Erilainen ulkonäkö/tyylin vaihtaminen asiakaspalvelutyössä

käläpilu

Moi kaikille!

halusin kysellä otsikon kertomasta asiasta.
Eli olen reilu parikymppinen (miespuolinen) myyjä. Olin vielä koulussa, kun sain työpaikan, jossa olen edelleen. Ennen ensimmäistä työvuoroani kyseisessä paikassa, otin pois kaikki lävistykseni ja vaihdoin ns "rajumman" hiustyylini lyhyeksi ja vaihdoin väriä niin ikään "normaaliin" suuntaan. Jatkuvasti tämän parin vuoden aikana, jonka olen ollut töissä, olen tuntenut elämäni feikiksi. En voi olla sitä mitä olen. Kaipaan lävistyksiäni ja erilaista ulkomuotoani, koska se on sitä mitä minä olen.

Kuitenkin, lähes joka päivä kun asioin eri yrityksien liikkeissä asiakkaana, pistää silmään se, että monella kassatyöntekijällä on kasvoissa lävistyksiä. Heillä on näkyviä tatuointeja ja shokkivärejä hiuksissa. Tietysti joidenkin asiakkaiden kannalta se ei ole normaalia ja saattaa vaikuttaa yritykseenkin. Mutta onko yrityksillä tosiaankin niin suuri valta, että he voivat vaatia työntekijältä identiteettimuutosta? Vaikka kuinka pätevä olisi, ei ehkä saa jatkaa töissä sen takia, että päättää olla oma itsensä ja käyttää meikkivoidetta.
Itselläni on juuri 5 viikon loma menossa. Maassa, jossa kassatyöntekijöilläkin on lävistyksiä, erilaisia hiustyylejä ja tatuointeja.

Tekeekö se minusta pahemman asiakaspalvelijan tai ihmisen, jos käytän piilolinssejä? Tai jos muotoilen hiukseni erilaisesti? Kyseessä on kuitenkin minun oma elämä, omat tarpeet olla sellainen kun olen.

nyt, kun olen lomalla ulkomailla, päätin että kerrankin, 15 vuoteen, olen sellainen kun minusta tuntuu. Haukkukoot asiakkaat, niin ne tekevät muutenkin joka päivä. Haukkukoot massan mukaan menevät, niin ne tekevät aina

Mutta jos nyt vaihdan tyylini sellaiseksi kun se on sisälläni -mitä tapahtuu?

Joka päivä saan positiivista palautetta asiakaspalvelustani. Niin mummoilta kuin parikymppisiltä jätkiltä. Eli uskallanko?

1

100

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mummojapelottaa

      Minusta jokainen työnantaja voi rajata työntekijöiden lävistyksiä, vaatetusta yms, tiedä sitten miten se on reilua. Minulle tätä on perusteltu sillä, että se pelottaa osaa asiakkaista ja antaa firmasta väärän kuvan, sekä edustaa firmaa huonolla tavalla.

      Yhdellä työnantajalla minun piti poistaa kaikki lävitykset, ainoastaan sain pitää pienen nenäkoruni ja korvakorujen suuruus rajattiin sentin halkaisijaan.
      Toisella työnantajallani sain pitää lävistykseni, mutta vaatteet eivät saaneet olla tiukkoja, eli ne eivät saaneet tuoda kurveja esiin.
      Kolmannessa työpaikassa jouduin luopumaan jokaisesta lävistyksestäni, sekä minun piti piilottaa värikkäät etuhiukseni visusti pannan alle.

      Lävistysliike tms on luultavasti ainoa paikka, jossa ei haluta piilotella myyjien persoonaa ja kielletä omana itsenään olemista.

      Itse dikkailen työpaikkoja, jossa jokainen saa työskennellä omana itsenään, eikä siellä asiakkaat tuomitse juuri tämän "vapauden vuoksi".

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      67
      4590
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2249
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1774
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1508
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1433
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe