Paras Datsun /Nissan jonka olet omistanut

volvo_puranen

Itsellä on Datsun 100 vm73 .
Paras ostos tähän mennessä saman värinen kuin mainoksesssa kun myöskentelee sikaa . Kestävät pellit ja tosi hyvä ajaa kun alusta oli kunnossa .Tietysti takajarrut huonot ,mutta jarrut on vauhdin surma .Olen omistanut seuraavat Nissanit
Datsun 100A-73
Datsun 120 A F2 Coupe-79
Datsun 120 y -82
Nissan Synny 1,5 -85
Nissan Synny 1.6 -89 käytössä aj 113tkm.
Kirjoitelkaa auto joka jäänyt mieleen ,

31

8521

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -vts-

      Jooh 2 nisukkaa on tullut omistettua jossakin vaiheessa... Toinen kamala romu (sunny -79) ja se parempi oli 5-ovinen Cherry vuodelta -83, aivan tosi hyvä peli vaikka olikin kolari korjattu. Tosin Cherry sai väistyä kun moottoritiellä vanha skoda ajoi ohi...(Cherryn koneesta oli puhti poissa =( ).

      Yhden pösön ja parin tojon jälkeen ajelen sitikalla ( varmaan kirosana täällä japsien keskellä) mut katsotaan mikä on seuraava kottero ;)

      • Anonyymi

        Sinulla on ollut tosi karmaiseva elämä. Siis Skoda ajoi ohi! Meniko viikko ryypätessä ennen kuin toivuit? Enpä soisi kenellekään sellaista kohtaloa.


    • Tyytyväinen

      Ensimmäinen rakkine oli -86 B11 1,5 bensa Sunny, jolla ajoin 225 tkm - 315 tkm. Koneessa oli aika kivasti vääntöä ikään nähden. Ei tarvinnut koskaan öljyä lisätä ja kaikki sähkövarusteet toimi. 5-vaihde ja pakki olivat kokoajan kankeita menemään päällä, mutta kun oppi oikean ranneliikkeen niin ei ollut ongelmia. Helmat ja pohjan sai hitsailla uusiksi. Hyvin lähti lämmittämättä käyntiin -26 lämpötilassakin. Loppu aikana alkoi lämmöt satunnaisestti helteillä nousta, liekö termostaatti ollut jumissa tai syyläri tukossa.

      Nyt alla on 2,0 bensa -93 Primera, mittarissa 160 tkm (vasta sisäänajettu). Kaikki toimii tässäkin, eikä ruostetta vielä ole, kiitos edellisen omistajan hyvän hoidon. Ja ajo-ominaisuuksiakin löytyy tuohon sunnyyn verrattuna.

    • Juha

      Itelläni on -85 vuoden Nissan Sunny 1,5 joka nimittäin on mun ensimmäinen oma autoni.
      Ihan tyytyväinen olen siihen ollut vaikka tehoa sais olla hiukkasen lisää mut kyl nykyiselläkin pärjää ihan hyvin. Koneessa ei ole koskaan ollut mitään suurempia vikoja. Kilometrejäkin on vaan 137 tkm.

    • dassuni

      Liikenteessä edelleen, aivan loistava peli.

    • max

      Paras ja ainoa Nissani millä olen ajanut on Maxima 2.0 -96,Pirun hyvä ja tukeva sekä iso auto.Olen ajellut corollalla ,carinalla ,kadetilla ,kuplalla ja cortinalla n.120000 km kullakin,nyt Maxi toista vuotta ja hyvin pelittää. Ei vikoja ja hiljainen sisämelu , hyvä auto ajettu 200 000 km ja menee kuin uusi.Jos saisin jostain rahaa ostaisin oitis uuden 3.0 aut. maximan.

    • jo 6:s NISSAN

      jo 6 nissania omistaneena voin sanoa että 2.0 eGt(-92) on ylitse muiden!! autolla ona ajettu 270 tkm. ja sitä ei saa millään hajalle..

      muut: Sunny 1.6 SLX Hb-89 ajet. 275 tkm(eka auto, hyvä mutta vähän liian pieni.. ja rupes ruostuun aika kohtuu nopeesti.. silti ajoin 60 tkm)

      toinen Primera 1.6 SLX -91 aj.220 tkm( virhe-ostos. oli myyntikorjattu ja rupes kukkiin jo muutaman kuukauden jälkeen, tekniikka täysi 10 mutta kori erittäin laho, ajoin 32 tkm)

      sunny 1.6 slx sedan -90 aj 200 tkm.
      auto hyväkuntoinen sekä sisältä ja ulkoo, mutta heitti 5.s vaihteen pois, kun antoi koneelle vääntöä,,

      primera 2.0 LX -91 aj. 275tkm. tehokas ja kohtuu vähäruokainen, mutta nivelet ja multilinkit ihan paskana, auto oli myös ns. itse spraylla maalattu, joten ei kauneimmasta päästä.

      tämän hetkinen
      Primera 2.0 e GT, ( aj 260) ajeltu on jo n, 40 tkm, eikä mitään taho saada hajalle.. ( saanut vähän haipakkaa)) korikin on ikäisekseen erittäin hyvä!

    • primera00

      Terve!

      Kun kerran nissaneista tuli puhe niin kommentoinpahan jotakin, tosin vain yhden nissanin kokemuksella. sitä ennen pari toyotaa ja yksi honda. japseja siis kaikki. vakaasti olen kyllä päättänyt että seuraava autoni kuitenkin BMW 320 tai volvo S80. Niin kovaa tarvetta autolle ei kuitenkaan ole että nyt kumpaakaan edellisistä hankkisin. Siis nykyisin ajelen 1.6 nissan primeralla vm. 2000, ulkona ja sisällä "sport" paketti mikä ei kyllä mitenkään korreloi koneen koon kanssa=). Mutta, auto vaikuttaa (3v:n kokemuksella) hyvältä. Kertaakaan ei ole prakannut, niveliä ja tukivarsia yms. kuluu kuitenkin tasaiseen tahtiin mutta niin kai muissakin erikoisen hienoiksi? tehdyissä alustarakenteissa. Ostaessani myyjä jaksoi muistuttaa uudemman P11:sen loistavista ajo-ominaisuuksista maantiellä. Tämän allekirjoitan kokonaan, jos ei oteta lukuun 1.6n vähäistä tehoa. Valtaosasta tilanteista kuitenkin selviää mainiosti. Edelliseen carinaan verrattuna meno todellakin loistavaa, siis maantiellä. kaupunkiympäristö ei ehkä ole ko. autolle paras paikka, kankeudesta johtuen. Monen auton kyydissä olen ollut (siis saman hintaisen) ja tuntuu että kun n. 120kmh halutaan viisariin ja mennään satoja kilometrejä niin primera kohentaa osakkeitaan huomattavasti, siis hiljaista ja vakaata menoa ja ennen kaikkea huoletta. ei ole vaikutusta minkä "puun alta" koneen käynnistää ja millä miinusastelukemilla, aina yhtä nöyrää toimintaa! Ulkonäkökin on mielestänii ihan kiva joten enpä ajokista meinaa ennen volvoa tai bemaria luopua=). malli oli siis P11 "uudempi". joku sanoo että ko. auton tekniikka on peräisin 90-luvun puolivälistä, on tai ei en aio välittää toimiipahan kuitenkin!

    • Primera99

      Minun toinen autoni oli Datsun 100 A vm 77. Ajelin sillä 100-200 tkm välin, (1985-1991) Minusta auto oli persoonallinen ja miellytti ulkonäöltään arkkitehtiopiskelijan silmää sekä käyttökulut olivat alhaiset. Pellithän siinä kukkivat, mutta pohjaa ei koskaan hitsattu, etuiskarikuppi vaihdettiin samoin bensatankki.
      Jostain syystä kiva peli.

    • M48

      Kuluvia osia on tietysti vaihdettu. Luotettava peli. Ruoste alkaa vain olla ongelma :(

    • mobilisti

      Datsun 220C on paras Datsun, minkä olen omistanut. Todella vankkaa tekoa ja iso auto sanan varsinaisessa merkityksessä. Ainut moite on perän liian tiuha välitys, joka tekee sen että 90km/h on käytännössä suurin matkanopeus, mitä viitsi pitempää matkaa ajaa. Bensa-kutosessa olisi tietysti parempi kulkupuoli, mutta toisaalta dieselin tankkaaminen tuntuu miltei petokselta, kun iso ja vanha auto menee 100km seitsemällä litralla edullista (bensaan verrattuna) dieseliä.

    • glowwin

      Nissan almera 1.6 slx on parhas mitä oon omistanut.. ja omistan sen tälläkin hetkellä. vaihtamassa en oo pois, noin mainioo pelii. :)

    • tillu

      paras auto on ollut datsun 120 y vm- 76.
      ajokilometrejä tuli 480 000 km.
      pientä fiksailua sillon tällön...

      • Datsunisti

        Kestää ja kestää, ei suurempia murheita, aina
        perille päässyt. Datsun 120 y -74.


    • jallu

      bluebird 1.8 turbo sgx vm-87.

    • Nissanisti

      Ehdottomasti nissan sunny 1,6 lxi vm 93

    • ElCamino

      Ehdottomasti cedric!! ja vieläpä laillisella turbolla..

