Perheelle vinkkejä Pärnun lomalle 2015?

Miettijä

Tässä jo pyörii mielessä kesäloma 2015. Mitä jos lähtis Pärnuun 2 aikuista ja 3 kouluikäistä lasta? Onko omalla autolla paras matkustaa vai huolettomasti bussilla? Minkälaista majoitusta suosittelet ja missä? Asiallisia vastauksia kiitos

26

1117

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • usein käynyt

      Omalla autolla on vapaa pysähtelemään matkalla missä haluaa ja perillä kohteessa liikkumaan laajemmalla alueella. Eikä tarvitse niin tarkkaan miettiä, mitä voisi pakata mukaan.

      Me olemme käyneet Tallinnassakin omalla autolla (lapset ovat jo lähteneet pois kotoa).

    • paratiisiin

      Ehdottomasti Tervis Paradiis. Aivan mahtava kylpylä. Siellä voi kylpylän lisäksi käydä vaikka keilaamassa. Vanhemmille tietty hoitopaketit ja kuntosali. Ja ranta on lähellä. Eikös sinne Pärnun lähelle lähelle tullut tänä vuonna joku puuhamaankin tapainen. Tosin veikkaan, että lapset haluaa viettää koko ajan kylpylässä.... sen verran kiva paikka on.

      • Niilo Nokkela

        Olimme vaimon kanssa Paratiisissa heinäkuun alussa 4 vuorokautta. Eckerön sivuilla mainostetaan että ilmastoitu hotelli. Jep olihan se-yleisötilat mutta eivät huoneet. Ulkona ja sisällä 31 C. Ranta on pikkuvekaroille hyvä. Saa kävellä ainakin sata metriä ja vettä on vasta aikuisen polvien yläpuolelle. Kaupunki kiva, mutta 4 vuorokautta sopiva. Pahus kun luin vasta nyt että kaupungin ulkopuolella on hieno moottorirata jossa voisi päästä jopa "F1"-auton rattiin. Korvausta vastaan tietenkin ja jonot lienevät jonkinlaiset.


    • tey1

      Monet matkatoimistot järjestävät matkoja hotelleisin ja kylpylöihin. Niitä on suuria ja pieniä. Elokuussa avattiin Lottemaa, omalla autolla senkin tavoittaa helposti. Majoitusta voi katsoa esim. Estrentin kautta http://www.loma-asunto.eu/viro/

    • Mukava paikka

      Muksuille Tervise Paradisen vesipuisto on huippumieluisa. Aikuinen valitsee vasemman sisäänmenon uima-altaalle. http://www.terviseparadiis.ee/fi

      Jos taas pariskunta kahdestaan liikkeellä, olisi Hansa Linn varmaan mieluisa. http://www.hansalinn.ee/fi/

      Omalla autolla menee mukavasti. Itse vanhan kaupungin alueella pärjää hyvin jalkakyydilläkin, sillä etäisyydet eivät ole pitkiä, autolla hankaluutena yksisuuntaiset kadut. Bussillakin pääsee ja bussiasema on Pärnussa Vanhassa kaupungissa Port Artur -ostoskeskuksien lähellä. Taksiasema on myös siinä vieressä ja taksikyyti halpaa.

      Tosin Tallinnassa bussiasemalle on enemmän matkaa satamasta. Julkisillakin pääsee, taksilla mukavimmin.

