Lucznik ilmakivääri

Kokkeli -64

Minulla on vanha, mutta täysin toimiva Lucznik-merkkinen puolalainen ilmakivääri. Olen sen saanut aikoinaan pikku nöösinä eräältä tutulta lahjaksi sillä ehdolla, että en koskaan sitä myy, anna enkä muutenkaan hävitä. Oli antajan edesmenneen isän entinen ase.
En ole asetta hävittämässä, mutta kiinnostaisi tietää, onko tuolla mitään esim. keräilyarvoa? Vanhahan tuo on! Löytyy mm. aseen numero ym. aseeseen kaiverretut tiedot.
Eli osaako joku kertoa mikä on aseen arvo ja kiinnostaako tuollaiset esim. keräilijöitä?

6

1479

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ultimate sniper

      Aijaijai, tulee lapsuus mieleen, tuolla Lucznikilla meikäläisen ampumaharrastus sai alkuunsa! Maksoi muistaakseni Anttilan hinnastossa 80 markkaa ja kyllä tehossa piisasi, löi kevyesti naapurin poikien haenelit. Tarkka kuin mikä, vai johtuiko ampujasta...joka tapauksessa tuhansia ja taas tuhansia kuteja sen piipun läpi kulki kunnes jousi pikku hiljaa kuoleentui ja tiivisteet hapertui. Nuoremmat serkkupojat sen peri ja ryökäleet sahasi piipun poikki kun olivat onnistuneet tukkimaan sen jollakin moskalla.
      Keräilyarvoa tuskin aseelle löytyy mutta se tunnearvo...

    • dianaimppu

      Ensiksikin tulee mieleen tuon vanhan lutkun kunto, se vaikuttaa varmaan hyvin paljon hintaan. En kylläkään osaa arvioida millainen tuollaisen vanhan lutkun hinta voisi olla..ehkä 200-300 euroa..olisiko??

      Itse 7 luokkalaisena kävin paikallisessa kelloliikkeessä, en muista miksi mutta sen nurkassa tiskin vieressä oli kaksi imppua ja molemmat oli Dianan lutkuja, lyhyt piippuinen ja pitempi piippuinen, muistaakseni lyhytpiippuinen oli alta viritettävä eli vinulla, muistanko oikein..himoitsin ja unelmoin impusta ja vanhemmat pisti vastaan eikä halunneet ostaa, säästin salaa viikkorahat ja kun hinta oli kasassa niin menin ja ostin kylmästi impun ja vein kotiin, ei tullut sanomista muutoin kuin siitä mistä olin saanut rahat, kerroin että säästänyt olen.

      Väljäksi sen varmaan ammuin..kehityinkin hyväksi ja nopeaksi ampujaksi, kiitos siitä että myös katajanmarjoja riitti! Ampuma kokemuksesta oli hyötyä myös armeijassa sillä pääsin tarkka-ampujaksi ja nykyisinkin vielä yli viiskymppisenä teeret tippuu nätisti latvoista, tosin kaliiperi muuttunut .222:seen.

    • Kokkeli-64

      Tuo on täysin toimivakin vielä ja itseasiassa erittäin hyvässä kunnossa. Lisäksi siinä on alkuperäinen hihna. Piippu taittuu tyvessä olevaa vipua itseensä päin vetämällä ja sitten käsin piippu taittaen alas. On myös melko tarkkakin vieläpä ja jousikin on toimintakuntoinen. Ikää en kyllä tarkalleen osaa sanoa, mutta minä olen saanut sen 80-luvun alussa ja henkilö jonka ase oli alunperin oli ollut jo vuosia ollut kuolleena. Eli ase on ainakin 60-70 luvulta? Mistähän sen iän saisi selville?

    • Kokkeli-64

      Itseasiassa löysin jutun kyseisen merkkisestä aseesta netistä ja taitaa ollakin vieläkin vanhempi eli ainakin 50-luvulta?

    • romperape

      Minä taasen ostin tänään rompetorilta aika hienokuntoisen Lucznik 87, en vaan tiedä mitä tuo numero tarkoittaa . Vipu on siinäkin josta painetaan jotta piippu aukeaa sekä liipasimen etuvedon säätö löytyy..."mielenkiintoista"

      • Anonyymi

        Mulla oli kans 70-luvulla ostettu Lucznik. Sillä lensi mökillä järveen asti, johon ei edes Gamo Hunterkaan pysytynyt. Tehokas siis.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2131
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1938
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1888
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1690
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1488
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe