-73 talon remontti, kustannusarviota?

Antero25

Olemme tässä melko tosissamme katselleet -73 rakennettua tiilivuorattua taloa, ja pohdimme mahtaako olla kannattava ostos. Osaisiko kukaan arvioida onko näissä mitään todellisuuspohjaa?

Katto korjataan omistajan toimesta, mutta tähän ei kuulu ränni- ja tuulilaudat. Kaikki puutavara katon ympärillä päädyssä menisi siis vaihtoon. Laskin pikaisesti, että nykyisellä mallillaan (useampi lauta/sivu) puutavaraa menisi tuon L-mallisen talon kiertämiseen noin 750m päätyineen, mikä pohjamaalattuna K-raudan 20x95 puutavaralla tekisi noin 850e maalit päälle.

Laminaattia tulisi noin 110m2 alueelle, ja aluslevyineen lattiat saataisi ehkä 1300-2000e (alennettu hinta), ja työ tehtäisi itse (aiempaa kokemusta lattioiden laitosta). Listojen hintoja en ole ehtinyt katsella, mutta eivät kai niiden hinnat tuhansiin kohoa, ehkä joihinkin satoihin? Olohuoneen ja eteisen paneelikatto maalattaisi itse, riittäneekö pari-kolmesataa tarpeisiin kun tämäkin voidaan tehdä itse? Lisäksi pitäisi maalata makuuhuoneiden seinät, eikä niihin olla ajateltu mitään kummempia kommervenkkejä ja itse tehden.

Keittiönkaapit ovat hyvät, eli keittiössäkään ei tarvi tehdä kummempia, ja kylppäri menee nyt ainakin jonkin vuoden. Siihen tulisi kerralla hieman isompi remontti, kun poistettaisi ylimääräinen wc-istuin ja käsienpesuallas, siirrettäisi viemäröintiä ja iskettäisi amme tilalle. Tuohonkin voi toki heitellä arviota, mutta se on tosiaan vasta jokusen vuoden päässä. Sisäovet pitäisi vaihtaa myös kun yhdessä on reikä, mutta se ei kuitenkaan ole korkein prioriteetti.

Onko turhan toiveikasta ajatella, että omin/talkoovoimin saataisi tuo pintaremppa ulkolaudoitus noin viiteen tonniin? Osa työkaluista löytyy, mutta ainakin maalausvehkeet pitäisi hommata erikseen. Kun kyse on kuitenkin sisustan osalta vain visuaalisuudesta, ei huvittaisi pistää 10 000 euroa pintoihin.

Kokemuksia, kommentteja?

Muutenkin voi antaa kommenttia moisen talon kustannuksiin ym. Sähkölämmöllähän tuo menee, mutta ainakin toistaiseksi meitä on vain kaksi viileään sisäilmaan tottunutta aikuista. Ulko-ovet ja ikkunat on vaihdettu 2000-luvulla, ja talo on rakennettu pienen rinteen päälle hiekkamaalle (kun valesokkelissa tasaisella maalla ilmeisesti ongelmaa sadevesien poistumisen kanssa). Piha on ihan täydellisessä kunnossa, ja kattoremppa tosiaan meneillään ennen muuttoa/tarjouksen tekoa vanhan omistajan toimesta.

29

2718

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hyviäkin puolia on

      Talon hintaa et sit kertonutkaan onhan tuossa sentään hyvääkin et viemärit ovat jo muovia.

    • Antero25

      No kerpele, se melko tähdellinenhän sieltä jäi... Pyynti 140 000e, mutta kyllä lähdettäisi tarjoamaan alempaa kun ottaa huomioon tuon tulevan kylppärirempan tarpeen ja ison homman lautojen vaihdossa jne. (tai vastaavasti erittäin todennäköisesti melkoisen rahanmenon jos maksaisi ammattilaiset nakuttelemaan tuulilaudat paikalleen)

      Nuo viemärit tosiaan huolettivat etukäteen, ja helpotti kyllä tieto että ovat muovia. Käsittääkseni kuitenkin alkuperäiset, mutta muoviputkethan nyt eivät juuri miksikään mene.

      Ja tosiaan noiden remppakulujen osalta kaipaisin kokeneempien neuvoa, onko tuhoon tuomittu yritys pysyä viidessä tonnissa sisältäen siis pinnat laudat?