    • Pärnuuuu

      Me käytiin viitisen vuotta sitten perheen kanssa Pärnussa, Tallinnasta Pärnuuseen siirryimme bussilla. Yövyimme Hostellissa kolmen kilometrin päässä Tervise Paradiisistä. Vuokrasimme pyörät perheelle, niillä pääsi kätevästi kiertelemään kaupunkia. Myös paikallisbussia testasimme, lipun sai ostettua muistaakseni ihan lähikioskilta?
      Ensimmäisellä kerralla (vuotta aiemmin) yövyimme yksityishenkilön vuokraamassa asunnossa parinsadan metrin päässä Tervise Paradiisistä. Vieressä oli kauppa, eikä "keskustaankaan" kävellyt pitkälti. Saimme vuokraajalta kyydin Tallinnasta Pärnuuseen. Palasimme Tallinnaan kaksikerroksisella bussilla, mikä oli sekin lapsille mahtava kokemus!
      Kolmannen kerran Pärnuussa käydessä matkustimme sinne autolla. Viron liikenne saattaa tuntua välillä vähän hurjalta Suomen liikenteeseen verrattuna, ainakin rekkojen osalta. Ohittelu on hurjaa, mutta mikäli itse ajaa varovaisesti ja keskittyneesti, ei vaaratilanteita välttämättä synny. :) Toki autolla pääsee käymään kauempanakin Pärnun keskustassa nähtävyyksiä ihailemassa, joten riippuen ihan mitä lomamatkaltanne tahdotte kannattaa valita kulkuväline sen mukaan.
      Pyörät kannattaa ehdotomasti vuokrata, joko normaalit tai tandem -pyörät. Kuten ylempänä on mainittu, on Tervise Paradise ehdoton käyntikohde lapsiperheelle! Rannalla kuluu leppoisasti montakin päivää ja päivän päätteeksi on mukava käydä testaamassa erilaisia ruokaravintoloita keskustasta. Hyvää reissua!

    • autolla

      Autolla matkustaessa Viroon


      Heijastavat varoitusliivit
      Ne tulee pukea päälle, jos joutuu astumaan ulos autosta onnettomuuden tai konevian takia taajaman ulkopuolella.

      Virossa, Latviassa ja Liettuassa autossa pitää olla jauhesammutin ja ensiapulaukku Ne on pakollisia..

      Vihreä kortti (Green Card)

      Vihreä kortti todistaa, että auton vakuutukset ovat kunnossa
      Ajoneuvon rekisteröintitodistus

      • lisäys

        Pyöräkiila on myös pakollinen ja varoitusliivit pitää olla jokaiselle matkustajalle!


    • KURRE1

      TERE TULEMAS TALLINNAAN,AUTONNE ON JO TÄÄLLÄ!!!

      • 15+5

        Valitettavan totta, varovainen kannattaa olla!Jos ei lähde auto, niin aikakin kaikki irtonainen.
        Pärnu on kyllä kiva kaupunki, ei ole rosvojakaan vielä tullut vastaan. Ihanan vanhanaikaista meininkiä, edullisia alkuasukasravintoloita ja upea ranta!


    • ***

      Olen ollut monena kesänä Pärnussa lapseni kanssa ja omalla autolla. Kuten myös olimme tänä kesänä. Automme on saanut olla rauhassa kaikkina kesinä ja Pärnu on pieni kaupunki itsekin ajella.
      Majoituksen olemme ottaneet aina jostain edullisesta hotellista.
      Tänä kesänä olimme ihan kävelykadun vieressä ja se taitaa olla seuraavakin valinta. Kaikki on lähellä eikä ole pitkä matka kävellä mihinkään.
      Tietty jos haluaa vain uida ja olla hemmoteltavana niin Terviis silloin. Siellä vesipuistossa emme viihdy, myöskään tyttäreni 10 v ei pidä paikasta:) Paras kylpylä meidän mielestä on Hotelli Estonian Vihreässä talossa. Samassa talossa on myös mahtava näköalaravintola, hienot näköalat merenrantaan.
      Älkää eksykö merenrannalla sinne oikeaan reunaan, mikäli ette halua nudistirannalle:)
      Pärnussa kulkee ns Kaubamajabussi joka on ilmainen, kulkee hotellien/rannan/kaubamaja reittiä.

