Jani Toivola Setan kirkkokätyri + tietämätön ihminen

mieti tätä(se aito)

Arvo Tasa
8.9.2014 10:24

"Kirkon tasa-arvoisuus on tosiaan varsin valikoivaa. Seksuaalisen harjoittamisen muodoistakin nostetaan vain yksi jalustalle ja puhutaan että tässä on kyse tasa-arvosta. Ei se ole tasa-arvoa että vain yhtä porukkaa suositaan. Tasa-arvo on sitä että kaikkia seksuaalisen muotoja kunnioitetaan tasa-arvoisesti."


Olen pitkän aikaa ihmetellyt, kuinka tietämättömiä ihmiset ovat Suomen laista ja
hyvistä tavoista.
Uskovaisetkin väittävät kasvot peruslukemilla että mm homot vaatii lapsiin sekaantumisoikeutta tai eläinten kanssa aviota ellei suoraan yhdyntää. Esineiden käytöstä en puhu mitään vaikka pumpattavat Barbarat ovat monelle
peräkammarin tuttuja.

Mistä tässä on kyse? Tiedämme tietysti. Voisiko tätä mustamaalausilmiötä tarkastella ja kysyä: voiko kirkko tehdä jotain? Avioliittoneuvontaa, yksinäisyyden kestämis-neuvontaa. Joitakin ongelmia joillakin ihmisillä on. Se on selvä, mutta miten voimme lähestyä heitä rakastavina lähimmäisinä niin että voimme auttaa pois vihan kierteestä?

Mikä on ev. lut kirkon neuvo?

11

154

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mieti tätä(se aito)

      Jotta kukaan ei innostu väittämään, että panettelen kirjoittajia, laitan yhden tekstin esiin. Tässä on paketissa kirkkaana ajatusteni syy:


      Kaisalis
      7.9.2014 17:33
      0
      Sulje
      "Kyllä "ohjausta vähän" taidat nyt pahasti liioitella sanoessasi, että papit olisivat ajamassa kirkosta kaikki muut pois paitsi homoseksuaalit!"

      No ainakin piispat ovat antaneet tällaisia julkilausumia ja papit sitten seuraavat näitä piispoja.

      Homoseksuaalit ovat valtaamassa kirkon ja uskovat lähtevät ja osa ajetaan pois, kun eivät kuitenkaan tottele homomääräyksiä.

      "On suuri ilo että tilanne on vähitellen muuttumassa armollisempaan suuntaan myös heidän osaltaan."

      Ja itsekin iloitset että homot tulee kirkkoon ja uskovat lähtevät taikka ne ajetaan.

      Ja mitä tasa-arvoa tuo on että vain yksi seksuaalisuuden laji sallitaan? Tässähän jää kymmeniä seksuaalisuuden muotoja vielä hyväksymättä. Mihin jäävät pedofiilit, eläimiinsekaantujat, esineisiin sekaantujat, .... näitähän kaikkia sitten syrjitään. Eihän tällainen ole tasa-arvoa ollenkaan.



      Lähde:Mitä sydän on täynnä, sitä suu puhuu

    • Mitä on tasa-arvo

      "Arvo Tasa
      8.9.2014 10:24

      "Kirkon tasa-arvoisuus on tosiaan varsin valikoivaa. Seksuaalisen harjoittamisen muodoistakin nostetaan vain yksi jalustalle ja puhutaan että tässä on kyse tasa-arvosta. Ei se ole tasa-arvoa että vain yhtä porukkaa suositaan. Tasa-arvo on sitä että kaikkia seksuaalisen muotoja kunnioitetaan tasa-arvoisesti." "

      Ei tuo ole aitoa tasa-arvoa, että nostetaan vain yksi seksuaalisuuden harjoittamisen muoto jalustalle ja vaalitaan tämän tavan harjoittajien oikeuksia korostaen.

      Jos nyt kirkon on pakko mieltää tasa-arvo seksuaalisten toimintojen kautta, niin tällöinhän pitäisi huomioida kaikki tavat miten ihmiset voivat harjoittaa seksielämäänsä ja rakentaa tasa-arvo näiden välille.

      • mieti tätä(se aito)

        Mitä on tasa-arvo
        8.9.2014 12:46


        Vahvistat sen mitä yllä sanoin.


      • mieti tätä(se aito)
        mieti tätä(se aito) kirjoitti:

        Mitä on tasa-arvo
        8.9.2014 12:46


        Vahvistat sen mitä yllä sanoin.

        Olen sanonut tämän ennekin mutta sanon jälleen: Syynä tähän ylettömään sukupuoleen , on seksismi. Papit ovat papittaria ja sitä rataa. Tässä täsmennystä:


        hyvän sään aikana
        5.9.2014 20:23
        3
        Sulje
        Jos en olisi jo eronnut kirkosta Jani Toivosen liityttyä se olisi nyt ajankohtaista.
        Erosin silloin kun naispapittaret astuivat korkokengissään ja silikonirintoineen kirkon saarnastuoliin.

        Seksimin määritelmä:

        Seksismillä (lat. sexus, engl. sex, sukupuoli) viitataan katsantokantaan, joka korostaa sukupuolten välisiä eroja ja niihin perustuvaa sukupuolten eriarvoisuutta.[1] Seksismi liittyy aiheena sukupuolten väliseen tasa-arvoon. Seksismillä tarkoitetaan kaikkea, mikä sisältää sukupuoleen liittyvää erottelua. Henkilö on seksisti, jos hänellä on seksistisiä käsityksiä. Seksistiset vakaumukset voivat perustua esimerkiksi uskontoon.
        lähde wiki

        On todella mielenkiitoista että ihmiset ovat keskittyneet puhumaan näin kapeasti ...mutta TODELLISELLA INTOHIMOLLA.

        Minusta siinä on jotakin korjattavaa, vaikka tässä asiassa todellisuuden arvio taitaa monelta puuttua tässä asiassa.


      • Jo heteroseksuaalisuudessa on asioita, jotka on yleisesti hyväksytty, vaikka Raamattu ei puolla. Mm. kuukautistilassa makaamisen, naisen katsomisen himossa, avioerot.

        Kirkko ei kyllä puutu noihin juurikaan, joten on linjassa, että homotkin saavat kirkon hyväksynnän siinä kuin haureelliset heterot, ja muutenkin kaikki syntiset. Vuoro on vaihtunut,


    • Arvo Tasa

      "Ja mitä tasa-arvoa tuo on että vain yksi seksuaalisuuden laji sallitaan? Tässähän jää kymmeniä seksuaalisuuden muotoja vielä hyväksymättä. Mihin jäävät pedofiilit, eläimiinsekaantujat, esineisiin sekaantujat, .... näitähän kaikkia sitten syrjitään. Eihän tällainen ole tasa-arvoa ollenkaan. "

      Tässä hyvin todistetaan että tuo kirkon tapa rakentaa tasa-arvo seksuaalisten toimintojen kautta, ei nyt vaan kertakaikkiaan toimi. Ei tasa-arvoa rakenneta seksuaalisten toimintojen kautta, vaan se rakennetaan ihmisten kautta - kaikkien ihmisten kautta eikä toiminnoista tarvitse puhua mitään. Näin voimme julistaa sitten kaikille ihmisille samalla tavalla evankeliumin sanaa kertoen mikä on se Jumalan tahto ihmisen suhteen.

    • Maisalis

      Olin juuri vastata tähän aloitukseesi siinä klo 12 korvilla kun huomasin että se olikin saman tien poistettu! Eli varsin nopeaa toimintaa, aloituksesi ei ehtinyt olla lut. palstalla paria minuuttia kauempaa. Mitä tehokkuutta!

      Mielestäni lut. palstalle on pesiytynyt vastenmielistä vihan kulttuuria, vaikka säännöt kieltävät esim. rasismin ja "toista vahingoittavan" kielenkäytön. Mutta näköjään nuo säännöt eivät koske kaikkia kirjoittajia. Tuo Toivola- polemiikki palstalla oli oikea rimanalitus, jossa kaikkein alhaisimmat vietit pääivät valloilleen ja ikävä kyllä ne saivat jäädä palstalle.

