista yleensä, meillä kun tuppaa nykyisin ruokavaliosta johtuen muuttumaan kehon bakteerifloora niin, että hiivasienet alkavat kiusaamaan, korvien kutina voi olla vain yksi OIRE koko kehon joutumisesta hiivojen uhriksi!

      • saara

        Mulla on kans tämä korvakutina milloin mitenkin. Niitä on huuhdeltu varmaan kuukausi sitten, kutina kuitenkin sit palaaa. Mulla sit nokka vuotaa kanssa, monesti nuhakin on alkanut tällä tavalla. Vaikka nuhaa sit tulisikaaan, niin on sellaista pientä kutinaa nokassa ja sit korvissakin. Liekkö sit tosta korvalääkäristä mitään apua loppujen lopuksi. Kerran terkkari sanoi et kokeilla kortisonitippoja, jotka lääkäri laittaisi.


      • 0404

        Krvien kutina on vaivannut minua noin 2 vuotta,(EI APUA LÄÄKÄRILÄ) pahiten öisin, kun tulee vähän kosteaa vuotoa ja se kutittaa niin perhanasti että herään siihen, mutta nyt olen kokeillut sitä omenaviinietikka konstia ja se on tuonut helpotusta huomattavasti.Upotan aamuin ja illoin pumpuli topsin omenaviinietikkaan ja pyyhin korvakäytäviä sillä että ne tulee oikein kosteaksi,kutina on helppottunut (pois melkein kokonaan, mutta en uskalla vielä lopettaa tätä "kuuria" vielä ihan kokonaan olen vain "unohtanut" sen silloin tällöin välipäivinä!


    • vajaa viiskymppinen nainen

      Minulla on sama riesa ollut jo vuosia.Tuli korvanhuutelun jälkeen.Omaa vaikkua ei erity ollenkaan,korvat ovat kuivat.Olen käynyt korvalääkärillä mikä on käskenyt rasvata korvia perusvoiteilla.Olen joutunut syömään jopa lääkekuuria kun korvakäytävä menee tukkoon ja kipuakin on. Tosi ilkee vaiva. Terra-tippoja olen saanut lääkäriltä ensiavuksi kun ovat oikein kutisevat.Aina eivät auta nekään. Olen harkinnut menoa allergia testiin,välillä epäilen että jos sen aiheutta jokin aine tai ruoka.Korvalääkäri sanoi että vettä ei saa laskea yhtää korvaan.Kampaaja käynnit ovatkin ilkeitä kun pestessä pitää olla tosivarovainen.Täytyy sanoa että mikään ei ole niis tuskallista kun korvaa kutittaa oikein kovasti-että hermot veinaa välillä mennä. Ei muut kun voimia vaan olla rapsuttelematta korvia tikuilla ja topseilla.

    • vaveno

      Minulla on ollut tämä vaiva jo tosi kauan. Korvat kutiaa ja nahkat lähtee. Nyt vaivaan on tullut lisäksi vuotaminen. Korvakäytävästä vuotaa kirkasta vähän hiivalle tuoksahtavaa nestettä. Lääkärit ei ole vielä keksineet hoitoa joka auttaisi. Kaikki on kokeiltu (huuhtelut ja lääkkeet) Ei auta kuin hetkeksi ja se alkaa taas. Harmittaa ja keljuttaa, p.... vaiva!

    • tauski

      Mulla on sama vaiva ollut nuoresta asti. Välillä on pahempi ja välillä parempi. Vaiva johtuu korvakäytävien kuivuudesta tai tulehduksesta korvakäytävien iholla. Minulla vaiva on silloin parempi kun en syö sokeria, vältän vettä ja oljyän korvaani esim ceridal. Lääkäreistä ei minulla ole ollut apua. Tuntuu ettei ne ota minua oiken tosissaan. Vaivan kanssa oppii elämään. On sitä pahempiakin vaivoja olemassa. Jos mietit lääkärille menoa on paras vaihtoehto kuitenkin ihotautilääkäri.

      • tyttöpoika

        Minulla on myös ollut tämä korvakäytävien kutina vaihtelevasti, lisäksi polven kutina ja toisen kainalon kutina ja näihin ihotautilääkäri totesi että syy löytyy 'pään sisältä'. Eli psykosomaattinen ongelma. En tiedä mutta senn tiedän että jos 'stressaan' jostain asiasta niin kyllä korvat alkavat kutista enemmän ja oletan että siinä on jotain yhtäläisyyttä. Hoitoa en ole antanut raapimisen ohella mutta otan mieluusti vastaan neuvoja, kiitos.


    • Tyttönen 17.v

      Löysin saman henkisiä ihmisiä.. pelkäsin olevani ainut tämän vaivan kanssa. Tosiaan vaivaa kestänyt jo 8kk. Tipat, huuhtelut käyty.(ei helpota) Ensi viikolla uusi korvalääkärillä käynti toivottavasti selviää jotain. korvat kutisee, haavoilla, vuotoa joka kovettuu korva käytävälle ja on kivuliasta, korvat menny lukkoon ja todella kovaa särkyä ei meinaa välillä koulun käynnistä tulla mitään.
      Toivottavasti Lääkärit keksii nopeasti parannus keinon.
      p.s. Itse olen laittanut vanupuikolla Naisille(alapään)hiivasieni hoitoon tarkoitettua canesten- voidetta korvaan. On helpottanut kummasti kutinaa. Mutta takasin se on silti aina tullut.

      • 0404

        Lue minun viesti jonka lähetin palstalle 6/5 olen saanut paljon apua omenaviinietikasta, aloita ensin vedellä vähän laimennettuna se nimittäin kirvelee ensin jos on hyvin arkana korvat "tonkinut paljon", onnea vaan kokeilulle!


    • sen vaan sanon

      elikkä menkää korvalääkärille ei sinne arvauskeskukseen. Itse menin kerran arvauskeskukseen ja siellä arvaaja katsoi korvaani ja sanoi ettei mitään ongelmaa ollut korvassani ja kysyi onko minulla jotain muuta mielessä. :D
      Silloin korvani oli ihan lukossa ja särki kun sinne menin.
      Menin sitten seuraavaksi mehiläiseen Korvalääkärille
      sehän sanoi heti että vika siellä on SIENI ja sitten imettiin letkulla korvasta "metritolkulla" sitä sientä pois ja sain lääkkeet siihen.
      Arvauskeskuksen vastaus oli vain ettei mikään vikaa ole laittivat vain "vesihuuhtelun" toimenpidehuoneessa ja pidin kippoa korvan alla.
      Eli se oli heidän diagnoosinsa ja keinonsa.
      Ensinnäkin miten voi olla sellaista edes huomaamatta kun kerran katsoi korvaa??? siellähän oli sieni ja reilusti tuli mönjää mehiläisessä ulos.Aivan käsittämätöntä.Ja eihän sellainen sieni edes lähtisi millään veihuuhtelulla pois...voi luoja mitä touhua.
      Välttäkää sitä laitosta!
      Älkää kärsikö etsikää lääkäri joka auttaa!

      • Korvakäytävien kutina

        Itselläni on korvakäytävät kutisseet kuukausia, joskus enemmän, joskus vähemmän, mutta jotenkin vaiva on lisääntynyt. Suuri epäilys on, että käytävissä lymyilee hiiva. Minulla ei ole koskaan ollut minkäänlaisia hiivaongelmia, joten ihmettelen kovasti, mistä tämmöinen on tullut. Ensi alkuun neuvottiin hoitamaan kutinaa Tea Tree öljyllä (Frantsilan 100% eteerinen öljy), joka muun muassa desinfioi ja tappaa hiivaa. Lisäksi minulle suositeltiin maitohappobakteerikuuri, 1 kapeli päivässä ennen nukkumaan menoa. Kaksi kertaa olen korvia töpötellyt teepuuöljyyn kastetulla topsilla, ja nyt jo helpottaa. Saa nähdä, miten jatkossa.


      • Tyttönen 17.v
        Korvakäytävien kutina kirjoitti:

        Itselläni on korvakäytävät kutisseet kuukausia, joskus enemmän, joskus vähemmän, mutta jotenkin vaiva on lisääntynyt. Suuri epäilys on, että käytävissä lymyilee hiiva. Minulla ei ole koskaan ollut minkäänlaisia hiivaongelmia, joten ihmettelen kovasti, mistä tämmöinen on tullut. Ensi alkuun neuvottiin hoitamaan kutinaa Tea Tree öljyllä (Frantsilan 100% eteerinen öljy), joka muun muassa desinfioi ja tappaa hiivaa. Lisäksi minulle suositeltiin maitohappobakteerikuuri, 1 kapeli päivässä ennen nukkumaan menoa. Kaksi kertaa olen korvia töpötellyt teepuuöljyyn kastetulla topsilla, ja nyt jo helpottaa. Saa nähdä, miten jatkossa.

        Minulle lääkäri toteti vuoron perään bakteeria ja hiivasientä sain lääkettä kumpaankin, kun toinen hoidettiin pois toinen ilmestyi. ikävä kierre, eikä lääkkeet loppujen lopuksi auttanut kun lievittävään oireita. Ainoa mikä nyt on mua auttanu niin stressaamisen lopettaminen. stressi loppu niin loppu korvienkin oireilu.


      • Tättähäärä32
        Tyttönen 17.v kirjoitti:

        Minulle lääkäri toteti vuoron perään bakteeria ja hiivasientä sain lääkettä kumpaankin, kun toinen hoidettiin pois toinen ilmestyi. ikävä kierre, eikä lääkkeet loppujen lopuksi auttanut kun lievittävään oireita. Ainoa mikä nyt on mua auttanu niin stressaamisen lopettaminen. stressi loppu niin loppu korvienkin oireilu.

        Mulla kanssa ollut vuoden verran ylikin tää ongelma. Korvalääkäri sanoi et mulla on niska- ja hartiaseutu jumissa ja siitä johtuu tää?! Omt-hoitajakin sanoi samaa kun sain hierontaa ja niksauttelua. En tiiä onko totta,mut edelleen kutisee ja oon menossa taas kerran lääkäriin. Multa siis on otettu kaikki hiiva- ja sieni näytteet ja mitään ei oo ollu,samoin otettu kuulokoe ku tuntuu et ei kuule kunnolla,luonnollisesti ku korva on täynnä tsaisee... TODELLA ärsyttävä vaiva ja toiv. löytyis joku juttu et sais loppuu...
        ps: kaikki tipat kokeiltu ja hetken helpotus on..


      • raapija
        Tättähäärä32 kirjoitti:

        Mulla kanssa ollut vuoden verran ylikin tää ongelma. Korvalääkäri sanoi et mulla on niska- ja hartiaseutu jumissa ja siitä johtuu tää?! Omt-hoitajakin sanoi samaa kun sain hierontaa ja niksauttelua. En tiiä onko totta,mut edelleen kutisee ja oon menossa taas kerran lääkäriin. Multa siis on otettu kaikki hiiva- ja sieni näytteet ja mitään ei oo ollu,samoin otettu kuulokoe ku tuntuu et ei kuule kunnolla,luonnollisesti ku korva on täynnä tsaisee... TODELLA ärsyttävä vaiva ja toiv. löytyis joku juttu et sais loppuu...
        ps: kaikki tipat kokeiltu ja hetken helpotus on..

        Minä olen perjantaina menossa erikoislääkärille korvieni takia. Kutina on niin kova, etten kestä sitä kohta. Naieljävuotta sitten, pänahkassa oli samanlainen kutina, ihotautilääkäri totesi, se on raapimistauti, sain kovan kortisonikuurin ja määräys näpit pois päänahkasta vaikka kuinka kutittais, hilseen poistoon jotain tököttiä, niin tein, kutina ja hilse on poissa. Epäilen, tämä on samaa, stressi pluas tapa raaria. Niin, olen 10 v. käyttänyt korvatulppia, kenen muun kuin ukkoni kuorsaamisen takia. Päätin, en käytä tulppia enkä raavi "joskus kyllä" olen voidellut korvia ei sisältä asti Bepanthen salvalla, on auttanut ja pitänyt sormet pois korvista. Kerron sit mitä lääkäri on mieltä.


      • satsimi
        raapija kirjoitti:

        Minä olen perjantaina menossa erikoislääkärille korvieni takia. Kutina on niin kova, etten kestä sitä kohta. Naieljävuotta sitten, pänahkassa oli samanlainen kutina, ihotautilääkäri totesi, se on raapimistauti, sain kovan kortisonikuurin ja määräys näpit pois päänahkasta vaikka kuinka kutittais, hilseen poistoon jotain tököttiä, niin tein, kutina ja hilse on poissa. Epäilen, tämä on samaa, stressi pluas tapa raaria. Niin, olen 10 v. käyttänyt korvatulppia, kenen muun kuin ukkoni kuorsaamisen takia. Päätin, en käytä tulppia enkä raavi "joskus kyllä" olen voidellut korvia ei sisältä asti Bepanthen salvalla, on auttanut ja pitänyt sormet pois korvista. Kerron sit mitä lääkäri on mieltä.

        Hei raapija, mitä lääkäri sanoi!? Mulla on kanssa kutissu korvat kohta.. ties kuinka kauan. Välissä oli jo korvatulehdus - joka muuten särki TODELLA paljon - ja sain siihen hoidon ja kutina lakkasi eikä ollu tarvetta päästä millään välineillä korvia raapimaan. Nyt se on palannut enkä kestä enää. Pitäisiköhän sitä itsekin käydä lääkärillä.. Moni on sanonut, että eivät totea sientä kovin helpolla? Toki se voi muutakin olla.


      • hiivahan se
        satsimi kirjoitti:

        Hei raapija, mitä lääkäri sanoi!? Mulla on kanssa kutissu korvat kohta.. ties kuinka kauan. Välissä oli jo korvatulehdus - joka muuten särki TODELLA paljon - ja sain siihen hoidon ja kutina lakkasi eikä ollu tarvetta päästä millään välineillä korvia raapimaan. Nyt se on palannut enkä kestä enää. Pitäisiköhän sitä itsekin käydä lääkärillä.. Moni on sanonut, että eivät totea sientä kovin helpolla? Toki se voi muutakin olla.

        Mulla myös kovaa kutinaa korvakäytävissä ja runsasta vuotoa. Ensin vain toisessa korvakäytävässä, joka kuitenkin levisi myös toiseen parin vuoden jälkeen. Lisäksi tullut toiseen silmään oireita. Kuin olisi roska silmässä. Hiivaviljely otettu nielusta ja tulos , eli runsaasti hiivaa. Kutina pahenee makeaa ja leipää syödessä ja olinkin pitkään vihannesruokavaliolla, jona aikana ei kutissut yhtään ja silmäkin lakkasi oireilemasta. Kutinaan auttaa aina välittömästi sienivoide Trosyd, mutta se kyllä palaa aina jonkin ajan kuluttua, ellei voidetta käytä. Sokereista tuntuisi hedelmäsokeri olevan se, joka aiheuttaa mulle pahimmat oireet. Ja lääkäreistä ei ole ollut todellakaan mitään apua tässä vaivassa.


      • Kutisee see
        hiivahan se kirjoitti:

        Mulla myös kovaa kutinaa korvakäytävissä ja runsasta vuotoa. Ensin vain toisessa korvakäytävässä, joka kuitenkin levisi myös toiseen parin vuoden jälkeen. Lisäksi tullut toiseen silmään oireita. Kuin olisi roska silmässä. Hiivaviljely otettu nielusta ja tulos , eli runsaasti hiivaa. Kutina pahenee makeaa ja leipää syödessä ja olinkin pitkään vihannesruokavaliolla, jona aikana ei kutissut yhtään ja silmäkin lakkasi oireilemasta. Kutinaan auttaa aina välittömästi sienivoide Trosyd, mutta se kyllä palaa aina jonkin ajan kuluttua, ellei voidetta käytä. Sokereista tuntuisi hedelmäsokeri olevan se, joka aiheuttaa mulle pahimmat oireet. Ja lääkäreistä ei ole ollut todellakaan mitään apua tässä vaivassa.

        Kannattaisi kokeilla poistaako puuduttavat korvatipat (saa apteekista) pahimman raapimistarpeen. Jo se ettei raavi ihoa hajalle olisi parantavaa.
        Itse panen Cedidal-öljyä (saa apteekista), sekin helpottaa.


      • kutina lähti
        Kutisee see kirjoitti:

        Kannattaisi kokeilla poistaako puuduttavat korvatipat (saa apteekista) pahimman raapimistarpeen. Jo se ettei raavi ihoa hajalle olisi parantavaa.
        Itse panen Cedidal-öljyä (saa apteekista), sekin helpottaa.

        luontaistuotekaupat myyvät näitä


      • raapija kirjoitti:

        Minä olen perjantaina menossa erikoislääkärille korvieni takia. Kutina on niin kova, etten kestä sitä kohta. Naieljävuotta sitten, pänahkassa oli samanlainen kutina, ihotautilääkäri totesi, se on raapimistauti, sain kovan kortisonikuurin ja määräys näpit pois päänahkasta vaikka kuinka kutittais, hilseen poistoon jotain tököttiä, niin tein, kutina ja hilse on poissa. Epäilen, tämä on samaa, stressi pluas tapa raaria. Niin, olen 10 v. käyttänyt korvatulppia, kenen muun kuin ukkoni kuorsaamisen takia. Päätin, en käytä tulppia enkä raavi "joskus kyllä" olen voidellut korvia ei sisältä asti Bepanthen salvalla, on auttanut ja pitänyt sormet pois korvista. Kerron sit mitä lääkäri on mieltä.

        No, mitä lääkäri sanoi?


    • palonha

      moikka kärsin kovasta kutinasta ja olen ruvennut keittämään vettä ja laittanut ruokalusikallisen merisuolaa ja antanut se sulaa ja haalentua ja sen jälkeen huudellut korvia sillä ja sen jälkeen laittanut öljy tippoja auttaa ainaskin mulla moikka

      • 005

        Puolikas 500mg Disperiniä kerran kuussa pitää tulehdukset loitolla oli vanha sairaanhoitajan neuvo.
        Ei joka asiasta tarvi lääkärille mennä, maalaisjärkikin riittää. No, tokihan yksityislääkärit ovat mielissään kun väkeä ramppaa kyselemässä.


      • kutinaa
        005 kirjoitti:

        Puolikas 500mg Disperiniä kerran kuussa pitää tulehdukset loitolla oli vanha sairaanhoitajan neuvo.
        Ei joka asiasta tarvi lääkärille mennä, maalaisjärkikin riittää. No, tokihan yksityislääkärit ovat mielissään kun väkeä ramppaa kyselemässä.

        Olisiko korvassa Hiiva. Itselläni kutinat hävisivät riippuen henkilöstä.Miehillä miesten hiivalääkkeen ansiosta jota saa putkilossa apteekista.Reseptittä. Naisilla samoin. Korvapuikolla laitoin 1-2 kertaa vkssa korvaan niin oireet helpotti.


    • ihmtettttelijäh

      sama homma täällä, korvat kutisee, vaikku on märkämäistä ja todella vetistä... oire alkoi armeijan aikana, tällä hetkellä olen juuri kotiutumassa ja kutinaa kestänyt melki koko palvelusajan 6-8kk, ennen sitä ei ole koskaan ollut mitään ongelmia. varuskuntasairaalassa kävin asiasta n. 4kk sitten sanomassa jo ja siellä suoritettiin vain korvien huuhtominen, kun vaikku mukamas aiheuttaa tuon kutinan (paskat), toinen korva tällä hetkellä kipeytynyt ja kun pumpulitopsia käytti korvassa näytti vähän verta tulevan, luultavasti korvakäytävän seinämältä. ylempää lueskelin tuota home juttua että voisiko tuo home tosiaan tai huono ilma tehdä tuon oireen, vähän vaikuttais siltä kun on melki vuoden päivät viettänyt homeisessa rakennuksessa. tuntuu että korvakäytävät ovat jotenkin kuivat ja siksi kutiaisivat, ehkä pienimäärä perusrasvaa tai bebantteenia voisi auttaa ? ellei kyseessä sitten tosiaan ole joku hiivatulehdus

    • kutisee

      Korvakäytävät ja korvalehdet kutisee ja ovat tosi kuivat. Iho hilseilee todella pahasti sekä käytävissä että lehdissä.

      Sama vika alapäässä, eli kivespussit hilseilevät ja kutisevat niin, että nukkumisen aikana nuo tulee raavittua "verille". Tätä jatkunut kohta vuoden.

      Ei tarvinne olla kovinkaan lääkärismiehiä kun voi jo arvella että hiivatulehdus levinnyt alapäästä yöllisen tiedostamattoman rapsuttelun seuraksena korviin?

    • Mhb.t käyttöön ja

      tyyny vaihtoon:

      .................jatkuu.
      Lisäohje korvatulehduksesta kärsivälle potilaalle:
      Vaihda tyynyt sellaisiksi joiden täyte on Polyesteri kuitu ja tyynyn päällinen on Cottoni. Tällä saadaan korvakäytävä "ilmastoitumaan", kun potilas nukkuu "kipeä korva tyynyä vasten".
      Huomaa että keinokuitu ei kerää kosteutta.
      Jatkuu.........

      http://personal.inet.fi/koti/haistahome/Ohjeita_maitohappobakteerin_kaytosta.html
      .
      Onko home osallinen? Testaa:
      http://personal.inet.fi/koti/haistahome/Oiretesti.html

    • keuppa

      Oho, minullahan on kohtalontovereita! Olern jo noin pari vuotta ehkäpä tämän vaivan kanssa taistellut, nytkin toinen korva tukossa tuosta nestevuodosta, todella ärsyttävää!! TK-lääkäri komensi apteekista hommaamaan Audisprayta, ei mitään vaikutusta. Nyt pitääkin huomenna hakea sitten omenaviinietikkaa ja maitohappobakteereja, jos ei ne auta siirryn hiivasienisalvoihin.

    • Hengenheimolainen

      Minulla alkoi ihan äsken, juurikin tässä nuhan kanssa samaan aikaan ja heti saunassa käynnin jälkeen. En ole uskaltanut mitään puikkoa korvaan työntää, kun niin monta kertaa on muistutettu että "ei tungeta korvaan mitään halkoa pienempää". Auttaa hiukan kun nieleskelee (syö/juo) paljon, en tiedä mikä siinä sitten on kun auttaa :D Toivottavasti ei kestä kovin pitkään, muutenkin yöt aina kauhean huonosti nukuttuja...

    • nielu?

      hmm.. Olette varmaan huomannut että usein jos on angiina tyyppistä kurkkukipua eli nielastessa sattuu kurkkuun niin se kipu säteilee korvaan asti niin tämä kutina voi myös olla nenä tai nielu ja kurkku ongelmasta johtuvaa.. Itsellä auttaa korva kutinaan jos juon jotain jääkylmää juotavaa tai sit tulikuumaa juomaa esim kaakaota tai teetä.

    • Korvapinni

      itselläni korvia kutisee ja vaikkua tulee paljon. Siihen vaikun kaivamiseen on paras apuväline hiuspinni. Sillä kun kaivaa korvaa, niin vaikut jää sinne väliin ja hammastikulla on helppo puhdistaa tuo vaikkuinen pinni.

