vesi sameni

Tietra

olen kypsytellyt akvaariota viikon verran ja eilen istutin ekat kasvit. laitoin ensiksi pellettejä ravinnoksi hiekkaan. No nyt vesi on aivan sameaa. Noudatin ohjeita. Mikä avuksi?

7

101

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Eedit

   Onko akvaariostasi hiekkapohja? Sameus laskee yleensä päivän parin aikana. Kun itse järjestelen akvaariooni kasveja on vesi pari seuraavaa päivää normaalia sameampi mutta se katoaa nopeasti.

  • Vitsi vitsi

   Lopeta turvetuotanto akvaarion lähellä. Se kuulemma samentaa kaikki vedet.

  • kikik

   Sameus häviää ajan kanssa eikä sameudesta ole mitään haittaa. Viimeistään viikottaisilla veden vaihdoilla sameus katoaa.

  • Tietra

   Vielä... joo kirkastuihan se vesi itsestään mutta mutta alkoipa akva sitten vuotaa... kaikki ulos, uudet silikonit ja uusi homma. Sen verran olin mukamas "viisas" että otin jo kypsyttämäni vedet talteen muutamaan isoon saaviin. Saaveihin suodattimet pörisemään... Eilen sitten laitoin hiekat kannot kasvit vedet uudestaan. kasvien kanssa ja vähän muidenkin kanssa joutui arpomaan kun vesi oli niin sameaa.

   Oliko ihan typerä teko laittaa ne yhtä aikaa?

   Mikä ihme sen samentaa noin? Ensin se oli aivan kirkasta. Tai siis hiekkahan sen samentaa mutta alkuun oli kirkasta ja nyt aivan kuravelliä. Odotanko vai aloitanko alusta? En viitsisi kun kasvitkin ehdin jo hommaamaan.

  • dgdgdfd

   Et ollut kovin "viisas". Vesi ei kypsy vaikka se olisikin akvaariossa.

   Ehdotan että otat nyt aikalisä ja perehdyt ihan perusasioihin. Ainakin ennen kalojen hankkimista kannattaa olla perusasiat hallussa.

  • sameus sinänsä ei vaarallista.. jos haluat kristallinkirkkaan veden vaatii se jo hieman tarkkuuta ja laitteistoa / oikeaa balanssia kasveissa / vedessä.
   pari huomioitavaa seikkaa
   - riittävä suodatin jossa veden virtausnopeus ei liian suuri.
   - oikeanlainen bakteerikanta syntyy mädäntymisestä.. aiheuttaa kellanruskeaa väriä. jos sen kaiken haluu pois.. aktiivihiili on helpoin... mutta se pitäisi laittaa ulkoiseen suodattimeen ihan pinnalle... missä suurin osa vedestä jo suotunut pois. turve myös hyvää mutta laskee ph ta ja vaatii hiukan seurausta.. tai kuten mulla niin korallia seuraksi. Osta vaan kaloja mutta älä liian paljon...
   akvaario on lopuksi oppimista. mulla oli 4 allasta ja kaikissa ihan eri ongelmat, mutta niin tosin sisustuskin.

   graniitti ollu mulla helpoin pohja materiaali. (käytän hienoa pienen kiven rouhepinnoistuskiveä, puna musta)

   kaloista keltanuoliainen yksi parhaista levän estäjistä... vaikkakaan veden sameus ei levästä johdu kuin tosi pahoissa levä tilanteissa.

   vedenparannusaineesta ei mitään hyötyä! poistaa vain klooria joka ei akvaariossa pysyisi muutenkaan kuin noin 1-2vrk ta.

   jos sulla on limsakone ja kasveja. kokeile 2-5 dl kupalvesi /pv annosta.
   saa kasvit tehokkaamaksi.

   jaa yks mikä siis tuli mileen niin suodattimen sisämateriaali voi olla liian "isoa" eli ei muodostu sellasta limaa (niin in limaa joka sitten just sitä biologiaa) jos laitat hienon kerroksen (vaikka pumpulia) sisäsuodattimeen niin muista vaihtaa 2vk välein kun myös vettä vaihdat.

   summa summa... eikun rohkeesti alkuun. kalojen jätöksistä tulee myös bakteereja.. joten muutama kala kokeeksi. ja eikun oppimaan... mulla itelläkin nyt hiukan keltaista vesi ja arvelen et juuri suodattimen rakenne syynä.. kalat ollu jo 2kk.. eikä ne siihen kuole.. kunhan vesi virtaa ja on happea.

  • tanks4love

   Toivottavasti olet ottanut perusasiat haltuun kuten aiemmin joku jo kehottikin. Uskon että olet vain holauttanut hiekan altaaseen pesemättä sitä ensin ja sameus johtuu siitä. Nyt kun jouduit siirtelemään sitä niin hieno aines lähti jälleen liikkeelle.
   Sinun osaltasi on jo myöhäistä mutta muille tiedoksi: Uusi hiekka täytyy usein huuhdella koska siinä on pientä ainesta joka tekee vedestä todellakin kuravelliä. Joistakin akvaarioliikkeistä saa valmiiksi huuhdeltua huåiekkaa joka on aivan järkyttävän kallusta. Ostakaa siis tavallista hiekkapuhallushiekkaa ja eikun suihku laulamaan!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

   Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
   Ikävä
   108
   1723
  2. Nainen mitä tekisit

   Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
   Sinkut
   170
   1123
  3. Ajatus aamuun

   Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
   Ikävä
   72
   1077
  4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

   Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
   Ikävä
   158
   895
  5. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

   ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
   Ikävä
   82
   792
  6. Rita syyttää muita "virheistään"

   Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
   Kotimaiset julkkisjuorut
   54
   759
  7. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

   Niin voitaisiin katsella uudestaan.
   Ikävä
   42
   704
  8. Niiiiin pihkassa

   Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
   Ikävä
   39
   690
  9. Ei kannata lähteä sotaan jos ei omaa edes alkeellisia taitoja.

   Sodastahan tässä ei varsinaisesti ole edes kyse, vaan naisten ja lasten suojelusta ja oikeuden toteutumisesta, tavalla t
   Ikävä
   118
   656
  10. Milloin ajattelit

   Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
   Ikävä
   44
   651
  Aihe