Abortin kuolinlukuja ja komplikaatioita

karua faktaa

Eräs nimimerkki väittää toistuvasti kuinka laillinen abortti on tekijälle täysin turvallinen eikä siihen ole kukaan koskaan kuollutkaan tässä maassa (kun tilastoja ei ole löytynyt). Nyt kuitenkin on saatu uutta mielenkiintoista tietoa linkistä, jonka itse tarjosi kaikkien nähtäville.
http://soat.fi/index_files/luennot/Aitikuolleisuus.pdf

Sieltä ilmenee mm. seuraavaa,

Käyrä "Äitiyskuolleisuuden kehitys", hyvin vähäistä muutosta lakimuutoksen jälkeen (väitetty tällä olleen merkittävä osuus kuolemien vähenemiseen).
Yleisimmät kuolemansyyt 1996-2010, eräs on
"Lääketieteellinen raskauden keskeytys,".

Äitiyskuolemat esim. vuosina 64-68,
"Laillinen raskaudenkeskeytys" 3 tapausta.

15-49-vuotiaiden naisten kaikki kuolemat vuosina 1987-2000

15 823 kuolemaa yhdistettiin, - mainittu myös
Raskauden keskeytysrekisteri: 156 789 aborttia

Kuolemat 100 000 raskautta kohden,

Keskeytykset, selvästi korkein palkki, yli 80,
vertailuna
syntymät yli 20, keskenmenot alle 60. Ei raskaana olleet alle 60.

Kuolemat 100 000 tapausta kohden, tapaturmat ja väkivaltaiset syyt,
jälleen korkein palkki keskeytyksissä (60), matalin syntymissä (alle 10).

Ikävakioidut riskit,
tilastollisesti merkittävät punaisella, lihavoidulla punaisella keskeytyksiin liittyvät "itsemurhat" (3,15) ja "murhat ja tapot" (3,81), jotka selvästi korkeimmat luvut.
Matalimmat jälleen raskaudessa ja synnytyksessä, 0,47 ja 0,38.

Yhteenveto (I)

Luonnolliset kuolemat
_Raskaudella pääasiassa suojaava vaikutus_ (terve synnyttäjä-ilmiö) lukuun ottamatta nuorten synnyttäjien aivoverenvuotoja.
Väkivaltaiset kuolemat
_Synnytyksellä suojaava vaikutus._
Keskenmenoilla ei vaikutusta, paitsi nuorten naisten itsemurhissa sekä tapoissa ja murhissa.
_Raskauden keskeytyksen jälkeen kohonnut riski._

Muistetaan myös käypähoidon kertomat riskit, jotka tuppaavat aina kummasti joiltain "unohtumaan" :) tuskin nekään on ihan hatusta vedettyjä ja mihinkään parustumattomia?

http://www.kaypahoito.fi/web/kh/suositukset/suositus;jsessionid=D98B89FB58CA8B5FF48DE1881029E54A?id=nix01920

>Raskaudenkeskeytykseen liittyy myös kuolleisuutta.

Lailliseen kirurgiseen raskaudenkeskeytykseen liittyvän kuolemanriskin on arvioitu olevan 0,1–2/100 000 2, 3. Kuolleisuus lisääntyy raskauden ollessa pidemmällä: 0,1/100 000 kun raskauden kesto on 8 raskausviikkoa ja 9/100 000 raskauden keston ollessa ≥ 21 viikkoa 3. Tärkeimmät kuolinsyyt ovat infektio sekä tromboemboliset että anestesiaan liittyvät komplikaatiot 2.
Myös lääkkeelliseen keskeytykseen liittyviä kuolemantapauksia on raportoitu 3, 4. Nämä tapaukset ovat liittyneet kohdun ulkoiseen raskauteen, runsaaseen vuotoon tai septiseen shokkiin 3.
Clostridium sordellii -bakteerin aiheuttamia fataaleja sepsiksiä on kuvattu harvinaisena lääkkeellisen raskaudenkeskeytyksen komplikaationa 4. Tyypilliseen taudinkuvaan kuuluvat vatsakipu, hypotensio, takykardia, nesteen kertyminen kudoksiin, hemokonsentraatio ja huomattava leukemoidi reaktio ilman kuumeilua. Kuolleisuus on hoidosta huolimatta suuri 4. >

Muita komplikaatioita,

>Lääkkeelliseen keskeytykseen liittyvät komplikaatiot

Alle 9 viikkoa kestäneissä raskauksissa keskeytyksen kokee kivuliaaksi yli 90 % potilaista ja yli puolet tarvitsee kipulääkityksen. Opiaatteja joudutaan antamaan 10–30 %:lle. Oksentelua esiintyy noin 15–35 %:lla ja ripulia 10–20 %:lla 33, 60.
Raskausviikoilla 9–12 haittavaikutuksia esiintyy noin 50–98 %:lla 39, 61.
Runsas verenvuoto komplisoi alle 1 %:a lääkkeellisistä keskeytyksistä. Näissä tapauksissa saatetaan joutua verensiirtoihin tai kaavintaan 64, 65.
Antibioottihoidon vaativa infektio tai epäily siitä liittyy noin 3–6 %:iin tapauksista 31.>
>Kirurgiseen keskeytykseen liittyvät komplikaatiot
Kirurgisen keskeytyksen komplikaatiot voidaan jakaa välittömiin ja myöhempiin.
Välittömiä komplikaatioita ovat muun muassa runsas verinen vuoto, kohdun seinämän puhkeaminen ja kohdunkaulan vaurio. Myöhempiä komplikaatioita ovat kohdun epätäydellinen tyhjeneminen ja infektio.
Kohdun puhkeaminen saattaa johtaa verenvuotoon tai vatsaontelon elinten vaurioitumiseen, jolloin joudutaan leikkaushoitoon.
Nämä vakavaan komplikaatioon johtavat puhkeamiset ovat harvinaisia: niiden esiintyvyys on alle yksi tuhatta keskeytystä kohti 14.
Raskausmateriaalin epätäydellinen poistuminen aiheuttaa kliinisinä oireina pitkittynyttä veristä vuotoa, alavatsakipua ja kuumetta, jolloin toimenpide joudutaan uusimaan.
Uusintakaavintaan joutuu noin 2 % kirurgisessa toimenpiteessä olleista 67, 62.
Kohdun infektioita tai antibioottihoidon vaatineita infektioepäilyjä esiintyy noin 2–9 %:lla 6, 69, 62. >

http://www.kaypahoito.fi/web/kh/suositukset/suositus?id=hoi27050#NaN

Että eiköhän näiden tietojen puitteissa se valheellisen propagandan levitys abortin "vaarattomuudesta" voida lopettaa :)
Henkisiä vaivoja kuolinriskin ja mielenterveysongelmien lisääjänä ei tässä edes käsitellä, ja ne onkin sitten ihan oma lukunsa..

12

686

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Tuotevastuu puuttuu

   Aborttiväki markkinoi mukavuusaborttia "terveystuotteena", Jo välittömät abortin seuraukset ovat useinkin fataalit.

   Mukavuusabortti on pahin naisten oikeusturvaongelma ja yksi pahimpia terveysriskejä.

  • Ei kannata innostua taas liikaa. :) Hieman odottelin, malttaako joku vastustaja lukea diat ihan kokonaan, kun siinä oli niin "herkullinen" tieto vastustajien argumenttipussiin. Kiva että asia kiinnosti! :)

   Huomauttaisin jälleen kerran, että asia ei ole noin äärettömän yksinkertainen, kuin abortinvastustajat haluaisivat. Itsemurhien ja rikosten uhriksi joutuminen ja abortin korrelaatio ei osoita kausaalisuutta niin, että abortti olisi se syy, ja esim. tappo seuraus abortista. Tällaista kausaalisuutta ei mitenkään tuossa diasarjassa edes käsitellä. Usko pois, jos sellainen olisi, siitä olisivat jo alan ammattilaisetkin, lääkärit jne huolestuneet jos siitä olisi varmasti jotain näyttöä saatu. Varmasti lääkäri ilmoittaisi potilaalle, että "kun nyt teet abortin, sinulla on tilastollisen todennäköisyyden vaara joutua raiskauksen tai tapon kohteeksi".

   Abortteja tehdään toistuvasti henkilöille, joilla on elämänhallintaongelmia ja mielenterveysongelmia, paitsi että on niitä joille vahinko on ainoa. Jos on elämässä vaikeaa ja ollaan jo syrjäydytty, ei jakseta huolehtia ehkäisystä jne eikä elämää abortti korjaa.

   http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/toistuvat-abortit-lisaantyneet/396613/

   "Raskauden keskeytysten kokonaismäärä on Suomessa laskenut, mutta useita abortteja kokeneiden naisten määrä lisääntyy huolestuttavasti. (...)

   Kehittämispäällikkö Mika Gissler Stakesista kertoo, että joukossa on naisia, joille on tehty useita keskeytyksiä jopa samana vuonna. "Asiat eivät ole elämässä kohdallaan, jos nainen joutuu toistuvasti turvautumaan aborttiin", Gissler sanoo."

   Myöskään mitään ei kerrota abortin indikaation osuudesta. Mielellään nähtäisiin kaikki abortit "mukavuusabortteina", mutta miksi abortinvastustajat unohtavat ne, joille abortti tehdään lääketieteellisin perustein ja kuinka paljon heidän osuutensa on tällaisessa yksinkertaistetussa esityksessä.

   Samalla laillahan keskusteltiin abortin ja rintasyövän oletetusta yhteydestä. Kun sinä esitit kiven kovaan tanskalaislähteinesi, että abortti aiheuttaa rintasyöpää. Mutta sitten ilmenikin, että abortteja tehdään pääsääntöisesti syövän toteamisen JÄLKEEN, hoidon vuoksi. Kausaalisuhde on toisin päin, mutta yhteys näiden välillä tietenkin on.

   • tuote tappaa...

    Aborttiväki myy kalmanhajuista "tuotettaan" täsmälleen samoilla argumenteilla kuin tupakkateollisuus syöpäkääryleitään. Myös tupakkayhtiöt väittävät ettei korrelaatio tupakonnin ja keuhkosyövän (tai muiden sairauksien) välillä osoita kausuaaliyhteyttä.

    Jokainen tietää asian oikean laadun. Myös saivartelevat lakimiehet tietävät sen, mutta tienaavat rahaa venkoilulla.

    Mahtaako aborttiväen hovisosiolooki olla tosissaan?.....;D


    Sosilooki on tietysti sen verran oikeassa tunnustaessaan, että eugenistinen ja sosiaalidarwinistinen mukavuusabortti kohdistuu useammin juuri muutenkin heikossa asemassa oleviin naisiin eli heidä lapsiinsa. Näin heikompiosaisten elämä edelleen vaikeutuu ja itsemurhatkin jo uhkaavat.


  • ei kannata harmitell

   "Tällaista kausaalisuutta ei mitenkään tuossa diasarjassa edes käsitellä. Usko pois, jos sellainen olisi, siitä olisivat jo alan ammattilaisetkin, lääkärit jne huolestuneet jos siitä olisi varmasti jotain näyttöä saatu. "

   Onhan se "kumma" että silti ihan tutkijat ym. asiantuntijat tälläsiä seikkoja toistuvasti yhteen liittelee... mutta tokihan sinä nyt tiedät aina kaiken paremmin kun ketkään muut :D

   "Varmasti lääkäri ilmoittaisi potilaalle, että "kun nyt teet abortin, sinulla on tilastollisen todennäköisyyden vaara joutua raiskauksen tai tapon kohteeksi". "

   No eipä niitä riskejä toitotella synnytysten tai keskenmenojenkaan yhteydessä, joten..?!

  • selvennys

   Abortti on turvallinen toimenpide sille, joka tekee sen. Ei sille, JOLLE se tehdään. Tätä abortin kannattaja varmasti tarkoitti.

  • satakymmenen-v

   En ole kuullut että nykyaikana Suomessa oli kukaan kuollut laillisen abortin takia.
   Sen sijaan ennen aborttilakia kuoli ja tuli hedelmättömäksi suuri joukko naisia. Siinä suhteessa on tullut parannusta, aborttien tekoa ei saada loppumaan, niitä tullaan aina tekemään, jos ei laillisesti, niin laittomasti. Jokainen realistisesti ajatteleva tietää tämän tosiasian.

  • niin????

   "En ole kuullut että nykyaikana Suomessa oli kukaan kuollut laillisen abortin takia."

   Sun kuulemisiinko tässä ennemmin pitäs luottaa kun virallisiin asiantuntijalausuntoihin?

  • johtajanainen

   Olen tehnyt kaksi aborttia eikä ole käynyt mielessäkään tappaa itseänu eikä minua ole raiskattu. Poltan myös tupakkaa, eikä minulla ole keuhkosyöpää. Olenko ylijumala?

  • Korwapuuzti

   Siis onko kyse laillisista suomalaisista rask.kesk vai laittomista tai amerikkalaisista/kehitysmaa kesk.?

   • mitäsluulisit

    Et siis osaa lukee vai ei kiinnosta edes avata linkkejä?


  • rahatonneitonen

   "Raskaudella pääasiassa suojaava vaikutus_ (terve synnyttäjä-ilmiö) "

   Öö... tohan tarkottaa sitä että synnyttäjät on tietenkin terveempiä verrattuna abortin tekijöihin kun keskeytyksiä tehdään just siksi kun joku uhkaa äidin terveyttä ja henkeä. Eihän synnyttäminen ole pelastava vaan abortti. Ja sitten abortin tekijällä ei ole asiat muutenkaan hyvin miksi aborttikin on tehty. Tai on tullut keskenmeno.
   Jos raskauden aikana nainen sairastuu pahasti niin raskaushan sillon keskeytetään. Siksi synnyttämään ehtineet on tietty terveempiä jos ei siis oo kuolleet jo raskauteen. Kuolleisuus on näköjään tosi paljon suurempi synnyttäneillä.

   • ihankoitemutuilit

    "keskeytyksiä tehdään just siksi kun joku uhkaa äidin terveyttä ja henkeä."

    Juupa juu, sellaset noin 0,5%.. että sillähän sitä kelpaakin liputtaa :D

    "Tai on tullut keskenmeno. "

    Häh? Tässä on kyse nimenomaan tahallaan aiheutetuista aborteista (tappamisesta), ei luonnollisista keskenmenoista!

    "Kuolleisuus on näköjään tosi paljon suurempi synnyttäneillä. "

    Kyllä se vaan kääntyy ja moninkertasesti toisin päin kun seurantaa jatketaan esim. seuravan vuoden sitä eteenpäin.
    Jossain ambomailla varmaan kuollaan enempi synnytyksiin kun niitä tpahtuukin niin paljo enemmän kun abortteja.


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Linnanjuhlat: Tiina Kaukasen asu aivan kauhea lankaviritelmä

   Ja loukkaus arvokkaita juhlia, maata, veteraaneja, Salea ja muita juhlijoita kohtaan. Siis miten joku kehtaa alittaa riman niin pahasti, koska voisi t
   Maailman menoa
   208
   1646
  2. Olet mielenkiintonen ja kiehtova. Erikoinen epänormaali ihminen

   Siksi kiinnostava. Hyvää yötä. Saan kai sanoa ystäväni? Saanhan ?
   Ikävä
   50
   1379
  3. Oho! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki poseeraa sensuellissa pitsiasussa! Some kuumana: "Merenneito"

   Onko tämä sitten Suomineito vai merenneito? Helmi Loukasmäki tuli julkisuuteen Dannyn assistenttina. Nuori nainen on totuttu näkemään somessa varsin
   Kotimaiset julkkisjuorut
   41
   1320
  4. Mikä nyt on

   Ihmisiä katoaa, ruumiita löytyy. Suntista löytynyt ruumis...
   Kokkola
   81
   1224
  5. Nyt mies ryhdistäydytään

   molemmat IRL. Jos molemmilla on tunteita. Ei heitetä niitä roskiin. Hyvää yötä.
   Ikävä
   124
   1178
  6. Haapaveden hiippari

   Jokos sen kylillä pyörivät hiipparin henkilöllisyys on selvinny joka tuijottelee ikkunoista ja tulee yöllä taloihin sisälle?
   Haapavesi
   27
   984
  7. Nyt on irvokas kuva Sannasta

   Sanna Marinille lämmin vastaan­otto Albaniassa suomen itsenäisyyspäivänä https://is.mediadelivery.fi/img/658/c0b897a1f79adf3fb623b0485bdec65f.jpg.web
   Maailman menoa
   253
   921
  8. Ano Turtiaisen kättely huipentaa Linnan juhlat!

   Koska kaikki kansanedustajat on aina kutsuttu Linnan juhlin, siellä tulee pian näkymään myös Ano Turtiaisen mahtava urheilijanvartalo! Ei ole epäilys
   Maailman menoa
   114
   816
  9. Mulle kyllä riittäisi

   🥰 kun ekaksi vaan pitäisit kädestä kiinni 🤝 ja katselisit silmiin. 👀
   Ikävä
   46
   770
  10. Pitäisikö metsänomistajien siirtyä tuottamaan polttopuuta?

   Metsänomistajat saavat tätä nykyä kuitupuusta niin vähäisen hinnan että verrattuna polttopuuhun he tiensivat paremmin. Onhan polttopuulla talvella jo
   Maailman menoa
   67
   695
  Aihe