    • kossu 38%

      Kokeilkaa koskenkorvaa se auttaa !!

    • moro

      koittakaa Candida forte -kuuria ! Mullakin samanlainen korvien kutina johtui hiivasta. Oli tosin muitakin hiivaongelmia, mutta nyt ei kutise ollenkaan enää:)

    • hoitakaa nieluanne

      Minulla ollut vaiva iät, ajat. nyt ole hoitanut kutiavia korviani nielun kautta ja korviin en koske. Eli ensinnäkin minulla on nielussa proppuja, pieniä valkoisia kökköjä jotka painan pois topsitikulla, auttaa korvien kutinaan heti. Huuhtelen, siis kurlaan kurkkuni aina kun pesen hampaani ja imeskelen muutaman bafusin imeskelytabletin päivässä silloin kun korvia kutittaa. Tällä menetelmällä olen saanut itselleni huomattavan avun, kokeilkaa, toivon että auttaisi myös teitä sillä vaiva on todellä hermoja riistävää.Olen joskus itsekkin käynyt korvapolilla monia monia kertoja mutta en ole apua sieltä saanut. Mutta kun vanhaksi elää ja kaikkea kokeilee niin eiköhän sitä joskus jotain opi. onhan se niin että korvat, kurkku ja nenä on toisiinsa yhteydessä. Vielä jos vaiva takaisin palaa eikä nämä konstit enään auta kokeilen seuraavaksi nokkakannua ja alan huuhtomaan nenäonteloitani suolavedellä. Onnea teidän kokeiluun.

    • hyvä aine

      juoksen säännöllisesti lääkärillä korvien kutinan kanssa,ovat kutisseet monta vuotta.korvissa ei ole vaikkua,hilseilevät.käytän välillä ceridal-öljyä ja otiborin tippoja ja välillä vähän kortisoonivoidetta.korviin ei saa menna yhtään vettä.nyt löysin aineen joka auttaa.luontaistuote kaupasta ostin pullon REGULAATTIA,on kyllä melko kallista mutta auttaa. auttaa muuten moneen muuhunkin vaivaan ja myöskin korvien soimiseen. käytetään sekä sisäisesti,että ulkoisesti!

    • Jopa loppu

      Korvien kutina loppu viikon voidekuurin jälkeen /Pimafucort Apteekista )

      • Ikuinen korvakutina

        Jep niin auttaa.
        Tota omenaviinietikkaa vois kokeilla väliaikoina. Kun siis saa Pimafucortilla sen pahimman pois ensin.
        Jos joku epäilee Googleta Pimafucort otitis externa.
        Alan epäilemään, että itselläni on seborrooinen ekseema, koska päänahassakin on kutinaa.


    • ei tarvi koiraa

      Täältä kans löytyy sielun sisko.. vuodesta 2006 asti on korvat ollet onglema.. Lääkärillä käyty, syöty antibioottia, huuhdottu pirtulla, laitettu tippoja, rasvattu kortisoonilla ja aina, Aina se tulee takaisin.. joskus kestää pari viikkoa joskus jopa kuukauden on hyvä mutta aina on tullut takaisin...

      Oireita; vuotaa vetistä jotain, ei tosin ole koskaan haissut hiivalle, vaikkua ei ole ollut 2006 jälkeen. jossakin vaiheessa korvat saattoivat turvota ja tulla todella kipeiksi, siis sisäpuolelta, korvanlehti ei ole koskaan oireillut, korvassa on aina ollut korvikset eivätkä ole vaikuttaneet milläänlailla tärykalvon ulkopuolella olevaan kutinaan.. Hilseillytkin on, varsinkin silloin kun sitä topsipuikolla raapii paljon.. Toinenkin korva oli välillä samallalailla kipeä, tosin se parani itsestään ja vaikku on tullut takaisin..

      En oikeen tiedä mitä tekisin tän kanssa.. Oon käyny korva , nenä ja kurkkutautien erikoislääkärillä, joka huuhtoi korvaa pirtulla 2 kertaa viikossa kuukaudenajan, ja antoi lisäksi muistaakseni jotakin lääkettä ja vielä rasvaa korvaan, käski pitää tulppia suihkussa puolivuotta, en millään malttanut koska rakastan seistä suihkussa...
      Ja on käyty arvauskeskuksessa, ja terkalla ovat arvanneet aina milloin mitäkin, toinen sanoo että se on välikorvan tulehdus kuten kakaroilla, toinen sanoo että ulkopuolella märkää, voihan sitä ollakkin.. Lääkkeet on aina annettu tai kotikonsteja silti mikään ei auta, ainoastaan rapsuttelu

    • kutisee ja lorisee

      Jahas...Meitä onkin koko joukko meitä kutisevia märkäkorvia. Perustetaanko yhdistys ;) Itselläni vaiva nyt todella pahana ja mietin lääkäriin menoa, vaan näitä kirjoituksia lukiessani huomaan että lieneekö tuosta apua. Jospa alan siis itse tohtoroida ja haen sitä omenaviinietikkaa ym. edellä mainittua. On nimittäin tuskaa välillä tämä oleminen kun korvissa "lorisee" ja korvakäytävät tukossa ja haavoilla. Ja "ei tarvi koiraa"...et ole veteraani... T; 48 vee

    • märkis

      Oho, meitähän on enemmänkin. Luulin tosissani olevani yksin ja päästä vialla - kuten jo lääkäritkin alkoivat haukkua.

      Pakko alkaa kokeilemaan näitä vinkkejä millä muut päässeet paremmille vesille. Aloitan tosta teepuu öljystä. Vaiva on kyllä todella ärsyttävä ja kiusallinen.

      Tosta hartioiden jumista mulle on sanottu usealta taholta, että voi olla osasyy. Tukkii jotain kanavia tuolla kallonpohjassa ja korvat sitten oireilee. Täytyy kyllä myöntää, että kun on ehtinyt hierojalla hinkuttaa muutaman käyntikerran putken niin on pikkasen helpottanut. Itsellä työ vain sellanen että koneella tulee istuttua helposti 12h päivässä... ei ne hieronnat ehdi sitten kauaa auttaa.

      Eli jos ei muu auta niin kannattaa miettiä tuota hierontaakin yhtenä keinona jos siihen on mahdollisuuksia.

    • Oskari94

      Mulla on sellanen kutiseva patti korvan takana. Se on sellanen 1cm halkasijan kokonen ja kutisee aivan julmatusti. En keksi mitään hoitokeinoa kyseiselle taudille....

    • ei kutise enää ;)

      Mulla vaivannut kutisevat korvat vuosikausia ja välissäihan verille olen ne raaapinut. Luontaistuotekaupassa suositteli ihana myyjä kokeilemaan Regulat-nimistä litkua ulkoisesti korvakäytäviin, pumpulitupolla hautoen. Olen laittanut kahdesti päivässä laimentamattomana ihan vain suoraa pullosta pumpulitikulla. Jo parissa päivässä parani rupi ja umpeen turvonnut korvakäytävä, eikä kutinasta tietoakaan muutaman päivän käytön jälkeen.

      On melko hintava tuote isoissa pakkauksissa, jos ottaa sisäisesti (suositellaan moneen vaivaan sekä sisäisesti että ulkoisesti) mutta tämä pikkupullo maksoi vain 4€ .

    • Kutinakorva

      Molosania pumpulipuikkoon ja sillä korva"siivotaan".Maitohappobakteeri auttaa hiivaan.

      • Kutinakorva

        siis Molkosania


    • konstit on monet

      Mä laitan ihan betadineä topsipuikkoon, ja sillä kaivelen korvat.Heti loppuu kutinat, eikä tarvii jatkuvasti sitäkään laitella.
      Olen aikaisemmin saanut receptillä jos jonkin moista tippaa, mutta ne kun loppuu, oireet palas.
      Oli rupea, ja kirkasta märkää valu jatkuvasti korvasta, mutta toi betadine on mulla auttanut.Nykyään enää ehkä kerran viikossa laitan, tai viellkin harvemmin.

    • Kutikuti

      Hei,itse olen käsinyt vuosikaudet kutisevista korvista ja saanut niihin lääkäriltä erilaisia tippoja jotka tuovat hetken helpotuksen Nyt olen itse löytänyt avun,nimittäin Molkosan heratiivisteen.Sitä saa kaupoista.Vanupuikko ja Molkosan,siinäpä apu moiseen vaivaan.

      • Hiivakorva

        Sain ihotautilääkäriltä hiivamyrkyt suun kautta otettavina. Viikon kuuri ja se auttoi. Hän sanoi että hiivaa ei saa tipoilla pois korvista kun käytävät ovat niin mutkikkaat. Mutta vaiva uusiutuu helposti joten jätin sokerin, pullat ja valkoiset jauhot, siiderit yms pois. Ei kutise enää.
        Molkosania laimennan ja pyyhin tops puikolla jos hiiva yrittää takaisin.


    • Sonja33

      Minun korvat ovat olleet pari vuotta todella kipeä ja vuotaneet kirkasta nestettä.
      Kutisevat ja lorisevat,tuntuu ,että nestettä on vallan mahdottomasti.
      Mutta apu löytyi Bacibact -voiteesta.
      Sitä vain pumpulipuikolla pyöräyttää korvakäytävässä.
      Muutamassa päivässä kuivuivat.
      Tänään terkkari tarkisti korvat ja kunnossa olivat suurin piirtein.
      Pientä punoitusta vain..

    • Miinäää

      Allergisen nuhan yhtenä oireena on korvien ja nielun kutina. Minulla korvien kutinaan auttaakin antihistamiini esim heinix, jota saa apteekista.

    • Miitoo

      Aika hyvin auttaa allergialääkkeet mutta näitä vastauksia lukiessa tuli monta vinkkiä mitä kokeilla,kiitos niistä. Mulla korvat kutisseet useamman vuoden allergialääkkeistä huolimatta. Aqualan-öljyä vanupuikolla laittanut korvakäytäviin,korvalehtiin ilmestyneisiin kuiviin kohtiin ei ole toiminut :/

    • Kaivinkoneeksi

      Puukko.

    • Marja-Riitta

      Olen kärsinyt kutisevista ja vuotavista korvista monta vuotta. Myös kasvot ja päänahka kutisee. Alkaa aina ensin korvista. Oireiden ilmettyä, kutina korvissa, olen alkanut miettimään , mitä tuli eilen syötyä. Sen jälkeen vältellyt niitä tuotteita. Esim. mandariineista alkaa kutina. Sokeria kannattaa myös vältellä, siitä hiiva tykkää. Olen saanut apua antihistamiinista Heinix, vie kutinan. Korviin olen laittanut Pantyson emulsiovoidetta ohuelti. Sisältää dexpanthenolia/hydrokortisonia. Kosteuttaa ja vie kutinaa. Voidetta olen laittanut topsilla varovasti korvaan ja sen jälkeen sulkenut korvan nipukan ja hieronut varovasti ulkopuolelta. Näin ei tule vahinkoja korvakäytävään. Kovan kutinan yllätäessä, "raavin" myös näin ulkopuolelta. Mitä enemmän raapii sisältä, sitä enemmän vuotaa. Kutina palaa aina takaisin, ennemmin tai myöhemmin. Silloin tosiaan mietin, mitä söin. Lääkäristä en ole saanut apua. Nämä kaksi tuotetta on tuonut avun. Toivotaan että myös sinulle.

    • kutina_kovettunut

      I oli kutiseva korvat!. Ja joitakin muita oireita. For 12 vuotta! Golgatan!. Yritin kaikki. Lopulta löysin oplantamednaturo. Olin kovettunut muutamassa päivässä. Vaikuttava. Suosittelen sitä. Erittäin tehokas ja luonnollinen. Ei kipua. Aivan loistava.

    • Anonyymi

      Duocort (1 mg) poisti minulta vuosikausia kestäneet korvakutinat , suosittelen viikon kuuria lääkäriltä!
      tkv

    • Anonyymi

      Onko uusia toimivia vinkkejä kutiseviin korviin? Kävin kuukausi sitten korvalääkärillä, kun tilanne äityi sellaiseksi, että korvasta valui nestettä monena yönä ja kutina oli karmeaa. Olen kärsinyt 40 vuotta näistä vaivoista ja saanut myös jonkinlaista hoitoa ja hoito-ohjetta, mikään vaan ei ole auttanut, kuin hetkeksi jos sitäkään. Tämä lääkäri yritti häätää gentianavioletilla sienen, mutta oireet eivät hävinneet. Lisäksi sain kuurin otiborin forte-tippoja. Eipä juuri ole auttaneet. Nyt on ilmennyt myös kitalaen kutinaa, se on aivan uusi oire. ? Liittyköhän korvien kutinaan, onko kokemuksia tästä.

      • Anonyymi

        Antihistamiini auttaa,lähes välittömästi. Kestokx on minulle tepsinyt. Kuivia korvia rasvaan Bepanthenilla monta kertaa päivässä. Eli allergiasta on kysymys....en vaan tiedä mistä,johtuu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Antihistamiini auttaa,lähes välittömästi. Kestokx on minulle tepsinyt. Kuivia korvia rasvaan Bepanthenilla monta kertaa päivässä. Eli allergiasta on kysymys....en vaan tiedä mistä,johtuu.

        Käytätkö Kestokxia kuureina? Vai voiko käyttää jatkuvasti?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Käytätkö Kestokxia kuureina? Vai voiko käyttää jatkuvasti?

        Otan joka toinen päivä,mutta luulen että ehkä pitäisikin ottaa joka päivä,koska kutina pikkasen jatkuu,mutta kun pillerit ovat melko kalliita....niin pumpulipuikolla laitan Bebanhen lisäksi parikertaa päivässä se rauhoittaa rutikuivia korviani.


    • Anonyymi

      Okei

    • Anonyymi

      home..sieni..allergia..syöpä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1701
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1361
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1327
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      10
      1313
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1284
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1264
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe