Marsulle kaveri, mutta milloin? APUA!!!??

Moi!
Ostin poikamarsun, elmerin noin puolivotta sitten ja Elmeri on nytten vähän yli puolivuotias. Ostin elmerin ilman kaveria koska myynnissä olivat vain tämä yksi poika ja kaksi siskoa, toiset ostivat tytöt ja minä sitten pojan. Mistään ei silloin löytynyt toista poikaa joka olisi saman ikänen ( elmeri luovutettiin todella pienenä, 3 viikkoisena) niin emme otaneet pojalle kaveria.
Nytten olisi tosi kiva jos Elmerillä ois kaveri mutta tuleeko paljon riitaa kun ostaa toisen pojan ja elmeri ei ole niin vanha... (kannattaako odottaa että marsu on vuoden vanha ja sitten ostaa pennun?). En ole huomannut mitenkään että marsu olisi yksinäinen, puhun sille jatkuvasti kun olen huoneessa ja pidän sylissä monta kertaa päiväsä, mutta tietysti olis kiva jos pojalla olis oma kaveri :)
Ja mistä kannattaa ostaa seuraava marsu sitten? Itse ostin yksityiseltä, mutta nytt en löydä pääkaupunkiseudulta tulevia pentuja.. ja eläinkaupasta en halua ostaa koska myyvät 3-9kk vanhoja marsuja, ja marsut eivät olleet mitenkään ihmisten kanssa toiminnassa.
Kiitos vastauksista etukäteen!

8

97

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • http://marsuyhdistys.net/home/?page_id=53
      Olethan kysellyt marsuyhdityksen virallisilta kasvattajilta..? Jos heiltä ei juuri nyt löydy, niin pk-seudulla on takuulla myös hyviä epävirallisia kasvattajia, joita viralliset voivat sulle vinkata.

      Mieluiten heti. Mitä pidempään marsu -etenkin liian nuorena luovutettu- asuu yksin, sitä todennäköisemmin Se unohtaa marsukielen eikä enää pärjää laumassa. Jos et ole omistanut marsuparia, et mitenkään näe yksinäisen marsun oireilua, koska et tiedä miten normaali laumamarsu käyttäytyy. Yleensä omistaja huomaakin vasta kaverin hankittuaan kun marsusta kuoriutuu ihan eri eläin ulos :) Suosittelen ostamaan luovutusikäisiä mieluiten kaksi yhden sijaan, koska poikaset kaipaavat eri tavalla leikkiseuraa, kuin mitä Elmeri välttämättä osaa enää tarjota, ja kaverin kanssa muutto ei ole niin pelottavaa, mutta yksikin käy aivan hyvin. Elmerin seuraksi et alun perinkään olisi välttämättä tarvinnut samanikäistä marsua, vaan poikanen olisi sopeutunut aivan hyvin yhteen vaikka aikuisenkin kanssa. Puolivuotias on kuitenkin jo turvallisin yhdistää poikaseen.

    • Kiitos todella paljon vastauksesta!

    • Miten nämä marsut pitäisi "yhdistää"?
      Laitetaanko lattialle samaanaikaan vai häkkiin?
      Jostain olen lukenut että laittaisi käsiin parfyymiä ja sitten silittäisi molempia marsuja että molemmilla olisi sama tuoksu... Ja joku sanoi että marsut laitettaisiin uuteen paikkaan missä kumpikaan marsu ei ole ollut, ja annettais totutella toisiinsa.
      Mitä pitää tehdä (JOS) marsut alkavat tapella? Jos joku tietää niin mitä marsut tekevät kun tapaavat toisensa ekaa kertaa?

    • Sedä

      Uuteen marsuun kannattaa yrittää sotkea vanhan tuoksua, esim hieromalla siihen sen kuivikkeita. Totuta vapaana puolueettomalla maalla. Marsut todennäköisesti astuvat toisiaan, jahtaaminenkin on normaalia, ja poikanen voi näyttää kovin pelokkaalta ja vinkua surkeana, mutta yleensä nyrkkisääntö on että niin kauan kuin haavoja ei tule, kaikki on hyvin. Kannattaa varautua siihen että marsut ei mene yhteen kerralla, vaan totutuksia joutuu ehkä tekemään jonkin aikaa. Siinä mielessä kaksi poikasta on yhtä parempi, että aikuinen ei ehdi kiusata molempia niin paljon. Jatkossa iso aitaus asuinpaikkana häkin sijaan ehkäisee mahdollisia kähinöitä, kun ei tarvitse olla aivan kylki kyljessä :)

      Joku kokeneempi osaisi varmasti antaa vielä tarkempia neuvoja , en ole yhdistänyt marsuja, tiedän vaan teorian ja muiden jyrsijöiden pohjalta.

    • Kiitos :)

      Mikä on parempi kahdelle marsulle, kaksi 120cm häkkiä (marsut eri häkeissä) vai yksi yhteinen 120cm häkki aitaus että voivat kävellä häkin ulkopuolella? Nytten minulla on yksi häkki (120cm) ja marsu saa juosta ulkopuolella useasti päivässä.

    • Kun ovat tottuneet toisiinsa, niin yhteinen. On tapauksia, joissa kaksi marsua ei vaan sopeudu, jolloin lajitoveri viereisessäkin häkissä auttaa.

    • Kiitos :)
      Mutta apua tarvitsen vielä siitä marsujen ensitapaamisesta...

      Miten nämä marsut pitäisi "yhdistää"?
      Laitetaanko lattialle samaanaikaan vai häkkiin?
      Jostain olen lukenut että laittaisi käsiin parfyymiä ja sitten silittäisi molempia marsuja että molemmilla olisi sama tuoksu... Ja joku sanoi että marsut laitettaisiin uuteen paikkaan missä kumpikaan marsu ei ole ollut, ja annettais totutella toisiinsa.
      Mitä pitää tehdä (JOS) marsut alkavat tapella? Jos joku tietää niin mitä marsut tekevät kun tapaavat toisensa ekaa kertaa?

    • Marsuilia

      [email protected]

      Minulla kaksi ihanaa marsu poikaa, marsut myydään yhdessä ja mukaan saa jos haluaa, häkin ja kaikenlaisia tarvikkeita :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      429
      3013
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      102
      2354
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      363
      2092
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1933
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1787
    6. 161
      1231
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1227
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1156
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1072
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      947
    Aihe