      • Ihan ookoo budjetti

        Kyllähän viidellä donalla saa jo tosi paljon lautaa ja maalia. Jos itse tekee niin mikä ettei riittäisi. Budjetoi silti satasen verran myös siveltimiin, kunnon telaan, patteritelaan, maalarinteippeihin. Käytä vesiohenteisia maaleja niin ei tarvitse läträtä tärpätin kanssa. Listoja onkin sitten monen hintaisia. tuon ikäiseen ei välttämättä mitkään kalleimmat profiililistat sovi, joten jos pysyttelette kapeissa suorissa listoissa niin ei ne ole kalliita. Vanhat listatkin voi maalata tai kuultomaalata.


    • mek

      Se riippuu teetkö pintaremontin vai peruskorjauksen eli pintaremontti on että maaltaa ja tapetoidaa, laitetaan uusi parketti tai laminaatti lattiaan niin selviät 10000€. Jos taas teet peruskorjauksen eli pinnat auki ja tarkistetaan/katsotaan eristeet, sähköt ja putket niin 50 tonnia alkaen ja hinta nousee kuinka paljon tehdään ja uudistetaan ja se siitä. Kylppari/saunaremontti 5000 tonnista ylöspäin ja riippuu siitä teetkö itse vaiteetätkö ja materiaalit maksaa tuohon remonttiin 2-3 tonnia riippuen mitä laitat sinne.

    • Antero25

      "Vanhat listatkin voi maalata tai kuultomaalata."

      Tämäkin kuulostaa kyllä ihan hyvältä, sitä maalia kun kuitenkin joutuu hakemaan reippaanlaisesti eikä listojen maalaus nyt varmasti kovin paljon kulutusta lisää. Kiitos!

      mek, ihan pintaremppa on tarkoitus tehdä. Jos/kun tarjousta tehdään niin taloon kuitenkin teetetään perusteellinen kuntotarkastus ja kaiken kaikkiaan vaikuttaa sen verran hyvin pidetyltä, ettei katsota tarpeelliseksi repiä lähes koko taloa alas ihan vain varmuuden varalta. Vessa ja kylppäri menevät ainakin jonkun vuoden sellaisenaan, minkä jälkeen vessakin tarvii vain hieman pinnoitusta ja kylppäri/sauna sen lisäksi hieman viemärien siirtoa ym isompaa. Noihin tietty budjetti sitten erikseen.

    • mek

      Jos ostat tuon ikäisen talon niin vaadi että myyjä ottaa piiloviehevakuutuksen siltä varalta jos löytyy piilovikoja mitä myyjakaan ei tiedä niin ei tartte riidellä kuka maksaa.

    • elä laita sitä..

      "Laminaattia tulisi noin 110m2 alueelle"

      -Heh, on sulla valtava ulkovessa..
      Mihinkään muuhun tuo laminaatti ei kelpaa.

      Se on kolme vuotta, ja saumat on pystyssä. Halpaa se toki on, mutta laske sen hinta, jos joudut sen kylmän ja liukkaan lattian viiden vuoden päästä uusimaan..

      Muovimattokin on paljon parempi, kuin laminaatti, ei ole liukas, ja huomattavasti laminaattia lämpimämpi.

      Oma 3.5mm paksu muovimatto maksoi 16,90 neliö, eli ei loppupeleissä ole laminaattia arvokkaampi materiaali.

      • Länsi-Mikkeli

        Laminaatteja on niin kovin erilaatuisia. Meillä on "julkisten tilojen laminaattia" koko kämpässä ollut jo vaikka kuinka monta vuotta ja siihen ei pysty mikään. Keittiön tiskipöydän edusta sekä kylppärin oven läheisyys ovat edelleen ihan samanlaiset kuin muuallakin ja ihan kuin uudet.

        Halvan ja huonon laminaatin ostaminen on rahan tuhlausta ja sen paikalleen asentaminen turhaa työtä.


    • Sinulla on nyt realiteetit pahasti hukassa! Jos ostat tuon ikäisen talon, niin pintarempan hinnalla ei ole mitään väliä. Sinulla pitää kuitenkin koko ajan olla varaa maksaa ainakin 50.000 € rakenneremonteista. Jotkut luulevat että omakotitalo olisi hyvä ostos, tehdään kuntokartoitus ja kaikki on hyvin. Näin ei tosiaankaan ole, 90 % varmuudella siinä on joku isompi/ vaikeasti korjattava ongelma. Talon kunnon saa selvittettyä vain yhdellä luotettavalla tavalla, purkamalla kokonaan ja rakentamalla uudestaan.

      Ja jos nyt ensin uusisit ne kosteat tilat, kivirakenteiset eivät tosin kärsi kosteudesta, mutta viereiset huoneet homehtuvat.

    • Luki.

      Ei pitäisi miettiä reemontin kustannuksia kun tuohon lähtee.Tuossa välittäjä kertookin olennaisimman tosin huikealla summalla ,mutta kumminkin kertoo.

      Kosteat tilat on ne joista pitää lähteä,se on nyt remontoitava eikä sitten joskus.

      Muut ovatkin sitten melkolailla sivujuttuja,saa nähdä mikäli ostatte esiintykö tyypillisesti 1970 luvun ostos kauheaksi painajaiseksi.

      Pahimpia kun on 1970 luvun talot.

      140000euroa on sellainen hinta noin vanhasta etten takuulla maksaisi tai suostuisi maksamaan 50000euroa enempää en oikein edes remontoidustakaan,tällöin olisi oltava se kylppärikin kunnossa.


      Että miettippäs mihin sitä nokkaa nyt tunget,en ole sitten yllyttänyt,se voi olla painajainen tulevaisuudessa.

      • Luki.

        Aloittajalle


        5000euroa ei ole mitään,kun lähdet ok-talo elämään.

        Älä edes mieti jos 5000euroa on nyt jo kynnys kysymys,ja lasket listoja ym.....sinun tulisi saada tuo talo näkemättä nyt enempää paljonkin halvemmalla.

        En suostuisi maksamaan 41 vuotiaasta talosta kun sen tietää että kyseessä on riskirakenteisesti rakennettu kiinteistö.70 luvun energia kriisi aikaan.

        Kyseessä on todennäköisesti valesikkelitalo,älä siis mieti mitään 5000euroa vaan mieti ihan erisummia mitä edessä on melkoisela todennäköisyydellä.


        Mieti sitä summaa mitä joudut maksaman 140000euroa.remonttit päälle, mieti 5000eurolla ei juhlita.

        Kaikki koneet menee uusiksi,keittiö jne ...älä hyvä mies edes mieti pääseväsi 10000e yhtään mihinkään.


    • Alkup.Post

      Näitä vastauksia ja muita ketjuja kun lukee, tuntuu ettei kannattaisi ok-taloa ostaa ollenkaan. Kaikki vanhemmat homepesiä, uudet rakennetaan hätäillen rakennusvirheitä täynnä...

      5000e kysely koski _pintoja_. Totta kai muuhun remppaamiseen menee enemmän, mutta nyt oli puhe nimenomaan pinnoista ja tuulilaudoista, ja jos kivan pinnan saa edullisesti, ei mielellään kymppitonneja niihin laitettaisi. Ei ole kynnyskysymys/varakysymys, vaan periaate. Keittiötä ei heti tarvisi olla uusimassa, ei ole alkuperäinen ja todella kiva/hyväkuntoinen moneen muuhun katseltuun taloon verraten. Tuntuu että keittiöt ovat lähes poikkeuksetta rumia, oli minkä ikäinen tai hintainen talo kyseessä, ja siitä tulee heti iso lisäkustannus. Tässä se on ok, joten sitä ei tarvi ainakaan vuosiin laskea remonttikuluihin.

      Kylppäriremppa on tosiaan ihan oma budjettinsa, ja jos yleinen mielipide on että se kannattaisi ottaa ensimmäiseksi remppakohteeksi, niin kiitokset vinkistä, pitänee sitten pohtia jos ylipäätään tarjousta harkitaan, ensinhän totta kai kartoitetaan riskit ja niiden todennäköisyys eikä lähdetä soitellen sotaan.

    • Luki.

      Ei ne kaikki nyt ihan hometaloja kumminkaan ole.

      Unohditko rännit?niihin menee kohteesta riippuen 1000euroa - 2000e asennettuna.

      Mutta sinun täytyy ymmärtää se että ne kodinkoneet mikäli ne ei ole äskettäin uusittu tulee vaihtoo jollain aikavälillä,kaikki summat yksi tuonne toinen tänne nostaa kohteen hintaa yllätävästi ja tämä pitää ymmärtää että ne maksaa rahaa,jos joudutkin uusimaan yllättävästi yhden äkin jonkin koneen ja rahaa ei ole enään laittaa niin se on sitten aika kallista laskua yhdenäkin tulevana.

      Sun pitää saada oikeasti tähän aikaan nähden asunto tingittyä reilusti ja häpeämättä,sitä taloa ei tulla ostamaan nenäsi edestä noin vaan,nyt voi miettiä kaikessa rauhassa.

      1970 luvun talot ja pieni pintaremontti ja tulevaisuus suurenlainan kanssa joka menisi noilla summilla mittavaksi,laina aika ilmeisen mittava,mitä on 1973 vuoden talo esim:20 tai 25 vuoden päästä? kun lainat on maksettu.

      Täyttä remonttia vailla no se on normaalia se,mutta mikä on sen elinkaari?

      1970 luvun taloja ihailee yllättävän monikin ,muttei he ymmärrä sen aikakauden rakennustapoja,vastaavat ongelma pesät on nykytalot,kyseessä on taas jälleen energia säästö.

      Millaisella lämmitysmuodolla mahtaa olla?

      Voithan toki ostaa jos kohde kerran on mieluinen,mutta summa jonka esitit on suuri.

      Sinun tulisi kiinittää huomio rakenteisiin,erittäin vaikeaa todeta ilman purkua,home tai kuivalaho ovat hyvinkin vaikeita paikallistaa.

      En sano että sitä on,mutta usein miten sitä on, omistajat ei tiedä ja ostajat ei tiedä ennen kuin joku altistuu vakavasti tai oireilee,tällöin alkaa paniikki koko perheessä,koko omaisuus voi olla tuhon oma ja terveys jos altistuu liian kauan aikaa mikrobivauriotalossa.

      On hyvä tiedostaa nämä asiat etukäteen, ei noita oikeusjuttuja hometaloista muuten olisi.

      mitään et nää päälle päin,asujat voivat olla täysin oireeetomia,mutta se voi sattua sitten omalle kohdalle kun asuu vuosia.

      Nämä ovat juuri niitä asioita kun punnitaan oikeudessa mitä tavara on ja miltä vuosikymmeneltä,kyseessä on sen aikauden tuote jossa on useita riskialtiita vaaranpaikkoja.

      Valesokkeli ei aina ole ihan tuomittu, mutta usein miten sellainen olisi syytä välttää.

      Jatka miettimistä ja tuumaa tarkkaan,onko se asunto varmasti nyt mieleinen ja suostutko tekemään ehkä yllättävänkin remontin jos ilmenee jotain hieman suurempaa,eli onko intoa sijoittaa kenties lisä lainalla jos kohde onkin edellä mainitun kuvauksen omainen ja kohteesta löytyy mikrobivaurio,nämä ovat yleensä mittavia toimen piteitä ja saa perheen monesti avioeron partaalle ja vähintääkin hermoraunioksi.

      Mutta ainakin nyt tiedät mitä voi olla kun ostaa 70 luvun talon.

    • Tellilellilikka

      Ennen kuin ryhdyt remppaamaan - tai edes ostamaan - 70-luvun taloa, teetä asbestikartoitus. Se on lakisääteinen ja erittäin tarpeellinen. 70-luvun taloissa on likimain poikkeuksetta asbestia ja sen purkaminen on ihan oma lukunsa, sitä saa tehdä vain erityisesti siihen koulutettu ihminen ja suojatoimet ovat mittavat - ihan aiheesta.

      Pyydä asbestikartoittaja edes vilkaisemaan taloa. Hän osaa kertoa, missä asbestia todennäköisesti on ja mistä paikoista pitää ottaa näyte laboratoriossa tutkittavaksi. Päätä sitten, haluatko enää olla kyseisen rakennuksen kanssa missään tekemisissä.

    • Alkup.Post

      Rännit ainakin ensi katselmuksella vaikuttivat olevan kunnossa, mutta toisaalta jos nuo laudoitukset lähtee uusimaan, sama se kai on pistää samalla rännit uusiksi kun alas joudutaan ottaa joka tapauksessa. Totta kai aina voi jotain hajota, ja korjaaminen/vaihtaminen maksaa rahaa. Se on ihan tiedossa ja siihen varauduttu

      Lämmitysmuotona suora sähkölämmitys, lämminvesivaraaja on uusittu muutama vuosi sitten. Välittäjän ilmoittama arvio kulutuksesta vaikutti melko alhaiselta kokoon nähden, ja siitä kyllä kysellään vielä vähän lisää. Pohdinnassa on ollut myös ilmavesilämpöpumppu rinnalle, sillä ilmeisesti voi säästää paljonkin lämmityskuluissa? Lisäksi löytyy avotakka, mutta sehän nyt ei paljon lämmitä.

      Jos tarjousta tosiaan aletaan miettimään, ehdoksi laitetaan perusteellinen kuntotarkastus (rakenteita availemalla), ja lisäksi hometutkimus. Kosteus kun ei aina tarkoita hometta, ja hometta voi olla vaikka kosteus olisi jo kuivunut. Lisäksi otetaan seuraavalle katselmukselle mukaan anoppi, joka on kuin homekoira. Aiemmassa vuokrakämpässä ei pahemmin edes tahtonut kyläillä kun alkoi jo parissa minuutissa reagoimaan, ja sanoi että jossain on kyllä hometta. Niinhän sitten muutaman kuukauden päästä alkoikin olohuoneessa sataa kun sulamisvedet valuivat rakenteita pitkin kattohuoneistoon.

      Hyvä tietää tuo asbestikartoitus, vaikka olen paljon koittanut etsiä tietoa, ei ole tuollaista tullut vastaan.

    • Luki.

      Voi olla etet saa ostettua asuntoa,myyjä ottaa varmaan herneen nenään kun ehdotat aukomisia ja anoppia sun muutta kartoitusta.

      Olisi ihme jos ei ota.

      Sulle sitten tulee kalliiksi kun availlaan jotain ,kuntotarkastukseen menee sitten aika paljon rahaa jota et saa pois.

      Tuolainen talo raksystem tarkastamana on 1500e-2000e ja avata ei vielä sillä hintaa oikeastaan mitään.

      Lattiaa on vaikeaa tutkia,runkoa jne.... no visaiset on jutut,mutta epäilyttää se osto jo.

      Kato kun eihän ne uusia ole enään,virheetöntä ei ole olemassakaan ja kun puhutaan 70 luvun talosta vielä.

      Sähköä tuolaisessa menee aika usein se 15000kw-25000kw alle kympin ei voi päästä kun ei ole varaavaa uunia.

    • Alkup.post

      Välittäjältä on jo kysytty tehdäänkö tarkastus perusteellisesti pintoja aukomalla/reikiä poraamalla ja sanoi että tehdään kyllä. Ja jos myyjä ei suostuisi perusteelliseen tarkistukseen, jätettäisi kyllä suosiolla välistä kun kuitenkin vanhemmasta talosta riskirakenteilla on kyse. Välittäjän puheista myös käsitin että tarkastuksen hinta jaetaan ostajan ja myyjän kesken. Täytyy vielä varmistaa miten sitten jos löytyisi jotain tarjouksen purkuun johtavaa vikaa. Eikä anoppiakaan ole tarkoitus "homekoirana" mainostaa, vaan apuna arvioinnissa kun on kuitenkin omakotitaloista ja niiden kunnostamisesta/huoltamisesta enemmän kokemusta.

    • Luki.

      Ai on anopilla kokemusta kaikista noista,no se on sitten arvokas anoppi.

      Tuosta tarkastuksesta,ne ei ole perusteellisia,kellään ei riitä tieto taitoa siihen,ne jotka tarkastaa oli se firma kun firma niin ei tule perusteellista tai muuten hinnasta muodostuu kyllä sellainen ettei siihen kukaan suostu.

      Kyllähän se yleensä jaetaan se summa mutta suostuuko 1000-2000 per lärvi,se kipuaa ehkä aika korkealle kun aletaan perusteellista kartoitusta tekemään,ja se on tehtävä ennen pakkasia oikeastaan,siihen kuuluu tarkastukset salaojista ym...lähtien ,tekiköhän ne muuten oikein ,tiijä sitten.

      Uusi se ei ole joten merkitönä näkyy aina aikakautensa mukainen tai tyylin.

      No lähtökohta teillä on hyvä ja sinun tulee olla itse mukana tarkastuksessa ja valita se itse,älä anna välittäjän valita,varo siis tätä.

      Raks system siltä älä ota edes,ne on välittäjän puolta ,no tee miten teet mutta jos se on hyvä ja mielyttävä niin osta pois,ja tingi niin pirusti,140000 on paljon rahaa tänä päivänä.

