Lucznik ilmakivääri

Kokkeli -64

Minulla on vanha, mutta täysin toimiva Lucznik-merkkinen puolalainen ilmakivääri. Olen sen saanut aikoinaan pikku nöösinä eräältä tutulta lahjaksi sillä ehdolla, että en koskaan sitä myy, anna enkä muutenkaan hävitä. Oli antajan edesmenneen isän entinen ase.
En ole asetta hävittämässä, mutta kiinnostaisi tietää, onko tuolla mitään esim. keräilyarvoa? Vanhahan tuo on! Löytyy mm. aseen numero ym. aseeseen kaiverretut tiedot.
Eli osaako joku kertoa mikä on aseen arvo ja kiinnostaako tuollaiset esim. keräilijöitä?

6

844

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • ultimate sniper

   Aijaijai, tulee lapsuus mieleen, tuolla Lucznikilla meikäläisen ampumaharrastus sai alkuunsa! Maksoi muistaakseni Anttilan hinnastossa 80 markkaa ja kyllä tehossa piisasi, löi kevyesti naapurin poikien haenelit. Tarkka kuin mikä, vai johtuiko ampujasta...joka tapauksessa tuhansia ja taas tuhansia kuteja sen piipun läpi kulki kunnes jousi pikku hiljaa kuoleentui ja tiivisteet hapertui. Nuoremmat serkkupojat sen peri ja ryökäleet sahasi piipun poikki kun olivat onnistuneet tukkimaan sen jollakin moskalla.
   Keräilyarvoa tuskin aseelle löytyy mutta se tunnearvo...

  • dianaimppu

   Ensiksikin tulee mieleen tuon vanhan lutkun kunto, se vaikuttaa varmaan hyvin paljon hintaan. En kylläkään osaa arvioida millainen tuollaisen vanhan lutkun hinta voisi olla..ehkä 200-300 euroa..olisiko??

   Itse 7 luokkalaisena kävin paikallisessa kelloliikkeessä, en muista miksi mutta sen nurkassa tiskin vieressä oli kaksi imppua ja molemmat oli Dianan lutkuja, lyhyt piippuinen ja pitempi piippuinen, muistaakseni lyhytpiippuinen oli alta viritettävä eli vinulla, muistanko oikein..himoitsin ja unelmoin impusta ja vanhemmat pisti vastaan eikä halunneet ostaa, säästin salaa viikkorahat ja kun hinta oli kasassa niin menin ja ostin kylmästi impun ja vein kotiin, ei tullut sanomista muutoin kuin siitä mistä olin saanut rahat, kerroin että säästänyt olen.

   Väljäksi sen varmaan ammuin..kehityinkin hyväksi ja nopeaksi ampujaksi, kiitos siitä että myös katajanmarjoja riitti! Ampuma kokemuksesta oli hyötyä myös armeijassa sillä pääsin tarkka-ampujaksi ja nykyisinkin vielä yli viiskymppisenä teeret tippuu nätisti latvoista, tosin kaliiperi muuttunut .222:seen.

  • Kokkeli-64

   Tuo on täysin toimivakin vielä ja itseasiassa erittäin hyvässä kunnossa. Lisäksi siinä on alkuperäinen hihna. Piippu taittuu tyvessä olevaa vipua itseensä päin vetämällä ja sitten käsin piippu taittaen alas. On myös melko tarkkakin vieläpä ja jousikin on toimintakuntoinen. Ikää en kyllä tarkalleen osaa sanoa, mutta minä olen saanut sen 80-luvun alussa ja henkilö jonka ase oli alunperin oli ollut jo vuosia ollut kuolleena. Eli ase on ainakin 60-70 luvulta? Mistähän sen iän saisi selville?

  • Kokkeli-64

   Itseasiassa löysin jutun kyseisen merkkisestä aseesta netistä ja taitaa ollakin vieläkin vanhempi eli ainakin 50-luvulta?

  • romperape

   Minä taasen ostin tänään rompetorilta aika hienokuntoisen Lucznik 87, en vaan tiedä mitä tuo numero tarkoittaa . Vipu on siinäkin josta painetaan jotta piippu aukeaa sekä liipasimen etuvedon säätö löytyy..."mielenkiintoista"

   • Anonyymi

    Mulla oli kans 70-luvulla ostettu Lucznik. Sillä lensi mökillä järveen asti, johon ei edes Gamo Hunterkaan pysytynyt. Tehokas siis.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Marin syyttää nyt viranomaisia siitä että itärajaa ei saada suljettua

   https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009088673.html Aina löytyy syyllinen muualta Marinin mielestä.
   Maailman menoa
   475
   8844
  2. Erika Vikman avoimena bilettämisestä kameroiden sammuttua: "Itse en olisi selvinnyt..."

   Erika Vikman paljastaa, bilettikö vaiko ei yön pikkutunneilla Vain elämää -ohjelman kuvauksissa muiden artistien kanssa. Kuvaukset loppuvat n. klo 24
   Kotimaiset julkkisjuorut
   40
   7326
  3. Mitä jos Putin ja Venäjä onkin oikeassa?

   Mitä jos Ukrainan länsimielit sittenkin kaltoin kohtelivat itäukrainan venäjänkielistä ja mielistä väestöä kuten esim, Oliver Stonen dokumentti Ukr
   Maailman menoa
   725
   3099
  4. 36-vuotiaalle Marinille laitettu "holhooja" joka vahtii hänen tekemisiään

   eli sitä, että nyt ei mennä bilettään ja sekoileen, jotta ei kohuja tulisi kun vaalitkin lähenee. Onhan se jotenkin hupaisaa, että 36-vuotias perheen
   Maailman menoa
   370
   3026
  5. En tahdo kuolla Putinin takia, video voi järkyttää herkkiä katsojia

   Video voi järkyttää herkkiä katsojia En tahdo kuolla Putinin takia https://youtu.be/v4hQi-gs3AY
   Maailman menoa
   216
   1549
  6. Mikko Koivun petturuudelle kova hinta

   Kaunis Helena saa miljoonia dollareita ja Mikko pojalle nauravat kaikki.. Tämä on ilon päivä 😁
   Kotimaiset julkkisjuorut
   90
   1371
  7. Sofian maineella on vaikea löytää uutta lompakkoa

   Mutta pakko hänen on yrittää koska työnteko ei maistu. Tänään taas baarikierros josko saisi jonkun satimeen.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   98
   1192
  8. Auttaako mustasukkaiseksi tekeminen?

   Mitä sillä saavuttaa tai yrittää saavuttaa?
   Ikävä
   129
   1045
  9. Voiko kirjoituksen perusteella rakastua?

   Haluaisin tietää mitä mietitte, voiko toiseen rakastua pelkän kirjoitustavan perusteella? Tietämättä toisen ulkonäköä?
   Ikävä
   85
   904
  Aihe