Uusi koirakamu

Koiranomistaja1

Minulla on 12-vuotias kääpiösnautsrinarttu. Olemme harkinneet siskoni kanssa hankkia irlanninterrierinartun käppänän seuraksi. Onnistuisikohan tämä yhdistelmä?

7

65

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Miksei muka

      Toki toivottavaa on että siskosi ja sinä asutte eri osoitteissa. Kaksi narttua kun ei välttämättä ole paras mahdollinen yhdistelmä samassa taloudessa, varsinkaan kun lajina on koira.

      • Koiranomistaja 1

        Entä jos tämä irskipentu olisi käppänämme kanssa pennusta asti?


    • outoo

      Miksi ottaa pentu kiusaamaan vanhusta ? Vai haluatko vanhuksesta eroon ?
      Ota pentu sitte, kun vanhusta ei enää ole.

      • Koiranomistaja 1

        Ei olisi outoa, sillä meidän käppänämme on hyvin seurallinen mutta yksinäinen kun on menettänyt kaksi tärkeää ihmistä. Ja en missään nimessä halua "vanhuksesta" eroon!


      • 365b5dfhd
        Koiranomistaja 1 kirjoitti:

        Ei olisi outoa, sillä meidän käppänämme on hyvin seurallinen mutta yksinäinen kun on menettänyt kaksi tärkeää ihmistä. Ja en missään nimessä halua "vanhuksesta" eroon!

        Toinen koira kannattaa ottaa ennen kuin nykyinen on yli 8v. Vanhempi koira ansaitsee kaiken levon ja kaiken huomion omistajiltaan vain itselleen kun on siihen monta vuotta tottunut. Pennut ovat niin energisiä sählääjiä, että aina jonkun sorttista stressiä aiheuttaa vanhalle koiralle.
        Varsinkin jos ovat samaa sukupuolta, niin ei ole oikein jos/kun vanha koira joutuu pennun kasvaessa huolehtimaan omasta asemastaan arvoasteikolla.
        Joten jos toisen koiran otatte, niin valitkaa se pentueen rauhallisin ja mielellään eri sukupuolta. Ja alusta asti näytätte pennulle että vanhempi koira on korkeammassa asemassa, eli saa ruoan ensin, astuu ovesta ensin, ja kun vanhus väsähtää, laumanjohtaja käskee pennun pois jotta vanhus saa omaa rauhaa!


    • Saanhan levätä

      Eihän koiralle oteta kaveria, vaan ihminen ottaa toisen koiran. Pentuhan sitten vaatii kovaa työtä sinne kolmeen vuoteen asti. Olkoon pieni tai iso. Meillä koirilla 4,5 v. ikäeroa ja nuorempi ehdottomasti vaatii vieläkin enemmän aktivointia jne. Ja pentuhan on aktiivinen ja aina oli haluamassa (monkumassa) vanhempaa mukaan leikkiin. Vanhemman ja vielä jo 12 v. pitää saada olla rauhassa ilman riekkuvaa kakaraa ympärillä. Meillä siis uros ja narttu, molemmat leikattu. Tulevat hyvin toimeen ja tottakai leikkivät myös yhdessä, mutta nuoremman kanssa pitää tietysti itse aktivoida ja leikkiä sen kanssa, koska vanhempaahan ei huvita. Kohta lähdetään puistoon kävelylle, mutta sitä ennen vähän piha-agia ja pallotusta pihalla nuoremmalle, jotta on sitten hieman rauhallisempi lenkillä. Ihania molemmat, mutta täytyy myöntää, että jos olisin muistanut, kuinka paljon vaatii aikaa, hermoja jne. pentuaika, niin ehkäpä olisin jättänyt väliin. Nyt, kun nuorempikin tulee ensi kevään jo 3 vuotta ja ollaan opittu hieman tavoille ja kuullaankin taas, niin ihana on ja kasvukaudelta monta hauskaa muistoa on. Tämä vanhempi koiramme on aina ollut hyvin siisti ja pitää myös puhtaudesta paljon eikä tykkää vesisateestakaan joutui venyttämään pinnaansa todella pitkälle, kun uusi tulokas olikin semmoinen rämäpää ja ei mitään väliä kuinka kurassa on leikkien jälkeen. Jos nyt kumminkin otatte pennun tuon ikäisen kanssa, niin pitäkää huoli, että se saa olla rauhassa. Meillä ei oltu yhtään kamuja, ennen kuin uusi tulokas alkoi olla siinä 4 kk:n paikkeilla. Tuli 7,5 viikkoisena ja oli aivan hirveä vanhemman koiran mielestä. Ei olisi tullut mieleenkään pitää ilman valvontaa pentua vanhemman kanssa. Siis jos olette töissä, niin jäävätkö koirat kahdestaan kotiin. Entäs kun pentu on puolivuotta - vuoden. Raisu kaveri jo silloin 13 vuotiaalle. Ei kolmetoistavuotias koira enää jaksa, eikä pärjää nuorelle koiralle. Miettikää siis, toinen haluaa nukkua ja toinen haastaa koko ajan ja hyökkäilee yms. Jos joku on kotona, niin asia on aivan toinen.

      • outoo

        Kiitos teille nimimerkit ` 365b5dfhd ja saanhan levätä `.

        Jaksoitte taivuttaa rautalangasta sen, mitä itse en jaksanut. Toivottavasti aloittaja jo ymmärtää, että ei ota pentua vanhuksen riesaksi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2003
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      54
      1725
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      58
      1629
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1557
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1455
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe