VALMENNUSKURSSIT - rahastusta vai hyödyllistä?

Järkytyin kun huomasin valmennuskurssien hintojen pahimmillaan lähentelevän 6000€! Onko ne hintansa väärtejä vai tyhmien rahastusta?

11

554

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oikkari

      89% tänä vuonna päässeistä oli käynyt Pykälän kurssin. Eli en nyt usko että ihan rahastusta... :)

      • "oikkari"

        Eipä taida


      • Fuksi14

        Pykälän kurssit ovat aivan paskoja... Ei kannata mennä. Tänä vuonna opetus oli aivan laadutonta ja materiaalitkin kehnoja.

        Pääsin kyllä sisään kevään valinnassa, mutten todellakaan Pykälän kurssien ansiosta.


    • O14

      Kyllä niistä hyötyä on. Suurin hyöty tulee kokeista ja mahdollisuudesta verrata edistymistään suhteessa muihin. Toisekseen opettajat osaavat avata vaikeampia käsitteitä ja teorioita. Kävin itse kaksi kertaa ja toisena vuonna pääsin sisään. Ensimmäinen kerta oli ehdottomasti hyödyllinen. Toisella kierroksella olisi melkein voinut ottaa vain etäpaketin, jolloin olisi saanut kokeet.

    • Tassle

      Hyötyä on. Tästä en usko juurikaan olevan erimielisyyttä. Paljonko on sitten aivan toinen kysymys. Yhdelle kurssi toimii todella kovana motivaation ja/tai rytmin lähteenä, toinen oppii kuuntelemalla ja kolmas taas hyötyy vain mahdollisuudesta verrata omaa osaamistaan muihin.

      En usko, että 4000-6000€ kurssista hyötyy juuri mitään verrattuna 1000-1500€ kurssiin. Toisaalta opin parhaiten lukemalla itsekseni, joku jolle kuunteleminen on luontevampaa voi olla erimieltä, koska luultavasti kalliimmalla kurssilla on enemmän tunteja. Toivottavasti ainakin.

      Jos pitäisi antaa neuvo, niin ota joku 600-1500€ välissä oleva kurssi, joka vaikuttaa sopivalta itsellesi. Ennen kaikkea tärkeintä on lukea ja opetella asioita itsenäisesti. Mikään kurssi ei kestä 8h päivässä, eikä yhdelläkään kurssilla voida käydä ja erityisesti kerrata asioita yhtä nopeasti kuin lukiessa. Suurin osa oikiksen pääsykoe urakasta ei ole asioiden ymmärtämistä, vaan niiden kertaamista ja pänttäämistä. En usko, että kurssi voi tätä paikata vaikka tunteja olisi 60 viikossa, päinvastoin kurssilla voidaan syödä aikaa omalta lukemiselta.

    • Kerrallasisään

      Ei ainakaan montaa tuhatta euroa kannata maksaa. Itse pääsin ensimmäisellä yrittämällä sisään. Ostin vain kenraalikoepaketin yhden illan kertausluennon kanssa.
      Sisään pääsee, jos on motivoitunut ja tekee töitä pääsemisen eteen. Ottaa lukemisen tosissaan, mikä on toki helppoa, jos oikeasti pitää alasta.

    • oikkari

      Oikiksen pääsykokeissa kyse on vain ja ainoastaan siitä omasta lukemisesta. Jos jollekin kurssille menet niin suosittelen ottamaan jonkun iltakertauksen tai vastaavan. Aamu- ja iltapäivän tunnit säästäisin kokonaan sille omalle lukemiselle. Itse pääsin toisella yrityksellä Turun oikikseen ja vaikka lexin materiaalipaketin tilasin, en kokenut siitä olleen minulle mitään hyötyä. Tärkeintä on löytää itselle se paras tapa oppia asioita ulkoa.

    • TPS!!!!

      Sisään pääsee lukemalla, ei sillä että joku jakaa sinulle ylimääräisiä muistiinpanoja, tiivistelmiä yms tai että selittää samaa asiaa, joka jo kirjoista löytyy. Itse pääsin Turkuun ilman kurssia, kova lukumotivaatio ja halu sisäälle tiedekuntaan olivat valttia. Myönnettäköön, että kyllä monille kursseista voi olla apua.

      Tilanne on sikäli täysin korni, sillä suuri osa, jotka haluavat oikikseen, ottavat kurssin - vaikkakin oikeasti pääsisivät sisään varmasti ilmankin - tämän takia sisäänpäässeistä suuri osa on käynyt kurssin! Kaikessa on aina hyvät ja huonot puolensa, ja jokainen on erilainen oppija - mutta muistakaa, kurssi ei takaa sisäänpääsyä eikä ole välttämätön edellytys!

    • catcat

      Voin suositella lämpimästi Pykälän kursseja, ylivoimaisesti parhaimmat kurssit Helsingin oikikseen! Kahtena vuonna kävin ja toisella kerralla tärppäsi.

    • 2014 hakija

      lukutekniikkakurssista eniten hyötyä. Aika kuutamolla oisin ollut ilman.

    • ampukaamuapäähän

      Itse maksoin omasta kurssistani viime vuonna 990 euroa plus materiaalimaksu 400. Mitä aikaisemmin varaat, sitä halvemmalla saat, ainakin Valmennuskeskuksella vuodenvaihteen jälkeen ilmottautuneet makso 300€ enemmän ku minä.

      Valmennuskeskuksen opettajat on ainakin mun kohdalla ollu mahtavia, ja ne on auttanu huimasti. Myös tiedekunnassa jo sisällä ollut kurssin tutori oli hyvä tyyppi, ja motivoi ja tuki paljon. Tuskin olisin ilman kurssia päässyt, aika pahasti meinas pää levitä.

      Ainakin itse suosittelen kurssia kenelle tahansa, joka kuulemalla oppii. Ei kai siinä muuten mitään pointtia ole. Mut 6 000€ on rahastusta, hyi hele.

      Onnea valitsemallesi tielle!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      108
      7826
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2872
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2452
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      119
      2175
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1845
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      10
      1599
    7. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1449
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1446
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1415
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1364
    Aihe