Netti pätkii

jannesa

Tämä on jo vanha ongelma josta luulin päässeeni eroon. Liittymänä on soneran 24 meganen josta tulee tänne korpeen läpi modeemin mukaan yleensä 10-14 megaa harvoi jopa hieman alle 17 megaa. Välillä yhteys on toiminut pitkiäkin aikoja hyvin, mutta yleensä yhteys on pätkinyt runsaasti. Tämä näkyy selviten muun muassa online pelaamisessa kun yhteys servereihin katkeilee jatkuvasti.

Itse en tietotekniikasta niin kauheasti ymmärrä, mutta tänä kesänä olen koittanut tutkia ongelmaa tarkemmin ja pingaillut eri servereitä silloin tällöin. Tästä huomasin että packet loss on yleensä 5-20% välissä useasti useammalla "hopilla", ei kuitenkaan aina peräkkäisillä. Silti aina ensimmäisellä hopilla modeemin jälkeen oli jonkin asteen packet lossia havaittavissa. Noin 3 viikkoa sitten luulin korjaaneeni ongelman kun vaihdoin manuaalisesti modeemin asetuksista DNS nimipalvelimeksi opendns:n 208.67.222.222 ja toissijaiseksi googlen 8.8.8.8 isp:n automaattisen dns:n sijaan ja Voilà netti toimi hyvin. Tein jopa erään lyhyehkön n. 20min kestäneen testi pingin ja vain yhdellä hopilla näkyi enää packet lossia. Eikä se ollut enää ensimmäinen hop modeemista niin kuin yleensä oli ollut. Nettipelaaminenkin onnistui ensimäistä kertaa pitkään aikaan ilman mitään ongelmia.

Kaikki tämä muuttui eilen kun naapuri jolla myös on ollut netti yhteyden kanssa jotain ongelmia oli ottanut operaattoriin yhteyttä ja sieltä tuli asentaja tarkistamaan tilannetta. Kuulemani mukaan olivat tehneet jotain johdotus muutoksia. Niin tai näin eilisen jälkeen nettini on jälleen pätkinyt jopa pahemmin kuin ennen. Nyt pingiä tehdessäni on modeemin jälkeen joka hopilla 10-25% packet lossia. DNS:n vaihto ei enää auta.

Kysymykseni onkin onko mahdollista että nuo mahdolliset johdotus muutokset ovat vaikuttaneet minun yhteyteeni vai onko tämä pelkkä sattumien summa? Toisen käden tietojeni mukaan tolppaan josta meidänkin puhelinjohdot tietääkseni tulevat tehtiin jotain muutoksia. Asun omakotitalossa noin 12 km lähimmästä varsinaisesta sivistyksestä, joten olen aina olettanut että suurin syy sille että laajakaista ei ole toiminut on ollut pitkässä välimatkassa. Oliko dns:n vaihdolla aikaisemmin mitään merkitystä vai oliko minulla vain tuuria että viimeiset pari viikkoa yhteyteni pelasi lähes moitteettomasti?

5

201

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • asentaja--

   Yksinkertaisin korjauskeino on vaihtaa linja hitaammaksi, esim. 8 megaan.

  • digi-info

   No Sonera paljasti just ettei sen isäntäverkon (DNA vuokralainen) tekniikka tue viihdekaistaa eikä sitä myydä enää meidän alueella, maksattanut kuitenkin 2 vuotta kanavapakettia ja viihdekaistaa asiaa ilmoittamatta ja olen soitellut pitkiä jonotuksia mukaan lukien ainakin 10 kertaa viihteen pätkimisestä näiden vuosien aikana ja asia kerrotaan vasta nyt. Vikapalvelu olis halunnut laskea liittymäni nopeutta pätkimisen vähentämiseksi. Sanoin, että ai maksan 24 megan yhteydestä ja saisin 16? "Joo".
   Asiasta lähti korvauspyyntö tänä aamuna mutta varmaan Soneran tuntien menee kuluttaja-asiamiehelle. 66 euroo kuukausi, ei yhtään iltaa kaatuilematta.

   Mutta kertoo tää jotain DNA kiinnostuksesta yhteistyöhön jos verkko ei tue unify tekniikkaa mutta sen omat tv-palvelut toimis. Ja Vuokralainen myy 24M liittymää halvemmalla kuin DNA itse. (DNA 8M maksaa saman kuin soneran 24M)

  • oikea asetaja

   Siel on joku löysä liitos pylväällä

  • kuka_tietää

   Netti pätkii kummasti. Juuri koskaan ei pääse liittymäsopimuksen mukaiseen nopeuteen vaikka siitä maksaakin reilusti euroilla.
   Viimeeksi kun yritin päivittää Firefox selainta linuxdistrossa verkon nopeus suorastaan romahti. Miten voi olla mahdollista, että selaimen päivityksen lataus kestää liki tunnin? Hidastavatko operaattorit tahallaan verkkoa niin ettei päivityksistä tahdo tulla yhtään mitään?
   Miksi ohjelman päivittäjä ei saa juuri koskaan edes liittymäsopimuksen mukaista nopeutta? Millä kumalla tavalla operaattorit kumminkin osaa "nopeuttaa" verkkoa kun kyse on mainoskuvien latauksista? Ne pomppivat silmille ällistyttävän nopeasti. Onko nettiliikenne näin yksisuuntaista operaattorien eduksi?
   Onko sillä liittymäsopimuksessa sovitulla nopeudella mitään merkitystä maksavalle kuluttajalle? Miksi ne nopeudet säännönmukaisesti useimmin romahtaa etanavauhdiksi?

   • 20or11

    Kokeilepa ladata uusi selain wget:llä tai links:llä komentoriviltä ja poista välissä selain pysyvästi. Tuo hidastelu nimittäin on mahdollisesti oire malwaren läsnäolosta..


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Baaritappelu

   Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
   Kokkola
   63
   6013
  2. Tappo Kokkolassa

   Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
   Kokkola
   25
   3801
  3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

   Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
   Sinkut
   238
   2108
  4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

   Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
   Kokkola
   26
   1840
  5. MAKEN REMPAT

   Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
   Suomussalmi
   31
   1279
  6. Mitä ihmettä

   Kaipaat hänessä
   Ikävä
   95
   1266
  7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

   Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
   Hindulaisuus
   298
   1055
  8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

   5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
   Ähtäri
   54
   1000
  9. Välillä käy mielessä

   olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
   Ikävä
   76
   929
  10. Mulla on kyllä

   Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
   Ikävä
   35
   878
  Aihe