Aivan ylivertaisen hyvää olemista

Wickström W 3

On ollut melko hyvä syksyveneilyn aikajakso jo 12 vuorokautta. Yöt toki menee 6-8 asteen väliin, mutta meri vielä 8-11 asteeseen ulkona. Rannoilla oli jossakin 7C.

Kirjoittajalle Kaposta ja Kiporista. Itse laitteen kyljessä on hauskasti nimenä Kapo, mutta ostopapereita katsoessani, niin todellakin myyty on Kipor. Ostohinta näytti olleen 349€. En siihen sitten mitään huoltoa tekemään alakaan. Nyt näyttää Kiproilta olevan teholtaan isompi salkku 2 600 VA alta 500 euroa.

Olen syksyisin kuvannut 38 vuotta vesilintuja. Jotenkin nyt sorsalinnuista näyttää olevan pulaa. Toinen merkillisyys on, etä joutsenia on jo tullut Lappi - Kuusamo järviltä merelle. Joko niiltä on loppunut ravinto tai muu häiriö ajaa niitä mm. Innamon ja Järvsorin karikoille.
Lokkilintujakaan en näe samaa määrää, ui yleensä. Liekö se kuukauden pitkä sade- ja kylmäjakso verottanut kantoja?
Sitä vastoin näimme kahden uroshirven uivan rauhallisesasti Rymättylä pääsaarelta Taipalukseen ja luultavasti vielä jatkoivat levättyään isolle Nitinkarille.

Olemme täällä saaristomerellä olleet useamman kerran näin syyskuussa, mutta nyt on niin kovin meri autio ja veneilyä ei näyttäisi harrastavan ainutkaan. Eilen oli kolme purjetta saaliina ja muutama moottorillinen vene. Itse, jos olisin matkailualalla, markkinoisin rikkaille kiinalaisille juuri elokuun loppua ja syyskuuta laadukkaille venematkoille ja yöpymisille tänne. Kyllä ne ymmärtävät maksaa tästä hiljaisuudesta ja rauhasta.

Kuvasin viime yönä elämäni parhaat revontulet. Niitä tuli yli 350 ruutua kaikilla väreillä ja muodoilla. En tarvitse enää eläessäni enempää värivalokuvia. Seuraavista voin nauttia vain katselemalla. Revontuli muuten pitää kihisevä ääntä, jonka ihmiskorva kuulee. Tutkijaplantuthan väittää, että 100 kilometristä ei tule ääni maahan.

17

279

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • volvon penta

      Revontulet tosiaankin pitävät ääntä. Pallaksella meitä heräsi iso porukka räiskeen äänin ja ulos mentäessä emme löytäneetkään maasta nuotiota, vaan värivalot taivaalta.

      Itäisellä Suomenlahdella ei revontulia viimeöinä ole nähty.

    • hyrräkelatmukanakin

      Tottahan on hauskaa, voi uistellakin veneen perässä kaloja ja paistella niitä, sitten lyö vain ankkurin johonkin hyvään paikkaan yöksi :)

    • Ikolan Jaska

      Hangossa oli aamuyöstä oikein komeat revontulet. Kuka pyrkii muuta väittämään on sokea tai typerä!

      Typeryyttä osittaa taas tämä wickströmin-fobia ihminen (ihmispari). Luultavasti välittäjä_Hermannilla on jo verenkerrossaan jokin vitutusbasilli. Liekö tullut pappa-hermannilta, joka nyt siirtyy siihen poikaan, joka täällä räkyttää ja tässäkin ylempänä.

      Wickström on veneilijä. Jokainen merillä veneillyt sen aistii kirjoituksista. Siihen vastaavat lienevät Tikkurilassa ja Matinkylässä sossukaksiossa makaavia isnsesitpoikia. Kaikki merkit viittaavat sellaiseen menneisyyteen ja lisäksi vielä perheväkivallan uhreja.

