OCD, epävarmuus,ahdistus

neurootikko.

Alempana olevassa keskustelu ketjussa mainittiin jotta pakkoneurootikko ei siedä epävarmuutta ja se on pakkoneuroosin ydin.

Omalla kohdalla tuo on totta.
Kaikenlaisia pakko-ongelmia on ,, ovet /hella/ym mutta sitten on eräs tapahtuma joka on riivannut minua vuosia, välissä menee paremmin pitkänkin aikaa ja sitten taas kaikki kaatuu. Luulin jo päässeeni asiasta selville vesille mutta maanantaina taas alkoi asia vaivata.

Tässäkin tietyssä asiassa tuntuu vaivaavan se että kun en voi olla täysin varma, tajuan puhtaalla järjellä jotta asiassa ei ole mitään pelättävää mutta jotenkin kun en tiedä tarkalleen asian kaikkia puolia niin se vaivaa,,,
eli siinä on epävarmuutta joka ahdistaa minua.
Epäavarmuus tuntuu ikäänkuin roikkuisi köydessä joka ei ole kireällä mutta köysi on kaulassa..

Kerrasta poikki kirjassa tai vastaavassa kerrottiin jotta jotkut pakkoneurootikot ottaisivat ennemmin selvän tuhon kun sietäisivät epävarmuutta.

Tämä kirjottaminen tänne helpottaa hieman kun taas on ahdistus päällä.
Muuta neuvoa en osaa itselle sanoa kun elää vain tässä epävarmuudessa sitten ja toivoa jotta se helpottaa jossain välissä.

Itsellä on ollut sellainen tapa myöskin jotta ajattelen asian uusiksi vähän väliä tyyliin: näin tapahtui, siinä ei ole mitään pelättävää, eli kelaan taphtuman joka ahdistaa ja sitten hetken päästä kun ahdistus nousee niin taas uusiksi "kelaus".
=
Tämähän juuri on sitä ahdistuksen välttämistä ja karkuun juoksemista joka on virhe. Keino vapauteen on juuri sietää ahdistus ja epävarmuus.

4

1281

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • suse

      Hei! Kirjoituksesi kuulostaa täysin tutulta. Käyn samanlaista tilannetta parhaillani elämässäni läpi, vaikka mieleni ei todellakaan tekisi jahkata vanhoja tilanteita uudelleen ja uudelleen läpi. Olen menossa psykologin juttusille ahdistukseni kanssa, sillä en ole saanut jo lapsuudesta alkaaneelle tilanteelleni vielä minkäänlaista varsinaista nimeä. Itse uskon vahvasti tämän kaiken olevan pakko-oireista häiriötä. Niin paljon olen jopa englannin kielisiin artikkeleihin tutustunut.

      Olet oikeassa, että epävarmuus on kaiken ydin! Epävarmuus tuo uskomattomat ajatukset päähän, mikä aiheuttaa ahdistusta. Ahdistus taas lisää ajatuksia, joten valmis kehä on syntynyt ja mainitsemasi "kelaus" alkanut. Pahinta on epäillä itseään lähes kaikesta. Ja kun epävarmuus jostain iskee, niin se on menoa. Itseensä luottaminen on täysin hukassa.

      Itsekin olen selaillut ja hakenut apua Kerrasta poikki -kirjasta, mutta itsehoito kuulostaa liian haastavalta. Millainen on oma tilanteesi tällä hetkellä? Onko olosi helpottanut?

      Tsemppiä sulle jaksamiseen! :)

    • Raivarit

      Minäkin epäilen sinulla olevan sellaisen ja yritän ymmärtää sinua, jos haluat. Jos saat apua vaivaasi, toivon helläsanaisempaa suhtautumista minuun, jos suinkin, eikä enää poikki ja pinoon.....

      • suse

        Kirjoituksen ei ollut tarkoitus olla loukkaava ketään kohtaan. Tarkoituksena oli ainoastaan ilmaista, että emme ole yksin tällaisten ajatusten kanssa. :)


    • 5etfihlkoöj

      Näin Pulkkista lainatakseni olet muuten asian ytimessä. Epävarmuus on se ydin ainakin omassa tapauksessani.

      "jotkut pakkoneurootikot ottaisivat ennemmin selvän tuhon kun sietäisivät epävarmuutta."

      Niin totta. Itse kun alan pelätä että jokin on vialla jossakin niin olen muutaman kerran heittänyt ehjiä vaatteita roskiin koska en saanut ajatuksia pois päästäni että ne ovat jollakin näkymättömällä tavalla likaisia joka ilmenee sillä että ne jotenkin pilaavat jotakin muuta minulta tulevaisuudessa. Ei auta vaikka pesisi koneessa likaisia ne on, vaikkeivat kuitenkaan ole. Myös todella likaisien vaatteiden pesu ei onnistu koska jää vainoharha että koneeseen jää sitä paskaa piiloon joka imeytyy muihin vaatteisiin pesun yhteydessä. Mieluummin heittää ne vaatteet pois niin ei tarvitse miettiä enää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      86
      6063
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2556
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      28
      2063
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      63
      1817
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1621
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1418
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1331
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1327
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1269
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1213
    Aihe