      Samoin käy sääliksi Kuuntelevan kirkon pappeja, sillä he ovat myös saaneet osansa ala-arvoisesta kielenkäytöstä. Onkohan tuo palsta siis tarkoitettu pelkästään fundamentalisteille?

      • mieti tätä(se aito)

        Maisalis
        8.9.2014 18:51

        On varmaan, mutta sitä ei missään sanota. Toisaalta totuus on kai sama olipa lukija fundamentalisti tai ei. Muutoinhan totuus ihmisoikeuksista riippuu uskonnollisesta vakaumuksesta.
        No, itse asiassa se kyllä riippuukin. Muslimit eivät hyväksy YK:n ihmisoikeusjulistusta Koraanin vasaisena. Heillä on oma koraanillinen ihmisoikeusjulistuksensa.


    • "Voisiko tätä mustamaalausilmiötä tarkastella ja kysyä: voiko kirkko tehdä jotain? Avioliittoneuvontaa, yksinäisyyden kestämis-neuvontaa. Joitakin ongelmia joillakin ihmisillä on. Se on selvä, mutta miten voimme lähestyä heitä rakastavina lähimmäisinä niin että voimme auttaa pois vihan kierteestä?"

      Tämä on todella hyvä kysymys. Minusta olisi mahtavaa jos osaisin suoralta kädeltä antaa vastauksen mitä kirkko voi tehdä, mutta mitään yksittäistä helppoa ratkaisua ei taida olla.

      Itse ajattelen, että asiassa on (ainakin) kaksi puolta. Ensimmäinen lähtökohta on se, että kirkon tulee avata ovi sekä puolustaa sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjä. Kirkon täytyy tehdä tuo sen takia, että se on tapa elää todeksi Rakkauden kaksoiskäskyä. Kirkko, joka ei seiso huonommassa asemassa olevien rinnalla ei toimi kuten kirkon kuuluu.

      Tiedän kyllä, että kirkon ei ole tässä kovin hyvin pärjännyt. Vasta viime vuosina on alettu mennä parempaan suuntaan.

      Toinen puoli asiaan on se, että jotenkin pitäisi löytää malli, jolla kaikki eri tavoin ajattelevat voisivat elää samassa kirkossa, kunnioittaen toisiaan. Se on ihanne. Oikeastaan kristityille keskinäisen kunnioituksen pitäisi kuitenkin olla itsestäänselvyys. Tässä kirjoittaessa minulle tuli mieleen Fransiskus Assisilaisen rauhanrukous, joka sanoittaa paljon siitä, mihin pitäisi pyrkiä, niin vaikeaa kuin se onkin.

      Vapahtaja, tee minusta rauhasi välikappale,
      niin että sinne, missä on vihaa,
      toisin rakkauden,
      missä loukkausta, toisin anteeksiannon,
      missä epäsopua, toisin yksimielisyyden,
      missä erehdystä, osoittaisin totuuden,
      missä epäilystä, auttaisin uskoon,
      missä epätoivoa, nostaisin luottamukseen,
      missä pimeyttä, loisin sinun valoasi,
      missä surua, virittäisin ilon ja lohdutuksen.

      Niin että, oi Mestari, en yrittäisi niin paljon
      etsiä lohdutusta kuin lohduttaa muita,
      hakea ymmärtämystä kuin ymmärtää toisia,
      pyytää rakkautta kuin rakastaa muita,

      sillä antaessaan saa,
      kadottaessaan löytää,
      unohtaessaan saa anteeksi,
      kuollessaan nousee iankaikkiseen elämään.

      Vilppu H.
      pappi

      • mieti tätä(se aito)

        kuunteleva_kirkko
        9.9.2014 21:31

        Itse ajattelen, että asiassa on (ainakin) kaksi puolta. Ensimmäinen lähtökohta on se, että kirkon tulee avata ovi sekä puolustaa sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjä. Kirkon täytyy tehdä tuo sen takia, että se on tapa elää todeksi Rakkauden kaksoiskäskyä. Kirkko, joka ei seiso huonommassa asemassa olevien rinnalla ei toimi kuten kirkon kuuluu.


        1)Kirkko nojaa Raamattuun. Tämä on ylitsekäymätön ongelma. Oletan ettei se siis voi luontevasti peruuttaa yhtä osaa teksteissään.

        2)Toinen huomio: moni puolustaa täällä "homo-tappajaisia" on se, että he varoittaa vähemmistöjä helvetiltä. Miten nämä asiat voidaan muuttaa kirkossa? Voitko kertoa? Minusta yhtälö on mahdoton.


        Pidän helpompana tienä sitä, että työntekijöitä opetetaan samaan tapaan kuin koulutetaan lääkäreitä. Siis todella: kuten koulutetaan yleislääkäreitä. Hehän eivät saa kasvattaa potilaistaan vaan parantaa miten voivat. Parantaminen on mm sitä että
        ihmiselle osoitetaan että hän on ihan OK vaikka ilmassa lentääkin kiviä ja kirveitä.
        Vammautuneille, yksinäisille ihmisvihaajille koetetaan saada oireenmukaista hoitoa. Joskus vieriterapia avaa patoutuneita lukkoja. Vihahan on sairaus ja yksinäisuus vammauttava taakka.

        En usko kauniisiin sanoihin silloin kun ihminen kaipaa kauniita tekoja: toisten lähdeisyyttä, arvostusta, kuuntelua...sellainen voi auttaa katkeroitunutta homovihaajaa.


      • mieti tätä(se aito)
        mieti tätä(se aito) kirjoitti:

        kuunteleva_kirkko
        9.9.2014 21:31

        Itse ajattelen, että asiassa on (ainakin) kaksi puolta. Ensimmäinen lähtökohta on se, että kirkon tulee avata ovi sekä puolustaa sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjä. Kirkon täytyy tehdä tuo sen takia, että se on tapa elää todeksi Rakkauden kaksoiskäskyä. Kirkko, joka ei seiso huonommassa asemassa olevien rinnalla ei toimi kuten kirkon kuuluu.


        1)Kirkko nojaa Raamattuun. Tämä on ylitsekäymätön ongelma. Oletan ettei se siis voi luontevasti peruuttaa yhtä osaa teksteissään.

        2)Toinen huomio: moni puolustaa täällä "homo-tappajaisia" on se, että he varoittaa vähemmistöjä helvetiltä. Miten nämä asiat voidaan muuttaa kirkossa? Voitko kertoa? Minusta yhtälö on mahdoton.


        Pidän helpompana tienä sitä, että työntekijöitä opetetaan samaan tapaan kuin koulutetaan lääkäreitä. Siis todella: kuten koulutetaan yleislääkäreitä. Hehän eivät saa kasvattaa potilaistaan vaan parantaa miten voivat. Parantaminen on mm sitä että
        ihmiselle osoitetaan että hän on ihan OK vaikka ilmassa lentääkin kiviä ja kirveitä.
        Vammautuneille, yksinäisille ihmisvihaajille koetetaan saada oireenmukaista hoitoa. Joskus vieriterapia avaa patoutuneita lukkoja. Vihahan on sairaus ja yksinäisuus vammauttava taakka.

        En usko kauniisiin sanoihin silloin kun ihminen kaipaa kauniita tekoja: toisten lähdeisyyttä, arvostusta, kuuntelua...sellainen voi auttaa katkeroitunutta homovihaajaa.

        Lehti-Hesari Kaupunki-osio A20

        Perheiden kriisiapu hupenee.

        ....Talous on tiukentumassa. Joudumme miettimään, luovummeko erosovittelusta, pohtii perheasiain keskuksen johtava perheneuvoja Juhani Koskelin (Vantaa).

        .................


        "Jonot kaupungin soviteluun on nyt pahimmillaan kaksi kuukautta..."

        ...............


        Tämä lyhyesti haarukoiden. Ydin on se, ettei vihaan sairastunut , sairauttaan tunnistava ihminen taida saada apua. Ongelmia on nyt liikaa...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      429
      4692
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1670
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      91
      1411
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      52
      1319
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      17
      1234
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      50
      1151
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1055
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      960
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      54
      837
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      60
      829
    Aihe