Kysely: eroatko kirkosta häiden jälkeen?

Anonyymi

Ovat tutkineet keskikesän kirkostaeroajia ja tilastot kuulemma kertovat, että tyypillisin eroaja keskikesällä on nuori nainen. Arvailevat tämän johtuvan siitä, että he ovat pidätelleet eroaan häihin asti. Sen jälkeen erotaan kirkosta.

http://www.eroakirkosta.fi/media/none/tiedote_05_2014.html?year=2014

Kysyisinkin nyt teiltä, että minkälaisia kokemuksia,, aikomuksia tiellä on suhteesta kirkkoon häiden jälkeen?

3 kommenttia

Äänestä

Vastaukset

 • Hei.
  Tosiaan tuolla linkissä arvaillaan eron syytä; että alle 25v naiset erovat seurakunnasta vihkimisen jälkeen. Mutta oma kokemukseni vihkimisiin liittyen on se, että nykyään naimisiin mennessä useimmiten molemmat puolisot, siis myös nainen, ovat reilusti yli 25 vuotiaita. Silloin tämä arvelu eron syistä ei toimin. Tänä kesänä syksynä olen vihkinyt monta avioparia, joukossa oli vain yksi pariskunta, jossa nainen oli vielä alle 25v. Ja jos pariskunnalla on lapsi, joka kastetaan, niin kyllä se äiti on joka seurakuntaan kuuluu, jos vain toinen kuuluu.

  Syysiloa,
  Pirkko-pappi

 • Ja sitä paitsi, jos ei halua maksaa kirkollisveroa, mutta haluaa kirkkohäät, niin tarvitsee erota vasta 30.12.

 • "tyypillisin eroaja keskikesällä on nuori nainen. Arvailevat tämän johtuvan siitä, että he ovat pidätelleet eroaan häihin asti."

  Taitavat arvailla väärin. Naiset useimmiten ovat nykyään vihittäessä kolmenkympin tienoilla, joten alle 25-vuotiaat eroajat ovat muita kuin juuri avioliittoon vihittyjä.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.