    • Kisse-65

      Autolla mukavasti. Kiva körötellä 90kymppiä Pärnuun, hyvä tie, eikä ne rekatkaan haitannu mukavasti liikenne sujui sovussa. Edullista dieseliä ja bensaa, meillä dieseleihin meni Tampereelta eestaas n.25e. Greencard, ei meillä ainakaan muuta no ensiapulaukku löytyi. Ei kysytty ees passeja saatikka auton papereita tiettty jos onnettomuus sattuis niin kai ne tsiikattais. Itse olimme Viking hotellissa, en suosittele iso ja aika kaukana rannasta, Terviis paradise näytti kivalta kun siitä "läpi" kuljettiin ns. nudistirannalle, hih, ei tietty, eikä siellä kyllä ketään alasti ollut, ehkä oltais kokeiltu jos olis tiedetty =) Pärnu ihan mahtava ranta lapsille ja aika edullista, kaupoilla kannattaa käydä isommissa marketeissa joita heti keskustan ulkopuolella useita. Kannattaa kysäistä et huoneessa ilmastointi ja jääkaappi jos heinä/elokuun kuumilla lähtee. Kaiken kaikkiaan mukava kokemus, kannataa ihmeessä käydä. Mukavaa lomaa =)

    • matkakokemuksia

      Tänä kesänä tuli oltua viikon reissu Pärnussa, matkatoimiston pakettimatka. Bussikyydit kotimaassa sekä Tallinnasta perille ja kohteessa, laivamatkat sekä hotelliyöpymiset aamiaisen kera. Hotelli Strand Spa & Conference. Vuosia matkustellut Tallinnassa, nyt ensimmäinen reissu Pärnuun ja Ihastuin!!!

      Hotellia suosittelen: pieni kylpylä, mimigolf, keilarata sekä yökerho. Rannalle kävelymatka, keskustaan hieman pidempi matka mutta se taittui mukavasti vuokratuilla pyörillä. Eikä hinta ollut kuin pari euroa tunti, itse sai määritellä montako tuntia pyöriä käytti..

      Hotelli sijaitsi aivan Tervise Paradise lähettyvillä, kylpylään oli mahdollisuus päästä ilman että olit hotellin asiakas. Tuli testattua ja suosittelen!! Seuraavalla reissulla taidan itse valita kyseisen hotellin.

      Vanha kaupunki oli pieni ja simppeli, ravintoloita oli paljon ja hinta-taso edullinen sekä pieniä liikkeitä paljon. Pieni kävelymatka ja vierestä löytyy iso kauppakeskus, Port Arthur. Sen takana itselle suuri yllätys kirpputori, laadultaan hyvä, rakennus oli pitkä vaalea tiilinen.. Navigointi perille helppo,hotelli Pärnuun katsottuna katse vasemmalle niin että vanhan kaupungin kävelykatu selän takana..

    • head reisi

      Pärnussa on helppo liikkua myös paikallisbusseilla. Kioskista ostettu yhden matkan lippu maksaa 64 senttiä ja päivän lippu 2e

    • Aika turhaa

      Greencardia ei ole tarvittu Viroon varmaan 15 vuoteen.

      • Ei turhaa

        Suositellaan kuitenkin niin kuin muihinkin euroopan maihin!
        Ja sittenhän sen vasta jokainen näkee kun kerran onnettomuuteen joutuu!


    • Supeluse

      Ollaan käyty lasten kanssa kerran kesässä Pärnussä 10 vuoden ajan. Meillä on ollut sään suhteen aina tosi huono tuuri, eli satanut vettä suurimman osan ajasta. Suosittelen kylpylähotellia ja ison huoneen tai kahden varaamista jos on lapsia, muuten viikosta tulee pitkä.

      • varaudu ennakolta

        kannattaa katsoa forecan 2 viikon ennusteita


    • vakikävijä

      Parturikäynti maksaa noin 7 euroa, eli kannattaa käydä hoidattamassa itsensä ja ehkä autonsakin.

      Jos lähtee omalla autolla on hyvä huomioida korotettu omavastuu. Ainakin popvakuutus pitää nelinkertaista omavastuuta Virossa, ja sama käytäntö on Serbiassa ja Makedoniassa. Pohjantähdellä se on vähintään kolminkertainen ja joka tapauksessa 15 % vahingon määrästä. Kannattaa tarkistaa ennen reissua.

      Me olemme reissaanneet jo 10 vuotta, mutta ilman kolhuja. Se maantie Pärnuun on suora, mutta kovasti latvialaisia ohittelijoita siellä riittää. Rajoituksella 90 km/h saa itse ajaa rauhallisesti.

      • omasta lompakosta

        yleensä vakuutusyhtiöillä on 25 % omavastuu baltiassa


    • ksusha

      Omalla autolla kannattaa mennä ja vaikkapa jopa suunnitella joitain paikkoja missä ajelee sitten kun sielläpäin on. Meidän joukkueen mielestä Virossa autoilijalla on turvallista, liikenne rauhallista joskin reippaasti edetään ja ohitetaan kun on paikka eikä kerätä jonoja ja nysvätä niinkuin meillä. Kaupungeissa liikenne on ruuhkatonta niinkuin meillä. Kerran on käyty Moskovassa ja kymmeniä kertoja Pietarissa, meillä ei ruuhkia ole...
      Viimeksi oltiin Carolina- nimisessä pikku hotellissa aika lähellä rantaa. Me ei vielä koskaan olla oltu kylpylöissä ja epäilen ettei se nuorisokaan jaksa kaiken aikaa vaan polskia.
      Pärnu on erittäin mukava kaupunki jos vähänkin tykkää kävellä ja katsella ja nauttia puistojen ja vanhojen katujen tunnelmasta.
      Tori Pärnusta löytyy ja pari ostaria, keskustasta ja sitten vähän Riikaan päin, Kaubamajakas, siellä on mm. erittäin edullinen vaatekauppa Takko, nuorille ja nuorimielisille.
      Tori on muuten pikku paikka, vähän Riikaan päin ja sitten vasemmalle, siellä on Pörgu, helvetti, rantavajoama, kait suurin Virossa joen varrella.
      Rantaahan riittää kymmeniä ellei satoja kilometrejä. Hiukan pohjoiseen, Haapsaluun päin sijaitsee yhden viimeisistä neukkujohtajista mukaan nimetty alue, Villa Andropov, kesäpaikka. Tiet sielläpäin on laitettu uusiksi ja joku pikku ostarikin, edullinen noussut tien varteen.
      Pikaveren pikantti pikku kylä on mielestämme käymisen arvoinen. Samaan suuntaan sekin.

    • RamiH

      Mikäli menossa korkea sesongin aikaan ja alle viikon loma, niin hotelli lienee paras (toki myös kallein) vaihtoehto. Viikon lomaan Estrent on turhan kallis, mutta pienemmät paikalliset firmat (esim. www.parnurent.com ja www.roosamaja.ee) tarjoavat kohtuuhintaan ja kokemuksien mukaan ongelmitta majoitusta.

    • Pärnakas

      Suosittelen vuokraamaan asunnon vaikka Pärnun suomiseuran sivustoilta. Pärnussa pärjää ilman omaa autoakin ja vuokra-asunnoissa yleensä fillarit kuuluu hintaan. Pärnu on turvallinen, leppoisa lomakohde jos säät eivät suosi voi shoppailla, keilata tai mennä kylpylöihin.Hinnat ovat puolet Tallinnan tasosta.

    • parnuun

      Omalla autolla helpoin ja vaivaton, huoneistoja löytyy paljon myös suomalaisten omistamia (googella löytää kyllä "huoneisto pärnu").
      Tekemistä ja nähtävää Pärnun lähistöllä on ihan kivasti.
      http://inkanmukana.blogspot.fi/

    • mitä sais olla

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      426
      2981
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      100
      2306
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      351
      2026
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1913
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1777
    6. 158
      1212
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1207
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      96
      1144
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1062
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      927
    Aihe