      • Pölö pölö

        Mee mesomaan jonnekki Mikki-hiiri- palstoille revontulines, ei kiinnosta moottorivenepalstalla sun sönkötys.


      • miinus viis
        Pölö pölö kirjoitti:

        Mee mesomaan jonnekki Mikki-hiiri- palstoille revontulines, ei kiinnosta moottorivenepalstalla sun sönkötys.

        Sääli ettei näille pölöttäjille voi enää antaa miinuspeukkuja. Antaisin mielelläni viisi.


    • eiihanvähän

      Kyllä muuten oli tänään paatteja pirusti liikkeellä tossa Porkkalanväylällä, kepillä ja ilman, kelikin kohillaan.

    • Mäki-Mattila

      Mielettömiä kommenttia järkevään aloituskirjoitukseen. On havaittavissa selvää ja syvää hoidollista tarvetta ainakin yhdessä kirjoittajassa. Toinen vuorostaan ei tiedä ottaako Wickströmin henkilöllisyyden vai ei ja onko ihastunut häneen purjeveneessään. Miten muuten joku jaksaa vuodesta toiseen samaa jankutusta jokaiseen Wickströmin kirjoitukseen? Onko siinä pakkoneuroottiset vaiheet jo arkielämää Välittäjä?

      Minäkin kuvasin Naantalissa revontulia sunnuntaina yöllä. Komeita olivat. Wickströmin kirjoituksen veveilyosioon tuskin tyhminkään vi räksyttää,muta muuten anti vastauksissa oli lähinnä riidan haasto ja oma psyykeoksennus.

      • he ja haaa

        Näetkö että löytyi niinkin tyhmä apina aukomaan alapäätään....


    • Tuomas Koisalo

      Hyvät syysilmat sulle Wickström -pastan harvoja veneilijöitä.

      • en_sommaro_bo_igen;)

        Vilpittömästi totta! Niin kuin Aulis Merenkävijäkin (R.I.P) oli. Hänellä oli kuparoitu vene, jota näin usein Saaristomerellä. He komppasivatkin toisiaan. Kun näin Wickströmin tuolla Innamon kulmilla tänä suvena, niin harvinaisen saman näköisiä merikarhuja olivat.


    • kalajavenemies

      Syksy on minunkin mielestäni mainiota veneilyaikaa ja kalastuksen kannalta sitä parhainta. Onkohan sulla muuten tuo vedenlämpö kalibroitu jotenkin väärin, koska vedethän ovat vielä tosi lämpimiä? Toivotaan, että hyvät syksykelit vielä jatkuvat!

    • Kaunis Katriina

      Komea tuo Wikström

    • Who Knows Wins

      Pelleily seis, tämä on veneilypalsta!!!!!

    • on riemua kerrassaan

      Lintuharrastajayhdistysten Esa Kauasmäki kertoi juuri radiossa, että vesilintujen pesintä joillakin alueilla epäonnistui täysin. Se ei kuitenkaan metsästyslupiin vaikuttanut mitenkään. Ministeriö antaa tappaa sukupuuttoon muutaman lain nyt 2014!

      • -toiveajattelija-

        Toivottavasti ne ovat kaikki lokit ja merimetsot ja niin myös tapahtuisi.


      • vuosittain vaihtelee

        Eli joillain alueilla on vähemmän saalista linnustajille, mutta muualla tilanne on entisellään. Tuskinpa metsästämällä mitään tapetaan sukupuuttoon muutenkaan. Niillä joillakin alueilla kannat tietenkin ovat parina seuraavana vuotena hieman niukemmat. Minulla ei muuten minkäänlaista tussaria ole, en edes kalastele.


    • Haans.

      Suunta kohti saaristoa, paapuuriin te maakravut ja vanhat merenkyntäjät.

    Ketjusta on poistettu 16 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5095
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3197
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1837
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1800
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1325
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1286
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1267
    Aihe