      Hei tuu tänne päivittää miten homma aina etenee,ihan mielenkiinnolla voimme seurata ja ehkä auttaakkin sinua.

    • Alkup.post.

      Juu, arvokas anoppi on. Käytiin tänään porukalla vielä kiertelemässä taloa, ja kylppärissä, etenkin saunassa alkoi anopin henkeä ahdistaa siinä määrin, että taitaa ikävä kyllä olla hometta. Eihän tuo toki satavarma merkki ole, mutta kun niin monesti oireet osuneet oikeaan (tuo aiempi vuokrakämppä jossa satoi sisällä siskon kaksi aiempaa kämppää jotka myös paljastuivat hometaloiksi), että hyvin isona riskinä pidän. Kun ilmeisesti nyt uudenkarhea myynti-ilmoituskin on herättänyt sen verran kiinnostusta, on melko epätodennäköistä että tuon hinta laskisi sellaiselle tasolle että korjaus kannattaisi, ja jos/kun hometta on ei etukäteen oikein pysty sanoa miten isosta (=kalliista) ongelmasta on kyse, ajateltiin skipata suosiolla. Lisäsyynä sekin, että vaikka ei pitänyt olla ongelmaa siinä, että omistaja hoitaa katonvaihdon, ei nyt sitä tahdokaan tehdä kun useampi katselija on ollut kiinnostunut vaikka se pitäisi itse laittaa.

      Aletaan siis katsella muita vaihtoehtoja, ja todellakin käytetään homekoira-anoppia apuna muissakin kohteissa ennen kuin aletaan latomaan tarjouksia pöytään. Seuraavana katselmusvuorossa hieman edukkaampi talo, jossa kuntotarkastuskin on jo tehty viime kuussa, eli antaa suoraan osviittaa mikä voisi vaatia korjausta (vaikka toki se varmaan vaadittaisi uudestaan jos tämä pihapiiri vaikuttaisi sopivalta). Jokseenkin saman kokoisia kohteita kuitenkin edelleen katsellaan, eli ihan hyvä tietää pintaremppauksen mahdollista budjettia ennakkoon, sellainen kun aika todennäköisesti on edessä talossa kuin talossa.

    • Luki.

      Se on arvokas henkilö monessakin mielessä meinaan se anoppi.

      Se on sellainen mittari että on oksat poikki,nimittäin minullakin on vaimo joka reakoi samoin,julkiset tilat tietää samantien ettei niissä vanhemmissa rakennuksissa voi oikein olla,menee äänii se siis häviää piipitykseksi,lisäksi aikoinaan tutkittiin kuinka moneelle homeelle on alerginen niin tulos oli 7:lle ja tästä on jo aikaa.

      Mutta useinmissa kohteissa kun käy on hyvä pitää riittävää väliä ajan suhteen että reakoi oikealla tavoin.Ei siis useaa kohdetta samana päivänä.

      -Vai ei kattoa haluakkaan remontoida?

      -Ja anoppi reakoi kylpyhuoneessa?

      -Ja kiinostuneita on reippaasti?

      On se vaikea asia tuo talon osto jokatapauksessa.

      Kato sitä kuntotarkastusta tulevista kohteista mikä firma sen suorittu se on tärkeä tieto,muista että he ei vastaa sitten mistään vaikka talo olisikin läpi homehtunut tai muuten ihan susi,näitä on yllättävästi suomessa.

    • Alkup.post

      Juu, ei meillä tässä niin kiirettä ole että yhdessä päivässä monta taloa kierreltäisi. Katsellaan ajan kanssa ja nuuhkutetaan anopilla jos ja kun tulee oikeasti kiinnostava yksilö vastaan.

      Paljon oli ilmeisesti käynyt katselijoita ja yhden "huonon" (eli todellisuudessa kai rempat huomioiden tehdyn) tarjouksen olivat ainakin saaneet. Tämän perusteella ei sitten huvita itse paikkailla kattoa tai tehdä muutakaan kunnostusta, kun ainakin vielä elää usko että menee tuollaisenaan pyyntihintaan.

      Noista kuntotarkastajista on kyllä tullut luettua reippaasti, ja ainahan on riskit olemassa vaikka kuinka tarkistuttaisi. Tosin ainakin homeasioissa luotan nyt tuohon meidän "vainukoiraan" sen verran, että jos ei mitenkään reagoi eikä tarkistuksen mittaukset mitään ihmeellistä näytä, voi kohtuullisen levollisin mielin olla. Etiepäin sano mummo lumessa!

