Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Monta miljoonaa on?

Mites ny suut pannaa

Monta miljoonaa asukasta Kanadassa?
Kohta enemmistö maailman väestöstä on kannabiksen laillistamisen/dekriminalisoinnin kannalla.

http://ww2.nationalpost.com/m/wp/blog.html?b=news.nationalpost.com/2014/07/30/more-than-two-thirds-of-canadians-want-marijuana-laws-softened-though-a-majority-still-against-legalization-poll

7

65

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Karkki setä

      Minä en ainakaan halua kannabista lailliseksi, koska siinä menisi minun ainoa hyvä tulonlähteeni.

    • Dekriminalisointi

      Tiedoksi vain, että dekriminalisointi ei ole laillistamista.
      Dekriminalisointi on sitä, että aine pysyy laittomana, mutta rangaistavaisuus poistuu lievissä tapauksissa.

      • LexMur

        Jos kannabista saa käyttää ilman rangaistusta, niin kyllä se aika laillista silloin jo on.


      • Jorma Peter
        LexMur kirjoitti:

        Jos kannabista saa käyttää ilman rangaistusta, niin kyllä se aika laillista silloin jo on.

        Olen samaa mieltä.


    • Sairaanhoitajamies

      Itseäni kiinnostaa erityisesti tämä "kuilu" joka on aivan järjettömän iso amerikan/canadan ja suomen välillä tässä asiassa. Tuolla ihmiset ovat ymmärtäneet, että kannabis on lähtökohtaisesti lääke joka aiheuttaa kokemattomalle päihtymyksen tunnetta sivuvaikutuksena mutta täällä ollaan ihan paniikissa tyyliin "kamala huume ja ensimmäinen kannabispiikki tappaa".

      Miten suomalainen media sitten aikanaan kertoo ihmisille, että heitä on kusetettu vuosikymmeniä? Se on erittäin kiinnostavaa nähdä!

      • ikjhgt

        Suomen media on kannabiksen kohdalla aivan sekaisin. Myönteiset uutiset vaietaan ja pienikin haitta paisutellaan överiksi. Entisistä presidenteistä sekä muista korkeissa viroissa toimineissa koostuvan komission suosituksia ei ole pahemmin uutisoitu.


      • Screen Of Green
        ikjhgt kirjoitti:

        Suomen media on kannabiksen kohdalla aivan sekaisin. Myönteiset uutiset vaietaan ja pienikin haitta paisutellaan överiksi. Entisistä presidenteistä sekä muista korkeissa viroissa toimineissa koostuvan komission suosituksia ei ole pahemmin uutisoitu.

        Siksi koska Suomessa ei ole vieläkään virallisesti selkeää linjaa hampun eli kannabiksen suhteen. Kannabis on veteen piirretty viiva. Lakihan sanoo että hamppua saa viljellä mutta ei huumausaineeksi. Lakiin on vieläpä kirjattu pykälä joka sanoo että käyttörikos pitää jättää syyttämättä jos mahdollista. Laki on siis täysin tulkinnanvarainen ja jo nykylaki sallisi samanlaisen käytännön kuin Hollannissa, Kanadassa, Meksikossa, Lähi-Idän ja Afrikan maissa, Intiassa jne.

        Yhdysvalloissa kannabiskieltolaki syntyi hippejä ja kommunisteja vastaan koska hallitus uskoi että kommunistit käyttäisivät hamppua aseena: kommunistit uskottelevat Amerikkalaisille olevansa rauhaa rakastavia hampun kasvattajia ja todisteena kelpaisi vaikkapa Neuvostoliiton laajat hamppuviljelmät. Siihen aikaan kannabiksen käyttäjä = hippi = kommunisti.

        Neuvostoliitto puolestaan vastasi tähän propagandaan nopeasti kieltämällä hampun sillä perusteella että se rappeuttaa kansakuntaa taistelussa kapitalismia vastaan. Pelättiin että kommunistit alkavat ihannoida Amerikkalaista hippiliikettä, joka taas nähtiin propagandana. Tosin kielto oli lähinnä symbolinen ja enimmäkseen Moskovaa varten. Monessa Neuvostomaassa hampun viljelyllä oli nimittäin niin pitkät perinteet että sen jyrkkä kieltäminen olisi aiheuttanut pahimmillaan vallankumouksen.

        Suomi tietysti joutui tässä puun ja kuoren väliin. Suomen lakiin on jätetty tuota tulkinnan varaa siksi ettei oltaisi kummankaan osapuolen, ei Yhdysvaltojen eikä Neuvostoliiton kannabispolitiikan puolella selkeästi. Laki on tulkinnanvarainen jotta se käytännössä saisi liikkumavaraa suurvaltojen poliittisessa valtapelissä.

        Nythän nämä ajat ovat jo jääneet unholaan mutta lait ovat edelleen voimassa. Edelleen ne sallivat tuon saman liikkumavaran, käytäntö määräytyy tänään kannabiksen suosion myötä. Nyt kun Yhdysvallat, Kanada ja monet muut maat siinä ohessa ovat ottamassa kevyemmän suhtautumisen tuohon viattomaan rikkaruohoon, luulen että poliisia ohjeistetaan tekemään samoin.

        Poliitikot yleensä ottavat varovaisen linjan ja pyrkivät välttelemään koko aihetta. Toisaalta kieltolain puoltaminen on helpompi, populistinen vaihtoehto. Kannabiksen vastustajat nimittäin vetoavat aina siihen että elämä on parasta huumetta. Ja samat ihmiset väärinkäyttävät reseptilääkkeitä surutta.

        Mutta joo, dekriminalisointi on todennäköisesti ainoa realistinen vaihtoehto. Tämä pitäisi saada jo kirjattua lakiin. Käytöstä, pienen määrän hallussapidosta ja parin kasvin kasvattamisesta vain sakot eikä mitään tuomion mahdollisuutta edes. Isommat määrät ja ammattimainen kasvatus voitaisiin hoitaa talousrikoksina.

        Itse olen kyllä laillistamisen kannalla, mutta mahdollisuus kotikasvatukseen tulee myös silloin olla. Kasvin kasvattaminen ei saa olla rikollista.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2047
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1634
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1440
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      64
      1374
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      19
      1311
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1282
    8. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      75
      1282
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1231
    Aihe