Aikidon lukoista ja kuristuksista ym.

Kyselijä

Onko aikidotekniikoissa (yleisesti siis, sanotaanko perinteisessä tekniikkavalikoimassa) lukkoja kuten seuraavat: kimura maata vasten, suora käsilukko vast. selällään, rannelukko vastustajan rintaa vasten tehtynä kaulusotteesta.

Onko kuristuksia, esim. kauluskuristus edestä ja takaa, RNC.

Millaisia yleisesti tunnettuja lukkoja tai kuristuksia ei (normaalissa) aikidorepertuaarissa ole? (siis jos näitä kuitenkin vaihtelevasti saatetaan joissakin seuroissa harjoitella, tarkoitan kuitenkin myös näitä, jos ne eivät perinteiseen palettiin kuulu)

Onko perinteisessä harjoittelussa mattopainia tyyliin judo tai BJJ?

Entä onko joissakin seuroissa modernisoitua harjoittelua ohella, tekniikkarepertuaariltaan (viitaten em.) tai harjoitustavoiltaan? Millaista tarkemmin, ja onko useissakin seuroissa?

3

113

  Vastaukset

  • Aikido sisältää tekniikoiltaan 70% lukkoja joita sanotaan heitoiksi. Kaikki lukot kohdistuu käden alueelle kuristuksia tai matto painia ei ole ollenkaan. Aikido on hyvin pehmeää.

   tyypillistä aikido treeniä http://m.youtube.com/watch?v=7fSS9STi6Yc

   • Et näemmä tunne lajia...olen harrastanut vajaa 10 vuotta ja aikido sisältää loppuun vietyjä nivel lukkoja jotka ovat myös kivuliaita herkemmille, sidonnat, heitot niin pehmeät kuin kovat viedään loppuun ja atemit (kämmensyrjä lyönnit) kohdistetaan kehon heikkoihin kohtiin, kuten otsaan, kaulaan, niskaan ja nyrkiniskut leukaan tai rintaan ja suorat potkut rinnan tai vatsan alueelle,on myös sivipotkuja joita harjoitellaan harvemmin. Kuristusotteita on niin edestä kuin takaapäin suoritettavia ja niistä irtautumiset ja vastatekniikat harjoitellaan myös.


  • Kun vertasit bjj tekniikkaan niin aikidon lukoista iso osa on rannelukkoja (kuten monissa muissakin ip lajeissa). Rannelukkoja tehdään bjj;ssä melko vähän siitä syystä että sparraamninen ja kilpailu ovat osoittaneet niiden onnistumisprosentin huonoksi verrattuna muihin lukkoihin. Otteet kämmenselästä ovat arpapeliä ja rannelukko antaa olkalukkoon tai kyynärlukkoonkin nähden usein huonon vastustajan hallinnan.

   Vaikuttaa vähän siltä että haet aikidosta asioita jotka löydät paremmin sieltä mistä itsekin arvelit, judosta ja bjj:sta.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kuka maksaa ei-turvallisesta maasta tulevan pakkokatanteenin..

   ..eivät kai veronmaksajat Kelan ansiosidonnaisella päivärahalla? Vastuuton mokailija maksakoon mokiensa kulut itse! Se on Ruotsin risteilyltä tai Balk
   Maailman menoa
   134
   3859
  2. Järkyttäviä Paljastuksia Nikon TV-sarjasta

   Tänään se sitten alkaa, sarja nikosta ja katiskasta. Ennakkotietojen mukaan sisältö paljon ikävämpää kuin luulin. Niko käyttänyt huumeita jo 13 vuotia
   Kotimaiset julkkisjuorut
   124
   3723
  3. Henna ja Tauski jälleen yhdessä onnellisina

   Kihlatkin hankittu. https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/503fdd42-5bef-4519-ae07-de01ca6aa9ba
   Viihde ja kulttuuri
   24
   2345
  4. Suomi olisi itse tarvinnut kehitysapua

   suomen koronatalous ja sannan lahjarahat italiaan on kestämätön setti. Suomen julkinen ajetaan alas, teitä ei kunnosteta, omaa taloutta ei elvytetä..
   Maailman menoa
   195
   2162