Näin unta elämästä

sus.morsian

Ei, en laita sitaatteja, se on aivan muunlainen ohjelma enkä aio edes katsoa sitä.

Miten kaunis ja monisisältöinen on tuo otsikko. Se on kuin runo jo itsessään.
Ensiksi tulivat mieleeni ajat menneessä aikuiselämässä, joista en muista juuri mitään, olen sanonutkin niitten aikojen takia, elämäni on ollut kuin unta. Ne olivatkin vaikeita aikoja, jolloin tunsi olevansa aika lopussa. Siksi ne sitten ´ unohtuivat ´ , vaikka tuollahan ne olivat alitajunnassa muistissa.

Ne olivat painuneet syvälle alitajuntaan, mutta tulivat esille unisymboleina, hyvin usein tuntemattomissa kaupungeissa, eksyksissä niissä ollen. Nekin tulivat sitten kuitenkin käsitellyiksi, ei enää kymmeniin vuosiin ole niitä kaupunkeja ollut.

Näen unta elämästä, näinkin voi sanoa. Nyt unet ovat syväsymbolisempia, muttei niitä enää muistakaan aamulla niin tarkkaan, mutta niissä unissa eletään. Jos unella, alitajunalla, on tärkeää sanomista, unensa muistaa tarkemmin. Miellyttävintähän olisikin, jos unesta jää hyvä olo, sitä ei tarvitse miettiä eikä onneksi ahdista mieltä.

Ajatella.....elämä on joskus ollut unta, sen on unohtanut näennäisesti, mutta unissa myöhemmin käsitelty, jotta henkinen tasapaino säilyisi. Kaikki ajallaan, jos vaan ihminen ymmärtää.

Te, jotka sanotte, ettette näe koskaan unia, olettekin aika selväjärkisiä......ilmeisesti.
Olenkohan nyt hereillä vai unessa, mutta laitanpa tämänkin esille tulemaan...pitänee mennä nokosille.

26

136

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kl.

      Mitä selväjärkisyydellä ja unien näkemisellä on yhteistä?
      Minun ymmärtääkseni ei yhtään mitään.
      Minulla toistuu usein unissa samat teemat, ja osaan selittää ne itselleni.

      Itse näen unia, joissa käsittääkseni toistuvat omat ajatelmani muiden silmin.
      Lienen siis liikaa kiinni siitä, mitä muut minusta ajattelevat.
      Sekin lie elämää, omaani ainakin.
      Minä en osaa ottaa ettoneita.

      http://fi.wikisource.org/wiki/Elämä_(Södergran)

    • susmorsian ek.

      No tuo selväjärkiseksi sanominen oli vähän vitsinomaista ja letkautustakin siitä, kun paljonhan unista ja niiden eli alitajuntansa ymmärtämään oppimisesta vuosia sitten täällä olen kertonut, niin oli sellaisia ´ selväjärkisiä ´ , jotka ylimielisesti olivat sitä mieltä, ettei unien näkemisellä ollut mitään merkitystä. Tämä sanontakin "joka uniaan uskoo, se varjoaan pelkää."
      Niin, eipä vaivauduta ottamaan vastaan alitajunnan sanomia. Silti kopeasti sanotaan itseään ymmärtävänsä, että on niin ja niin vahva itsetunto.
      Toisaalta, on varmaan paljonkin ihmisiä, jotka eivät unia näe, siis muista nähneensä.

    • Jotkut psykoanalyytikot sanovat unien sanoman olevan sitä aitdointa ja alkuperäisintä. Kertoessani joskus näkemästäni unesta, ihmiset käyvät vaivaantuneiksi.
      Ehkä he näkevät muistettavia unia mutta niiden kertomisista ei pidetä. On jonkinlainen yksilöllinen unisensori, joka kontrolloi millaisia unisymboleja voi tälle unennäkijälle voi näyttää.

      Aivotoiminnaltaan kehittyneet eläimet näkevät unia. Kanadalainen petoeläintutkija näki lammen takana nukkuvan karhun.
      Mies puhui karhulle rauhoittavasti, koska luonnonsuojelijana rakasti karhujakin. Karhu nosti hiukan päätään kuin kuitaten; OK saapasjalkainen.

    • Minä näin aikoja sitten unta-----liekö ollut mistä?

      Poistakaa tämä jos olen aiemmin jo samaa kirjoittanut.
      16.11.2011 11:52

      Eräänä aamuna sattui minulle niin outo tapaus että jollekin täytyy kertoa.
      Heräsin 10 vaille kuusi ja makaskelin siinä petillä venytellen (laiskotellen).
      Oli sellaista hämärän hyssyä , mutta silmäni olivat olleet jo auki parisen minuuttia.
      Jotenkin satuin vilkaisemaan sivulleni ja siinä metrin parin päässä seisoi kookas hahmo, se näytti aivan vävypojaltani joka asuu 35 km päässä, Oli sellainen kaapu päällä, olkapäistä ylöspäin en saanut mitään kuvaa mutta jalat näin, ja sen vaaleahkon kaavun. En osannut pelästyäkään, hihkaisin vain ääneen 'kukas piru sinä olet' samalla hapuilin lampun katkasijaa että sain valoa huoneeseen,

      Ei ketään ei mitään, mutta niin todellinen näky oli ollut että näin sen kaavun helman heilahduksenkin.

      Tämä oli eka kerta kun minulle näin näkyvä ilmestys ilmaantui ja kyllä tuli monen moista mieleen,
      Ensimmäinen kuvitus tuli että se oli varoittaja kohtapuolisesta haustani toiselle matkalle, koska hahmo jotenkin oli pukimiltaan niinkuin muistan Jeesuksen kuvissa olleen.

      Kuvittelin jos kuu olisi jotenkin pelleillyt kanssani luoden mokoman näyn mutta kuun sirppikin oli jo kadonnut taivaalta.
      Oli sen verran pimeää vielä..... kuinka se hahmo näkyi niin selvänä.

      En ole seonnut, ajattelen selvin päin niin kuin vielä eilenkin, mutta hiukan ihmetyttää....

      • En ole mikään unienselittäjä, vaikka unet kiinnostavatkin. Fiulinin kertama tapaus viittaa enemmän näkyyn tai enneuneen.
        Näen näitä joskus aamulla ennen heräämistä tai päivätorkkujen loppuvaiheessa. Niillä on minulle ollut joku sanoma.


    • Minäkin kuvittelin jokusen ajan, mitä minulle ennustettiin.
      Tietenkin kuvittelin olevani itse lähteenä, koska aina olen ollut vähän kivulias.

      Mieheni ei sairastanut koskaan ja mikä yllätys olikaan että hän poistui noin vain ja äkkiä.

      Nyt olen kuvitellut että tuo viittamainen hahmo kävikin varoittamassa minua tulevasta.

    • Viimeaikoina näen jokayö unta -- Voin heti nukahdettuani herätä johonkin uneen -- ja aamulla kun joskus olen herännyt ja muistan unen hyvin -- käyn ylhäällä ja mmenen takasin vielä petiin voin jatkaa sitä unta . vai tuntuuko se vaan kun se on sellanen torkahdus ja nousenkin jo ylös.

      On ollut v 72 kesällä hetki kun jälkeenpäin en ole muistanut tapahtumista paljoakaan -- mieheni oli kuollut kun heräsin -- vierelläni .
      Tytär oli meidänkanssa kesämökillä saaressa - Sain apua rannallaolevasta Tlosta jossa kävimme usein -- 2 miestä lähti kannsani saareen . Hälytettiin ampulanssi -- päästiin samaanaikaan rantaan kun ampulanssi tuli --olivatkin mieheni työkavereita . Sitten sairaalaan jossa vastassa oli sairaalan henkilöstöä ,yksi ihmetteli miksi miehelläni oli toRaappahousut ja toisessa jalassa villasukka. Se on jäänyt mieleeni -- itselläni ei ollut kenkiäkään ja yövaatteet oli alusvaatteina .
      Mutta kuinka otettiin vastaan oli minusta tyrmäävää -- kai se näyttikin jotenkin esisilmäyksestä kummalliselle -- Sanoin että tulemme saaresta - Vähitellen he tiesivät sairaalan tirdostoista että hän oli vaki potilaana Sydän tautipotilaana kyseisessä sairaalassa.
      Tytär lähti kotio Koiran kanssa jotenkin -- missä sitten saunassa vasta päästiin normaaliin mielenalaan -- Ja monta kohtaa on mikä on hämäränpeitossa -
      Sen muistan että illalla oltiin kalassa mies sai ison hauen uistimeen jonka hän itse perkaskin . No oli pakko kirjoittaa koska tämä vielä vuosienkin päästä tulee voimakkaana mieleen . Ei annettu minkäänlaista henkistä apua meille . Työstä otin 2viikon loman .

    • Mukava, kun sentään jotain kerroitte omista tuntemuksistanne, en ihan ´ kaheliksi ´ itseänikään tarvitse aina tuntea, monesti niin epämääräisen vaikeasti tuon asioita esille. Eikä ollut sen enempiä unijuttuja tuodakaan esille, alkaa jo väsyä syvempiin aivoponnistuksiinkin.
      Monesti on kyllä nyt vanhempana tullut heräämisen lähestyessä tunne, onko hereillä vai näkeekö vielä unta, sellasessa välimaastossa.

      Vain itse voi omille unilleen selvityksen antaa, tietää itse, millaisissa hetkissä elämänsä kulloinkin on.
      En ole mikään herkkähermoinen kuvittelija, luulen ainakin itse olevani asioitten jätkiperäistäjä, rationalisti. Silti herkkävaistoinen, se intuitio, herkkävaistoisuus on kyllä lisääntynyt, luottaa itseensä.

      En tiedä, onko muilla samanlaista jonkin vaikeamman elämänjakson ajan unohtamista. Kai se jotain itsesuojelun vaistoa sekin.

      Niinhän meillä itsekullakin, parempia ja huonompia aamuntuntoja ja -oloja on. Minäkin saisin kyllä tästä nykyisestä laiskuudesta itseäni ravistella. Ja kyllä se ainakin totta on, että ulkoilma tekee hyvää, ei niin helposti itsesurkutteluunsa juutu.
      Pitäkäähän huolta itsestänne.

    • Onhan meillä jokaisella epätasaisempiakin polkuja kuljettavanamme. Niistä ei ihmiselo säästä juuri ketään. Sitten riippuukin siitä miten suuntaamme ajatuksemme eteenpäin, osaammeko antaa oikeat mittasuhteen tapahtumille, pystymmekö näkemään oman osuutemmekin, ja saada käsiteltyinä ne pois päiväjärjestyksestä unohtamalla.
      Viimeksi tulivat nuo asiat esiin Annikki Flinkin vetämässä Inhimillinen tekijä henkilöhaastatteluissa. Siinä entinen opettajamies kertoi kokemuksiaan, ja miten itse pystymme vaikuttamaan ajatustemme suuntaan, oppimalla. Ohjelma oli todella katsomisen arvoinen, niin positiivisia haastateltavia olivat, vaikeista kokemuksistaan huolimatta.
      Kiitollisuutta ja luottamusta se vaatii, itseensäkin luottamista. mutta elämän kantaviin voimiin ennen kaikkea, jos ymmärtää avoimin mielin ne löytää.

      • sini-sirkku ek

        Korjaan:

        Anne Flinkkilä, nimi tuli muistista vain "sinnepäin"


    • Ramoona*

      Uni unessa...

      Joskus tajuan unennäön olevan unta, ja haluan jatkaa, vaikuttaa sen kulkuun. Jos uni on ahdistava, haluan herätä siitä ja kokea helpotuksen tunteen, tai muuttaa sitä niin että selviän vaikeasta tilanteesta. Minullakin on joskus ollut unissa tuntemattomassa kaupungissa harhailuja, rahatta, heppoisissa pukimissa ja myöhemmin ilman kännykkää. Rakennukset ovat tärkeitä, näen unta taloista, joissa olen asunut. Mahdanko joskus kummitella tässä talossa, kun tämä on niin rakkaaksi tullut, tämän talon ensimmäinen emäntä olen ja tavallaan luonut hengen tänne.

      Näen ihmisiä, joita en ole edes tavannut, unikuvissa ei ehkä näy edes heidän kasvojaan, silti tunnistan heidät tietyiksi henkilöiksi. Läheisenikin voivat unissa olla minkä ikäisiä vain, ja jopa sellaisissa vaatteissa joita heillä ei ole ollut. Edesmenneen äitini näin hiljattain vaaleassa pitsikoristeisessa leningissä, ja pitsin kiemurainen kuvio on vieläkin muistissani pieniä yksityiskohtiaan myöten. Jos olisin tekstiilitaiteilija, saisin siitä mallin. Otan joskus unissani täydellisen valokuvan, jossa valaistus on satumainen, taianomainen ja elävä.

      Varsinkin työelämän aikana työstin unissa ongelmia ja haasteita. Saatoin illalla tavallaan tilata ratkaisun asiaan, jonka alitujunta sitten käsittelikin ja aamulla tiesin, mitä minun pitää tehdä.

      Shakespearen näytelmä Myrsky kuvaa upeasti unen ja valveen yhtymistä. Unien avulla anteeksianto oli mahdollinen. Istuin Kansallisteatterin katsomossa melko edessä, ja näin selvästi Prosperoa esittävän Esko Salmisen silmät, kun hän lopussa yleisöään lämpimästi katsoen ja liikuttuneena sanoi :

      Meidät on tehty samasta aineesta kuin unelmamme, ja uneen päättyy tämä lyhyt elämämme.

      • mekin3

        Eläkäämme unelmissammekin


    • äimänkäkenä ---

      " näin unta elämästä "



      Näin todellaki viime yönä hassua unta,
      uni oli hiukan sekava,
      ihmisä paljon siinä huoneessa, makasin sängyssä kuin juuri herännyt oisin,
      sängyn päässä kolme naista piti neuvontaa siis luentoa lasten oikeasta kasvatuksesta,
      samalla sänkyni reunalle istahti ruotsia puhuva komea ystävällinen mies ,
      kuin olisi suurestiki rakastunu minuun, ja odotti siinä että nousisin ylös menisin pesulle ja lähtisin sen mukaan,
      nooh myöhemmin menin kylyhoneeseen suihkuun,
      kun tulin oli kylpytakki päälläsi,
      ihmisiä edelleen oli paljon siinähuoneessa jonne menin,
      aivan kuin sattumalta aukesi kylpytakki, ja paljas vartaloni paljastui juuri sen ruotsalaisen miehen edessä hän hymyili ystävällisesti mennessään,
      uni päättyi siihen,
      mitä ihmettä tämmönen uni mahtaa merkitä,
      en tunne ainuttakaa ruotsalaista miestä

      • susmorsian ek.

        Sehän oli erittäin hyvä uni, kaikki asiat kunnossa. Paitsi jos näät vielä samantyyppisen unen, varaudu tönäsemään ne luentomummelit sängyn reunalta pois ja tempase se komea mies peiton alle.
        ( no leikillähän minä ´ tulkitsin ´.)


    • fiiuliin*

      Minulle on nykyisin sattunut puhelemis tapauksia .
      Kun asun yksin ,olen alkanut puhelemaankin yksin-- ääneen
      Tiedän jo että jos joku ei vastaa sanomaani, silloin olen sen sanonut unissani ja aina omille pois menneille tuttavilleni
      Jos kuitenkin juttu luistaa hyvin , silloin se on unta

      Herään aina siihen kun ei kukaan vastaa kuullen oman ääneni

    • sini-sirkku ek
      • capt. cöpenick

        Kiitos Sini-sirkku hienosta sunnuntaipäivän musiikkihetkestä. Kuulin tuon elegisen kappaleen koulupoikana, mutta säveltäjä ei jäänyt mieleen.
        Sävelmällä on sellainen ominaisuus, että se jää piilotajuntaan.

        Oli kiireesti laitettava läppärin kajarit paikoilleen, että melodisen kappaleen tulkinta pääsee oikeuksiinsa.


      • um****
        capt. cöpenick kirjoitti:

        Kiitos Sini-sirkku hienosta sunnuntaipäivän musiikkihetkestä. Kuulin tuon elegisen kappaleen koulupoikana, mutta säveltäjä ei jäänyt mieleen.
        Sävelmällä on sellainen ominaisuus, että se jää piilotajuntaan.

        Oli kiireesti laitettava läppärin kajarit paikoilleen, että melodisen kappaleen tulkinta pääsee oikeuksiinsa.