    • b310

      Datsun Sunny -81, 520000 km...

    • joku vaan

      Joo mulla ja mun isovelillä on peltoautona Datsun 100A ja ajaettiin ekan kerran eilen hyvältä tuntu ja äänet olivat mahtavat!!! jarrut ja pakki eivät vielä toimi mutta me pistämme ne kuntoon !!! Jeeeeee

      • hurjanlainen

        oli tosi mahtava pirssi kovakulkuinen ja hyvä
        kiihtymään ja vuosimalli -76 sekä pieniruokainen .Tällä hetkellä on Bluebird vm -88.


      • Anonyymi
        hurjanlainen kirjoitti:

        oli tosi mahtava pirssi kovakulkuinen ja hyvä
        kiihtymään ja vuosimalli -76 sekä pieniruokainen .Tällä hetkellä on Bluebird vm -88.

        Jos jonkin sais niin datsun 220. Sit pickup eli kingcab


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos jonkin sais niin datsun 220. Sit pickup eli kingcab

        Ois kiva ite omistaa 220. 160..1600 mallin datsunit


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ois kiva ite omistaa 220. 160..1600 mallin datsunit

        Datsun 1600 aina hieno


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Datsun 1600 aina hieno

        Datsun 120-1600/220 ois aila jees


    • Anonyymi

      Tyttöystävän isällä oli Datsun 1600 SSS noin vm. 1974.
      Oli se ihana. Molemmatkin.

    • Anonyymi

      EI OO MUT JOS OIS NII NÄÄ
      1. NISSAN SUNNY 1.3
      2. NISSAN KING CAB
      3. NISSAN CEDRIC
      4. NISSAN 240Z
      5. DATSUN 220
      6. DATSUN 1600
      7. DATSUN 120Y
      8. DATSUN 180
      9. DATSUN 220

      • Anonyymi

        Kun datsunit oli, etenkin 70-luvun alkupuolella, sellaisia että niitä piti hitsata jo 10 vuoden iässä ja sen lisäksi ne oli tehty suhteellisen ohuesta pellistä, niin ne on kadonneet katukuvasta jo 20 vuotta sitten.

        Toki joitakin yksilöitä on edelleen harrastajilla ja/tai jonkun papan vähänajettu yksilö saattaa olla jossakin navetan vintillä jemmassa.

        Omat kokemukset juontaa juurensa 80-luvulle noiden datsuneiden kanssa ja vaikka ne mitä omistin, oli ns parempia malleja, eli 1.8 - 2.4 litraisia takavetoisia, niin jälkeenpän ajatellen niissä ei ollut muuta hyvää kuin muotoilu, joka muistutti sen ajan jenkkiautoja.


    • Anonyymi

      82 datsun cherry 1,3 on ollu

    • Anonyymi

      Mulla oli jopa jo 20 vuotta kulunut aikaa niin synny porrasperäinen kaksiovinen automaatilla. Olipa mainio auto, automaatti oli niin luksusta :) Eipä ole juuri tullut muilla ajettuakaan 25 vuoden aikana kuin automaateilla kun ajokortin sain, eka autokin oli automaatti.

      Mutta tuo nissan niin sen automaatti alkoi oireilla ja pelkäsin hirmuisia kustannuksia sen korjauksesta niin laitoin myytiin ja menihän se eikä perästä edes kuulunut. Vuosimallia se oli jotain oisko ollu -87 ja tosi vähän ajettu, kaikki pinnat niin sisällä kuin päältä oli kuin uusi auto, kilometrilukemiin voinee uskoa. Kaupunkilaisena pk-seudulla niin on harmi kun ei mitään voi säilyttää, tulot niin pienet että ei ole varaa kerätä mitään autoja talliin.. Tuo nissan olisi ollu yksi niistä jonka olisi voinut säilyttää.

      Perheessä oli myös datsun 200L 6 koneella, hieno auto mutta kun ei ollut ruostesuojattu kovin hyvin niin käsiinhän se alkoi lahota.

    • Anonyymi

      OIS KIVA JOS JOSKUS OIS
      DATSUN 220
      DATSUN 1600
      DATSUN 1300

    • Anonyymi

      Luupää Datsun 1,3 koneella 70- luvun alkuvuosina nuorena jullina työntelin talvikelissä Firesstonen kuluneilla kumiloilla minkä auto kulki.
      Hirvittää nyt vanhana äijänä, etten pyyhkässyt kaseikkoon. Silloin ei ollut kattonopeuksia vain taajamissa rajoitteita.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1873
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1436
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1384
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1344
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1327
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      Hämähäkit, kotilot ja hyönteiset
      5
      1197
    Aihe