Tarkennusta sakramenttikiistaan.

tyhmelin

Työryhmä asetettin 6.7.2014 Helsingissä tutkimaan ja valmistelemaan ALTTARIN sakramentin käyttöönottoa.

Sakramentteja, ei varsinkaan kastetta, EI siis päätetty ottaa käyttöön, kuten lapinvanhimmat ja monet muutkin ovat virheellisesti ja ennenaikaisesti jopa saarnaspöntöistä väittäneet. Asiasta vasta KESKUSTELLAAN loppiaisena 2015.

Sana "keskustellaan" ei tarkoita samaa kuin "päätetään", ja varsinkaan että päätös olisi jo tehty. Niin sanottu "yksimielinen päätös" on vasta Lapissa kuulutettu, millä ei ole mitään merkitystä. Suomen omat lähetysmiehet päättävät Suomen herätysliikkeen asioista.

Syntyneen kaaoksen ja seurakunnan jakautumisen takia sakramenttipäätös tullaan arvioni mukaan perumaan toistaiseksi. Myös pinnalle nousseisiin opillisiin harhoihin tullaan suhtautumaan vakavasti, ja niitä tullaan karsimaan tehokkaasti pois, jotta mahdollistetaan sakramenttien omiin käsiin ottaminen ehkä myöhemmin kaukaisemmassa tulevaisuudessa, mikäli evlut kirkko hajoaa.

Parempi vaihtoehto evlut kirkon lopullisesti hajotessa on yhdistyä uuteen herätysliikkeiden ja/tai tunnustuksellisten luterilaisten yhteiseen kirkkoon. Mutta ei mennä asioiden edelle.

Suosittelenkin kaikille tunnustuskirjoihin tutustumista jo tässä vaiheessa.

15

294

Vastaukset

 • Ei kai lähetysmiehet asioista yksin päätä,olis hyvä seurakunnankin ääntä kuulla .

  • Mikä seurakunta? Kuka on sen kirkkoherra?


  • "Ei kai lähetysmiehet asioista yksin päätä.hölmö ihmeissään"

   * Seurakunta on heidät valinnut hoitamaan meidän poloisten puolesta.
   * Sakramenttiasia on päätetty, eikä siihen myönnetä valitus lupaa.
   * EvLut-kirkko pysyy edelleenkin verovaroilla pystyssä.
   * EvLut-kirkosta emme kuitenkaan eroa, vaikka sakramentit otettaisiin.
   * EvLut-kirkko toimii edelleenkin suojana, ottaa pienet tuulet vastaan.
   * Edelleenkin sionin muurinvartijat vartioivat sionia ja ottavat suuren vastuun harteilleen sekä korjaavat ja nostavat aitaa.

   Mutta täällä taitaakin olla kirkonkiviaidan vartijoita, no onhan se hyvä niinkin, vaikkei se variksia eikä naakkoja säikytäkään., nehän sotkevat ulosteillaan koko sen aidatun alueen.


 • MINÄ SUOSITTELEN VIELÄ PUOLUSTUS KIRJOSEN LUKUA ..

  ONKO KUKAAN HUOMANNUT , ETTÄ AUKUSTINUS JOKA S. 354- K, 430 .
  KIRJOITTI JO n. 394 ERÄÄT TUNNUSTUS KIRJAT JA MYÖHEMMIN n.397-
  403. ' JATKAN AAMULLA.

  • ""TEU,""

   jatkan..

   AUGUSTINUS , KIRJOITTI , CONFESSIONES 397-400 ., ON SUOMENETTU

   KIRJOITTI PYHÄSTÄ KOLMINAISUUDESATA 15 KIRJAN SARJA. 399-419.

   JA 413- 426. HÄN KIRJOITTI 22 OSAN SARJAN ,,JOSSA ESITETÄÄN JUMALAN KA MAAILMAN VALTAKUNNAN RINNAKKAINEN , EDELLISEN LOPULLISEEN VOITTOON PÄÄTTYVÄ KEHITYS ..NÄITÄ SARJOJA HÄN TARKISTELI LOPUN ELÄMÄNSÄ, JA KUOLI 430. .

   HÄN KIRJOITTI MUUTAKIN , MUTTA NUO OLI NE SUURTEOKSET , JOITA EI
   SIIHEN AIKAAN VIELÄ KENENKÄÄN OLISI PITÄNYT , OSATA ,JAKSAA, TEHDÄ,. EI AINAKAAN HÄN JOKA OLI SYNTYNYT PAKANAN POJAKSI NO
   HÄNEN ÄITINSÄ OLI HARRAS KRISTITTY "MONICA" , JA KOULUTTI POJAN
   KARTHAGOSSA ,,ITALIASSA , HÄNET KASTETTIIN "MILANOSA "387. "
   PALASI AFRIIKKAAN," 391.HÄNET VALITTIIN PROSPYTEERIKSI ,HIPPON,
   JA 395 ,PIISPAKSI , KEHITYKSESTÄ KERTOO , NUO SUURET SARJAT ..