        Tästä vieläkun musiikkia saamme kuunnella --on myös minun huvini , samalla kun nautin , myös vertailla näitä useampia hyviä esityksiä -- Oli jotenkin hauskaa kun Fibieh-Poem/Rachlevsky --Chamber Orchestra Kremlin --- oli tehnut melodiasta tosi kauniin valssin -


    • Me pojan kanssa puhutaan unisaan -- olen lapsena kävellytkin -
      Kerran heräsin kun olin sisareni oven takana - Me asuttiin yläkerrassa ja hänen perhe alakerrassa . oli se jotenkin hämmentävää kun hän herättää ja ihmettelee ,että mikä hätänä. Olin sillon n 15v .
      Se puhuminenkin on noloo .kun olen paljon matkustellut porukoissa ja on sanottava huonekaverille ettei sitten ihmettele kun juttelen unissani -- painajaisia --en ole nähnyt - eikös ne ole sellasia jotka voi toistua eri öinä.

      , mutta eksyksissä olen usein ja hukannut jotainmitä haen .
      Joskus toivoin että olisin nähnyt mieheni unissani-- ei ole näkynyt.

      • Minullakin on jo 32 vuotta rakkaan mieheni kuolemasta. Näin aluksi hänestä usein unta. Yhden värillisen unen muista aina.Unessa hän seisoi metsässä puolukkaisella rinteellä tumma puku ja valkoinen paita pääll, kravatti kaulassa komeana.
        Unet harvenivat ajan kuluessa. Nyt on kuin lahjan saisi, kun hänestä unen näen. Hänhän on unessa aina enintään alle viisikymppinen.


    • Lorena*

      Nukahdan usein hyvin pian ja sikeästi, Tosin huomaan unen jossain välissä muuttuneen pinnallisemmaksi jolloin jokunen unikuva voi mielessäni vilahtaa.
      Olen elänyt hyvin vaiherikkaan elämän, aina uusi jakso elämään on tullut kuin varkain entisen muututtua toiseen. Sanoisin elämäni olleen tapahtumarikasta monella eri tavalla. Mutta elämän nälkä jatkuu yksinäisistä päivistä huolimatta.

      Kun täytin 70v mielessäni alkoivat pyöriä elämän varrella olleet tapahtumat, on ollut hyviä päiviä ja niitä huonojakin päiviä on sekaan mahtunut - onneksi vähemmän.

      Myönnän olevani enneuninen, usein henkilö hyvä ystävä tai sukulainen tulee mieleeni uniin odottamatta. Ikävä kyllä joskus unikuva jää ikäänkuin viimeiseksi tervehdykseksi. Koen sen hyvin voimakkaana, seurauksena herääminen, miettiminen mihin unen tuoma ajatus liittyy.Siihen sen yön uni sitten loppuukin.

      Lieneekö ikä joka auttamatta etenee kohti määränpäätä vaikuttaa nykyisin unikuvien kohtaamiseen. Koen unikuvat ainoastaa viesteinä, henkilökuvat puuttuvat. Olen yrittänyt elää ketään haavoittamatta, joten ns pahoja unia jotka usein tulevat esille ns omantunnon unina en ole kohdannut.

      Työelämän aikana olen joutunut kohtaaman kirkkaan virran joka vie uusille ulapoille, mutta se tumma virtakin on tullut tutuksi, se on ollut kohdattava tahtoi sitä tai ei itsestä riippumattomista syistä.Puhtain sydämin voin viettää päiviäni. Johtuneeko tästä, olen huono uniennäkemisessä.

    • mitä merkitsee ???

      mikä mahtaa olla unen sanoma minulle,



      Nykyään näen unia äidistäni,
      viimenen uni oli että kyselin ihmisiltä missä äitini on, he sanoi että tuolle nukkumassa, menin kammariin jossa hän nukkui,
      hän heräsi ja kysi miksi tulin häntä herättämään,
      sitten hän lähti pitkää kaunista koivukujaa kävelemään saunaan ja minä perässä,
      mutta hän katosi näkyvistä, eikä saunaa näkyny, näkyi vain silmänkantamattomiin pitkä kuja,
      Kaikissa unissa hän aina katoaa ja jättää minut,

      • unisexsus

        Kyllä ne äiti- ja isäunet vuosi vuodelta vähenevät. Välttämättä ei tuo uni merkitse yhtään sen kummempaa, mutta ehkä olet vähän enemmän viime aikoina ajatellut häntä, tai jostain jäänyt mieleesi äideistä puhuminen tai jossain ohjelmassa on oma äitisi tullut mieleesi. Ota huomioon myös se, millaiset välit teillä oli äitisi kanssa. Tai kaipaatko häntä kovin.


      • unisexsus kirjoitti:

        Kyllä ne äiti- ja isäunet vuosi vuodelta vähenevät. Välttämättä ei tuo uni merkitse yhtään sen kummempaa, mutta ehkä olet vähän enemmän viime aikoina ajatellut häntä, tai jostain jäänyt mieleesi äideistä puhuminen tai jossain ohjelmassa on oma äitisi tullut mieleesi. Ota huomioon myös se, millaiset välit teillä oli äitisi kanssa. Tai kaipaatko häntä kovin.

        Minä näen aina unta,että ostan huonokuntoisen asunnon ja alan remppaamaan.
        Se kertoo elämäni tilanteesta,että jotain pitäis tehdä tälle luhistuneelle elämälle.
        Onko minusta enää ehostajaksi,se on arvailujenvarassa,remppaan kyllä nykyisinkin tänää vielä maalasin vuorilautoja,joten se siitä ama


      • siltiki mietityttää
        unisexsus kirjoitti:

        Kyllä ne äiti- ja isäunet vuosi vuodelta vähenevät. Välttämättä ei tuo uni merkitse yhtään sen kummempaa, mutta ehkä olet vähän enemmän viime aikoina ajatellut häntä, tai jostain jäänyt mieleesi äideistä puhuminen tai jossain ohjelmassa on oma äitisi tullut mieleesi. Ota huomioon myös se, millaiset välit teillä oli äitisi kanssa. Tai kaipaatko häntä kovin.

        Äitini on kuollu yli kolmekymmentävuotta sitten, en koskaa ennen ole nähny unia äidistä, kaipaan häntä kyllä paljon,varsinki nyt kun omapuoliso on kuollu,
        äitiin oli aina hyvät välit, paitsi että minä aina kiukuttelin hänelle,
        ennen hänen kuolemaa oli suhteeni häneen jo muuttunu kiukuttelu oli loppunu,
        olin hänen terveydestään jo hyvin huolestunu, olisin tahtonu hoivata häntä enemmän, mutta en ehtiny, hän kuoli yllättäin,
        isästä en ole nähny vielä unia , isä oli hieno mies , työeläkkeelle jäi vasta 65v ,
        kaipaan molempia nykyyään,
        olen itse tullu yhtävanhaksi kuin he olivan kuollessaan paitsi että isäni kuoli 85vuotiaana ,
        Oletan että unen viesti äidiltäni on, että mun pitää nyt pärjätä yksin ja jatkaa elämääni, kun mieheniki on kuollu,
        siksi hän katoaa aina yllättäin unessa ja löydän itseni yksin siinä,
        näitä äiti unia olen nähny nyt aika paljon, jokaisessa hän katoaa mun lähipiiristäni,


    • Oli iltapäivä, ehkä siinä klo 14,00 aikaan, kun sohvallani istuin katsellen Suomi-filmiä juuri aterioineena. Kuinka ollakkaan ei filmi jaksanut kiinnostaa, joten kellahdin kumoon ja TV jäi äänineen päälle.

      Unessani olin jäeven rannalla ja nostamassa katiskaa, kun kauhukseni huomasin kissan hukkuneen verkkoon, tassut levällään ja kissannaama näkyvissä silmät auki. Heräsin aika kauhistuneessa tunnelmassa, ja sitten tajusin unisymbolin.

      Olin itse jäänyt tuon TV-verkon syöttöön, se tunki uneeni, ja uni varoitti siitä,...koko luovuuteni hukkuu, jos tarjonta syöttää vain ns. valmista katseltavaa.

      Mietin kyllä verkkoa yleisemminkin, tätä paljon käytettyä nettiverkostoa, mutta ilon tunne heräsi, kun koin kirjoittamisen olevan aivan omaa toimintaani, josta voin irrotakin niin tuntiessani -- Ja kaikki nämä ihanat mahdollisuudet tutkia, löytää, tietoa iloa, jakaa ja vastaanottaa, ja kanssaihmisten seuraakin vielä :D
      Sellainenkin terveellinen uni muistui, muutama päivä sitten,...ja suljen TV:n --- kun muistan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      437
      3216
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      114
      2693
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      397
      2674
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      161
      2112
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1927
    6. 173
      1335
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1317
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1196
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      74
      1154
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1010
    Aihe