Netti pätkii

jannesa

Tämä on jo vanha ongelma josta luulin päässeeni eroon. Liittymänä on soneran 24 meganen josta tulee tänne korpeen läpi modeemin mukaan yleensä 10-14 megaa harvoi jopa hieman alle 17 megaa. Välillä yhteys on toiminut pitkiäkin aikoja hyvin, mutta yleensä yhteys on pätkinyt runsaasti. Tämä näkyy selviten muun muassa online pelaamisessa kun yhteys servereihin katkeilee jatkuvasti.

Itse en tietotekniikasta niin kauheasti ymmärrä, mutta tänä kesänä olen koittanut tutkia ongelmaa tarkemmin ja pingaillut eri servereitä silloin tällöin. Tästä huomasin että packet loss on yleensä 5-20% välissä useasti useammalla "hopilla", ei kuitenkaan aina peräkkäisillä. Silti aina ensimmäisellä hopilla modeemin jälkeen oli jonkin asteen packet lossia havaittavissa. Noin 3 viikkoa sitten luulin korjaaneeni ongelman kun vaihdoin manuaalisesti modeemin asetuksista DNS nimipalvelimeksi opendns:n 208.67.222.222 ja toissijaiseksi googlen 8.8.8.8 isp:n automaattisen dns:n sijaan ja Voilà netti toimi hyvin. Tein jopa erään lyhyehkön n. 20min kestäneen testi pingin ja vain yhdellä hopilla näkyi enää packet lossia. Eikä se ollut enää ensimmäinen hop modeemista niin kuin yleensä oli ollut. Nettipelaaminenkin onnistui ensimäistä kertaa pitkään aikaan ilman mitään ongelmia.

Kaikki tämä muuttui eilen kun naapuri jolla myös on ollut netti yhteyden kanssa jotain ongelmia oli ottanut operaattoriin yhteyttä ja sieltä tuli asentaja tarkistamaan tilannetta. Kuulemani mukaan olivat tehneet jotain johdotus muutoksia. Niin tai näin eilisen jälkeen nettini on jälleen pätkinyt jopa pahemmin kuin ennen. Nyt pingiä tehdessäni on modeemin jälkeen joka hopilla 10-25% packet lossia. DNS:n vaihto ei enää auta.

Kysymykseni onkin onko mahdollista että nuo mahdolliset johdotus muutokset ovat vaikuttaneet minun yhteyteeni vai onko tämä pelkkä sattumien summa? Toisen käden tietojeni mukaan tolppaan josta meidänkin puhelinjohdot tietääkseni tulevat tehtiin jotain muutoksia. Asun omakotitalossa noin 12 km lähimmästä varsinaisesta sivistyksestä, joten olen aina olettanut että suurin syy sille että laajakaista ei ole toiminut on ollut pitkässä välimatkassa. Oliko dns:n vaihdolla aikaisemmin mitään merkitystä vai oliko minulla vain tuuria että viimeiset pari viikkoa yhteyteni pelasi lähes moitteettomasti?

5

391

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • asentaja--

   Yksinkertaisin korjauskeino on vaihtaa linja hitaammaksi, esim. 8 megaan.

  • digi-info

   No Sonera paljasti just ettei sen isäntäverkon (DNA vuokralainen) tekniikka tue viihdekaistaa eikä sitä myydä enää meidän alueella, maksattanut kuitenkin 2 vuotta kanavapakettia ja viihdekaistaa asiaa ilmoittamatta ja olen soitellut pitkiä jonotuksia mukaan lukien ainakin 10 kertaa viihteen pätkimisestä näiden vuosien aikana ja asia kerrotaan vasta nyt. Vikapalvelu olis halunnut laskea liittymäni nopeutta pätkimisen vähentämiseksi. Sanoin, että ai maksan 24 megan yhteydestä ja saisin 16? "Joo".
   Asiasta lähti korvauspyyntö tänä aamuna mutta varmaan Soneran tuntien menee kuluttaja-asiamiehelle. 66 euroo kuukausi, ei yhtään iltaa kaatuilematta.

   Mutta kertoo tää jotain DNA kiinnostuksesta yhteistyöhön jos verkko ei tue unify tekniikkaa mutta sen omat tv-palvelut toimis. Ja Vuokralainen myy 24M liittymää halvemmalla kuin DNA itse. (DNA 8M maksaa saman kuin soneran 24M)

  • oikea asetaja

   Siel on joku löysä liitos pylväällä

  • kuka_tietää

   Netti pätkii kummasti. Juuri koskaan ei pääse liittymäsopimuksen mukaiseen nopeuteen vaikka siitä maksaakin reilusti euroilla.
   Viimeeksi kun yritin päivittää Firefox selainta linuxdistrossa verkon nopeus suorastaan romahti. Miten voi olla mahdollista, että selaimen päivityksen lataus kestää liki tunnin? Hidastavatko operaattorit tahallaan verkkoa niin ettei päivityksistä tahdo tulla yhtään mitään?
   Miksi ohjelman päivittäjä ei saa juuri koskaan edes liittymäsopimuksen mukaista nopeutta? Millä kumalla tavalla operaattorit kumminkin osaa "nopeuttaa" verkkoa kun kyse on mainoskuvien latauksista? Ne pomppivat silmille ällistyttävän nopeasti. Onko nettiliikenne näin yksisuuntaista operaattorien eduksi?
   Onko sillä liittymäsopimuksessa sovitulla nopeudella mitään merkitystä maksavalle kuluttajalle? Miksi ne nopeudet säännönmukaisesti useimmin romahtaa etanavauhdiksi?

   • 20or11

    Kokeilepa ladata uusi selain wget:llä tai links:llä komentoriviltä ja poista välissä selain pysyvästi. Tuo hidastelu nimittäin on mahdollisesti oire malwaren läsnäolosta..


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martinan Emma gaala.

   Luuleeko Martina olevansa koko Emmagaalan pääjehu vai mikä on? Monta päivää jo laittanut itseään gaalaa varten,ja tottakai, pois kotoa hotelliin pakko
   Kotimaiset julkkisjuorut
   271
   1714
  2. Ilman heijastinta ?

   Kauhavalla lenkkeilijä menehtyi auton törmättyä päin. Kyllä se heijastin on halpa henkivakuutus pimeällä, toki ei ole tietoa että onko heijastinta käy
   Kauhava
   12
   1518
  3. Olen tajunnut että tein virheen

   Kun meidän yhteys katkesi. Olisit ollut se oikea nainen mulle, miten enää voisin asian korjata? Olen pahoillani.
   Ikävä
   105
   1221
  4. Kerro itsestäsi jotain, joka tulisi todennäköisesti yllätyksenä kaivatullesi

   Hyvässä tai pahassa. (Mutta mieluummin tietysti olisi kiva kuulla niitä hyviä asioita!)
   Ikävä
   87
   995
  5. Sofia lähti taas matkalle

   sinä ja minä emme....
   Kotimaiset julkkisjuorut
   132
   965
  6. Pilaa sun tunteista

   Sitähän minä vaan teen täällä. Ootko tajunnut?
   Ikävä
   170
   924
  7. Miehen malli ja rooli tässä yhteiskunnassa

   Eli olen jo pitkään ollut sitä mieltä, että miehen rooli on ollut murroksessa jo vuosikymmenien ajan ja yhä edelleen se on vähän hakusessaan. En ole
   Sinkut
   228
   840
  8. Martina, uusi hirviö Jocelyn Wildenstein

   Emma gaalan matolla Martinan esiintyi tänään, naama muuttuneena hirviön kaltaiseksi, kuten överi kauneusleikkauksia itselleen tehnyt Jocelyn Wildenste
   Kotimaiset julkkisjuorut
   206
   777
  9. Erika Vikman Emmagaalassa

   Luulin nähneeni tuolta harakalta kaiken, mutta erehdyin. Mikä hiton riepu sillä on päällä? Hirveä ilmestys!
   Kotimaiset julkkisjuorut
   101
   768
  10. 82 prosenttia kannattaa Natoa!!!

   SUOMALAISTEN Nato-jäsenyyden kannatus on koko ajan vahvistunut ja vankistunut. IS:n Taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan 82 prosenttia on sit
   NATO
   158
   627
  Aihe