Trauman takia lapseton?

Vai adoptoinko

Olen miettinyt reilu vuoden lasta, mutta ongelma on pelko, jonka takia haaveet haudattu mieheni kanssa. Elämäntilanne olisi täydellinen lapselle, rakastavat vanhemmat, velaton iso omakotitalo maalla. Mutta tämä pelko tuntuu ylitsepääsemättömältä, synnytyspelko, ylipäätänsä jo pelottaa ja ahdistaa gynekologilla käynti, jopa seksi tuntuu silloin tällöin inhottavalta. Tämä asia sai alkunsa reilu 2v sitten kun jouduin kahden miehen raiskaamaksi. Asiasta olen puhumalla päässyt yli mutta.. Silti jäi alapäähän "trauma".

Kokemuksia, ideoita, neuvoja tai mitä vain asiaan liittyvää?

Ja mieluiten asiattomat viestit jätätte sanomatta, muutenkin vaikea ja surullinen asia/ tilanne..

3

123

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • ....................

   Hankala tilanne!
   Uskon todella että tuollaisesta kokemuksesta sinulle on jäänyt jollain tasolla pahoja traumoja.
   Jos gynekologilla käyntikin jo ahdistaa niin raskauden aikana siellä joutuu pomppimaan kuitenkin aika paljon.

   Jollain keinolla sinun pitäisi vain saada jätettyä kaikki taaksesi mm. terapeutille puhuminen tai käynti perheneuvolassa.

   Oletko ajatellut vaihtoehtoa sektioon? Jos synnyttäminen alakautta tuntuu mahdottomalta? Sinun tilanteessa uskoisin että saisit sen helpostikin.
   Mitä raskauden aikaisiin gynekologisiin tarkastuksiin tulee niin voithan aina etukäteen kertoa tuntemuksistasi. Ei niitäkään käyntejä tainnu olla kuin 2 tai 3 koko raskauden aikana.

   En osaa enempää neuvoa.
   Jos lapsen haluat niin tuon asian takia ei kannata jättää yrittämättä. Katuisit sitä varmasti myöhemmällä iällä.
   Ja jos päädytte yrittämään ja onni teille suodaan niin sinuna ottaisin ensineuvolasta asti asian puheeksi ja kävisin pelkopolilla juttelemassa.

   Tsemppiä!

  • tkjr

   Jos vielä asiaa mietit, niin mikset soittaisi vaikka paikalliseen neuvolaasi ja pyytäisi päästä keskustelemaan asiasta jo ennen raskautta tai osaisiko hän ohjata sinua kunnassasi oikeaan paikkaan, joka neuvoisi.

   Raskausaikana, eikä synnytyksessäkään, tarvitse välttämättä tehdä kuin ne pakolliset sisätutkimukset, etenkin jos avoimesti kerrot tuntemuksistasi. Kätilöt ja lääkärit huomioivat varmasti tilanteesi niin pitkälle, kuin se sinulle ja vauvalle on turvallista.

   Ehkä kannattaisi myös käydä jonkin ammattilaisen juttusilla vielä ennen raskautumista, niin saisit hoidettua omaa sisintäsi kuntoon ennen vauvaa.

  • ........

   Asun Ranskassa, ja täällä gyneni ei tee raskausaikana ollenkaan sisätutkimuksia. Tämä johtuu siitä, että amerikkalaisten lääkäreiden mielestä tämä ei ole tarpeellista. Synnytys voi käynnistyä yhtäkkiä vaikka paikat olisi täysin kiinni, ja toisaalta vaikka paikat olisikin jo vähän auki, voi vauva pysyä mahassa vielä pitkään. Lisäksi amerikkalaisten mielestä sisätutkimukset lisää infektioriskejä, ja näin ollen lisää riskejä ennen aikaisille synnytyksille. Uskoisin, että voisit siis löytää synnytyslääkärin, joka suostuu jättämään sisätutkimukset väliin ennen varsinaisen synnytyksen käynnistymistä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Raivoaako Putin, kun Suomi hyväksytään naton jäseneksi

   https://www.is.fi/politiikka/art-2000008913259.html "Kommentti: Madridista jysähti sittenkin – Suomi kutsutaan Naton jäseneksi jo keskiviikkona Lähes
   NATO
   313
   3544
  2. Miten olette pärjänneet kuumuuden kanssa?

   Viime yö oli trooppisen lämmin ja kämpässä kuuma. Heräilin vähän väliä kuumuuden takia vaikka nukuin pelkkä lakana päällä. Täkin heitin jo viime viiko
   Maailman menoa
   342
   3299
  3. Rydman "elämäni hirveimmät päivät" Entäs uhrisi?!

   https://yle.fi/uutiset/3-12515383 Rydman valittelee että vaikeaa on ollut kun jäänyt kiinni mutta entäs uhrisi? Ei yhtään empatiaa uhreja kohtaan!
   Maailman menoa
   154
   2083
  4. Nakkilassa on raiskattu wanhus

   Wanhus on raiskattu nakkilassa palvelutalossa. ( näin uutisoivat molemmat iltapäivälehdet sekä yle )
   Nakkila
   46
   1715
  5. No aloititko sä jo suhteen

   sen toisen ihailijasi kanssa? Sen jonka kanssa sulla oli jotain vispiläkauppaa? Olenko jo unohdettu ja tarpeeton?
   Ikävä
   151
   1308
  6. Mitä oikein odotat?

   Rehellisiä vastauksia sitten vain.
   Ikävä
   115
   1187
  7. JA SIEPIN VALITUS ALKOI TAAS

   Siepin unelma-asunnossa oli hajonnut ilmalämpöpumppu, jonka takia hän joutui lähtemään kuumuutta pakoon ylelliseen hotelliin. mutta voi kauhistus, k
   Kotimaiset julkkisjuorut
   112
   1090
  8. Totuus on että

   Se kaikki sattui ihan vit**ti koska mä tykkään susta todella paljon. Oikeesti tosi paljon. Menin ihan pois raiteilta enkä tajua tätä itekään. Oon mä j
   Ikävä
   34
   895
  9. Turkki tukee Suomen Nato-jäsenyyttä

   Kuinkas trollien suuhun nyt pannaan? 🤣 Juttua aiheesta löytyy kohta kaikista mahdollisista uutislähteistä. Mahtava homma!🫡🥳
   Maailman menoa
   384
   858
  10. Natoon liittymisen hinta kova.

   Suomi joutuu luovuttamaan kurdeja Turkkiin, maksoiko Suomen Nato-jäsenyys monien kymmenien ihmisten vankeus ja kidutuskohtalon vai peräti kuoleman. ht
   Maailman menoa
   231
   786
  Aihe