 • Vierastan sanan "seurakunta" käyttämistä herätysliike-yhteyksissä. Eihän esim. SLEY:n paikallisosastotkaan ole seurakuntia. Kasteen kautta liitytään Jumalan perheväkeen ja seurakuntaan. Ja tuo seurakunta on käytännössä aina se, joka määräytyy asuinpaikan mukaan. EL-lauma tuskin päätyy koskaan tunnustuksellisten luterilaisten viitekehysten alle. Jo pelkkä kaste-opetus on niin poikkeavaa esim. SLEY-hyn / lähetyshiippakuntaan (Luther-Säätiö) verrattuna. Eivätkä laestadiolais-tahot hyväksy sitäkään, että syntinen ihminen voisi kohdata "kammiossaan" armahtavan Jumalan esim. Raamatun lukemisen merkeissä. Siksi EL-poppoolle sopii joko nykyisenkaltainen väljä-liberaali kansankirkko tai sitten oma kirkko omine seurakuntineen. Näyttää siltä, että ollaan päätymässä jälkimmäiseen vaihtoehtoon. Onhan kustannusarvioita tehty jo puutavarasta alttareiden hankkimiseksi. Timpureita kyllä löytyy omasta väestä.

 • Analyysisi on oikea. Kyllä jatkoaika on todennäköisesti tulossa. Näkeehän sen jokainen totinen kristitty, että lapin vanhimpien vieläpä valheellisin perustein tehty päätös toi Suomen kristillisyyteen vain rauhattomuutta ja eripuraa.

  Pyhähenki eli Totuuden Henki eli Rauhan Henki ja ei toimi tällä tavalla. Eli ei ole mahdollista, että Pyhähenki olisi voinut päättää tällaisesta asiasta. Tämä on puhtaasti lihallisten ja erehtyvien inmisten surullinen päätös.

  Uskon, että Jumala tulee johdattamaan tämänkin asian tahtonsa mukaan.

 • "Suomen omat lähetysmiehet päättävät Suomen herätysliikkeen asioista."

  Voi kunpa se olisikin näin. Tuota en tosin usko, vaikka kovasti haluaisinkin uskoa, ennen kun omin silmin näen ja omin korvin kuulen kateederilta.

 • Tämä on ensimmäinen kerts kun sakramenttiasiassa kuuluu Hyvän Paimenen ääni. Näinhän tässä nyt pitäisi toima.
  Mutta onkohan tämä vain jonkun nimettömänä pysyttelevän saarnaajan toiveajattelua? Ejhän nyt mäin räikeästi saa Lapin arvovaltaa uhmata, jukulauta!

  • Mikä oli Gamalielin neuvon logiikka? Oliko neuvo jumalallista viisautta vai ihmispäättelyä? Gamalielin mukaan, jos asia ei ole Jumalasta, se raukeaa "tyhjään". Sana "tyhjään" on UT:n kreikassa katalyô, tarkoittaen hajautumista, purkautumista, liukenemista. Apt.5:36-37 Gamaliel esittää kaksi aikansa esimerkkiä ihmistekoisten liikkeiden hajaantumisesta. Kuitenkin kun katsomme vääriä uskonnollisia liikkeitä historian aikana, näemme, että Gamalielin neuvo on lähinnä poikkeus säännöstä.


 • Lapinlähetys ei tuonut, ainakaan näin sivusta seuraten, mitään siunausta Suomen siioniin.

  • Eikä koko EL-kristillisyyskään tuo mitään lisäarvoa kristinuskoon. EL-kristillisyys on paikoin kyllä hyvin elävää kristillityyttä. Jeesuksen ristillä hankkimaa pelastusta pidetään esillä saarnoissa, uskoa Vapahtajaan syntyy. Silti on todettava, että Jumalan valtakunta ei ole niin kapea, että käsittäisi vain laestadiolaisuuden jonkun haaran.


 • Nimenomaan asia on päätetty ja työryhmä perustettiin hoitamaan käytännön järjestelyt,

 • Jep ja tulevaisuudessa saarnajien kokouksetkin pidetään tällä foorumilla ja kokoonpanolla jes!

  • Älkää vitsailko. Tiettyä avoimuutta ihan oikeasti tää EL-kristillisyys kaipaa. Lapin vanh. liekanaru (= suoranainen VATIKAANI) pitää otteessaan osaa EL-väestä. Kyse on vallasta ja mustasukkaisuudesta.


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  275
  3849
 2. En ymmärrä holokaustin kieltäjiä?

  Aivan sama kuin kieltäisi ettei 2 maailmansotaa ole ollutkaan. Onko heillä pimeä alue tuolta osin vai onko se tahallista kieltämistä. Jos myöntäisi se
  Maailman menoa
  101
  1346
 3. Tunsiko joku HA n ja missä oli töissä

  Myllymäen kaupunginosa liittyi surulliseen kaupunginosien joukkoon missä on tapahtunut kantasuomalaisten murha laittoman maahanmuuttajan toimesta. Pää
  Hämeenlinna
  40
  525