      • Perunankeittäjä Porv

        Ehdottomasti kannattaa luottaa homekoira-anoppiin. Meidän suvussa samaa virkaa hoitaa tyttäremme ja hänen raporttiinsa voi luottaa melko tarkasti. Myös monille homeille allerginen. Niin hoiti kyllä koirammekin - ihan omasta aloitteestaan. Nykyisin koiruli hoitelee samaa virkaa koirien taivaassa, tuskin on niissä olosuhteissa ylityöllistetty.


      • Luki.

        Aloittajalle vielä tietoa

        Kun takastellaan mittarilla tai haistellaan esim:anoppi niin kuivalahoa ei kykene paikallistamaan tai tietämään,se on mustunut puu tai silpuuntuu sahajauhomaiseksi ja on haperoa.

        Näitä ei haista materiaalien läpi.

        Lukaseppa 1975 luvun talon väänöstä kun ongelmia on esiintynyt.

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/1968251

        Kuvaelmasi talo 1973 olisi voinut olla vastavan tyylinen.

        Voin sivusta sanoa että saatoitte säästyä aikapaljolta.


    • Ok-Loordi

      Loordilla on 2005 rakennettu omakotitalo, mitään ei ole tarvinnut tehdä, kun talo huolella ja kalliilla rakennettu ja asuinkulutkin maks 200 euroa/kk, vesilaskussa Loordi säästää, kun käy omalla pihallaan virtsaamassa.
      Loordi toimii johtavassa asemassa lääkärin virassa ja miesten kesken saunailtoja aika usein Loordin talossa ja jos tiedätte, muutakin siellä tehdään, kuin saunotaan ja otetaan XO-konjakkia ja olutta, tehdään sitä mistä moni meistä tykkää.

      • Homeinen Hippi

        Onko tämä Ok-Loordi Punk In Finland -foorumin nimimerkki Homoloordi Rantanen?


    • samalla räystäslauda

      Kun kerran katto uusitaan, niin eikö siinä samalla ilman muuta uusita ne räystäslaudatkin. Miten niitä jälkeenpäin saa uusittua kohtuudella.

      • aina remonttia

        Muuttuuko elämisen laatu vaikka asunnossa olisi kullatut vesihanat tai muuta vastaavaa. Itse olen asunut jo yli 36-vuotta 1950 rakennetussa omakotitalossa ilman suurempia remontteja. Katto ei vuoda ja vesi tulee sisään ja menee ulos viemäriin. Jotkut sanoisivat, että tämä on asumiskelvoton ja tarvitsisi sitä ja tätä remonttia, mutta en tiedä muuttuisiko elämä sen kummemmaksi vaikka tähän taloon tehtäisiin mittaviakin remontteja.
        Tapetitkin samat jotka edellinen omistaja aikoinaan laittanut. Olen tottunut niihin.


      • Alkup.post

        Välittäjän ilmoituksen mukaan haettu tarjous koski nimenomaan kattopeltejä, oli erikseen kysellyt vielä työn hintaa kun sitä ei kerran omistaja tahdo hoitaa ja kulut jäävät ostajalle. Itsekin kyllä ihmettelin että mikä järki siinä pelkän peltitarjouksen pyytämisessä on kun ne laudatkin olivat niin kärsineen näköiset. Mutta se ei nyt tosiaan meidän ongelmaksi jää kun ei ole homeoireineen ja tarvittavine remppoineen ihan meidän juttu.


    • Luki.

      Niin

      Minä uskon sen,36 vuotta on aikaslaisen pitkä aika,se turuttaa näkemään vain saman.

      Mutta jos pidät vaatimattomuudesta ja et niin halua panostaa asumiseen niin se riittää.

      Ikä ihmisenä ei kannata ehkä tehdä suuria remontteja ,vain niin että talo pysyy asuttavassa kunnossa ,toisaalta vaatimattomuus kaunistaa mutta maali talon seinässä ja tapetit ym on suhteelisen pieniä kunnostus töitä joilla saattaa saada iloa itseleen että myös vieraille jos niitä käy.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      69
      3023
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      418
      2878
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      102
      2272
    4. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      93
      2164
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      73
      1924
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      11
      1864
    7. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      7
      1860
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      153
      1848
    9. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      338
      1794
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1672
    Aihe